Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز بهداشت اردکان با تاکید بر لزوم همکاری شهروندان در رعایت بهداشت در پیشگیری از ابتلا به کرونا، گفت: مردم نباید در انتظار واکسن باشند، حتی در صورت ساخت و عرضه آن به بازار و با توجه به تغییر « ژنوم » که ماهیت و رفتار ویروس را تغییر می دهد، رعایت اصول بهداشتی بسیار مؤثرتر از واکسن است.

به گزارش جماران، دکتر محمدرضا اعلایی  افزود: رعایت اصول بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، حفظ فاصله گذاری هوشمند اجتماعی، شستن مرتب دست ها و پرهیز از حضور در اجتماعات بسیار مؤثرتر از واکسن عمل می کند ، باید همه مردم به این مسوولیت فردی و اجتماعی برای سلامتی خود ، اعضای خانواده و دیگران کاملا پایبند باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رییس دانشکده طب ایرانی اردکان اضافه کرد: همان گونه که بارها از طریق کارشناسان بهداشتی در رسانه های رسمی کشور و استان یزد اعلام شده است، سه اصل مهم و بسیار مؤثر در کنترل این ویروس باید هم زمان و به صورت عمومی، مستمر و با جدیت و رعایت کامل عمل شود.

وی با بیان اینکه رفتار ویروس درحال تغییر است و دستگاه های مختلف بدن را درگیر می کند، اظهار کرد: اولین اصل مهم پیشگیری رعایت فاصله فیزیکی حداقل ١.٥ متر در میان ۲ نفر و هنگام صحبت عادی ( بدون سرفه و عطسه و یا بلند صحبت کردن طرفین) است و هرچه این فاصله بیشتر شود، ریسک انتقال ویروس کمتر می شود.

رییس مرکز بهداشت اردکان اضافه کرد: چنانچه یکی از طرفین، مبتلا به ویروس ( با علامت یا بی علامت ) باشد در حالت تنفس عادی (بدون صحبت ) فرد بیمار ٢٠ ویروس می تواند، پخش کند و  در مکان های رو باز و به شرط رعایت فاصله فیزیکی (١.٥متر) برای طرف مقابل چندان مشکلی ایجاد نمی کند.

وی تاکید کرد: به محض صحبت ،فرد مبتلا می تواند تعداد ٢٠٠ ویروس در محیط پخش کند، بدیهی است برای ابتلا نشدن طرف مقابل در این حالت این فاصله باید بیشتر از ١.٥ متر و یا از ماسک استفاده شود و در حالت عطسه یا سرفه این تعداد به ٢٠٠ میلیون ویروس هم می رسد، که  خطر ابتلا بسیار، بسیار زیاد و تصاعدی می شود.

رییس مرکز بهداشت اردکان با بیان اینکه برای بیمار شدن فرد به بیماری به کمتر از هزار عدد ویروس نیاز است،  افزود: بنابراین رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک جزو مهمترین اصول پیشگیری است.

اعلایی یادآور شد: دومین اصل مهم و بسیار مؤثر در پیشگیری، شست و شوی مرتب دست با آب و صابون و یا در صورت دسترسی نداشتن به آب و صابون، استفاده از ژل های ضدعفونی کننده پایه الکلی است.

وی گفت: نکته مهمتر اینکه برخی عادتا دست خود را به ناحیه صورت (دهان ،بینی و چشم) می کشند که این رفتار غیربهداشتی بسیار خطرناک برای انتقال ویروس است ،باید این رفتار را با فوریت ترک کنند.

این مسوول بهداشت اردکان افزود: چرا که انتقال ویروس از راه مخاط چشم ،بینی و دهان از راه های اصلی ویروس کرونا بوده و  حتی در صورت رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک چنانچه فرد برحسب عادت ناحیه صورت خود را لمس کند، احتمال انتقال ویروس به شدت افزایش می یابد. 

