Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-18@18:10:17 GMT

ورود 30 شرکت سرمایه گذاری استانی به بورس

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۷۸۴۳۳

ورود 30 شرکت سرمایه گذاری استانی به بورس

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی گفت: درخواست ما این است که همه ۳۰ شرکت سرمایه گذاری استانی هم‌زمان در بورس پذیرش شوند. به گزارش پول نوز، اکبر حیدری در مورد آخرین وضعیت شرکـت‌های سرمایه‌گذاری استانی و این که چه زمانی وارد بورس می‌شوند، گفت: ما مطالبه‌گر هستیم که تکلیف شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان زودتر روشن شود، زیرا مراجعات زیادی از مردم به کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی می‌شود تا این شرکت‌ها سریع‌تر در بورس پذیرش شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته وی، بعد از ۲۹ خرداد ۹۹ یعنی پایان زمان انتخاب روش مستقیم و غیر مستقیم مدیریت سهام عدالت باید پرتفوی سهام کسانی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده بودند، به دارایی شرکت سرمایه‌گذاری استانی مربوطه منتقل می‌شد و این شرکت‌ها با برگزاری مجمع، سریعا افزایش سرمایه می‌دادند، اما علی‌رغم پیگیری ما و دو سه بار تغییر زمان برای برگزاری مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، این کار انجام نشده است.

وی گفت: در نهایت روز جمعه اعضای کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی با آقای صالح رئیس سازمان خصوصی‌سازی جلسه برگزار کردند و در مورد تعداد سهام افراد مشمول و ارزش سهام آن‌ها صحبت شد و قرار بر این بود که سهام این افراد به قیمت پایه ۱۰۰ تومان و به اندازه تعداد سهام آن‌ها مشخص شود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی گفت: در جلسه با رئیس سازمان خصوصی‌سازی پیش‌نویس برگزاری مجمع توسط ۲۰ شرکت سرمایه‌گذاری آماده شده بود که رونوشت آن تحویل رئیس سازمان خصوصی‌سازی داده شد، یعنی اینکه ما آماده هستیم فرایند برگزاری مجمع و افزایش سرمایه صورت گیرد و شرکت‌های سرمایه‌گذاری سریع‌تر وارد بورس شوند.

حیدری در مورد اینکه آیا نمایندگانی از کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نیز در جلسه شورای عالی بورس شرکت می‌کنند، اظهار داشت: فعلاً کسی از کانون سرمایه‌گذاری در جلسات شرکت نمی‌کند و انتظار این بود برای هماهنگی بیشتر یک نفر شرکت کند، اما در عین حال یکی از اعضای شورای عالی بورس آقای اسلامی بیدگلی با کانون در ارتباط است و مسائل را از طریق وی پیگیری می‌کنیم. البته اعتقاد داریم اعضای شورای عالی بورس هم دلسوز مردم هستند و منافع سهامداران عدالت در روش غیر مستقیم را پیگیری می‌کنند.

وی افزود: همزمان باید چند فرایند به صورت موازی انجام شود و ما از مشاوران حرفه‌ای برای پذیرش شرکت‌های سرمایه‌گذاری در بورس استفاده می‌کنیم تا هر وقت پرتفوی سهام عدالت در روش غیر مستقیم مشخص شد، بلافاصله بدون فوت وقت مراحل پذیرش شرکت‌ها در بورس انجام شود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در مورد اینکه رئیس سازمان بورس گفته بود، اولین شرکت سرمایه‌گذاری استان شهریور وارد بورس می‌شود، گفت: ممکن است منظور ایشان شرکت هلدینگی که قرار است سهام شرکت غیر بورسی غیر عدالت در آن تجمیع شود، باشد. چون اعتقاد ما بر این است فرایند باید به نحوی مدیریت شود که سریع‌تر شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در بورس پذیرش شوند.

حیدری در مورد اینکه آیا امکان دارد همه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی یکباره وارد بورس شوند و آیا سامانه‌های بورس کشش عرضه اولیه ۳۰ شرکت سرمایه‌گذاری استانی را در یک روز دارد، افزود: به نظر من ورود شرکـ‌های سرمایه‌گذاری استان را در بورس باید از عرضه اولیه شرکت‌ها متفاوت دانست، چون در بخش پذیرش سرمایه‌گذاری بورس بحث ارزش اولیه شرکت‌ها مطرح نیست و شرکت‌های استانی، چون پرتفوی سهام آن‌ها از پرتفوی سهام اعضای تشکیل می‌شود، بنابراین کشف قیمت در مورد آن‌ها صدق نمی‌کند و قیمت سهام این شرکت‌ها مشخص است.

