Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویها با اشاره به اینکه شورای نگهبان از طیف و جریان سیاسی خاصی حمایت نمی‌کند گفت: لایحه اصلاح قوانین انتخابات در مجلس گذشته از دستور کار خارج شده، امیدواریم در مجلس جدید این قانون تصویب شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ محمدکمال سرویها، سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت تأسیس شورای نگهبان که در دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی که امام راحل پایه‌گذاری کرده‌اند، تفاوت چشم‌گیری با سایر انقلاب‌ها داشته، زیرا برداشت‌ها و باورهای ایشان برخواسته از اسلام نابی بوده که در احادیث و روایات شیعه تبلور داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی با اشاره به اینکه قرن‌ها شاهد دینداری خیلی از کشورهای دنیا بوده‌ایم، بیان کرد: امام راحل مطالب اسلامی عمیق را با بیانی قابل فهم برای مردم عنوان می‌کردند و اعتقاد داشتند که انقلاب اسلامی تنها برای ایران نیست.

وی با بیان اینکه ۱۴۸ نفر از شاگردهای امام مطالب ایشان را به اطلاع مردم می‌رساندند، عنوان کرد: انقلاب اسلامی ریشه عمیقی را در دیانت مردم به‌وجود آورده که با اعتقادات مردم آمیخته شده است.

سرویها خاطرنشان کرد: شاکله وجودی شورای نگهبان به‌منظور دفاع از شرع مقدس اسلام، حراست و صیانت از قوانین منطبق با اسلام به‌وجود آمده است.

سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی تصریح کرد: شورای نگهبان در طول این ۴۰ سال لوایح و طرح‌های متعددی را بررسی کرده که برخی از آن‌ها ماده واحده بود است.

وی با تأکید بر اینکه مجلس باید برای همه کشور و تمام مسائل برنامه داشته باشد، متذکر شد: به همین منظور شبکه اجتهادی در قم تشکیل شده که تمامی لوایح را با اسلام منطبق می‌کنند، همچنین حقوق‌دانان جوانی در تهران لوایح را با قانون اساسی بررسی می‌کنند تا نهایت در صحن علنی شورای نگهبان مطرح می‌شود.

شورای نگهبان از طیف و جریان سیاسی خاصی حمایت نمی‌کند

سرویها افزود: گاهی بی‌مهری‌های آگاهانه یا ناآگاهانه از سوی افراد مختلفی نسبت به عملکرد شورای نگهبان مطرح می‌شود که اگر  شفافیت‌های موجود به‌درستی تبیین شود، اثرات تخریب‌ها کم می‌شود.

سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی با اشاره به اینکه شورای نگهبان با هر طیف و جناحی که از قانون تخطی کند برخورد می‌کند، تشریح کرد: این نهاد هیچگاه از طیف و جریان سیاسی خاصی حمایت نمی‌کند و تنها نهادی که همواره مورد حمایت و تأیید رهبری بوده، شورای نگهبان است.

سرویها با بیان اینکه در انتخابات گذشته داوطلبان گفتند، گروهی پیدا شده‌اند که در ازای پول افراد را تأیید صلاحیت می‌کنند، ابراز کرد: در نهایت بعد از بررسی تهران بالغ بر ۱۰ تا ۱۵ پرونده تشکیل شد که متخلفین محکوم به زندان و جریمه نقدی شدند.

سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی اذعان کرد: خوشبختانه افراد مختلف کوچک‌ترین ارتباطی با شبکه‌های نظارتی شورای نگهبان نداشتند، زیرا افراد با دقت گزینش می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه بی‌طرفی شورای نگهبان همواره در دستور کار ماست، یادآور شد: برای تأیید صلاحیت‌ها ملاک ما استعلام از مراجع چهارگانه، گزارش‌های مردمی و تحقیق‌های محلی است.

فرمانداری‌ها سازوکار اجرایی در خصوص انتخابات ندارند

سرویها اضافه کرد: پژوهشکده‌ای در تهران داریم که حاضر هستند با کسانی که نقدی به عملکرد شورای نگهبان دارند، در حضور مردم و اصحاب رسانه مناظره کنند.

سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی با اشاره به اینکه فرمانداری‌ها سازوکار اجرایی در خصوص انتخابات ندارند، توضیح داد: هیأت اجرایی در انتخابات گذشته ۹۳ درصد از داوطلبان را تأیید صلاحیت کرد، ۵۰ درصد از داوطلبانی که توسط ما رد صلاحیت شدند، اعتراضی نداشته‌اند، عده‌ای معدود نیز پرونده‌شان به تهران منتقل شد و تأیید صلاحیت شدند.

