Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته هفتادمین قسمت از برنامه سینمایی «هفت» با حضور منصور سهراب پور، محمدرضا مصباح (کارشناسان رسانه) و بهرام عظیمی، صادق جوادی کارشناس و کارگردان انیمیشن «روباه» روی آنتن شبکه سوم سیما رفت. در این گزارش خلاصه‌ای از مباحث مهم برنامه را مطرح می‌کنیم:

آینده شبکه نمایش خانگی در هاله ابهام

در اولین میزگرد این هفته، منصور سهراب پور و محمدرضا مصباح از تهیه کنندگان سینما و تلویزیون حضور داشتند که درباره چالش‌های جدید نمایش خانگی و وضعیت بلاتکلیف این حوزه مواردی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهراب پور در این باره گفت: زمانی که تصمیماتی در زمینه نمایش خانگی گرفته شده اساساً صحبت کردن در این مورد فایده دارد یا خیر؟ به شخصه یک کار سینمایی در سال ۸۷ می‌ساختم که سفارش دهنده آن سازمان صدا و سیما بود. هنوز در آن فضا قرار نگرفته بودم، ولی وقتی کلید کار زده شد، دیدم چقدر کار خوبی است که برای صدا و سیما، فیلم سینمایی ساخته شود.

او افزود: معتقدم در زمینه نمایش خانگی حتماً ساز و کار‌هایی در وزارت ارشاد بوده، ولی نقصان داشته که بحث آن جداست؛ در قانون آمده است که نمایش خانگی می‌تواند در مسیر وزارت ارشاد با ساز و کار‌هایی حرکت کند. نمایش خانگی از ۱۲ سال پیش فعال است و بخش خصوصی در این حوزه وارد شده و هزینه کرده است، اما حالا که تلویزیون ورود کرده باید خودش یک راهکار برای ادامه این مسیر معرفی کند. انتظار داشتم وقتی در یک موضوع دو نهاد دچار اشکال هستند، حداقل به موازات این اشکال، راهکار‌هایی سازماندهی شود و برنامه‌ای وجود داشته باشد.

محمدرضا مصباح تهیه کننده سینما هم در ادامه بحث افزود: متاسفانه ما در کشور با آزمون و خطا روبرو هستیم. در زمینه نمایش خانگی هم سیاست گذاری و کار کارشناسی درستی صورت نگرفت و چشم اندازی برای آن تعریف نشده بود. اوایل بیشتر نگاه تجاری در نمایش خانگی مطرح بود و نگاه هنری اولویت نداشت. معتقدم نمایش خانگی در حوزه محتوا نیاز به یک پوست اندازی دارد.

او ادامه داد: اگر نمایش خانگی در اختیار تلویزیون قرار بگیرد، باید دید چه چیز آن قرار است تغییر کند؟ ما به مسیری رفتیم که نمایش خانگی اهداف ما را تامین نکرد؛ چون دارد به سینما ضربه می‌زند. کارگردان‌های خوب ما و تهیه کنندگان به علت برگشت سرمایه و دستمزد به سمت سینمای خانگی کشیده می‌شوند. وقتی این اتفاق افتاد و وزارت ارشاد نتوانست نتیجه بگیرد، کارشناسان امر باید فکر درستی داشته باشند. در این وضعیت هم ارشاد سکوت کرد و هم صدا و سیما و هیچ کدام صحبتی نکرده اند.

گفت و گو با بازیگر و کارگردان «پسرکشی»

با شروع اکران فیلم سینمایی «پسر کشی» در فضای آنلاین، برنامه هفت این هفته میزبان کارگردان و بازیگر این فیلم سینمایی بود. محمد هادی کریمی کارگردان اثر درمورد نحوه شکل گیری ایده این فیلم گفت: خیلی خوشحالم که فیلم را دوست داشتید. به هر حال یک قصه‌ای در ذهنم شکل گرفته بود که پازل‌های آن طی سال‌ها در ذهن چیده شده بود و در نهایت این شمایل را درست کرد. طاقت اینکه بنویسم هم نداشتم و فکر می‌کردم همین شمایل ذهنی کافی است. دوست داشتم سینمایی که در دهه ۶۰ دیدم و با آن عاشق فیلمسازی شدم، بتواند در ذهن مخاطبان شکل بگیرد، سینمایی که قصه می‌گفت و سعی می‌کرد بدون دیده شدن کارگردان خود اثر دیده شود، ولی متاسفانه در طی سال‌های بعد از بین رفت و کمرنگ شد.