وی گفت: به نظر ما باید برای رعایت عدالت و تحفظ ارزش سهام باید ۳۰ شرکت سرمایه‌گذاری استان همزمان وارد بورس شوند تا حقی از کسی ضایع نشود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی همچنین در مورد هلدینگ مرکب از سهام ۱۳ شرکت غیر بورسی سهام عدالت عنوان کرد:‌این هلدینگ مرکب از سهام ۱۳ شرکت غیر بورسی است که هم برای مردمی که روش مستقیم انتخاب کرده و هم آن‌هایی که روش غیر مستقیم را برگزیده‌اند که تعداد آن‌ها در روش مستقیم ۱۹ میلیون نفر و روش غیر مستقیم ۳۰ میلیون نفر است باید این هلدینگ سریع‌تر وارد بورس شود.

حیدری اینکه کسانی که روش مستقیم سهام عدالت را انتخاب کرده‌اند در واقع از فهرست اعضای شرکت تعاونی عدالت شهرستانی خارج شدند، اما اکنون که بخشی از این افراد درخواست فروش ۳۰ درصد سهام عدالت را داده‌اند، اما بانک‌ها و کارگزاری‌ها پاسخگوی آن‌ها نیستند این افراد به ناچار در شهرستان‌ها به شرکت‌های تعاونی سهام عدالت مراجعه می‌کنند و مشکلات خود را از تعاونی‌ها پیگیری می‌کنند در حالیکه اطلاعات آن‌ها از اختیار تعاونی سهام عدالت خارج شده است.

وی افزود: باید کارگزاری‌ها و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی پاسخگوی این افراد باشند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در مورد اینکه بحث دادن سهام عدالت به بازماندگان به کجا رسید، گفت: طبق قانون قرار بود سهام عدالت به ۶ دهک کم‌درآمد جامعه تخصیص پیدا کند و قرار نیست به همه افراد جامعه داده شود بنابراین آن‌هایی که جزو ۶ دهک بوده‌اند، اما به هر دلیلی الان سهامدار عدالت نیستند که در سه دسته تقسیم می‌شوند یا برگه سهام عدالت را گرفته‌اند و به خاطر مغایرت اطلاعات بین شرکت‌های تعاونی سهام عدالت و سازمان خصوصی‌سازی اسامی آن‌ها حذف شده یا دسته دوم کسانی که دعوتنامه سهام عدالت گرفته اند، اما مراحل ثبت‌نام آن‌ها نهایی نشده و دسته سوم کسانی از ۶ دهک کم درآمد شناسایی نشدند و یا کسانی که به تازگی جزو ۶ دهک درآمدی قرار گرفته‌اند، این‌ها باید مشمول سهام عدالت شوند.

حیدری گفت: وقتی طرحی مرد مجلس مطرح می‌شود نمایندگان حتماً این نکته را در نظر دارند که این طرح از محل اموال و دارایی‌های دولت که قابل شناسایی هست اجرا شود و اقدامات قانونی برای دولت فراهم کنند وگرنه شورای نگهبان از تأیید این مصوبه خودداری می‌کند.

برخی مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «تکلیف جاماندگان سهام عدالت چه می‌شود؟» و «انتقال سهام عدالت به پرتفوی سهامداران» خواستار پاسخگویی مسئولان مربوطه شدند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بورس اوراق بهادار بازار سرمایه شاخص بورس بورس تهران سرمایه گذاری سهام عدالت شرکت سرمایه گذاری استانی شرکت سرمایه گذاری استان سازمان خصوصی سازی روش غیر مستقیم برگزاری مجمع رئیس سازمان پرتفوی سهام سهام عدالت روش مستقیم وارد بورس سریع تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۸۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌انتظاری سهامداران عدالت برای دریافت مرحله سوم سود/ چرا واریز سود سهام عدالت سه‌مرحله‌ای شد؟

انتهای آذر ماه سال گذشته بود که مرحله اول سود عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد، مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه بود.

سود سهام عدالتی که بنابر اعلام سازمان بورس در مرحله دوم دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند البته که میزان دریافتی سود بستگی به سبد سهام افراد داشت.

