Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: ظرفیت‌های معادن سیمان در مقایسه با سایر صنایع معدنی مغفول مانده و جایگاه آن در عرصه صادرات غیرنفتی باید تقویت شود.

به گزارش قدس آنلاین، سیدحسین احمدی سلیمانی رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: صنعت سیمان به عنوان یکی از صنایع پایه، نقش اساسی در توسعه زیرساخت‌های اقتصادی- اجتماعی کشورمان دارد، اما ظرفیت‌های این بخش در قیاس با سایر صنایع معدنی مغفول واقع شده و جایگاه آن در عرصه صادرات غیرنفتی باید تقویت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: ظرفیت تولید سیمان استان، می‌تواند معادل کل تولیدات این محصول در کشور در ۲۰ سال گذشته باشد، اما متاسفانه در حال حاضر صنعت سیمان نسبت به سایر صنایع معدنی کمتر مورد توجه و حمایت بوده و ظرفیت‌های این بخش به ویژه در این خطه، مورد غفلت قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: همین رویه باعث شده تا مشکلات فراوانی در حوزه حمل و نقل، گاز و قیمت تمام شده گریبانگیر واحدهای تولیدی فعال در این بخش باشد.

احمدی سلیمانی بیان کرد: دولت به بهانه رشد صنعت سیمان و تولید مطلوب این صنعت، حمایت خود را از آن دریغ کرده که این رویه با شعار سال "جهش تولید" و رویکردهایی که بر مزیت‌های اقتصادی کشور تمرکز دارند، در تضاد است.
او تصریح کرد: صنعت سیمان در استان و کشور با ظرفیتی کم‌تر از دو سوم فعالیت دارد؛ این مسائل می‌طلبد که فعالان این حوزه نیز بیشتر و موثرتر مطالبه گری کنند. نمی‌توان بر رشد تولید پافشاری کرد، اما محصول را پایین‌تر از قیمت تمام شده به فروش برسانیم؛ لذا باید مکاتباتی با مقامات استانی و ملی از طریق اتاق بازرگانی انجام بگیرد و مطالبات و نیازهای فعالان این حوزه به گوش مسئولان امر برسد.
شرکت گاز، امتیاز گاز را از کارخانه های سیمان دریغ کرد رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه سکوت و عدم مطالبه گری، گرهی از مشکلات موجود نمی‌گشاید، تاکید کرد: شرکت گاز در زمستان امتیاز گاز را از کارخانه‌های سیمان دریغ کرده و عنوان می‌کند که کارخانه‌ها باید در فصول گرم مازاد تولید کنند؛ از هم اکنون باید به فکر فصل زمستان باشیم، چرا که شرکت گاز با ما همکاری لازم را ندارد.
احمدی سلیمانی با تاکید بر اینکه سود صنعت سیمان نسبت به سایر صنایع بسیار ناچیز است، اظهار کرد: این عرصه ظرفیت‌های ارزشمندی برای توسعه و اشتغال دارد و حمایت از زنجیره تولید آن، می‌تواند ارزش افزوده این بخش را افزایش داده و انتفاع بیشتری برای استان ایجاد کند.  
منبع: باشگاه خبرنگاران انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تقویت سیمان صنعت سیمان سایر صنایع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۱۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد

 به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، ابتکارشرکت آلمانی «فناوری‌های کربن زدایی تایسنکراپ» «Thyssenkrupp Decarbon Technologies» می‌تواند نزدیک به صد درصد از انتشار دی اکسید کربن تولید شده در طول تولید کلینکر سیمان را جذب کند.

سالانه تولید سیمان و بتن، ۹ درصد از کل انتشار CO۲ انسانی در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد. به این ترتیب، این فناوری که نیاز به جایگزینی پایدارتر را مورد توجه قرار می‌دهد، با یک روش جدید همراه شده است: از اکسیژن خالص در فرآیند احتراق استفاده می‌کند و جایگزین هوای محیط می‌شود.

