Web Analytics Made Easy - Statcounter

 در اواخر ماه آوریل "دنیس جی جمیسون" (Denise J. Jamieson) عضو گروه عملیاتی بیماری کووید-۱۹ در کالج آمریکایی زنان و زایمان و متخصص زنان و زایمان دانشکده پزشکی دانشگاه "اموری" اعلام کرد: اینکه هنوز چیز‌های بسیاری درباره تاثیر کووید-۱۹ در بارداری وجود دارد و ما نمی‌دانیم قابل توجه است. حتی سؤالات اساسی از جمله اینکه زنان باردار تا چه حد در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ هستند، بدون جواب مانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما اکنون ماه ژوئیه است و این جریان کمی تغییر کرده است. ماه گذشته "مراکز کنترل/مدیریت و پیشگیری بیماری‌" (CDC) آمریکا اولین گزارش خود را در مورد زنان باردار مبتلا به کووید-۱۹ منتشر کردند که نشان می‌داد آن‌ها ممکن است حتی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به نوع حاد این بیماری قرار گیرند. در حالی که طی این مطالعه آن‌ها بیش از هشت هزار زن را مورد بررسی قرار داده بودند، اما باز هم به جای آنکه طی این مطالعه به برخی سوالات پاسخ داده شود، سوالاتی در ذهن افراد به وجود آمد و از طرفی تفسیر نتایج آن نیز دشوار بود.

با توجه به جزئیات جدید منتشر شده در مورد ظهور ویروس کرونا و ایالاتی که قصد دارند از محدودیت‌ها بکاهند و دوباره برخی مراکز را بازگشایی کنند چرا ما هنوز همچنان بسیار اندک از تاثیر این ویروس بر زنان باردار و نوزادان آن‌ها اطلاعات داریم؟ یکی از دلایل این امر این است که وقتی بیمارانی که آزمایش بیماری کووید-۱۹ آن‌ها مثبت می‌شود، محققان بهداشت عمومی فدرال به گزارش‌های تاثیر این بیماری بر بدن بیماران خاصی که به طور داوطلبانه توسط حوزه‌های قضایی مختلف آزمایش شده و آن‌ها گزارشی را ارائه می‌دهند، اعتماد می‌کنند.

"هیثر هادلستون" (Heather Huddleston) متخصص غدد درون ریز تولید مثل در دانشگاه کالیفرنیا، سان‌فرانسیسکو گفت: اینجا جایی است که ایالات متحده آمریکا در آن شکست خورده است.

دکتر "ساسچا الینگتون" (Sascha Ellington) نویسنده ارشد این مطالعه مراکز کنترل و پیشگیری بیماری چندی پیش در ایمیلی نوشت که این داده‌ها توسط ادارات بهداشت و درمان منطقه‌ای و با استفاده از یک فرم استاندارد و بر روی افراد آلوده به کروناویروس که شامل افراد باردار نیز بودند انجام شده و سپس نتایج آن از طریق سیستم نظارت بر بیماری‌های ملی قابل تشخیص (National Notifiable Diseases Surveillance System) گزارش شده است. مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری همچنین فرم‌های مکمل و اختیاری به بخش‌های بهداشتی که به پزشکان در جمع آوری داده‌هایی در مورد بیماران باردار و نوزادان آن‌ها کمک می‌کند، ارائه کرده است.

اما آخرین گزارش مراکز کنترل و پیشگیری بیماری نشان می‌دهد، پزشکان همیشه وقت کافی ندارند تا در بحبوحه شیوع این بیماری، پذیرش بیماران و مراقبت از آن‌ها این فرم‌ها را با دقت و جزئیات پر کنند.


دکتر "آلیسون بریانت" (Allison Bryant) متخصص طب جنین و مادری در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون و عضو کالج آمریکایی متخصص زنان و زایمان گفت: ما در مراقبت از بیماران باردار یا بیمارانی که در سراسر این موسسه بستری بودند و حال آن‌ها وخیم بود بسیار صبور بودیم. در این شرایط گزارش پرونده و شرایط بیماران گرچه مهم است، اما در اولویت نیست و میزان اولویت آن برای ما کم شده است.

آخرین گزارش کامل ماه ژوئن مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری در مورد ارتباط بارداری و کووید-۱۹ نشان داد که آزمایش کرونا ۱۰ هزار و ۵۳۷ زن باردار مثبت شده است، اما تنها پرونده فقط حدود یک چهارم این بیماران نوشته و گزارش شده و طی آن گفته‌اند آیا این زنان به بخش مراقبت‌های ویژه مراجعه کرده‌اند و یا اینکه به تنفس مکانیکی یا تنفس کمکی نیاز داشته‌اند یا خیر.

