Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-16@21:48:55 GMT

ادامه تنش‌ها میان باکو-ایراوان

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۵۴۷۹۴

ادامه تنش‌ها میان باکو-ایراوان

به گزارش افکارنیوز،

وزارت دفاع آذربایجان هشدار داد چنانچه طرف ارمنی به حملات خود ادامه دهد، تأسیسات هسته‌ای ایروان را هدف قرار خواهد داد.

اخبار بین الملل- رسانه‌های جمهوری آذربایجان به نقل از «واقیف درگاه‌ لی»سخنگوی وزارت دفاع این کشور امروز پنجشنبه گزارش دادند که باکو هشدار داده است اگر ایروان بخواهد مراکز راهبردی آذربایجان را هدف حملات خود قرار دهد، این کشور نیز نیروگاه تولید برق ارمنستان را هدف قرار خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اظهارات سخنگوی وزارت دفاع آذربایجان در واکنش به انتشار اخباری صورت داد مبنی بر اینکه ارمنستان به دنبال حمله به «مخزن آبی مینگه چِویر» است. سخنگوی وزارت دفاع آذربایجان این اخبار را شایعه خواند و گفت  این منطقه استراتژیک است و به شدت محافظت می‌شود.

او ادامه داد: «ارمنستان باید این نکته را فراموش نکند که مدرن‌ترین سامانه‌های موشکی در زرادخانه ارتش آذربایجان است و می‌توان از آن‌ها برای حمله به نیروگاه هسته‌ای متسامور استفاده کرد».

نیروگاه برقی «متسامور» ارمنستان در ۳۰ کیلومتری غرب ایروان، پایتخت ارمنستان قرار دارد. این نیروگاه از دو راکتور هسته‌ای با قدرت تولید ۴۰۸ مقاوات در روز ساخته شده است و هم‌اکنون چهلر درصد برق ارمنستان را تأمین می‌کند.

تنش بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان با حمله نظامیان این کشور به منطقه مرزی «تووز» آذربایجان از یکشنبه آغاز و منجر به درگیری شدید در منطقه مرزی شد؛ در این درگیری‌ها، شماری از نیروهای دو طرف کشته یا زخمی شدند.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایروان ارمنستان برق باکو ایروان آدربایجان وزارت دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۴۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات تحقیرآمیز مشاور موساد درباره سرسپردگی دولت باکو به اسرائیل

مشاور ارشد نتانیاهو و مشاور امنیت ملی موساد، با ادبیاتی تحقیرآمیز، از عمق نفوذ آمریکا و رژیم صهیونیستی در جمهوری مسلمان‌نشین آذربایجان خبر داد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: یوزی آراد در گفت‌وگو با رویترز گفته است: باید بگویم که برقراری روابط دیپلماتیک عمیق آن هم با یک کشور مسلمان چندان ساده نیست. نه‌تنها مردم آذربایجان اکثراً مسلمان هستند بلکه این کشور همسایه ایران است. اما جنبه خوب ماجرا این است که مقامات ارشد دولتی آذربایجان به ویژه حیدر و الهام علی‌اف هیچ دلسوزی و تعصبی نسبت به اسلام ندارند و از همان ابتدا ۱۹۹۲ از روابط دوجانبه با اسرائیل قدردانی می‌کردند من در یک مأموریت ویژه شش‌ماهه در سفارت اسرائیل در باکو بودم. دختر الهام علی‌اف، لیلا که من شخصاً می‌شناسم دوست‌پسر یهودی داشت، امین آگالاروف که بعداً با او ازدواج کرد، به مادر دوست‌پسرش گفته شد که بهتر است پسرش علناً اعلام کند که یهودی است. او روابط بسیار خوبی با جرد کوشنر داشته است. صادقانه بگویم اگر خاخام‌های ما اجازه می‌دادند لیلا به یهودیت روی آورد، او این کار را با افتخار انجام می‌داد. اما برگردیم به سؤال شما، من فکر می‌کنم ما دقیقاً همان جایی هستیم که می‌خواهیم باشیم و به اکثر اهداف خود رسیده‌ایم و بقیه به زودی محقق می‌شوند.

وی در پاسخ این سؤال که ما از آذربایجان چه می‌خواستیم؟، اظهار کرد: در طول ۲۴ سال گذشته بیش از ۵٠ فرمانده ارشد اسرائیلی تحت نظارت ناتو و با همکاری نزدیک با ترکیه توانسته‌اند ساختار نظامی و امنیتی آذربایجان را بازسازی و سازماندهی کنند. فروش تسلیحات نظامی، ساخت کارخانه‌های تولید پهپادهای پیشرفته، برگزاری بیش ۱۴۶ دوره آموزشی برای فرماندهان ارشد نظامی آذربایجان و برگزاری ده‌ها رزمایش مخفیانه مشترک سالانه در دریای خزر، جنوب آذربایجان و در امتداد مرزهای این کشور با ارمنستان و ایران گوشه‌ای از زمینه‌های اصلی همکاری تل‌آویو و باکو است. آیا می‌توانید کشوری را نام ببرید که ما با آن چنین روابطی داشته‌ایم؟

