Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:22:45 GMT

کم آبی؛ تقدیری که باید مدیریت شود

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۵۱۸۳۸

کم آبی؛ تقدیری که باید مدیریت شود

آب مایه حیات است اما گاهی کمبود آن برای عده ای بر حیاتی بودنش می افزاید و زنگ خطری می شود همیشگی! خطر کاهش منابع آب شاید برای اکثر کشورها تهدیدی جدید باشد اما کشوری مثل ایران از دیرباز با کمبود آن دست و پنجه نرم می کند و در دل ایران شهرهایی هستند که با برچسب کم آبی زیست می کنند و با همیشگی بودن کمبود آب خو گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زاهدان نمونه بارز شهری است که مردمانش از دیرباز هراس از تشنه ماندن را تجربه کرده و سالیان سال کوشیده اند با این مشکل سر سازگاری داشته باشند و مسائلی مانند افت فشار را پذیرا باشند. افت فشاری که کم از قطعی آب ندارد و بارها و بارها مردم در فصل گرما با آن روبرو شده اند.

امسال نیز این مشکل با شیوع ویروس کرونا و ضرورت حفظ بهداشت همراه شده و مبارزه با این بیماری را برای مردم سختتر کرده است. در حالی که پزشکان توصیه می کنند که شستن دست ها باید به دفعات انجام شود و در هر دفعه حداقل ۲۰ ثانیه طول بکشد، این روزها در برخی مناطق شهر مردم با قطعی چند ساعته آب در طول شبانه روز مواجه‌اند. می گویند قرار است در آینده نزدیک آب مثل نفت باارزش و قیمتی شود؛ اما سالیان سال است که در فصل گرما مردم زاهدان آب را حیاتی تر از قبل و باارزشتر از نفت می دانند. اما راه چاره چیست؟ آیا قسمت و تقدیری که از این عنصر حیاتی شامل زاهدان شده است قابل مدیریت نیست و اگر چاره ای اندیشیده شده است چه زمان به بار خواهد نشست؟ شاید این روزها در ذهن مردم زاهدان جای پاسخ این سوال خالی باشد که مهر ماندگاری طرحی که در قالب پروژه «خط دوم لوله انتقال آب» در سال ۸۹ برای چاره تشنگی زاهدان کلنگ خورد، به چه سرنوشتی مبتلا گشت؟ آیا حل مشکل کم آبی زاهدان از طریق این پروژه صحیح بود یا غلط؟ شاید هم سرنوشت این پروژه به ابرپروژه انتقال آب از دریای عمان گره خورده باشد!
به طور قطع همیشه راهی برای مدیریت بهینه منابع کم وجود دارد؛ آن هم با وجود رشد و گسترش علم و فناوری در دنیای امروز. مسلما کمبود آب نیز به عنوان یکی از مسائلی که همیشه گریبانگیر زاهدان بوده است با برنامه ریزی علمی و دقیق و مدیریت اصولی مشکلی قابل حل است.

به هر حال آن چه قبل از حل مساله ضروری و مهم است، پرداختن به صورت مساله و درک همه جانبه شرایط محیطی برای حل مشکل آب مصرفی در شهری مانند زاهدان است. زاهدان تنها مرکز استان در کشور است که به لحاظ منابع آبی دو ویژگی را با خود یدک می کشد؛ «محدودیت» و «وابستگی». از طرفی این شهر تنها مرکز استانی است که دارای دو شبکه آب مصرفی شیرین و شور است که این ویژگی نیز در بروز برخی مشکلات و کمبودها مزید بر علت می شود و گاهی برنامه ریزی ها و پاسخ گویی به نیازهای مردم را سخت تر می کند. 
در این میان راهکارهایی مانند اجرای تاسیسات شبکه فاضلاب با هدف باز چرخانی پساب و استفاده از آن در فضای سبز و صنعت و همچنین جلوگیری از آلوده شدن منابع محدود آب زیرزمینی، شیرین سازی آب از محل آب های غیرمتعارف، مهار آب های ناشی از بارندگی و جلوگیری از خروج آن از مرز و از همه مهمتر اصلاح و بازسازی شبکه آبرسانی در راستای کاهش هدر رفت آب از جمله راه حل های اصولی در جهت رفع مشکل کم آبی در شهری مانند زاهدان است که می تواند به مدیریت هوشمندانه تر این معضل کمک کند؛ مدیریتی هم در زمینه تأمین آب و هم توزیع عادلانه و اصولی آن که در این روزهای گرم کرونایی پاسخگوی سؤالات و مشکلات شهروندان باشد.