تنفس مکانیکی یا تنفس کمکی اصطلاحی پزشکی برای تنفس مصنوعی است که در آن از وسایل مکانیکی برای کمک یا جایگزینی تنفس طبیعی استفاده می‌شود. در این روش ممکن است از دستگاهی به نام ونتیلاتور استفاده شود.

این هفته رسانه پروپابلیکا مطلبی با عنوان "تاخیر آزار دهنده" (agonizing lag) درباره انجام تحقیقات کروناویروس در ایالات متحده منتشر و خاطرنشان کرد که جمع‌آوری داده‌ها در انگلیس توسط سیستم نظارت بر مامایی انگلستان انجام شده است و به همین دلیل این کشور به سرعت موفق به جمع آوری داده‌های مربوط به زنان باردار آلوده به کووید-۱۹ در ۱۹۴ بیمارستان کشور شده است.

دکتر الینگتون نیز گفت که مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری در حال توسعه یک سیستم جمع آوری داده جداگانه است که اطلاعات مربوط به زنان باردار و فرزندانشان را طی سه سال اول زندگی جمع آوری می‌کند که این داده شامل نظارت بر کووید-۱۹ در دوران بارداری آن‌ها نیز است.

دکتر الینگتون همچنین افزود: این سیستم و برنامه ما در بیش از ۳۰ ایالت و ناحیه انجام شده و یا در حال انجام آن هستند تا داده‌های نظارتی بیشتری را نیز گزارش دهند. پزشکان دانشگاه‌های کالیفرنیا، لس آنجلس و سانفرانسیسکو ماه‌ها پیش نیاز فوری به در دست داشتن این اطلاعات را مشاهده و حس کرده بودند.

دکتر "یلدا افشار" متخصص ایرانی طب مادر و جنین مرکز پزشکی رونالد ریگان دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس در رابطه با در دست داشتن داده‌های محدود در مورد زنان باردار و نوزادان طی شیوع این بیماری گفت: بسیاری از توصیه‌های ما بر اساس داده‌های کاملا صحیح و دارای پایه و اساس گفته نشده است.

در ماه مارس محققان دانشگاه کالیفرنیا، سان‌فرانسیسکو و دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس لیستی در سراسر کشور برای زنان باردار یا زنانی که به تازگی زایمان کرده‌اند و مشکوک به کرونا هستند یا آزمایش آن‌ها مثبت شده است، تنظیم کردند که دیگر فشار بیش از حد روی دوش پزشکان نباشد و شرکت کنندگان پرسشنامه‌ها را پر می‌کردند و از آن‌ها خواسته می‌شد تا پرونده پزشکی خود و در برخی موارد نمونه‌های زیستی مانند شیر مادر، خون، جفت و مایع آمنیوتیک را وارد کنند. مایع آمنیوتیک (Amniotic fluid) به مایع درون کیسه آمنیوتیک در رحم مادر باردار گفته می‌شود.

دکتر افشار گفت: بر خلاف داده‌های مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری، بارداری معیار اصلی ورود به سیستم است.

وی افزود که زنان می‌توانند خودشان فارغ از اینکه در کدام بیمارستان از آن‌ها مراقبت می‌شود در مطالعه شرکت کنند. تاکنون بیش از ۹۵۰ زن از سراسر کشور آمریکا ثبت‌نام کرده‌اند و حدود ۶۰ درصد از آن‌ها مبتلا به بیماری کووید-۱۹ هستند.

دانشگاه کالیفرنیا، سان‌فرانسیسکو همچنین اخیرا یک مطالعه بزرگ و ملی دیگر برای زنان باردار به نام" ASPIRE" آغاز کرده است که از ابتدای بارداری تا زایمان و تا ۱۸ ماه پس از زایمان حدود ۱۰ هزار زن و نوزادان آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

این داده‌ها حتی با وجود نقص‌هایی که در اطلاعات بهداشتی گزارش شده مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری وجود دارد، بسیار حیاتی است.

در مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری محققان دریافتند که زنان باردار مبتلا به کووید-۱۹ بیشتر از زنان غیر باردار مبتلا به این ویروس در بیمارستان بستری شده‌اند، اما این مرکز نگفته‌اند که آیا خانم‌های باردار به دلیل زایمان در بیمارستان بستری شده‌اند یا به دلیل عوارض ناشی از بیماری کووید-۱۹.