چرا سود سهام عدالت سه مرحله‌ای شد؟

سود سهام عدالتی که بنا بود در دو مرحله پرداخت شود، اما بدعهدی برخی از شرکت‌ها سبب شد تا  سود سال مالی ۱۴۰۱ سه مرحله‌ای شود. در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس گفته بود: متاسفانه با وجود پیگیری‌های سازمان بورس، ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حساب‌های شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردند که این سازمان اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده بود: شرکت‌های صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حساب‌های سمات واریز نکرده اند شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکرده اند.

حالا بنابر اعلام رئیس سازمان بورس احتمالا واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت خرداد ماه خواهد بود؛ در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس شب گذشته در رسانه ملی گفت: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند.

او افزود: این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

اما آیا با شرکت‌هایی که سود سهام عدالت خود را واریز نکردند برخوردی خواهد شد؟ در همین راستا هم ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عدم پرداخت سود سهام که مطابق زمان بندی اعلام شده در کدال نباشد یک تخلف است.

این مقام مسئول اظهار کرد: مورد دیگر این که اگر ۸ ماهی که در قانون تجارت تعیین شده و بر اساس مصوبه سازمان بورس این ۸ ماه به ۴ ماه کاهش یافته و برخی از شرکت‌ها اساسنامه خود را تغییر دادند هم زمان بندی رعایت نشود این نیز یک موضوع قابل پیگیری است. در کل دو موضوع عدم رعایت زمانبندی پرداخت سود که در سامانه کدال منتشر شده و هم عدم رعایت زمانبندی بر اساس اساسنامه ناشران قابل پیگیری است و سازمان بورس پیگیر این موضوع خواهد بود.

برای دریافت سود سهام عدالت به سایتی مراجعه نکنید

اما همین که بحث واریز سود سهام عدالت داغ می‌شود برخی از سود جویان هم فرصت را غنیمت می‌شمارند که در همین راستا هم مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران گفته بود: هر زمان که موضوعات مربوط به سهام عدالت مطرح می‌شود عده‌ای از این فرصت جهت کلاهبرداری استفاده می‌کنند که لازم است سهامداران عدالت به چند نکته دقت داشته باشند. معمولا کلاهبرداران چند روش دارند؛ آن‌ها یا به افراد پیامک ارسال می‌کنند و می‌گویند برای دریافت سود سهام عدالت با این شماره تماس گرفته یا روی لینک خاصی کلیک کنید که در این خصوص باید گفت برای دریافت سهام عدالت به هیچ فردی پیامک زده نمی‌شود.

او افزود: مورد دیگر این که کلاهبرداران ممکن است در فضای مجازی سایتی را معرفی کنند که قطعا هیچ سایتی برای دریافت سود سهام عدالت وجود ندارد. نکته بعدی این که برخی از کلاهبرداران حرفه‌ای‌تر هستند و حساب کاربری افراد را هک و از طریق آن‌ها برای اطرافیان پیامکی مبنی بر این که "سود سهام عدالت را دریافت کردم به این لینک بروید و شما هم سود دریافت کنید" ارسال می‌کنند. بر همین اساس در این زمینه هوشیاری افراد بسیار مهم خواهد بود.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در ادامه اظهار کرد: در مجموع برای دریافت سود سهام عدالت به هیچ فردی پیامی داده نخواهد شد و از افراد هیچ مدرکی درخواست نمی‌شود و همچنین مراجعه به سایت و لینکی نیاز نیست. 

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده بود، مشمولانی که سود دور‌ه های گذشته را دریافت و سود این دوره عملکرد مالی ۱۴۰۱ را دریافت نکرده‌اند می‌توانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت یا سجام پس از متوجه شدن مشکل نسبت به اصلاح شماره شبا و مشکل حساب خود اقدام کنند تا سود این دروه را با دوره‌های بعدی دریافت کنند.

در انتها نیز مرکز تماس ۱۵۶۹ شرکت سپرده‌گذاری مرکزی آماده پاسخگویی به سوالات سهامداران خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • سود سهام عدالت در این تاریخ واریز می‌شود
  • جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت
  • چشم‌انتظاری سهامداران عدالت برای دریافت مرحله سوم سود/ چرا واریز سود سهام عدالت سه‌مرحله‌ای شد؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد
  • خبر خوب درباره مرحله جدید واریز سود سهام عدالت
  • احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه
  • مهمترین بخش بازار سرمایه اعتمادسازی و مشارکت مردم است/ احتمال پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت در خرداد ماه
  • آخرین جزئیات از روند برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت اعلام شد