Web Analytics Made Easy - Statcounter

در کنار همه شرکت‌های تولیدی، شرکتی به نام دانش‌بنیان با طرح‌های ملی در حالی فعالیت هستند که نسبت به سایر شرکت‌ها دست و پنجه بیشتری را جهت تامین سرمایه و نقدینگی مورد نیاز برای چرخاندن چرخ فعالیت خود نرم می‌کنند، زیرا همه معتقدند چاشنی اصلی فعالیت، رشد و پیشرفت این شرکت‌ها تامین مالی مورد نیاز  است که عدم تامین آن می‌تواند ادامه فعالیت آنها را به سمت واهی و در معرض تعطیلی بکشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه نسبت به این موضوع واقف هستند که فعالیت این شرکت‌ها بدون سرمایه مکفی چندان نتیجه‌بخش نخواهد بود و نمی‌توانند دستاوردهای خوبی را در کشور با خود به همراه داشته باشد، همچنین بارها نسبت به این موضوع تاکید شده است که کمبود سرمایه اصلی‌ترین عامل تاثیرگذار در عقب‌ماندگی این شرکت‌ها بوده است.

سرمایه کلان برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان

فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز به نقدینگی کلانی دارد که تاکنون روش‌های مختلفی برای تامین آن از جمله دریافت وام مطرح شده است، به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، این شرکت‌ها مبلغ قابل توجهی از سرمایه مورد نیاز خود را از طریق بانک و دریافت وام تامین می‌کنند، در حالی که به هیچ عنوان شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از وام به دلیل بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی در مسیر رشد قرار نخواهند گرفت و در چنین فضایی تامین سرمایه از این روش برای آنها به صرفه نیست، به همین دلیل باید اقدامی صورت گیرد تا تأمین مالی این شرکت‌ها از طریق بازار سرمایه میسر شود.

در این زمینه بارها و بارها از سوی مسئولان حاضر در کشور تاکید بر ورود شرکت‌های دانش بنیان به بورس و تامین مالی این شرکت‌ها از طریق این بازار صورت گرفته است که در این زمینه سورنا ستاری ، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اعلام کرده است شرکت‌ها، آینده خود را در بورس می‌بینند، شرکت‌های دانش بنیان اکنون به حدی بزرگ شده‌اند که بهترین بازار برای جذب سرمایه آنها بازار سرمایه است و تاکنون جلسات زیادی جهت ترغیب شرکت‌ها برای ورود آنها به بورس برگزار شده است.

در کنار این مسایل برخی از مسوولان که به دنبال رشد و رونق شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس هستند، معتقدند این شرکت‌ها برای تامین نقدینگی و اخذ تسهیلات از سوی بانک‌ها در کنار نرخ بالای سود بانکی با مشکلاتی مانند ضمانت‌ همراه خواهند بود که با ورود سهام خود به بورس و تامین نقدینگی از طریق این بازار می‌توانند راه میان‌بری را برای تامین مالی با سرعت بیشتر و دردسرهای کمتری تجربه کنند.

مشکلی به نام تغییر شخصیت حقوقی به سهامی خاص و عام

تا سال گذشته شرکت‌های دانش‌بنیان طبق قانون، امکان اجازه تغییر شخصیت حقوقی به سهامی خاص و عام را نداشتند که این موضوع به عنوان مانعی بر سر راه این شرکت‌ها برای تامین مالی از طریق بورس قرار گرفته بود.

 این مشکل از طریق شورای گفت و گوی اتاق بازرگانی ایران و معاون حقوقی رییس جمهوری پیگیری و سرانجام در ماه مهر سال گذشته امکان ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب و کارهای مجازی به بورس تصویب و تسهیلات بهتری برای ورود شرکت‌ها به این بازار فراهم شد و با توجه به مصوبه هیات وزیران که توسط معاون اول رییس جمهوری امضا و ابلاغ شد، شرکت‌های دانش بنیان از سه ماه فرصت برای تبدیل نوع ثبت خود به سهامی برخوردار شدند.

حضور 33 شرکت دانش‌بنیان به ارزش ۱۸۰ هزار میلیارد تومان در بورس

در این زمینه روز گذشته، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در حضور خبرنگاران اعلام کرد که تاکنون ۳۳ شرکت دانش‌ بنیان به ارزش ۱۸۰ هزار میلیارد تومان در تابلوی بورس حضور دارند که بزرگترین آنها تا به امروز شرکت آپ و خدمات انفورماتیک بوده است.

