Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، علی اوسط هاشمی امروز در نشست خبری اظهارداشت: کرونا نشان داد اگر توانمندی مان به روز نباشد و منزلت اجتماعی مهارت را ارتقا ندهیم و در نظام بودجه‌ای کشور و تدوین و قانونگذاری رابطه مهارت با اشتغال را به درستی تبیین نکنیم، نمی‌توانیم سخنی از اشتغال مؤثر و پایدار بزنیم.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور افزود: جهان امروز جهان مهارت است و سواد و مدرک صِرف نمی‌تواند موقعیت و فرصت ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک کارفرما و کارآفرین در جستجوی نیروی مؤثر و ماهر است و به توانمندی فرد فکر می‌کند. داشتن مدرک نمی‌تواند الزامی برای یافتن شغل باشد، بلکه مهارت ضامن ماندگاری است.

وی با بیان اینکه باید با تغییر نظام آموزشی در کنار سواد، مهارت را نیز آموزش دهیم، گفت: اگر امروز آموزش را کلید توسعه یک کشور بدانیم، آموزش فنی و حرفه‌ای شاه کلید است. نگاه جامعه چه حکومت و چه ملت باید به اهمیت مهارت که قداست و منزلت شغل را معنی می بخشد، سوق داده شود.

۴۵ درصد مشاغل فعلی تحت تأثیر تکنولوژی بازارشان را از دست خواهند داد

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: سرعت تحولات و تغییرات در حوزه تکنولوژی به گونه‌ای جدی است که در آینده با ریزش نیروی کار مواجه خواهیم بود، بنابراین برای جلوگیری از ریزش نیروی کار باید آموزش ضمن خدمت و کسب مهارت آموزی را توسعه دهیم. بین ۴۰ تا ۴۵ درصد مشاغل فعلی تحت تأثیر تکنولوژی و صنعت روز ضعیف خواهند شد و بازار آنها کوچک‌تر می‌شود. از این رو برای ماندگاری در بازار کار باید مهارت آموزی دنباله دار، در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: اگر برای همه مشاغل مهارت آموزی را الزامی کنیم، هم حق مشتری به خوبی رعایت می‌شود و هم کیفیت تولیدات بالا می‌رود و از سوی دیگر نیز خسارت‌ها کاهش می‌یابد و در این صورت تنها کسانی می‌توانند پروانه کسب یا پروانه احداث بگیرند که تیم مهارتی آنها گواهینامه مهارت داشته باشد، بنابراین باید در برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه الزامی جهت فراگیری مهارت در نظر بگیریم.

هاشمی تأکید کرد: در برنامه هفتم توسعه جهش تولید باید با جهش مهارت پیوند بخورد. پیوند این دو می‌تواند ضامن تولید باکیفیت، شغل پایدار و بنگاه‌های مؤثر باشد. باید شاخص‌هایی را برای ارزیابی سهم مهارت در مراکز مختلف در نظر بگیریم.

آموزش یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سال ۹۸

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: سال گذشته ۹۰۰ هزار نفر در بخش دولتی و ۹۰۰ هزار نفر نیز در آموزشگاه‌های آزاد در حوزه‌های خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی آموزش دیده اند. سهم کشاورزی و افراد مولد در نگاه برنامه ما ضعیف بوده است اما امسال اولویت اول سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای توجه به کشاورزان و عشایر است تا شاید بتوانیم با روی آوری مهارت در روستاها زمینه مهاجرت معکوس را فراهم کنیم. اگر ارزش کار در کشاورزی و تولید را نمایان کنیم، هیچ دلیلی وجود ندارد که فارغ التحصیل رشته کشاورزی به دنبال میز دولتی باشد.

وی در ادامه با اشاره به واگذاری بخشی از اختیارات سازمان فنی و حرفه‌ای به آموزش‌های آزاد اظهارداشت: سال ۱۴۰۰ متفاوت از ۵۰ سال گذشته خواهد بود. در ۵۰ سال گذشته سازمان فنی و حرفه‌ای به عنوان بخش دولتی در رقابت با آموزشگاه‌های آزاد بود اما در نظر داریم تا پایان سال ۹۹ سه سطح اول مهارت را به آموزشگاه‌های آزاد دهیم و خودمان به برپایی آموزش‌های تخصصی روی آوریم تا از این طریق حلقه گمشده بین کارگران و متخصصان را بازسازی کنیم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تاکنون آموزشگاه‌های آزاد فقط روی مباحث خدمات تمرکز داشتند و امکان ارائه آموزش در حوزه صنعت را نداشتند اما در نظر داریم با ارائه امکانات بخش دولتی به این آموزشگاه‌ها، زمینه را برای آموزش حوزه صنعت نیز در آموزشگاه‌های آزاد فراهم کنیم.