وی افزود: استعلام گرفتن از افرادی که هیچ تجربه‌ای نداشته‌اند امری مشکل است، افراد صرفاً با داشتن یک مدرک تحصیلی نباید در جایگاه مدیریتی قرار بگیرند، زیرا نمی‌توانند از حقوق مردم در مجلس شورای اسلامی دفاع کنند.

سرویها در خصوص لایحه اصلاح قوانین انتخاباتی، گفت: طبق این قانون افراد قبل از ثبت‌نام باید از فیلتر‌های مشخص شده عبور کنند، در زمان انتخابات هم باید بودجه‌ای که کاندیداها برای تبلیغات هزینه می‌کنند، مشخص شود تا جلوی سفره‌اندازی‌ها گرفته شود.

امیدوار به تصویب قانون انتخابات در مجلس هستیم

سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی خاطرنشان کرد: لایحه اصلاح قوانین انتخابات دو سال پیش تدوین شده است، اما در مجلس گذشته از دستور کار خارج شده، امیدواریم در مجلس جدید این قانون تصویب شود.

وی اضافه کرد: در زمان انتخابات نیز باید بر عملکرد نمایندگان نظارت شود تا از حدود مشخص شده، خارج نشوند.

سرویها با تأکید بر اینکه شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت افراد سخت‌گیری نمی‌کند، بیان کرد: اما برخی گزارش‌ها در استعلامات وجود دارد که قابل چشم‌پوشی نیست.

سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان رضوی گفت: شورای نگهبان فقط بر سلامت انتخابات نظارت دارد و در تأیید و یا رد صلاحیت‌ها هیچ نقشی ندارد، زیرا این وظیفه برعهده مجلس شورای اسلامی است.

وی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهمی که مردم و نخبگان از شورای نگهبان انتظار دارند، تأیید و انتخاب افراد سالم و اصلح است، اما با وجود قانون فعلی چنین امری امکان‌پذیر نیست.

سرویها یکی‌دیگر از مشکلات را زمان کم در خصوص صلاحیت افراد در زمان انتخابات برشمرد و اظهار کرد: اگر آزمونی برای کاندیدها برگزار شود سطح علمی آن‌ها مشخص می‌شود، وقتی این اتفاق رخ بدهد به‌عنوان مثال دیگر شاهد نخواهیم بود که تنها یک سوم بودجه کشور بررسی می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شورای نگهبان تأیید صلاحیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۲۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست جبهه مردمی ایران قوی با نامزد‌های دور دوم انتخابات برگزار شد

نشست مشترک اعضای شورای سیاستگذاری جبهه مردمی ایران قوی با نامزد‌های راه یافته به دور دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تهران  با محوریت بررسی راهبرد‌های همدلی و وحدت در مجلس و همگرایی با دولت سیزدهم، شیوه‌های ارتقاء مشارکت مردم در انتخابات دور دوم، ارائه سه ایده موثر برای مجلس و دیدگاه هر نامزد برای تحقق شعار سال برگزار شد.

در ابتدای این جلسه علیرضا افشار رئیس شورای راهبردی جبهه مردمی ایران قوی ضمن خوش‌آمدگویی به نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات و نخبگان سیاسی حاضر در جلسه به بیان اهمیت احزاب و کارکرد آنها منطبق با مطالبات مقام معظم رهبری پرداختند و تأکید کردند: همدلی و وحدت که خواسته جدی مقام معظم رهبری است باید به صورت حقیقی و ملموس در بین مسئولان نظام بویژه بین مجلس و دولت باید دیده شود.

در ادامه این نشست همچنین نامزد‌های حاضر در جلسه به بیان برنامه‌ها و ایده‌های خود در راستای چهار سرفصل دستور جلسه پرداخته و مواردی را مطرح کردند.

نخبگان سیاسی در این جلسه که حدود دو ساعت به طول انجامید، به بیان نظرات و کارشناسی‌های صورت گرفته در مسایل مختلف در جهت رفع مشکلات مردم و قانونگذاری اظهار نظر کرده و همدلی و وحدت را سر از اصلی‌ترین اولویت‌های خود خود قلمداد کردند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس اعلام می شود
  • تصویب تشکیل استان تهران شرقی
  • ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اول خرداد آغاز به‌ کار می‌کند
  • ششمین دوره مجلس خبرگان اول خرداد با پیام رهبری آغاز به کار می‌کند
  • اعلام برنامه های صدا وسیمای خراسان رضوی برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در مشهد و کلات برای دور دوم انتخابات برپا می‌شود
  • رقابت ۲ نامزد مجلس برای یک سهمیه باقیمانده در مشهد و کلات
  • قالیباف: کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند
  • نشست جبهه مردمی ایران قوی با نامزد‌های دور دوم انتخابات برگزار شد