Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته اوپک پلاس همزمان با رکود اقتصادی جهانی ناشی  از کرونا، تولید نفت را کاهش داد.

سازمان کشور‌های صادر کننده نفت و متحدان آن، موسوم به اوپک پلاس، با شیوع ویروس کرونا و کاهش تقاضای جهانی نفت به یک سوم، از ماه مه ۹/۷ میلیون بشکه در روز معادل ۱۰ درصد از عرضه جهانی را کاهش داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تصمیم شب گذشته اوپک پلاس، کشور‌های تولید کننده نفت متعهد شدند از ماه آگوست (۲ ماه بعد) تا دسامبر، رسما ۷۰۷ میلیون بشکه نفت در روز تولیدشان را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید

توافق کاهش تولید نفت در اوپک تمدید می شود ؟

بعد از پایان نشست شب گذشته اوپک پلاس که در سطح وزیران برگزار شد، عبدالعزیز بن سلمان وزیر نفت عربستان سعودی گفت: محدویت‌های این بار اوپک پلاس موثرتر خواهد بود و کشور‌هایی که در ماه‌های مه و ژوئن تولید بیش از حد داشتند، در ماه‌های آگوست و دسامبر باید کاهش تولید بیشتری داشته باشند.

در توافق قبلی اوپک پلاس بر سر کاهش تولید نفت که در ماه مه انجام شد، کشور‌های عراق، نیجریه و قزاقستان تولید نفت خود را کاهش ندادند که قرار است آن را در ماه آگوست جبران کنند و کاهش بیشتری نسبت به دیگر کشور‌ها داشته باشند؛ بنابراین کاهش تولید نفت از ۸/۳ میلیون بشکه به ۸/۱ میلیون بشکه خواهد رسید.

واکنش بازار به توافق جدید اوپک پلاس

قیمت نفت در جهان در واکنش به توافق شب گذشته اوپک، امروز پنجشنبه اندکی اُفت کرد.

خبرگزاری رویترز دهم خرداد ماه اعلام کرد، تولید نفت کشور‌های عضو اوپک پلاس، تاکنون ۴.۴۸ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است که برابر با ۷۴ درصد از توافق ماه گذشته است. البته کشور‌های عضو اوپک پلاس اعلام کرده اند که در سال ۲۰۲۱، ۷ میلیون بشکه تولید خود را افزایش خواهند داد تا جبرانی برای این کاهش تولید باشد.

در نشست قبلی اوپک پلاس بیشترین سهم در کاهش تولید نفت در چارچوب توافق را روسیه، کویت، عربستان سعودی و امارات داشتند.

سازمان کشور‌های صادرکننده نفت دسامبر ۲۰۱۶ میلادی، پس از تجربه دو سال سقوط قیمت در بازار‌های جهانی، با جمعی از تولیدکنندگان غیر عضو اوپک برای کاهش تولید به توافق رسید. این کشور‌های غیر عضو همراه با اوپک توانستند با توافق روی میزان تولید و عرضه نفت در سال ۲۰۱۷ بازار را تنظیم کنند.

مشورت و سیاست‌گذاری مشترک میان ۱۰ کشور تولیدکننده نفت از جمله روسیه در کنار ۱۳ عضو اوپک، به اوپک پلاس شهرت یافته است.

اوپک پلاس به قصد همراهی تولیدکنندگانی مثل روسیه، مکزیک، جمهوری آذربایجان، بحرین، سودان، سودان جنوبی، مالزی و عمان با سازمان کشور‌های صادرکننده نفت، اوپک در تنظیم بازار شکل گرفته است. تصمیم‌های اوپک پلاس همیشه برای کاهش تولید و افزایش قیمت نفت نیست به عنوان مثال اوپک پلاس در نیمه سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت تا با افزایش سقف تولید، از افزایش بهای نفت از ۷۵ دلار جلوگیری کند تا قیمت‌های بالا بر تقاضا اثر منفی نگذارد.

