Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اسکرین‌رنت، به لطف ساخت فیلم‌هایی چون «یادگاری» (Memento)، «میان‌ستاره‌ای» (Interstellar)، «دانکرک» (Dunkirk) و سه‌گانه «شوالیه تاریکی» (Dark Knight)، نولان به عنوان یکی از کارگردانان برجسته دوره مدرن شناخته می‌شود. فیلم جدید وی با نام «انگاشته» اگر بتواند با عبور از سد کرونا اکران شود، نگین جدیدی روی تاج این کارگردان مطرح خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود داشتن چنین کارنامه پرباری، هنر نولان بیش از همه برای فیلم «تلقین» با بازی لئوناردو دیکاپریو تحسین شد. در این فیلم، دیکاپریو در نقش دام کاب به رویای سوژه‌های موردنظر خود دستبرد می‌زند و بدین ترتیب اسرار مهم و مورد نیاز سازمان‌های جاسوسی و شرکت‌های تجاری و چندملیتی را از استخراج می‌کند.

فیلم تلقین یک ماجراجویی شگفت‌انگیز در دل حقیقت و لایه‌های متعدد توهم و خیال است. سکانس به یادماندنی خم شدن نود درجه‌ای خیابان در این فیلم به یکی از صحنه‌های افسانه‌ای سینما تبدیل شده و با گذشت یک دهه از اکران آن، طرفداران هنوز درباره معمای سکانس آخر مربوط به چرخیدن فرفره بحث می‌کنند.

ممکن است «شوالیه تاریکی» موفق‌ترین فیلم نولان باشد اما بدون تردید ایده ناب «تلقین» یکی از شاخص‌های مهم میراث سینمایی وی است. با این حال جالب است بدانید بین شکل‌گیری ایده اولیه این فیلم تا ساخت آن ۹ سال فاصله افتاد.

عجیب نیست اگر فیلمسازی چند سالی را صرف پیش بردن یک فیلمنامه و خط داستانی کند. نولان، حدود ده سال قبل از ساخت چنین فیلمی روی پیش‌نویس‌های اولیه آن کار کرده بود. تفاوت اصلی اینجاست که معمولا وقتی طرح کلی یک پروژه تعیین می‌شود، کار با فیلمنامه‌نویسی، انجام مراحل پیش تولید و انتخاب گروه بازیگری آغاز می‌شود؛ نولان طرح فیلم «تلقین» را در سال ۲۰۰۱ به کمپانی برادران وارنر ارائه داد اما بعدها اعتراف کرد برای به سرانجام رساندن چنین پروژه‌ بزرگی آماده نیست و به کسب تجربه بیشتر نیاز دارد.

نولان خیلی زود متوجه شد برای ساختن درست فیلمی که عمدتا در ذهن انسان اتفاق می‌افتد، به بودجه بالایی نیاز است که آن زمان به عنوان کارگردانی که تازه در کار خود شکوفا شده بود، به آن دسترسی نداشت. بنابراین موقتا ایده «تلقین» را کنار گذاشت و در عوض ساخت فیلم ابرقهرمانی «بتمن آغاز می‌کند» (Batman Begins) را شروع کرد. تجربه کار با دی‌سی برای نولان دو فایده داشت؛ هم دانش و ابزار لازم برای ساخت فیلم‌هایی در مقیاس بزرگتر از آنچه پیش‌تر تجربه کرده بود را به دست آورد و هم شهرتی برای خود دست و پا کرد که راه را برای دستیابی به بودجه موردنیاز برای ساخت «تلقین» هموار می‌کرد. برخی از فیلمسازان همزمان روی چند پروژه‌ کار می‌کنند بنابراین اگر کس دیگری بود شاید همزمان با فیلمبرداری «شوالیه تاریکی»، نوشتن فیلمنامه «تلقین» را آغاز می‌کرد اما نولان معمولا در هر زمان تنها روی یک پروژه تمرکز می‌کند.