اعطای مجوز جدید برای تأسیس آموزشگاه‌های آزاد

هاشمی افزود: ۱۱ هزار و ۷۰۰ آموزشگاه آزاد داریم اما همه این آموزشگاه‌ها فعال نیستند زیرا تا الان ما در رقابت با این مراکز بودیم، اما الان به دنبال بازسازی نقش این آموزشگاه‌ها هستیم تا بتوانیم هم آموزشگاه‌های کنونی را احیا کنیم و هم با اعطای مجوز جدید، تعدادشان را افزایش دهیم

وی در ادامه با اشاره به توسعه آموزش‌های دریامحور گفت: تا پیش از این سهم مهارت دریایی در سازمان فنی و حرفه‌ای صفر بود، این در حالی است که ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم و با در نظرگیری ساحل جزایر، این عدد به حدود ۸۰۰۰ کیلومتر می‌رسد یعنی ما تا الان فرصت ایجاد اشتغال در این حوزه را نادیده گرفته ایم اما در نظر داریم در سازمان فنی و حرفه‌ای مهارت دریایی را آموزش دهیم. در همین راستا با وزارت راه و شهرسازی در حوزه‌های بازآفرینی شهری، مهارت جاده‌ای و مهارت دریایی تفاهم نامه امضا خواهیم کرد.

هاشمی همچنین از امضای تفاهم نامه با وزارت آموزش و پرورش برای مهارت آموزی به دانش آموزان خبر داد و گفت: با دانشگاه فرهنگیان نیز برای مهارت آموزی فارغ التحصیلان تفاهم نامه‌ای امضا خواهیم کرد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تدوین هزار استاندارد جدید برای بازنگری در آموزش‌ها، خبر داد و افزود: اگر به دنبال کاهش بیکاری و دستیابی به اشتغال پایدار هستیم باید سهم مهارت را در نظام آموزشی جدی بگیریم.

کد خبر 4978487 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور علی اوسط هاشمی وزارت راه و شهرسازی وزارت آموزش و پرورش مهارت ویروس کرونا قیمت دلار وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت نفت بانک مرکزی ایران بورس تولید نفت بانک مرکزی قیمت یورو وزارت جهاد کشاورزی تسهیلات بانکی قیمت سکه بهار آزادی بازار سهام صنعت خودروسازی سازمان فنی و حرفه ای آموزش فنی و حرفه ای آموزشگاه های آزاد مهارت آموزی آموزشگاه ها آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۳۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه مهارت تبدیل می‌شود

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم تحقیقات و فناوری صبح امروز در اولین کنفرانس ملی مهارتی ایران که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: شخصیت علمی کشور زمانی رشد خواهد کرد که این موضوع در هماهنگی با فعالیت‌های نوآورانه باشد، شخصیت علمی کشور نباید در سایه عدم هماهنگی به صورت کاریکاتوری رشد کند.

وزیر علوم بیان کرد: رشد شخصیت علمی بدین معناست که  باید نقش هر یک از بازیگران عرصه علمی را مناسب ببینیم تا اثربخشی و جایگاه خود را داشته باشد مثل چرخ‌دنده ها، اگر قراراست کشور ما پیشرفت متوازن داشته باشد، باید حتما به بخش‌های مختلف علمی و فناوری و نوآوری کشور توجه شود.

وزیر علوم با بیان اینکه توجه بیش‌ از حد به یک بخش و کم‌مهری به بخش دیگر باعث می‌شود پازل علمی کشور ما ناقص شود و هم‌افزاری رخ ندهد، بیان کرد: باید تصمیم‌گیری عرصه‌ها در همه ابعاد درست باشد علاوه بر آن باید قانون را محترم بشماریم، ساختار جوامع بشری بر اساس قانون مدیریت می‌شوند اگر در جوامع به قانون کم توجهی صورت گیرد، متناسب با ظرفیت ها پیشرفت ها رخ نمی دهد.

وی با بیام اینکه در مرور قوانین علم و فناوری گاهی بعضا به برخی از  قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است، اظهار کرد: اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی بیان می‌کند که باید به قانون آموزش عالی رایگان تا سرحد خودکفایی، توجه کنیم، آیا وضعیت پذیرش دانشجو با بودجه عمومی در راستای این قانون است. باید اذعان کرد که نسبت به این قانون کم توجهی شده است

به گفته وی؛ مطابق برنامه ششم توسعه  آموزش مهارتی باید سی درصد از آموزش ارائه شده را تشکیل دهد؛ اما در حال حاضر  باشد ما توانستیم آن را به ۱۶ درصد برسانیم، بنابراین یا باید موقعی که قانون‌گذاری انجام می شود واقعیت‌ها را ببینیم و آن‌چه که هست را تصویب کنیم یا این‌که ظرفیت‌ها را برای تحقق قانون مذکور آماده کنیم؛ بنابراین در علم و فناوری در خیلی جاها نسبت‌به قانون کم مهری شده‌ است.

