Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-23@06:24:03 GMT

ایران، چهارمین تولیدکننده عسل جهان

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۴۹۸۹۲

ایران، چهارمین تولیدکننده عسل جهان

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور گفت: ایران به لحاظ تعداد کلنی زنبورعسل و میزان تولید عسل در رتبه چهارم جهان قرار دارد. فرهاد مشیر غفاری افزود: ما پیشنهاد می‌کنیم متولی ستاد گرده‌افشانی یکی از معاونت‌های تخصصی زراعی یا باغبانی باشد و امیدواریم با دستور وزیر جهاد کشاورزی این ستاد راه‌اندازی و بخشی از مسایل مربوط به زنبورداری کشور در خصوص  استقرار زنبورستان‌ها نیز برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: برای استقرار کندوهای زنبور عسل در اراضی زراعی و باغی باید هماهنگی‌های لازم به لحاظ حضور زنبورداران و تقویم زمانی عملیات سمپاشی و دفع آفات صورت گیرد.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با تشکیل ستاد گرده‌افشانی و استقرار کلنی‌های زنبور عسل در اراضی زراعی و باغی نه تنها در تولید عسل و سایر محصولات زنبورداری کشور، بلکه در تولید محصولات زراعی و باغی جهش خواهیم داشت.
وی ادامه داد: ما آماده‌ایم در فاز نخست با هماهنگی ۲۵۰  اتحادیه و تعاونی زنبورداری کشور، تعداد قابل ملاحظه‌ای از کندوهای زنبور عسل را به صورت پایلوت در بعضی از اراضی زراعی و باغی مستقر کنیم. 
غفاری با اشاره به این که نقش زنبور عسل به عنوان یک نهاده ضروری در تولید محصولات کشاورزی در دنیا ثابت شده است، گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده، یک سوم محصولات کشاورزی و یک دوم تولید بذر اکثر دانه‌های روغنی مانند کلزا، آفتابگردان و سویا به گرده‌افشانی زنبور عسل وابسته است.
وی افزود: گرده افشانی زنبور عسل بر تولید گیاهان علوفه‌ای مورد استفاده در تغذیه دام و در نتیجه به طور غیرمستقیم بر تولید محصولات پروتئینی نیز تاثیر می‌گذارد.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین سرشماری در مهر ماه سال ۹۸، حدود ۹۸ هزار زنبورستان و نزدیک به ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلنی زنبور عسل در کشور داریم و ایران به لحاظ تعداد کلنی زنبورعسل و میزان تولید عسل در رتبه چهارم جهان قرار دارد.
وی میانگین تولید عسل در هر کندو را حدود ۱۱ کیلوگرم و میزان رشد تولید این محصول در سال ۹۸ نسبت به سال ماقبل را ۲۴ درصد عنوان کرد.
غفاری یادآور شد که در سال گذشته ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تن عسل، سه تن و ۳۰۰ گرم  ژل رویال، ۲۸۵ تن گرده گل، ۱۲۴ تن بره موم و ۲۲۲۰ تن موم در کشور تولید شده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تولید زنبور عسل اراضی گرده افشانی کشاورزی زنبورداری کشور زراعی و باغی گرده افشانی تولید عسل زنبور عسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۹۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!

تین نیوز

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: بانک مرکزی اصلا متوجه است که چه بلایی سر واحدهای تولیدی می آورد؟ بانک مرکزی هم متولی پولی شده هم متولی اقتصاد کشور شده، باید به این وضعیت رسیدگی شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران در نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی با نمایندگان مجلس بیان کرد: متاسفانه خودآزاری اقتصادی داریم، بانک مرکزی در حال حاضر هم پدر تولید و هم تولیدکننده و صنعت را درآورده است، یک بلاتکلیفی عجیبی را در ساختار اقتصادی کشور داریم که عمدترین دلیل آن اقدامات بانک مرکزی است که از برج ۷ هیچ نوع تخصیص ارزی را اعمال نمی کند.

یاریجانیان افزود: بانک مرکزی فعالان اقتصادی را بلاتکلیف گذاشته است حداقل اعلام کند که هیچ تخصیص ارزی به ما تعلق نمی گیرد. با ارز آزاد هم نمی توانیم کار کنیم، چون اگر با ارز آزاد کالا وارد کنیم قاچاقچی محسوب می شویم.

وی ادامه داد: بانک مرکزی اصلا متوجه است که چه بلایی سر واحدهای تولیدی می آورد؟ بانک مرکزی هم متولی پولی شده هم متولی اقتصاد کشور شده، باید به این وضعیت رسیدگی شود.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: طبق نظرسنجی از ۲۸۰۰ فعال اقتصادی انجام شده است، سازمان امور مالیاتی، سازمان تامین اجتماعی و بانک مرکزی سه نهادی هستند که در رتبه نخست ایجاد اختلال در فعالیت های اقتصادی معرفی شده اند. این ها را ما در کنار اقتصادمان داریم یا سوار بر اقتصادمان؟

یاریجانیان گفت: امروز استخوان های بخش خصوصی در حال خردن شدن است، پرسنلی داریم که از برج ۷ خطوط تولیدی شان معطل است، این همه کالا در گمرکات رسوب کرده و انباشت کانتینر داریم.

وی با تاکید بر این که در هیچ جای دنیا حتی کشورهای ذره بینی نرخ ارز ۲۰ سال است که تکان نخورده است. با این وضعیت ارزی صنعت چگونه باید رشد کند، گفت: بخش خصوصی را چرخ اقتصاد کشور نمی بینند، اگر می دیدند بانک مرکزی امروز پاسخگو بود. ما نمی دانیم بانک مرکزی ارباب ما است، حقوق ما را می دهد؟ ما باید از چه کسی تبعیت کنیم، بالاسر ما قاعدتا وزارت صمت است، بانک مرکزی کجای کار است؟ امیدواریم مجلس ورود کند و این موضوع را حل و فصل کند.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران در پایان خطاب به نمایندگان مجلس گفت: هیچ تاب و توانی برای صنعت باقی نمی مانده است، یک جایی به داد بخش خصوصی برسید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید محصولات زراعی دیم در لرستان
  • تولید بیش از ۱۲ هزار تن عسل در فارس
  • تولید سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی در مرکزی
  • ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن عسل سالانه در استان فارس تولید می‌شود
  • کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • استقبال از محصولات دانش بنیان ایرانی در رویداد نمایشگاهی جنوب شرق آسیا
  • خسارت سرمای دیررس بهاره به محصولات زراعی اهر
  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید بامشارکت مردمی درسیستان وبلوچستان