جذب ۱۰۰ درصد انتشار CO۲

بر اساس اعلام این شرکت، این فناوری جذب تقریبا صد درصدی انتشار کربن حاصل از تولید کلینکر سیمان را تسهیل می‌کند.

تایسنکراپدیروز (۲۳ آوریل ۲۰۲۴)، ساخت «اولین کارخانه سیمان بدون کربن در جهان» را به عنوان بخشی از پروژه فانوس دریایی خود، رسما آغاز کرد.

این فناوری که امکان جذب و استفاده مجدد از انتشار CO۲ را فراهم و راه را برای تولید سیمانعاری از کربن هموار می‌کند، گامی رو به جلو در مبارزه با تغییراتاقلیم است.

«رابرت هابک» «Robert Habeck» معاون صدراعظم آلمان و وزیر فدرال در امور اقتصادی، گفت: صنعت سیمان در مورد کربن زدایی با چالش بزرگی مواجه است.

ساخت این کارخانه در شهر لگردورف در آلمان نشان می‌دهد چگونه می‌توان تولید را کربن‌زدایی و به‌طور جسورانه‌ای سیمان و بتن را بدون آسیب دیدگی اقلیم عرضه کرد.

هابک تاکید کرد: این واقعیت که دی اکسید کربن نه تنها می‌تواند جذب شود، بلکه می‌توان از آن به عنوان ماده خام مجدد استفاده کرد، نمونه بارز تحول سبز است.

تایسنکراپ در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد، هر تن سیمان معمولا حدود ۸۳۰ کیلوگرم CO۲ تولید می‌کند. در واقع، در سال ۲۰۱۹، ۱۷ درصد از انتشارات صنعتی در آلمان فقط ناشی از تولید سیمان بوده که ۲۰ میلیون تن CO۲ به هوا آزاد کرده است. به نظر می‌رسد تولید کلینکر سیمان اصلی‌ترین انتشار دهنده CO۲ باشد.

سیمانیک مصالح ساختمانی ضروری است. با این حال، تولید آن عامل حدود هفت درصد از انتشار کربن در جهان است. بنابراین، تغییر به سوی فرآیندهایدوستدار اقلیم بسیار حیاتی است.

مجریان این کارخانه می‌گویند با غنی‌سازی دی‌اکسید کربن با استفاده از فناوری «سوخت اکسیژن خالص» به مشتریان خود کمک می‌کنیم تقریباهمه CO۲ حاصل از فرآیند تولید را جذب کنند و بنابراین از آن به شیوه‌ای پایدار استفاده مجدد کنند.

از آنجایی که تولید جهانی سیمان سالانه بیش از چهار میلیارد تن است، این شرکت به پتانسیل رشد فناوری جدید اکسیژن خالص خوشبین است.

اکنون، این شرکت تجهیزات و خدمات خود را به حدود یک سوم کارخانه‌های سیمان در سراسر جهان عرضه می‌کند.

مفهوم اساسی پشت «سوخت اکسیژن خالص» شامل حذف CO۲ از گاز‌های خروجی از کارخانه‌های سیمان در یک سیستم کوره است. این امر از انتشار CO۲ به اتمسفر جلوگیری می‌کند، زیرا هوای محیط با اکسیژن خالص در فرآیند احتراق جایگزین می‌شود.

‌سپس گاز حاوی CO۲ به شکلی با خلوص بالا تصفیه‌شده که آن را برای کاربرد‌های مختلف از جمله صنایع شیمیایی مناسب می‌کند.

پیش‌بینی می‌شود اجرای این فرآیند در این کارخانه آلمانی، انتشار CO۲ را تا حدود ۱.۲ میلیون تن در سال کاهش دهد. قرار است این کارخانه در سال ۲۰۲۸ راه اندازی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • تقویت صنایع نظامی آمریکا به هزینه اوکراین
  • تجهیز ۵۳ درصد چاه های صنعتی خراسان رضوی به کنتور هوشمند
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!