براساس این تحقیق، داده‌ها نشان داده که محققان می‌بایست تفاوت این دو مورد را در نظر می‌گرفتند و این کار را نکرده‌اند. در حدود ۷۵ درصد از موارد، اطلاعاتی مربوط به این که آیا زنان باردار آلوده به این ویروس آیا در آی. سی. یو بستری شده‌اند یا اینکه نیاز به تهویه مکانیکی داشتند یا خیر گزارش نشده است. محققان با استفاده از داده‌های موجود، مشخص کردند که زنان باردار مبتلا به این بیماری نسبت به بیمارانی که باردار نیستند بیشتر در آی. سی. یو بستری می‌شوند. این مطالعه نشان داد که زنان باردار مبتلا به کوید-۱۹ در مقایسه با زنان غیر باردار آلوده در مرحله آخر و در صورت تشدید بیماری به ونتیلاتور‌های مکانیکی نیاز پیدا می‌کنند اگرچه این اختلافات بسیار اندک بود.

دکتر هادلستون یکی از محققان اصلی مطالعه ASPIRE، گفت: از نظر علمی بسیار دشوار است که بدانیم برای زنان باردار مبتلا به این بیماری چه اتفاقی رخ می‌دهد بنابراین محققان به داده‌های یک گروه کنترل شده از زنان باردار که آلوده نیستند نیز نیاز دارند.

دکتر بریانت گفت: این یک علامت است که زنان باردار ممکن است مستعد ابتلا به علائم شدید کووید-۱۹ باشند و ابتلا به این بیماری در زنان باردار با توجه به آنچه در مورد سایر بیماری‌های تنفسی مانند آنفولانزا می‌دانیم، تعجب آور نیست.

محققان سایر کشور‌ها نیز سیگنال‌های مشابهی پیدا کرده‌اند و دقیقاً مانند مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری، کار آن‌ها با گزارش‌های قبلی مغایرت دارد که نشان می‌دهد زنان باردار آلوده به کروناویروس، همانند دیگر افراد و به همان میزان در معرض خطر ابتلا به عوارض شدید این بیماری قرار دارند.


یک مطالعه که طی آن ۵۳ زن در سوئد را مورد بررسی قرار داده بودند و در ماه ژوئیه منتشر شد، نشان داد که خطر نیاز به بخش مراقبت‌های ویژه "در زنان باردار آلوده به این ویروس"، در مقایسه با زنان غیر باردار هم سن، ممکن است بیشتر باشد. با این حال، همه زنان باردار به دلیل علائم کووید-۱۹ بستری نشده‌اند و هیچ راهی نیز برای گفتن تعداد زنان غیر باردار مبتلا به کووید-۱۹ وجود ندارد. داده‌های جمع آوری شده از سیستم نظارت زنان و زایمان ایالات متحده در ماه مه نشان داد که ۱۰ درصد از ۴۲۷ زن باردار مبتلا به کروناویروس در بیمارستان‌ها در بازه زمانی بین یک مارس و ۱۴ آوریل بستری شده‌اند و به تنفس مصنوعی نیاز داشته‌اند.

سه نفر از آن‌ها در اثر عوارض کووید-۱۹ درگذشتند. نابرابری‌های نژادی نیز موضوع دیگری برای نگرانی است. افراد سیاه پوست و لاتین مبتلا به کروناویروس به طور نامتناسب در کلیه گروه‌های سنی و مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری قرار دارند. حدود نیمی از زنانی که سال گذشته در ایالات متحده زایمان کرده‌اند، سفید پوست بودند، اما در گزارش سال جاری مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری تعداد زنان سفیدپوست باردار مبتلا به این بیماری کمتر از یک چهارم آن لیست بود. در مقابل، کمتر از یک چهارم زنانی که در سال ۲۰۱۹ زایمان کردند، هیسپانیک بودند، اما در آن لیست این افراد ۴۶ درصد از زنان باردار مبتلا به کووید ۱۹ را تشکیل می‌دادند. این درصد برای زنان سیاه پوست باردار مبتلا به این بیماری ۲۲ درصد و ۱۵ درصد از آنان نیز زنانی بودند که در سال ۲۰۱۹ زایمان کرده بودند. ‍ هیسپانیک (Hispanic) صفتی است که به مردم اسپانیایی‌زبان یا پرتغالی‌زبان به ویژه در آمریکای لاتین اطلاق می‌شود.

دکتر افشار گفت که این شواهد نشان دهنده نژادپرستی است و این مسئله بزرگی است که باید بررسی شود و علاوه بر آن ما باید کاری در مورد آن انجام دهیم.

ادامه فاصله گذاری اجتماعی می‌تواند خسته کننده باشد، اما متخصصان هنوز هم توصیه می‌کنند که زنان باردار باید حداقل ۱.۸ متر از دیگران فاصله داشته باشند، از ماسک استفاده کنند و دست‌هایشان را به طور مرتب بشویند به خصوص هنگامی که مراکز ایالات آمریکا مجددا در حال بازگشایی هستند.