آرمان درویش بازیگر این فیلم هم درمورد تجربه خود اظهار کرد: تقریبا به این روش کار آقای کریمی عادت دارم و با توجه به ایمانی که به او دارم، می‌دانم فیلم در ذهنش ساخته شده است. در نتیجه کار برای من ساده بود. او روزانه پلان‌ها را می‌گفت و فضای سکانس را برای ما تشریح می‌کرد. من تلاش نمی‌کردم که خودم چیزی انجام دهم بلکه سعی می‌کردم تابلویی باشم برای ترسیم یک نقاشی.

آسیب شناسی کمیسیون فرهنگی مجلس ضروری است

طبق روال هر هفته میز رسانه برنامه هفت هم به بررسی برخی اخبار مهم سینمایی با حضور محمدصالح حجت الاسلامی و مرتضی رنجبران سپری شد.

محمدصالح حجت الاسلامی در مورد کمیسیون فرهنگی مجلس گفت:کمیسیون فرهنگی پیش نیاز دارد، ولی با گروهی مواجه شدیم که هدف اولیه آن‌ها حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس نبوده است و مصاحبه‌های اخیر نشان می‌دهد که با حال و هوای فرهنگ و رسانه آشنا نیستند. به نظرم کمیسیون فرهنگی باید در ابتدا این را درک کند که در هنر، بخشنامه عمل نمی‌کند.

مرتضی رنجبران هم افزود: ما نیاز به آسیب شناسی کمیسیون فرهنگی مجلس داریم. باید ببینیم چند مصوبه برای سینما داشته و چند قانون در آن مصوب شده است. آن موقع می‌توان تصمیم گیری کرد و به ضعف‌ها پی برد.

معرفی و بررسی کوتاه انیمیشن «روباه»

میزگرد این هفته برنامه هفت هم به معرفی و بررسی انیمیشن «روباه» با حضور بهرام عظیمی و صادق جوادی پرداخت. بهرام عظیمی کارشناس و کارگردان، درباره انیمیشن «روباه» گفت: روباه را بار‌ها دیده ام. من معتقدم انیمیشن دو بعدی خیلی هنری‌تر است. هرچند که کار‌های سه بعدی حیرت انگیزترند. کار آقای جوادی خیلی عجیب و غریب است؛ اما سوال من این است که چگونه روباه را جان بخشی کرده است؟ جان بخشی کردن برای حیوانات واقعا سخت است. کاری که ما ایرانی‌ها از آن فراری هستیم.

صادق جوادی در این باره پاسخ داد: خود من اولین بار که این قصه را شنیدم جا خوردم. خودم را جای آن حیوان گذاشتم و حس کردم کار شگفت‌انگیزی می‌شود. برای انیمیت روباه هم مستند زیاد دیدم، چون در باغ وحش روباه وجود ندارد و برای من هم امکان رفتن به طبیعت وجود نداشت. از روی مستند‌ها الگو برداری کردم. اوایل حرکات شبیه حرکت سگ شده بود؛ به قدری کار کردیم که بالاخره به نقش روباه رسیدیم.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای ایران برنامه هفت نمایش خانگی کمیسیون فرهنگی مجلس نمایش خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۵۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مردم هر سال منتظر برگزاری نمایشگاه کتاب تهران هستند

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدصادق طباطبایی‌نژاد نمایشگاه کتاب تهران را شب قدر کتاب دوستان دانست و گفت: بسیاری از افراد جامعه هر سال منتظر برپایی نمایشگاه کتاب هستند.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدصادق طباطبایی‌نژاد، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: نمایشگاه کتاب که هر ساله در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، مهمترین رویداد فرهنگی کشور است و به دلیل بین‌المللی بودن این رویداد، از دیگر کشور‌ها نیز برای عرضه کتاب به ایران می‌آیند، به همین دلیل این نمایشگاه از ظرفیت‌های بالایی در زمینه دیپلماسی فرهنگی برخوردار است.