برچسب‌ها سیستان و بلوچستان کم آبی آب و فاضلاب زاهدان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان کم آبی آب و فاضلاب زاهدان سیستان و بلوچستان کم آبی آب و فاضلاب زاهدان کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۱۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد

رئیس دیوان عالی کشور گفت: پرونده قضائی هشت مهر در زاهدان مسیر درست خود را طی کرده، حکم آن صادر و به حکم اعتراض شده و در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، حجت‌الاسلام محمد جعفر منتظری در مراسم تکریم و معارفه رئیس‌کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: پرونده قضائی هشت مهر در زاهدان مسیر درست خود را طی کرده، حکم آن صادر و به حکم اعتراض شده و در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است.

رئیس دیوان عالی کشور گفت: هر چه یک پرونده سنگین‌تر و پرمحتواتر باشد زمان بیشتری برای رسیدگی نیاز دارد و دقت در رسیدگی زمان می‌برد، ما باید تلاش کنیم زمان را به حداقل برسانیم، پرونده مسیر خود را طی کرده حکم صادر و به حکم اعتراض شده و در دیوان عالی کشور است، این قول را به مردم سیستان و بلوچستان می‌دهم با استفاده از اختیارات خودم پرونده را با اولویت پیگیری خواهم کرد.

وی ادامه داد: بر اساس اختیار قانونی که به عهده بنده است رسیدگی به این پرونده را در اولویت قرار خواهم داد چون اگر اولویت نباشد و این پرونده در فرآیند رسیدگی باشد ممکن است رسیدگی به آن دو سال طول بکشد.

حجت‌الاسلام منتظری عنوان کرد: رئیس دیوان این اختیار را دارد که پرونده‌ها را براساس شرایط خاص در اولویت قرار داده و خارج از نوبت رسیدگی کند، حتماً پرونده هشتم مهرماه زاهدان را پس از بازگشت به تهران پیگیری خواهم کرد که اگر برای آن دستور اولویت داده شده باشد تصحیح شود و اگر این اتفاق نیفتاده باشد حتماً در اولویت قرار داده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه شرایط کشور ما به نحوی است که همه باید در راستای توسعه کشور گام برداریم، ادامه داد: اما عده‌ای با استفاده از تریبون‌هایی که دارند حرف‌هایی می‌زنند که دشمن شاد کن است؛ بدانند نظام جمهوری اسلامی تثبیت شده و منتهی به ظهور بقیه‌الله(عج) خواهد بود.

رئیس دیوان عالی کشور گفت: تریبون دارها بدانید و مطمئن باشید این نظام مورد توجه عامه مردم است، بنابراین باید طرز تفکرات خود را تغییر دهید، قدرت نظام جمهوری اسلامی اسراییل را به ذلت کشاند.

حجت الاسلام منتظری اظهار کرد: امنیت، عدالت، رفاه و آسایش معیشتی مواردی‌اند که مردم به آن‌ها نیازمند هستند زیرا همه مولفه‌های پیشرفت یک جامعه و ترقی یک کشور در لوای امنیت تحقق پیدا می‌کند. جوانان بسیاری در دفاع از امنیت سیستان و بلوچستان جان خودشان را از دست داده‌اند ما خودمان را به این افراد مدیون‌می دانیم اگر این پاسداران و صیانت کنندگان نبودند وضعیت ما وضعیت دیگری بود بنابراین باید قدردان این افراد باشیم.

رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه از همه کسانی که در سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، ارتش، بسیج و مجموعه قرارگاهی که امنیت را در سیستان و بلوچستان و کشور به وجود آورده‌اند؛ تقدیر می‌کنیم تصریح کرد: دشمن به شدت تلاش می‌کند امنیت را که امری حیاتی است را در کشور سلب کند و امنیت را از جامعه ما بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: به لحاظ دفاع از کشور اتفاقات زیادی رخ می‌دهد که بخشی از آن‌ها به اطلاع مردم می‌رسد و بسیاری از آن‌ها توسط مسئولان امنیتی و اطلاعاتی گفته نمی‌شود، دشمن در همه عرصه‌ها برای ایجاد نا امیدی در بین مردم اتاق فکر راه‌اندازی کرده تا شکاف و اختلاف را بزرگ جلوه دهد اما اکنون دشمن سیلی محکمی از جمهوری اسلامی خورده که هنوز گیج است.

حجت الاسلام منتظری به اقدام مقتدرانه ایران در تنبیه اسرائیل اشاره کرد و افزود: پس از این اقدام دنیا به تلاطم افتاده است حادثه ای که برگ زرینی بر کتاب قطور و پرافتخار نظام جمهوری اسلامی که ـ در طول 75 سال تولد نامشروع رژیم کودک کش صهیونیستی به راه افتاده ـ در قالب موشک و پهپاد تبلور پیدا کرد و خانه آن‌ها را به لرزه انداخت و این اقدام ایران دنیا را متحول کرد.

وی بیان کرد: کشورها و حوزه‌های مختلف در بین کشورهای اسلامی در تجزیه و تحلیل این قضیه هستند و این افتخاری برای مردم کشور است که منشا آن انقلاب عظیم و اعتقادات راسخ و تربیت یافتن در مکتب قرآن است.

رئیس دیوان عالی کشور عنوان کرد: امام راحل در این‌ مکتب تربیت یافت و انقلاب را به وجود آورد که اکنون 35 سال است که رهبر معظم انقلاب پرچمدار این انقلاب است و این انقلاب را رهبری کرده که در دنیا بی بدیل است.

وی اظهار کرد: کسانی که انقلاب را قبول دارند بیایند در یک محفل بیان کنند که مثل جمهوری اسلامی کجا وجود دارد. پیشرفت عظیمی که نصیب ملت شده محصول فکر و اندیشه جوانان ما است ملت رشید و توانمند ما فوق آنچه که می‌توانیم استحقاق خدمت دارند و ما مسئولان در تمامی حوزه‌ها وظیفه داریم آنچه که در توان است صادقانه و مخلصانه در خدمت مردم باشیم.

حجت الاسلام منتظری تصریح کرد: عدالت تنها مختص دستگاه عدلیه نیست در نظامی که مبتنی بر احکام الهی است همه دستگاه ها باید مجری عدالت باشند در واقع در نظام جمهوری اسلامی اجرای عدالت وظیفه همه است اما دستگاه قضا مرجع مردم برای رفع خصومت است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • کمبود شیرخشک نوزادان در داروخانه‌های جنوب غرب خوزستان
  • رئیس دیوان عالی کشور: حکم پرونده قضایی هشت مهر زاهدان صادر شده است
  • پرونده قضایی ۸ مهر زاهدان در اولویت رسیدگی قرار می‌گیرد
  • مدیریت درست بارندگی در یزد
  • بارندگی یزد به درستی مدیریت شد
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • ده‌روسی: آزمون با دیگر مهاجمان ما متفاوت است
  • یعنی چی که می‌خواهند استراماچونی را جانشین نکونام بکنند | پرسپولیس در کمین استقلال نشسته اما آقایان به دنبال حاشیه‌اند
  • هموفیلی ها دارو ندارند؛ خطر معلولیت با درمانی غیر علمی‌