Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:51:22 GMT

توسعه دستگاه ترنر کمپوست خودران

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۴۱۱۷۷

توسعه دستگاه ترنر کمپوست خودران

دانشمندان "دانشگاه صنعتی گراتس" (Graz University of Technology) اتریش در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه دستگاه "ترنر کمپوست خودران" (Autonomous compost turner) شده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، پوسال یا کمپوست پسماندهای آلی تجزیه‌شده و نسبتاً پایدار حاصل فرایند پوسش هستند و پوسش یا کمپوست کردن عمل پوساندن و تجزیه بقایای گیاهی، حیوانی یا زباله‌های شهری همچنین لجن فاضلاب است که تحت شرایط خاص و روش‌های گوناگون انجام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عمل شاید کهن‌ترین روش بازیافت باشد. مواد آلی موجود در توده مصرفی برای کمپوست از ضایعات کشاورزی، مواد خوراکی و زباله‌هایی است که از راه تجزیه هوازی و بی‌هوازی به خاک سیاه و سفید غنی تبدیل می‌شوند که به عنوان کود در کشاورزی مصرف می‌شود.

فرایند کمپوست بسیار ساده است و به‌دست افراد با تجربه در خانه‌های خود، کشاورزان در زمین‌های شان، و به شکل صنعتی نیز انجام می‌شود. کمپوست حاصل فعالیت بیولوژیکی میکروارگانیسم‌هایی است که توانایی شکستن مولکول‌های درشت مواد آلی را دارا هستند. اگر تاکنون این کار را انجام داده‌اید می‌دانید که این کار بد بو و در مواردی کثیف است حال تصور کنید این کار را ساعت‌ها و بطور همزمان و در مقیاس بسیار بزرگتر انجام دهید. این همان چیزی است که دانشمندان اتریشی پیش بینی کرده‌اند و در نتیجه یک دستگاه ترنر کمپوست خودران توسعه داده‌اند.

در سراسر جهان بسیاری از شهرداری‌ها و مشاغل کشاورزی زباله‌های آلی خود را در محیط‌های بزرگ جمع آوری می‌کنند. به منظور جدا نگه داشتن مواد زائد مخلوط و پوسیده به طور مساوی، معمولاً از ماشینی برای جابجا کردن و وارونه کردن آنها استفاده می‌کنند.  رانندگان آن دستگاه‌ها نه تنها در معرض بوی نامطبوع بلکه در معرض گرما و گازهایی که توسط این مواد پوسیده تولید می شود نیز قرار دارند.

حال محققان با در نظر گرفتن این موارد وسیله خودرانی برای انجام این کار ایجاد کردند.بنابر گفته آنها این دستگاه چهار متر عرض و ۲.۵ متر طول (۱۳.۱ در ۸.۲ فوت) دارد و مجهز به GPS ، داده‌های دوربین استریو ، شتاب سنج و چند حسگر بر روی چرخ هایش و یک مدل سه بعدی برای حرکت در محیط است.

این فناوری در حال حاضر توسط شرکت اتریشی" Pusch & Schinnerl "که در فرآیند توسعه با این دانشگاه همکاری کرده،در حال تجاری سازی است و این دستگاه که "ای وندر" (eWender ) نام دارد می‌تواند سال آینده عرضه شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زباله کمپوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۱۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ارتقاء امنیت اجتماعی وپاکسازی نقاط جرم خیزدر کهگیلویه اجرا شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد موسوی ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: در این طرح ۱۵ دستگاه خودرو ۳۱ دستگاه موتور سیکلت متخلف توقیف و به پارکینگ انتقال داده شدند.
موسوی تصریح کرد: در ادامه این طرح ۲۵ نفر معتاد، ۱۳ نفر سارق، یک نفر به جرم حمل مواد مخدر، چهار نفر به جرم مالی و اقتصادی، چهار نفر به جرم مفاسد اجتماعی، ۱۰ نفر به جرم قاچاق کالا و ۵۵ نفر نیز به برای سایر جرایم دستگیر شدند.

وی بیان داشت: همچنین ۲۰ قبضه سلاح، ۱۱۰۰ عدد مواد محترقه و ۴۸ فقره انواع سرقت در این شهرستان کشف و ضبط شد و این طرح با مشارکت یگان‌های انتظامی و با تعامل پلیس راهور و با هماهنگی مرجع قضائی در محل‌های پر تردد و میادین شهر اجرا شد.

موسوی افزود: هدف از اجرای این طرح، ارتقا نظم و امنیت و آسایش و آرامش مردم با محوریت پیشگیری از تردد خودروها در ساعات ممنوعه و خودروهای فاقد پلاک و پلاک مخدوش و موتورسیکلت‌های فاقد مدارک و مزاحم به امنیت و آسایش مردم بود که به مرحله اجرا درآمد.

کد خبر 6087749

دیگر خبرها

  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • ۴۷ قاچاقچی مواد مخدر در لرستان دستگیر شدند
  • طرح ارتقاء امنیت اجتماعی وپاکسازی نقاط جرم خیزدر کهگیلویه اجرا شد
  • دستگاه بلوک زنی
  • توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان
  • تعریف کمپوست
  • ۴۷ خرده‌فروش و قاچاقچی مواد مخدر در لرستان دستگیر شدند
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است/ توزیع در ۸ استان
  • اولین اتوبوس‌ خودران شیفت شب جهان در سئول (فیلم)