Web Analytics Made Easy - Statcounter

شامگاه چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۹۹  رانش زمین و ریزش کوه در محله منصورآباد شیراز رخ داد که مسوولان اعلام کردند در اولین اقدام ۴۰ منزل مسکونی را که احتمال بروز خطر برای آن وجود داشت از سکنه خالی کردند.

خبرنگار ایرنا ظهر پنجشنبه ۲۶ تیر ۹۹ از این منطقه بازدیدی داشت که مشاهده شد بخشی از کوه‌ مشرف بر محله منصورآباد شیراز دچار رانش شده و تا پشت دیوار خانه‌های ساکنین این منطقه ریزش کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی اهالی و کارشناسان دستگاه‌های مختلف حاضر در این محل دلایل مختلفی از جمله انجام انفجارهای آرام و عملیات جاده سازی در مجاور محله منصورآباد شیراز و برداشتن بخش‌هایی از کوه‌های این منطقه را علت بروز این رانش عنوان می‌کردند.

طی هفته‌های گذشته انفجارهای متعددی با هدف ساخت امتداد بزرگراه کوهسار مهدی که از مجاور محله منصورآباد می گذرد انجام شده است.

برداشت بی رویه آب‌ از منابع زیرزمینی نیز از جمله دیگر دلایل غیررسمی  بروز این رخداد اعلام می‌شد.

علیرغم اعلام مسئولان مربوط مبنی بر تخلیه کامل ساکنین این محل و خانه‌های در معرض خطر اما هنوز حضور برخی اهالی در مقابل منازل قابل مشاهده است.

حضور نیروهای خدماتی،امدادی،انتظامی و دستگاه‌های مختلف از جمله نیروی انتظامی،شهرداری ،اورژانس و آتش نشانی نیز کاملا مشهود بود.

اغلب کوچه‌های محله منصورآباد که احتمال بروز خطر در آن وجود دارد بسته شده و تردد خودروها در این محل‌ها داده نمی شود.

براساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا و به گفته نیروهای دستگاه‌های مختلف حاضر در این محل هنوز آسیب جدی به خانه های اهالی این منطقه گزارش نشده است.

همچنین اعلام شد که تلفات جانی و مصدومیت در این محل رخ نداده است.

بررسی آغاز شده تا دلیل رانش مشخص شود

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: علت اصلی رانش زمین در محله منصورآباد شیراز هنوز بطور دقیق تعیین نشده است.

 امیرحسین جمشیدی افزود: رانش زمین در این منطقه بسیار عمیق بوده است بنحوی که براساس مشاهدات میدانی تیم‌های ارزیاب شکاف‌هایی به طول حدود هزار متر و عرض ۵ متر تا ۴۰ سانتی متر با عمق ۷ تا ۸ متر در این منطقه مشاهده شد که در پی آن کوه به سمت پایین رانش کرده است.

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس در پاسخ به این سوال که آیا علت اصلی رانش زمین و ریزش کوه در این منطقه عملیات جاده سازی بود؟ گفت: کمیته فنی برای بررسی دلیل این رخداد تشکیل و جلسه اول این کمیته نیز برگزار شده که طی روزهای آینده علت اصلی این موضوع اطلاع رسانی خواهد شد.

وی اظهار داشت: این احتمال قوی تر است که به علت خالی شدن پاشنه کوه با هدف ساخت جاده رانش زمین و ریزش کوه در منصورآباد اتفاق افتاده باشد.

جمشیدی عنوان کرد: کمیته فنی بررسی علل این رخداد متشکل از ۳ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه شیراز،۲ نفر از مسئولان شهرداری این شهر و نمایندگان دفتر فنی استانداری فارس ،مرکز زمین شناسی ،نظام مهندسی تشکیل شده است.

حرکت زمین منصورآباد چه زمان متوقف می‌شود؟

او عنوان کرد: کار اعضای این کمیته از صبح روز بعد از رانش آغاز شده و نقشه بردارانی در این محل مستقر شده اند تا اطلاعات مورد نیاز استخراج و مشخص شود که حرکت زمین و رانش کوه در این منطقه متوقف شده است یا خیر.

جمشیدی اضافه کرد: نتایج بررسی‌های این کمیته ظرف ۱ تا ۲ روز آینده به اطلاع همگان خواهد رسید.

او گفت: کوه دچار رانش شده با جاده در حال احداث فاصله‌ای ندارد و در مجاورت یکدیگر هستند به نحوی که کوه و قسمت بالادست محلی که برای ساخت جاده خاک برداری شده ریزش کرده است.