به گفته وی، ۲ شرکت دیگر نیز تا چند روز آینده وارد تابلوی بورس می‌شوند که در مجموع تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در تابلوی بورس به عدد ۳۵ خواهد رسید و در کنار آن حدود ۱۶ شرکت دیگر تأییدیه اولیه برای ورود به بورس و فرابورس را دریافت کرده‌اند.

پذیره‌نویسی 13 صندوق جسورانه برای ورود به بورس

ستاری توسعه صندوق‌های جسورانه را از دیگر اقدامات مهم انجام شده در سال های گذشته دانست و افزود: اکنون ۹ صندوق جسورانه در بورس وجود دارد و برای پذیره‌نویسی ۱۳ صندوق دیگر موافقت صورت گرفته است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه توسعه صندوق جسورانه از بستر بورس، جزو اقدامات مهمی بوده که بسیار پیگیر آن بوده‌ایم، گفت: خوشبختانه همکاری خوبی در این زمینه با سازمان بورس و فرابورس انجام شده و بشدت از توسعه صندوق جسورانه حمایت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه همکاری که در این سال‌ها با سازمان بورس صورت گرفته باعث توسعه شرکت‌های دانش بنیان شده است، گفت: بزودی در ایران بزرگترین شرکت‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان خواهند شد که بر روی تابلوی بورس این اتفاق برای آنها رخ خواهد داد و فرهنگ جدید را با خود به ارمغان خواهند آورد.

اقدامات مثبت دولت برای شرکت‌های دانش‌بنیان

همچنین در این زمینه «سورنا ستاری»، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به حمایت های دولت از شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و افزود: زمانی که شرکت‌ها بزرگ و با رشد همراه می‌شوند بهترین بازار برای تامین مالی آنها بازار بورس خواهد بود، اما با توجه به اینکه بیشتر سرمایه آنها مربوط به دارایی نامشهود است بنابراین با مشکل بزرگی به نام قیمت‌گذاری همراه هستند.

وی اظهار داشت: این موضوع نیارمند فرهنگ جدیدی است که تاکنون تفاهم‌هایی زیادی برای پیاده‌سازی آنها صورت گرفته است و امید است هر چه زودتر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در بورس افزایش و راه توسعه را در پیش بگیرند.

ستاری با تاکید بر اینکه دولت نقش خود را برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و ورود آنها به بورس به خوبی ایفا کرده است، گفت: حوزه اقتصاد دانش‌بنیان از فرهنگی جداگانه نسبت به باقی شرکت‌ها برخوردار است که باید اقداماتی در راستای توسعه آنها انجام شود.

برچسب‌ها شرکت دانش بنیان بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سرمایه پروندهٔ خبری بازار بورس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سرمایه شرکت دانش بنیان بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سرمایه معاون علمی و فناوری رییس جمهوری توسعه شرکت های دانش بنیان صندوق جسورانه تابلوی بورس شرکت ها تامین مالی برای تامین برای ورود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۴۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای مثبت سنای آمریکا به ممنوعیت تیک تاک

بسته مصوب سنای آمریکا مالک تیک تاک را موظف کرد که بخش آمریکایی این شبکه اجتماعی را تا یک سال آینده واگذار کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سنای آمریکا به اتفاق آرا با 79 رای موافق در برابر 18 رای مخالف، به ممنوعیت فعالیت شبکه اجتماعی تیک تاک در خاک آمریکا در صورتی که مالک چینی آن از واگذاری این شبکه طی 9 ماه تا یک سال آینده خودداری کند، رای داد.

استفاده از شبکه اجتماعی تیک تاک باعث نگرانی زیادی در بین قانونگذاران آمریکایی شده و بیم آن می رود که شرکت چینی بایت دنس که مالک تیک تاک است، به اطلاعات میلیون ها کاربر آمریکایی دسترسی داشته باشد.

براساس این گزارش، این لایحه 4 روز پیش در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده بود که در صورت عدم فروش تیک‌تاک به شرکت‌های غربی، این پلتفرم در ایالات متحده ممنوع می شود، و با تصویب در سنا نیز، جو بایدن اعلام کرده که امروز این لایحه را امضا خواهد کرد تا روند اجرایی شدن آن آغاز شود.

براساس این لایحه، وجود این نرم افزار چینی در فروشگاه‌های اپلیکیشن ایالات متحده ممنوع می‌شود، مگر اینکه پلتفرم این رسانه اجتماعی که توسط تقریباً 170 میلیون آمریکایی استفاده می‌شود، طی 9 ماه تا یک سال آینده از شرکت مادر خود بایت‌دنس (ByteDance) منفک شود.