بریانت در انتها گفت: بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به نوع وخیم کووید-۱۹ این است که به صورت جمعی نگذاریم در کل به کووید-۱۹ مبتلا شویم.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: کووید 19 بارداری پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۶۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سمیرا عبدالهی گفت: اختلالات رفتاری جزو شایعترین اختلالات همراه با بارداری هستند که در بین این اختلالات افسردگی شیوع بیشتری داشته به طوری که ممکن است در ۱۰ تا ۲۰ درصد از بارداری‌ها اتفاق بیفتد. زنانی که پیش از بارداری مبتلا به افسردگی بوده‌اند، احتمال بروز و عود علائم در آنها بعد از زایمان بیشتر است.

وی درباره علائم افسردگی گفت: احتمال عود افسردگی بعد از زایمان زیاد بوده و به خصوص در ۱۲ ماه بعد از زایمان ممکن است که اوج علائم افسردگی را داشته باشیم. شایعترین علامت‌های آن، اختلالات روحی و خلقی، کاهش اشتها، کاهش انگیزه و امید و اختلالات خواب است. در برخی مواقع ممکن است علائم شدید و به صورت افکار خودکشی و یا دگرکشی ظاهر شود.

وی در ادامه افزود: چنانچه هر کدام از این علائم به صورت طولانی مدت و مزمن در زنان باردار و شیرده وجود داشته باشد به عنوان اختلالات رفتاری یا مود شناخته شده و باید تحت نظر روانپزشک درمان شود.

دکتر عبدالهی در مورد عوارض داروها برای جنین اظهار کرد: برخی از این داروها ممکن است در بارداری برای جنین مشکلاتی ایجاد کند که با نظر پزشک متخصص تغییر داده می‌شوند، اما اغلب داروهایی که برای درمان اختلالات افسردگی تجویز می‌شود، برای جنین عارضه‌ای ندارند، اما باید از نظر تنظیم دوز تحت نظر پزشک تجویز شود.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: داروهایی که در درمان این اختلال در زنان استفاده می‌شوند داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین هستند که وضعیت روحی و روانی را بهتر می‌کنند. در این بین دارویی به نام پاروکستین وجود دارد که ممکن است برای جنین عارضه ایجاد کرده و باعث اختلالات صرعی شود. بنابراین اگر زنان باردار تحت درمان با این دارو و نیز داروی لیتیوم هستند حتما باید تحت نظر روانپزشک دارو تغییر کند.

دکتر عبدالهی در ادامه بیان کرد: بعد از تشخیص و شروع ‌درمان، در طول بارداری مادر باید به صورت مرتب تحت نظر روانپزشک ویزیت شود و هر زمان که مادران باردار افکار خودکشی یا دگر کشی داشته باشند، باید به صورت اورژانسی بستری شده و تحت درمان‌های بیشتر قرار گیرد. حتی ممکن است لازم باشد که برای بیماران شوک هم در نظر گرفته شود.

اندوه بارداری با افسردگی متفاوت است

وی در خصوص اندوه بارداری گفت: موضوع مورد توجه در مورد اختلالات بارداری اندوه بارداری است که ممکن است در تشخیص افتراقی با افسردگی قرار گیرد. اندوه بارداری در روزهای ابتدایی بعد از زایمان تقریبا هفته اول زایمان بروز می‌کند و به دنبال آن مادر احساس غمگینی و عدم توانایی در نگهداری از فرزندش را دارد که در واقع با اختلالات جسمی همراه نیست و درمان آن هم اقدام حمایتی از طرف همسر و اطرافیان مادر است.

وی افزود: در حالی که شیوع افسردگی بعد از بارداری و تقریبا علائم آن از روز دهم یا دو هفته بعد از زایمان ظاهر می‌شود، نکته مهم این است که همراه علائم افسردگی ممکن است علائم توهم و یکسری اختلالات هذیان گویی وجود داشته باشد که نوع دیگری از اختلالات بارداری و رفتاری است و ممکن است بسیار خطرناک‌تر از علائم افسردگی بوده و به درمان بیشتری تحت نظر پزشک نیاز دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی در ادامه تاکید کرد: نکته مهم همراهان و خانواده بیمار هستند که حتما باید حمایت لازم را برای مادر داشته باشند و به علائم بیمار توجه کنند، اگر علائم خطرناک بروز کند، حتما اورژانسی به پزشک مراجعه کنند و مصرف داروها، مشاوره‌های روانی و کاردرمانی به موقع انجام شود تا بیماری کنترل شود.

دیگر خبرها

  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • ارتباط فضاپیمای وویجر ۱ ناسا پس از ماه‌ها با زمین برقرار شد
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • ورزش ممکن است پیری را معکوس کند
  • پیگیری علت فوت مادر باردار در اندیمشک
  • ارتباط جنسیت و بحران خواب
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد
  • سندروم پس از کرونا چیست؟