وی در رابطه با آثار برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در فرهنگ معاصر کشور، عنوان کرد: بسیاری از گروه‌های جامعه هر ساله منتظر و پیگیر برگزاری نمایشگاه کتاب تهران هستند و اخبار و اطلاعیه‌های مرتبط با این نمایشگاه را رصد می‌کنند. فکر می‌کنم به هر میزانی که کیفیت برگزاری نمایشگاه کتاب را بالا ببریم و کتاب‌های کیفی‌تری عرضه کنیم تأثیر آن را در جامعه و فرهنگ کشور خواهیم دید.

نماینده مردم شریف اردستان در مجلس شورای اسلامی نمایشگاه کتاب را گردهمایی بزرگ کتابخوانی و کتاب دوستی در ایران دانست و ادامه داد: نمایشگاه کتاب به نوعی شب قدر کتاب‌خوانان و کتاب دوستان است و هر میزان کیفیت برگزاری آن بهتر باشد و کتاب‌هایی که در دسترس مردم نیست در نمایشگاه توسط ناشران عرضه شود در کتابخوانی کشور هم اثر مثبت دارد.

طباطبایی‌نژاد داشتن برنامه‌های فرهنگی مروج کتابخوانی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را ضروری عنوان کرد و گفت: با برنامه‌های متنوع می‌توان فرهنگ کتابخوانی را بهبود بخشید، یکی از رسالت‌های نمایشگاه می‌تواند رصد وضعیت کتابخوانی کشور باشد. کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در عرصه‌های مختلف فعالیت دارد و یکی از دغدغه‌های مهم اعضای این کمیسیون حوزه کتاب و مطالعه در جامعه است.

وی افزود: وضعیت کتاب و کتابخوانی، کتابخانه‌ها و نمایشگاه کتاب مورد توجه کمیسیون فرهنگی است و نظارت و ارزیابی سالانه‌ای از وضعیت این حوزه توسط گزارش‌هایی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانه‌های عمومی دریافت می‌کند، انجام می‌دهد. همچنین در موضوع بودجه کار‌های خوبی در چهارسال گذشته انجام داده‌ایم و رایزنی‌های خوبی در این رابطه بین دولت و سازمان برنامه و بودجه کشور شکل گرفت.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که از دوران نوجوانی و طلبگی به طور مرتب از نمایشگاه کتاب بازدید داشته است، بیان کرد: خاطرات خوبی از نمایشگاه دارم و حضور این حجم از کتاب دوست و کتابخوان در نمایشگاه همیشه برایم جذاب بوده است.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به دو شکل حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • روباه با کانی‌مانگا و کلاه سبز‌ها در آخر هفته تلویزیون
  • روباه با کانی‌مانگا و کلاه سبزها در آخر هفته تلویزیون
  • در سینما و تئاتر چه خبر است؟
  • سروش صحت سریال جدیدش را کلید می‌زند
  • تلویزیون و سازمان‌های سینمایی آثار برتر رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی را تولید کنند
  • اکران فیلم کوتاه؛ رفع تکلیف یا ضرورت؟!
  • فیلم| کلافگی مردم از تبلیغات در سریال‌های شبکه نمایش خانگی
  • (عکس) نخستین تصویر بازیگر یاغی در یک سریال جدید
  • بسیاری از مردم هر سال منتظر برگزاری نمایشگاه کتاب تهران هستند
  • تعاملات میان نمایش‌خانگی و صداوسیما به خوبی پیش می‌رود