قانونگذاران حامی این لایحه مدعی هستند که تیک‌تاک یک تهدید امنیت ملی است چرا که دولت چین می‌تواند از قوانین اطلاعاتی علیه بایت‌دنس استفاده کرده و آن را مجبور کند تا اطلاعات کاربران آمریکایی را در اختیار پکن قرار دهد.

درگیری بین شرکت تیک‌تاک و دولت آمریکا به یک زمینه بین‌المللی گسترده تبدیل شده است. این درگیری، به دلیل موارد مختلف از جمله حفظ حریم خصوصی، امنیت ملی و رقابت اقتصادی به وجود آمده است.

به علاوه، درگیری‌های اقتصادی بین آمریکا و چین نیز نقش مهمی در این تنش‌ها ایفا می‌کند. این درگیری‌ها باعث شده تا اقدامات دولت آمریکا علیه شرکت‌های چینی، از جمله تیک‌تاک، افزایش یابد.

در پاسخ به این تنش‌ها، تیک‌تاک تلاش می‌کند تا با ارائه تضمینات در مورد حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها، از جمله ایجاد مراکز داده مستقل در خارج از چین، اعتماد دولت آمریکا را جلب کند.

با این حال، این درگیری‌ها احتمالاً همچنان ادامه دارد و تأثیراتی بر روابط بین‌المللی، اقتصاد، و حقوق شهروندان دارد. برای کنترل این تنش‌ها و رسیدن به راه‌حل‌های مناسب، نیاز به همکاری بین دولت‌ها، شرکت‌ها، و سازمان‌های بین‌المللی است.

در همین حال اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا در این باره گفت: ممنوع کردن و یا الزام به واگذاری تیک تاک، یک پیشینه جهانی هشداردهنده برای کنترل فزاینده دولت ها بر پلتفرم های شبکه های اجتماعی است. اگر ایالات متحده یک پلتفرم خارجی را ممنوع کند، باعث ایجاد قوانین مشابهی از سوی دیگر کشورها می شود.

چندی قبل نیز کنگره آمریکا لایحه واگذاری تیک تاک را تصویب کرده بود. براساس این لایحه، شرکت بایت دنس غول بزرگ تکنولوژی چین و مالک تیک تاک، 165 روز یعنی حدود 6 ماه فرصت خواهد داشت تا تیک تاک را واگذار کند. اگر بایت دنس از انجام این کار خودداری کند، فروشگاه های عرضه اپلیکیشن که توسط گوگل، اپل و دیگر شرکت های فناوری راه اندازی شده اند، دیگر نمی توانند به صورت قانونی تیک تاک را به کاربران معرفی کرده و یا از سرویس های میزبانی وب برای اپلیکیشن های ساخت بایت دنس، پشتیبانی کند.

در همین حال کمپین انتخاباتی جو بایدن در تاریخ 11 فوریه برای تشویق و جلب آرای رأی‌دهندگان جوان، به شبکه اجتماعی تیک‌تاک پیوست.یکی از مقامات کمپین بایدن اظهار کرد این کمپین اقدامات احتیاطی پیشرفته امنیتی را برای ابزارهای الکترونیکی خود که به‌روی آنها تیک‌تاک نصب می‌شود، اتخاذ می‌کند و موضوع پیوستن آنها به تیک‌تاک جدا از بررسی‌های امنیتی در حال انجام به‌روی این اپلیکیشن است.

گروهی از جمهوری خواهان مجلس نمایندگان آمریکا از جو بایدن خواستند تا حساب کاربری کمپین خود در شبکه اجتماعی تیک تاک را به دلیل نگرانی های امنیتی غیرفعال کند.

آنها در نامه‌ای اظهار کردند بایدن خطرات امنیت ملی شبکه اجتماعی تیک تاک را نادیده گرفته است. حال دولت چگونه می تواند به مردم آمریکا درباره خطرات این اپلیکیشن هشدار بدهد در حالی که رئیس جمهور از آن استفاده می کند.

در همین حال سال گذشته دولت بایدن نهادهای این کشور را ملزم به حذف اپلیکیشن تیک‌تاک از تلفن‌های همراه و دیگر ابزار الکترونیکی کارمندان دولتی و فدرال کرده بود.

کنگره آمریکا درباره ممنوعیت تیک تاک رای گیری می‌کندترامپ: تیک تاک تهدیدکننده امنیت ملی آمریکا است

انتهای پیام/  

دیگر خبرها

  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • رای مثبت سنای آمریکا به ممنوعیت تیک تاک
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات
  • جهش تولید با حضور در بازارهای جهانی