افزایش اعتبار این کارگردان در عرصه سینما باعث شد پروژه‌های متعددی به وی پیشنهاد شود؛ پس از «بتمن آغاز می‌کند»، درگیر ساخت پرستیژ با بازی هیو جکمن و کریستین بیل شد و پس از آن نیز پروژه «شوالیه تاریکی» را دست گرفت. تمام اینها بدان معنی بود که «تلقین» باید باز هم منتظر می‌ماند. در نهایت پس از آن که چند فیلم پرفروش و یک فیلم ابرقهرمانِ موفق به کارنامه این کارگردان اضافه شد، نولان و کمپانی برادران وارنر سرانجام در سال ۲۰۰۹ کار روی پروژه «تلقین» را به طور جدی آغاز کردند. این فیلم یک سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۰ روی پرده رفت.  

شاید در نگاه اول ساختن «تلقین» در همان اوایل دهه ۲۰۰۰ ایده جالبی به نظر می‌رسید ما با نگاه به جلوه‌های بصری تماشایی، ریزه‌کاری و ظرافت‌های به کار رفته در روایت داستان و تم‌های علمی-تخیلی عمیق آن به راحتی می‌توان تاثیر تجربه‌اندوزی و استفاده از بودجه بیشتر را در آن تشخیص داد. بدون تردید، فیلم «تلقین» اگر ۹ سال زودتر از موعد ساخته شده بود تا این اندازه موفق و تاثیرگذار نمی‌شد.   

۵۷۵۷

کد خبر 1410889

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: هالیوود سینمای جهان کریستوفر نولان شوالیه تاریکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۳۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح بزرگ آبرسانی جدید الاحداث در یزد

جلال علمدار مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد گفت: با اجرای طرح بزرگ آبرسانی از چاه‌های جدید الاحداث جنوب شرق یزد به مناطق حسن آباد، ملاصدرا و اکرم آباد بالغ بر ۵۵ هزار نفر از آب شرب پایدار و بهداشتی برخوردار می‌شوند.

او درصد پیشرفت فیزیکی این پروژه را حدود ۷۰ درصد عنوان کرد و افزود: برای اجرای این طرح ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال هزینه از محل اعتبارات عمرانی و داخلی برآورد شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد ادامه داد: حجم مخزن احداث شده در این پروژه پنج هزار متر مکعب است و احداث ۱۰ هزار متر مکعب مخزن دیگر نیز با هدف ذخیره آب شرب در آینده نزدیک شروع می‌شود.

علمدار به ۴۵ کیلومتر خط انتقال این پروژه اشاره کرد و اظهار داشت: از این میزان خط انتقال ۲۵ کیلومتر آن تاکنون لوله گذاری شده است.

او ظرفیت ایستگاه پمپاژ در حال ساخت این طرح آبرسانی را ۲۵۰ لیتر بر ثانیه اعلام کرد و گفت: حفر و تجهیز هشت حلقه چاه، ساخت هشت باب اتاقک چاه و همچنین ۱۰ کیلومتر برق رسانی از دیگر اقدامات صورت گرفته در این پروژه است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • تمامی واحدهای روستایی با مشارکت مردمی و تسهیلات ساخت ویلایی ساخته می‌شود
  • کلینت ایستوود آخرین فیلم عمرش را ساخت
  • اولویت طرح نهضت ملی مسکن در استان سمنان، ساخت خانه ویلایی است
  • دستگاه تحلیل سیگنال‌های الکتریکی در لایه‌های پوست ساخته شد/ امکان بهبود و پایش زخم
  • تکمیل طرح های راهداری مرکزی نیازمند ۸۶۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • «موسی» و «پایتخت» امسال ساخته می‌شوند؟
  • طرح ملی مسکن کاشان در چه مرحله‌ای است؟
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی جدید الاحداث در یزد
  • آخرین جزئیات از ساخت ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زنجان
  • «موسی» و «پایتخت» امسال ساخته می‌شوند؟