Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، محمد ارسوی، وزیر فرهنگ ترکیه امروز اعلام کرد بر اساس پروتکلی که این وزارتخانه امضا کرده است مسجد ایاصوفیه استانبول که پیشتر اعلام شده بود از حالت میراث فرهنگی درآمده و به مسجد تبدیل شده است در همان وضع مرکز میراث فرهنگی باقی می‌ماند.

ارسوی در این خصوص گفت: «نیازی به نگرانی نیست، تضمین می‌شود که ایاصوفیه مانند گذشته باقی بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروتکلی را امضا کرده‌ایم که بر اساس آن این مسجد با رعایت استاندارد‌های بین‌المللی به عنوان یک مرکز میراث فرهنگی باقی می‌ماند. کار‌های مرمت به سرعت انجام خواهد شد و گردشگران خارجی خواهند توانست به طور رایگان از ایاصوفیه دیدن کنند.»

او در ادامه اضافه کرد انتظار دولت افزایش میزان بازدیدکنندگان از این مرکز فرهنگی است.

در دهم ژوئیه، دادگاه عالی دولت ترکیه، حکم کابینه سال ۱۹۳۴ را مبنی بر تبدیل ایاصوفیه به یک موزه را لغو کرد و دستور داد که این مکان از این به بعد به عنوان مسجد استفاده شود. رجب طیب اردوغان بلافاصله این حکم را امضا کرد.

این حکم دادگاه ترکیه با اعتراض و مقاومت بسیاری در جامعه بین‌المللی روبرو شد که از جمله آن‌ها می‌توان به کلیسای ارتدوکس روسیه، آتن و واشنگتن اشاره کرد.

ساختمان این بنا در ابتدا به عنوان یک کلیسای جامع بیزانس ساخته شده بود که بعد‌ها به مسجد تبدیل شد. امپراطور بیزانس ژوستینین در سال ۵۳۷ میلادی این بنا را به عنوان یک کلیسای جامع مسیحی ارتدوکس ساخت و تقریباً این بنا هزار سال بزرگترین کلیسای مسیحی جهان باقی ماند تا اینکه قسطنطنیه توسط امپراطوری عثمانی به تسخیر درآمد و در قرن پانزدهم به استانبول تغییر نام داد.

ایاصوفیه در سال ۱۴۵۳ به یک مسجد تبدیل شد، اما در سال ۱۹۳۴ با حکم کابینه ترکیه تبدیل به یک موزه گشت و در سال ۱۹۸۵ یونسکو این بنا را به فهرست میراث جهانی خود اضافه کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی میراث فرهنگی و گردشگری مسجد ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۲۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای تاریخی پالنگان در مسیر ثبت جهانی

  استاندار کردستان ظهر امروز در جلسه بررسی ثبت جهانی روستای پالنگان اظهار کرد: برنامه‌ها و اقدامات خوبی طی یکی دو سال اخیر در پالنگان انجام شده است، اما ثبت جهانی این منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است و باید تمام توان را روی این قضیه بگذاریم.

اسماعیل زارعی‌کوشا با بیان اینکه برخی ظرفیت‌هایی که در پالنگان وجود دارد می‌تواند محور گردشگری کردستان باشد، گفت: پالنگان اکنون به یک قطب اقتصادی تبدیل شده است، اما آنگونه که باید در زمینه بهداشت و نحوه طراحی غرفه‌ها سلیقه و تلاش لازم صورت نمی‌گیرد.

وی افزود: تفکر مردم این روستا در توسعه گردشگری به دو دسته موافق و مخالف تقسیم می‌شود باید کسانی که احساس می‌کنند حضور گردشگران تنها موجب ایجاد زحمت برای آنها می‌شود، توجیه شوند.

استاندار کردستان ادامه داد: روحیه کار مشارکتی از ویژگی‌های بسیار خوب مردم روستای پالنگان است پس اگر بتوانیم بستر را برای آنها فراهم کنیم قطعا مشارکت اثرگذار خواهند داشت.

استاندار کردستان ایجاد زیرساخت‌ها در حوزه راه و امکانات بهداشتی در پالنگان را مورد تاکید قرار داد و افزود: در برگزاری جشن هزار دف نباید فرصت عید فطر را از دست بدهیم چرا که این زمان بهترین زمان برای برگزاری جشن هزار دف در پالنگان است.

پالنگان در فهرست ۸ روستای نامزد ثبت جهانی در ایران

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان نیز در این جلسه گفت: روستای تاریخی پالنگان به‌عنوان یکی از ۸ روستای جهانی گردشگری ایران به سازمان جهانی گردشگری معرفی شده است.

منصور مهرزاد اظهار کرد: بنا به درخواست سازمان جهانی گردشگری ۳ روستای هدف گردشگری کردستان توسط اداره‌کل میراث فرهنگی استان معرفی شد.

وی اضافه کرد: در نهایت بعد از انجام تحقیقات و اقدامات کارشناسی شده، ۸ روستا از ۱۵۰ روستای معرفی شده حائز اهمیت برای جهانی شدن شناخته شد که روستای پالنگان یکی از این روستا‌ها است.

مهرزاد با بیان اینکه روستای پالنگان در ارزیابی‌های وزارت میراث فرهنگی با کسب ۷۶ امتیاز عنوان دومین روستا را کسب کرد، گفت:، اما بعد از احصای سازمان گردشگری جهانی روستای پالنگان روستای اول شد.

وی تصریح کرد: با توجه به معرفی پالنگان در سطح ملی و بین المللی هر ساله شاهد حضور گردشگران زیادی در این روستا هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با بیان اینکه حضور گردشگران پایداری جمعیت و اشتغالزایی را در این روستا فراهم کرده است، گفت: امیدواریم با ثبت جهانی این روستا شاهد تحولات جدی به لحاظ زیرساختی و اقتصادی در این روستا باشیم.

مهرزاد اضافه کرد: برگزاری مراسم هزار دف یکی از آیتم‌های مورد توجه در انتخاب این روستاست که حوزه هنری نسبت به برگزاری دوباره این جشن اقدام کند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • ثبت اقامت حدود ۸ میلیون ۸۸۸ هزار نفر _ شب در گیلان
  • بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی فارس از مرز یک‌ میلیون گذشت
  • مراسم رونمایی از لوح جهانی ثبت افطار در بندرلنگه
  • ورود حدود ۵ میلیون گردشگر به گیلان
  • کلیسای سنت استپانوس پربازدیدترین اثر آذربایجان شرقی
  • ترافیکی که از دهه 40 باقی است ( دو عکس از جاده چالوس در فاصله 60 سال)
  • تلاش همگان برای ثبت جهانی روستای بیشه
  • درب ورودی تکیه دولت به کاخ گلستان بازگشایی شد
  • روستای فهرج یزد به روستای هدف گردشگری تبدیل می‌شود
  • روستای تاریخی پالنگان در مسیر ثبت جهانی