معاون فنی شهرداری شیراز: جاده‌سازی عامل رانش نیست

اسکان مردم در محلی دیگر 

معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: وظیفه پیگیری دلایل این حادثه با ستاد مدیریت بحران استانداری فارس و با هماهنگی اعضای شورای تامین شهرستان شیراز است.

اسماعیل صالحی افزود: تخلیه ۴۰ خانه در معرض خطر محله منصورآباد شیراز با همکاری خوب اهالی محل انجام شده است و شهرداری شیراز نیز هزینه‌های تامین محل اسکان این خانواده ها را در هتل پرسپولیس شیراز تقبل کرده است.

وی ادامه داد: اسکان اهالی این خانه‌ها در محلی دیگر تا اتمام بررسی‌های مورد نیاز کمیته فنی و رفع خطر احتمالی انجام خواهد شد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز بیان کرد:هیچ خانه ای در این محل دچار تخریب نشده و اقدامات و تمهیدات انجام گرفته برای حفظ سلامت و امنیت شهروندان ساکن در این منطقه است.

وی گفت: رانش زمین امری طبیعی است و با توجه به کارشناسی‌هایی که صورت گرفته این رخداد در نقاط دیگری از کشور هم به دلیل بعضی مسائل زمین شناسی سابقه داشته است.

صالحی در پاسخ به این سوال که آیا عملیات جاده سازی و انفجارهای این منطقه دلیل رانش کوه بوده یا خیر؟ گفت: نه این موضوع ارتباطی با جاده سازی در این منطقه ندارد و بزودی با اتمام بررسی‌ها علت دقیق به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.

وی درباره نیاز به تخلیه اسباب و اثاثیه اهالی ساکن در این محل بیان کرد: هماهنگی های لازم در این باره در حال انجام است که اهالی که قصد جابه جایی وسایل ،اشیای قیمتی و اسناد و مدارک خود را در این محل دارند این امکان برای آنها فراهم شود هر چند که مسئولیت حفاظت از دارایی‌های مردم این منطقه توسط نیروی انتظامی نیز در حال انجام است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز اظهار داشت: در حال حاضر پیش بینی احتمال وجود خطر برای حدود ۴۰ خانه در محله منصورآباد شده که اهالی این منازل در هتل پرسپولیس شیراز اسکان داده شده اند.

برچسب‌ها شیراز استانداری فارس شهرداری شیراز فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیراز استانداری فارس شهرداری شیراز فارس شیراز استانداری فارس شهرداری شیراز فارس عملیات جاده سازی استانداری فارس شهرداری شیراز خبرنگار ایرنا معاون فنی رانش زمین خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۶۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن سازی گردنه مله شبانان در محور خرم آباد _کوهدشت

 حسن فاضلیان رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان چگنی اظهار کرد: گردنه مله شبانان که در محور خرم آباد_کوهدشت واقع شده است از جمله مسیر‌های پرتردد در استان می‌باشد که طی سال گذشته با همکاری با ادارات ستادی و شهرستان اقدامات خوبی در راستای ایمن سازی این گردنه انجام شد.

وی ادامه داد: نصب نیوجرسی به طول ۲ کیلومتر، شیار لرزاننده طولی و عرضی به طول ۲ کیلومتر، نصب تابلو و علائم جاده‌ای به تعداد ۱۰۰ عدد و تعریض جاده به طول ۵۰۰ متر از جمله اقدامات انجام شده در این گردنه است.

رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان چگنی بیان کرد: روکش آسفالت ۱ کیلومتر، نصب چشم گربه‌ای به تعداد ۶۱۰ عددو خط کشی به طول ۲ کیلومتر از جمله اقدامات انجام شده در راستای ایمن سازی این گردنه می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • آغاز طرح تکمیلی ایمن‌سازی فلج اطفال در نیشابور
  • جنگل‌زدایی وسیع با جاده‌سازی‌های غیرقانونی
  • عملیات عمرانی سردرب بازار حرم‌خانه تبریز آغاز شد
  • هشدار در مورد احتمال آتش سوزی جنگل‌ها در مازندران
  • ایمن سازی گردنه مله شبانان در محور خرم آباد _کوهدشت
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار متر مکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار مترمکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • دلایل عدم‌ تجاری‌سازی کیت‌های‌ تشخیصی بر پایه DNA
  • دلایل عدم‌ تجاری‌سازی کیت‌های‌ برپایه DNA بررسی شد
  • دلایل عدم‌تجاری‌سازی کیت‌های‌تشخیص‌دهنده برپایه DNA مطرح شد