Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-23@21:54:34 GMT

کرونا و درگیری اعصاب محیطی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۴۵۵۶۴

کرونا و درگیری اعصاب محیطی

نشانگان گیلن-باره یک عارضه شناخته‌ شده است که در آن دستگاه ایمنی بدن؛ اعصاب محیطی را عامل مهاجم می‌انگارد و به آنها حمله می‌کند و باعث ضعف و احساس گزگز در دست‌ها و پاها می‌شود که بعدا ممکن است به بخش میانی بدن هم گسترش یابد. افراد مبتلا، احساس خستگی شدیدی می‌کنند و بازتاب‌های عصبی‌شان کُند می‌شود.

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان؛ علیرضامقتدری، قائم مقام معاونت آموزش و پژوهش نظام پزشکی اصفهان گفت: عفونت با ویروس کرونا تظاهرات گوناگونی را در بیماران ایجاد کرده و این تصور که صرفا یک بیماری تنفسی است را به هم ریخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یک تظاهر دیگر این عفونت در مواردی نادر در بیماران کووید-۱۹ بروز می‌کند، نشانگان گیلن-باره است. پزشکان ایتالیایی در ابتدا در میان ۱۲۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا ظهور این نشانگان را در ۵ بیمار گزارش کردند و بعدها این همراهی از کشورهای دیگر هم گزارش شد.

قائم مقام معاونت آموزش و پژوهش نظام پزشکی اصفهان افزود: نشانگان گیلن-باره یک عارضه شناخته‌ شده است که در آن دستگاه ایمنی بدن؛ اعصاب محیطی را عامل مهاجم می‌انگارد و به آنها حمله می‌کند و باعث ضعف و احساس گزگز در دست‌ها و پاها می‌شود که بعدا ممکن است به بخش میانی بدن هم گسترش یابد. افراد مبتلا، احساس خستگی شدیدی می‌کنند و بازتاب‌های عصبی‌شان کُند می‌شود.

مقتدری تصریح کرد: در بیماران ایتالیایی، نشانگان گیلن-باره پنج تا ۱۰ روز بعد از شروع علائم کرونا بروز کرده بود. بیماران دچار ضعف در پاها، احساس گزگز و ضعف در عضلات صورت شده بودند. پس از ۲ روز علائم عصبی بیماران بدتر شده بود و در نهایت هر دو دست و هر دو پای بیماران دچار ضعف یا فلج شده بود.

وی ادامه داد: این بیماران با ایمونوگلوبولین داخل‌ وریدی درمان شده بودند و یک بیمار هم پلاسمای حاوی آنتی‌بادی یک بیمار بهبود یافته را دریافت کرده بود. پس از یک ماه درمان، دو بیمار همچنان در بخش مراقبت‌های ویژه متصل به دستگاه تنفس مصنوعی باقی ماندند، دو بیمار همچنان دچار ضعف اندام‌ها بودند و فیزیوتراپی می‌شدند و یک بیمار مرخص شد و توانایی راه رفتن دوباره را پیدا کرده بود.

قائم مقام معاونت آموزش و پژوهش نظام پزشکی اصفهان با بیان اینکه نشانگان گیلن‌- باره در موارد بیماری‌های عفونی شدید دیگر هم ممکن است رخ دهد، گفت: موارد آن در بیماران دچار ویروس‌های دیگر مانند ویروس اپستین-بار، ویروس سایتومگال و اخیرا در مبتلایان به ویروس زیکا که بوسیله پشه منتقل می‌شود، گزارش شده است. خوشبختانه اکثریت افراد نشانگان گیلن-باره در نهایت بهبودی کامل پیدا می‌کنند، اما این روند بهبودی ممکن است چند هفته به درازا بکشد و درمان‌های حمایتی در این مدت لازم باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اعصاب کرونا کرونا در ایران اعصاب محیطی یک بیمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۵۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نامه فروش اینترنتی دارو به زودی ابلاغ می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدرضا مظهری، با اشاره به تسهیل دسترسی بیمار به دارو با اجرای فروش اینترنتی دارو، افزود: در طول یک سال حدود ۵۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در کشور ثبت می‌شود.

وی گفت: با اجرای این طرح، وقتی نسخه الکترونیکی برای بیمار تجویز و کد رهگیری ارسال شود، سامانه‌هایی در اختیار بیمار قرار می‌گیرد که محدوده‌ی جستجو و محل تحویل داروی مورد نیاز را انتخاب می‌شود.

مظهری با اشاره به مشمول شدن فروش اینترنتی دارو در حوزه سرپایی، افزود: در این سکوها حتی امکان ارتباط صوتی و تصویری بین مسئول فنی داروخانه با بیمار فراهم می‌شود تا در صورت نیاز برای مصرف دارو آموزش‌های لازم را دریافت کنند.

رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: با اجرای این طرح سهولت دسترسی بیماران به داروهای مورد نیاز افزایش خواهد یافت.

مظهری با بیان اینکه داروهایی که حمل آنها نیاز به شرایط ویژه (سرما) دارد مشمول این سرویس‌ها نمی‌شوند، گفت: برای بیماران خاص که داروهای بسیار حساس و گران‌قیمت مصرف می‌کنند با ورود نهادهای حاکمیتی و وزارت بهداشت، سرویس دهی متفاوت در نظر گرفته می‌شود.

کد خبر 6083931 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟
  • اتفاقاتی که بعد از زیاده‌روی در مصرف هندوانه در بدن شما می‌افتد
  • بیمارستان شهید جلیل یاسوج آبروی استان است/ کاهش اعزام بیمار
  • خوردن هندوانه در چه شرایطی خطرناک است؟
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران
  • آیین‎نامه فروش اینترنتی دارو به زودی ابلاغ می‌شود
  • هر سال حدود ۵۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در کشور ثبت می‌شود
  • آیین نامه فروش اینترنتی دارو به زودی ابلاغ می شود