به گفته اعلایی سومین اصل مهم در پیشگیری حضور نیافتن در مراکز تجمعی است حتی با زدن ماسک و رعایت نکات بهداشتی حضور در مراکز تجمعی و به ویژه فضاهای سربسته خطر انتقال بیماری را به دلیل عدم رعایت فاصله گذاری، تعدد نفر ،وفور و تراکم ویروس در محیط های سربسته بسیار محتمل می کند بنابراین ،حتی المقدور در اینگونه مراکز تجمعی حاضر نشویم به خصوص کودکان و سالمندان و افراد دارای بیماری های زمینه ای و زنان باردار در این مکان ها حاضر نشوند. 

وی در مورد علت شیوع مجدد کرونا در این شهرستان  ۹۸ هزار نفری گفت: با مشارکت مردم در پیک اول بیماری موفق عمل کردیم ، اما همکاری آنها به دلایلی ادامه نیافت و هم اکنون شاهد گسترش بیماری هستیم.

رییس دانشکده طب ایرانی اردکان بی ‌توجهی به شیوه نامه‌های بهداشتی را عامل شیوع مجدد و انتقال ویروس در جامعه بیان کرد و افزود:  استمرار آن می‌تواند منجر به شیوع بیشتر این بیماری و اوج دوباره آن در آینده شود.

وی با قدردانی از مشارکت غیرقابل توصیف خیران و مردم برای مقابله با این بیماری گفت: گروه های مختلف اجتماعی در ماه‌های اخیر به میدان آمدند و توانستند با حضور در کنار کارکنان بهداشت و درمان آبروی نظام را در جهان به خوبی حفظ کنند.

رییس مرکز بهداشت اردکان افزود: عادی شدن شرایط اقتصادی و فعالیت ها به شیوع  ویروس کرونا تفسیر شده است، متاسفانه حضور مردم و رعایت نشدن فاصله اجتماعی و شیوه نامه‌های بهداشتی در تفرجگاه‌ها و برخی آیین‌ها و مراسم افزایش یافته و نیاز است تا مسوولان در این زمینه کنترل بیشتری اعمال کنند.

اعلایی ادامه داد: البته اضافه کردن بهترین شیوه کنترل در کشورهای موفق از نظر پیشگیری از کرونا  خود مراقبتی از خود و دیگران است. 

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا شیوه کنترل کرونا کرونا اردکان سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی رعایت فاصله فیزیکی انتقال ویروس اصل مهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۱۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک «کام» تلخ تا مرگ زودرس/ فقط «دخانیات» تحریم نشد!

به گزارش خبرنگار مهر، گرایش افراد نوجوان و جوان به ویژه خانم‌ها به سمت مصرف مواد دخانی، زنگ خطری برای نظام سلامت کشور تلقی می‌شود. زیرا، عوارض دود مواد دخانی، به قدری خطرناک و پُر عارضه است که در نهایت منجر به افزایش مرگ‌های زودرس می‌شود. همچنین، خساراتی که به اقتصاد درمان کشور تحمیل می‌کند؛ به قدری سنگین و غیر قابل جبران است که ستون‌های نظام سلامت را شکننده می‌سازد. از همین رو، لازم است نسبت به روش‌های کنترلی در کاهش مصرف مواد دخانی، اقدامات عاجلی در پیش گرفته شود.

آمارها و گزارش‌های وزارت بهداشت، نشان می‌دهد که سن مصرف مواد دخانی در کشور رو به کاهش است و این در حالی است که گرایش خانم‌ها به مصرف مواد دخانی، در مقایسه با آقایان، شتاب بیشتری گرفته است.

سالانه در کشور بیش از ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار نفر، مبتلا به سرطان می‌شوند که ۸۰ هزار نفر از این افراد بر اثر ابتلاء به این بیماری‌ها فوت می‌کنند.

شریف ترکمن نژاد مشاور علمی جمعیت مبارزه با دخانیات گفت: هیچ موضوعی به اندازه دخانیات پیچیده نیست و تنها صنعتی که بعد از انقلاب اسلامی ایران، تحریم نشد فعالیت شرکت‌های دخانی بود.

به گفته وی، سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار تولید می‌شود که به ازای هر یک میلیون نخ سیگار یک انسان کشته می‌شود.