یوزی آراد افزود: استقرار افسران موساد در کنار ماموران سیا و اف‌بی‌آی در یک طبقه از ساختمان سازمان امنیت آذربایجان در هیچ کشور دیگری بی‌سابقه است. به خاطر داشته باشید که هیچ‌یک از این مواردی که ذکر کردم دیگر راز نیست. البته مواردی وجود دارد که نمی‌توانیم در مورد آنها بحث کنیم (خبرنگار: می‌شود بیشتر توضیح بدهید؟) خب، بگذارید همه فرض کنند که فقط ۳٠٠٠٠ یهودی در آذربایجان زندگی می‌کنند.

مشاور نتانیاهو در پاسخ این پرسش که «پس چگونه است اسرائیل تا این حد همکاری گسترده‌ای با دولت آذربایجان دارد، اما جمعیت مسلمان که اکثریت هستند از آن عصبانی نیستند؟»، با وقاحت گفت: مردم آذربایجان مسلمان هستند اما از تحولات خاورمیانه بی‌خبرند. بنابراین به جز چند نفری که تحت تأثیر ایران قرار گرفته‌اند، اکثر مردم آذربایجان هویت مذهبی ندارند و مانند مسلمانان خاورمیانه روحیه تروریستی ندارند. اما در عین حال بیشتر فعالیت‌های ما در حوزه‌های نظامی و امنیتی است، بنابراین مردم عادی معمولاً نمی‌دانند چه خبر است. برخلاف این انگارسازی، مردم مسلمان جمهوری آذربایجان غیرت دینی بسیار بالایی دارند اما معمولاً اعتراضات ضد صهیونیستی سرکوب می‌شود.

آراد در ادامه درباره این سؤال خبرنگار که «ما چقدر در تصمیمات سیاسی داخلی آنها تأثیر داریم؟»، اظهار کرد: سفارتخانه‌های آمریکا، انگلیس و اسرائیل در باکو ائتلافی هستند که در ۲٠ سال گذشته اهداف مشابهی را دنبال می‌کنند. تسلط ائتلاف بر آذربایجان و تصمیمات سیاسی مقامات باکو، مشابه تسلط اسرائیل بر کرانه باختری است. با این تفاوت که به جای محمود عباس فردی متمدن به نام الهام علی‌اف مدیریت آذربایجان را برعهده دارد.

خبرنگار: از تجربه خودت بگو وقتی به باکو رفتید چطور بود؟ آیا خاطره‌ای دارید که بخواهید به اشتراک بگذارید؟

آراد: اولین سفر من به آذربایجان در سال ۱۹۹۴ انجام شد. من آن موقع در موساد بودم. و بعداً با یک هیئت امنیتی و نظامی به عنوان مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر اسرائیل به آذربایجان سفر کردم تا مقدمات سفر شیمون پرز را فراهم کنم. سفر تاریخی شیمون پرز به باکو در نزدیکی تهران، یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای تاریخی در سیاست خارجی اسرائیل بود. هیجان‌انگیزترین لحظه با رئیس‌جمهور آذربایجان، الهام علی‌اف در ژوئیه ۲٠٠۹ بود. ما در باکو، جایی که برخی از قدیمی‌ترین قبایل یهودی در آنجا زندگی می‌کردند، صحبت کردیم. از او پرسیدم که آیا می‌توانم دعای یهودی بخوانم؟ پرسید یعنی چه، من توضیح دادم و او پاسخ داد: البته. من خواندم، و آمین گفتند آمین. چه لحظه تاریخی است. هیچ کلمه‌ای برای توصیف این احساس ندارم.

دیگر خبرها

  • اقدام عجیب لیلا، دختر الهام علی‌اف و دوست‌پسر یهودی‌اش!
  • پاسخ سفیر ایران به سفیر رژیم صهیونیستی در باکو: ایران فرزند نامشروع و لوس غرب در منطقه را ادب کرد/ از این‌ پس کوچکترین شرارت شما پاسخ کوبنده ای دریافت خواهد کرد
  • درخواست ارمنستان از دادگاه لاهه برای اقدام علیه باکو
  • سخنگوی وزارت دفاع آمریکا: به دنبال درگیری با ایران نیستیم
  • جدیدترین جهت گیری پنتاگون درباره حمله ایران
  • اظهارات تحقیرآمیز مشاور موساد درباره سرسپردگی دولت باکو به اسرائیل
  • وزارت دفاع آمریکا: به دنبال درگیری با ایران نیستیم
  • باکو: همه بازداشت‌شدگان را به ارمنستان بازگردانده‌ایم
  • بررسی نقش ایران، ترکیه و روسیه در معادلات قفقاز
  • ارمنستان خواستار اجتناب از تشدید تنش‌ در منطقه شد