کاهش قیمت جهانی نفت با شیوع کرونا

تصمیم مجدد اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت در حالی انجام شد که قیمت جهانی نفت متاثر از رکود اقتصادی شیوع ویروس کرونا کاهش پیدا کرده است.

آژانس بین المللی انرژی برآورد کرده که مصرف روزانه ۱۰۰ میلیون بشکه نفت خام در جهان یک‌سوم کاهش پیدا کند و این نتیجه تعطیلی بزرگ‌ترین اقتصاد‌های جهان برای مقابله با شیوع گسترده ویروس کروناست. اُفت شدید تقاضا در بازار انرژی، قیمت نفت را در روز‌های اخیر به پایین‌ترین میزان در ۱۸ سال اخیر رساند.

قیمت نفت برنت در ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی، حدود ۷۰ دلار در هر بشکه بود. شیوع ویروس کرونا هم ‌زمان با بروز اختلاف بین عربستان و روسیه درباره کاهش تولید نفت، باعث شد که قیمت نفت خام ظرف سه ماه به حدود ۳۰ دلار در هر بشکه سقوط کند.

اوپک پلاس شامل ۱۱ کشور عضو سازمان کشور‌های صادرکننده نفت اوپک، و ۹ صادرکننده عمده دیگر نفت از جمله روسیه است.

قیمت نفت از حدود ۱۰۵ دلار در نیمه اول سال ۲۰۱۴ به زیر ۳۰ دلار در اوایل سال ۲۰۱۶ رسید و نهایتا اوپک و کشور‌های هم‌پیمان به رهبری روسیه تصمیم گرفتند تولید خود را کاهش دهند تا قیمت‌ها بالا برود. با اُفت تولید اوپک پلاس قیمت نفت شاخص برنت در سال ۲۰۱۸ به ۷۱ دلار و در سال گذشته به ۶۴ دلار رسید، اما با شیوع کرونا و اُفت تقاضای نفت، همچنین شکست اجلاس اوپک و کشور‌های هم‌پیمان برای کاهش دوباره تولید نفت در ماه مارس، حتی به حدود ۲۰ دلار نیز سقوط کرد، چون تقاضای جهانی نفت ۳۰ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

در حالی که اقتصاد کشور‌های عضو اوپک به شدت متاثر از قیمت نفت است باید دید تصمیم جدید اوپک پلاس بر سر کاهش تولید نفت میتواند منجر به افزایش جهانی قیمت نفت شود و یا همچنان شیوع کرونا اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت جهانی نفت اوپک پلاس قیمت نفت نفت برنت سازمان کشور کاهش تولید نفت تولید نفت میلیون بشکه ویروس کرونا برای کاهش اوپک پلاس جهانی نفت قیمت نفت عضو اوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۹۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا حسین‌نژاد ظهر سه‌شنبه در کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی خراسان شمالی که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با تاکید بر تقویت صادرات در سال مزین به جهش تولید با مشارکت مردم، گفت: افزایش تولید و در کنار آن تقویت صادرات سبب رونق اقتصادی و دلگرمی تولیدکنندگان و صادرکنندگان است.

وی در ادامه با بیان اینکه افزایش تولید با بازاریابی جهانی باعث رونق اقتصاد شده، افزود: تمام تولیدات سطح استان استخراج و متناسب با آن بازارهای جدید جهانی شناسایی شود.

حسین‌نژاد اظهار کرد: اکنون بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات استان هستند و کشورها متناسب با نیازمندی‌های آن‌ها پالایش شود تا صادرات استان بازار جهانی پیدا کند.

وی تصریح کرد: در سال گذشته رونق تولید و صادرات و تراز تجاری روند مطلوب داشت که در سال جاری قوی‌تر و با یک جهش بیشتر دنبال شود.

کد خبر 6087071

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • قیمت رانا در بازار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار +جدول
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ |برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته | تقویت همکاری‌های امنیتی ایران و پاکستان از اهداف سفر رئیسی
  • قیمت جهانی طلا کاهش یافت یا افزایش؟