ترکمن نژاد افزود: با توجه به اینکه مصرف دخانیات باعث آسیب‌های سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی بی‌شماری می‌شود، دولتمردان به دنبال نسل بدون دخانیات هستند.

وی خاطرنشان کرد: تا ۵ سال آینده در کشورهای پیشرفته سیگار پیدا نمی‌شود و افراد سیگاری سعی خواهند کرد از طریق کشورهای در حال توسعه و جهان سوم نیاز خود را برطرف کنند.

مشاور علمی جمعیت مبارزه با دخانیات با اشاره به اینکه هدف گیری شرکت‌های تولید دخانیات در کشور ما بر روی زنان و دختران است، رواج مصرف سیگار بین زنان و دختران ایرانی را نشان دهنده توفیق آنان برشمرد.

ترکمن نژاد افزود: از ۶ ماه پیش طرح بدون دخانیات با برنامه ۲۰ ساله در جمعیت مبارزه با دخانیات مطرح شد و این طرح با تخصیص یک صندلی در شورای انقلاب فرهنگی گام اولیه را برداشت و در حال برداشتن گام‌های بعدی است.

وی با اشاره به استراتژی سازمان جهانی بهداشت برای کنترل و کاهش مصرف دخانیات، به تبیین اصول این استراتژی پرداخت که شامل ارائه خدمات ترک دخانیات، آگاه سازی دیگران در برابر مخاطرات دخانیات، افزایش مالیات و قیمت مواد دخانی بودند.

ترکمن نژاد یادآور شد: هدف اصلی این اصول و برنامه‌های پیشگیری در مصرف دخانیات، محدودیت در عرضه آن است.

وی، نیکوتین را یکی از اعتیادآورترین محصولات دخانی دانست و گفت: با استفاده از ابزارهای قانونی نظیر ممنوعیت مصرف سیگار در اماکن عمومی و جلوگیری از صدمه زدن افراد سیگاری به افراد غیرسیگاری، می‌توان مصرف سیگار را کنترل و کاهش داد.

در همین حال، بهزاد ولی زاده رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ضمن تاکید بر ممنوعیت تبلیغ دخانیات، از پیگیری وزارت بهداشت برای افزایش نرخ جرایم تخلفات دخانیاتی خبر داد و گفت: پیشنهاد افزایش جرایم با احتساب میزان تورم از سوی وزارت بهداشت به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارسال شده و پیگیر اخذ مصوبه هیأت وزیران هستیم.

وی با بیان اینکه شرکت‌های توزیع‌کننده محصولات دخانی قانون‌پذیر نیستند، افزود: اگرچه ضوابطی در ارتباط با استندهای نگهداری سیگار ابلاغ کرده‌ایم اما نظارت‌های میدانی بیانگر این است ضوابط به درستی اجرا نمی‌شود.

ولی‌زاده در مورد جرایم تخلفات تبلیغاتی دخانیات، گفت: بیشترین ارقام جرایم در قانون جامع کنترل دخانیات برای تبلیغات در نظر گرفته شده است که در آخرین دور بازنگری جرایم در سال ۱۳۹۸ به ۴۴ میلیون تومان افزایش یافته است.

بر اساس قانون «جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات»، جرایم قانون جامع کنترل دخانیات باید هر ۳ سال یکبار بازنگری شود. جرایم این قانون برای آخرین بار در سال ۹۸ بازنگری شد. پیشنهاد افزایش جرایم با احتساب میزان تورم از سوی وزارت بهداشت به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارسال شده است و پیگیر اخذ مصوبه هیأت وزیران هستیم.

کد خبر 6079892 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آرتتا: در ماه آوریل فاصله آرسنال با بهترین تیم‌های تاریخ مشخص می‌شود
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • نگرانی سازمان جهانی بهداشت از گسترش آنفلوآنزای پرندگان در بین انسان‌ها
  • کیفیت «گندم» کشور در سطح جهانی است
  • زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای فرزندان بی سرپرست فراهم شود
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • یک «کام» تلخ تا مرگ زودرس/ فقط «دخانیات» تحریم نشد!
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • بیماری هموفیلی قابل کنترل است