وزیر علوم با اشاره به برنامه هفتم توسعه بیان کرد: سهم آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است، ما به عنوان مسئولان علم و فناوری از هم اکنون باید اقدامات و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم، در حال‌حاضر آموزش‌های مهارت محور در حد انتظار نیست که باید آسیب‌شناسی در این خصوص صورت گیرد، آسیب‌های آن‌ها برطرف کنیم.

زلفی‌گل با بیان اینکه تدوین دستورالعمل افزایش آموزش های مهارتی در دانشگاه ها مصوب شده است، عنوان کرد: خوشبختانه در برنامه توسعه هفتم گام‌های مناسبی در این خصوص برداشته شد که مطابق آن دستورالعمل با همکاری وزارت بهداشت تدوین و  توسط هیات وزیران آن را تصویب کنیم.

وزیر علوم بیان کرد: بر این اساس مقرر شد که میزان مهارت محور کردن آموزش‌های دانشگاهی افزایش یابد و این موضوع در وزارت بهداشت و درمان  تقریباً محقق شده‌است، انتخاب بیمارستان‌ها از این جهت بوده است که بیمارستان‌ها در دست خود دانشگاه است و در دانشگاه فرهنگیان نیز به‌همین صورت است چون دبیرستان‌ها و آموزشگاه ها در اختیار آموزش‌وپرورش است.

وی ادامه داد: در وزارت علوم شرایط متفاوت است، صنایع در اختیار ما نیستند، در دستورالعملی که باید آن را تدوین کنیم، باید به‌گونه‌ای عمل شود تا منافع پذیرش دانشجو با منافع صنعت همگام شود و با پذیرش دانشجو زمینه را برای افزایش مهارت آن فراهم کرد.

وزیر علوم با بیان اینکه بیش از ۱۵ هزار نیاز در سامانه نظام ایده ها و نیازتوسط صنایع مختلف ثبت شده است، عنوان کرد: باید نقص قوانین را برای مهارتی شدن آموزش و رفع کنیم درهمین راستا سامانه نظام ایده‌ها راه‌اندازی شده است که بخش صنایع ۱۵ هزار نیاز و وزارت نفت نیز ۶۰۰ نیاز را در این سامانه ثبت کردند.

وی معتقد است اگر استادان و دانشجویان براساس این نیازها طرحی تعریف کنند، فعالیت  پژوهانه ویژه به آن‌ها اختصاص داده می‌شود، مطابق آیین‌نامه ارتقا و ترفیع امتیاز می‌گیرند، بر این اساس صاحب ایده را وصل می‌کنند که این قانون به دنبال این است که نیاز جامعه را به افراد صاحب ایده وصل کند.

زلفی گل با بیان اینکه اختصاص امتیاز تبدیل علم به فن و ثروت در آیین نامه ارتقا تدوین شده است، عنوان کرد: در این آیین‌نامه آمده است افرادی که علم را به فن و ثروت تبدیل می کنند امتیازات ویژه‌ای دریافت کنند.

وزیر علوم با بیان اینکه آیین نامه تدوین کتاب‌های درسی ابلاغ شده است، بیان کرد: مطابق آیین نامه مشخص شده که کتاب بر اساس چه شاخص‌هایی تالیف شود و چه خروجی‌هایی داشته باشد برخی از شاخص‌های تدوین کتاب های دانشگاهی نیاز محوری، هویت‌ساز بودن، مهارت محوری است که باید به آن توجه شود.

وزیر علوم با بیان اینکه تبدیل دانشگاه فنی و حرفه ای به دانشگاه مهارت ملی در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: باید جایگاه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای را توسعه دهیم؛ بنابراین پیگیر این هستیم تا دانشگاه فنی حرفه‌ای را به دانشگاه مهارت ملی تبدیل کنیم، این دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ویژگی منحصربه‌فرد دارد مبنی‌بر این‌که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شاغل هستند این درحالی است که ایجاد شغل برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار هزینه می‌برد  برای همین است که مقام معظم رهبری به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار تأکید می‌کنند.

وزیر علوم با اشاره به ایجاد  پارک علم و فناوری مهارتی، عنوان کرد:در دو سال گذشته توجه و فعالیت زیادی در خصوص دانشگاه فنی و حرفه ای صورت گرفته است مبنی براینکه بودجه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای هزار و دویست میلیارد تومان بود اکنون امیدواریم آن را به بالغ برچهار هزار میلیارد تومان برسانیم و تقریباً چهار برابر می‌شود.

زلفی گل با بیان اینکه  بیش‌از هزار و پونصد میلیارد تومان نیز در سفرهای ریاست‌جمهوری به استان‌های مختلف برای دانشگاه فنی حرفه‌ای پیش‌بینی‌شده است، عنوان کرد: مشکلات برخی از اساتید در خصوص استخدام هیئت علمی در دانشگاه در حال برطرف شدن است.

دیگر خبرها

  • ۷۴ درصد از زندانیان ندامتگاه خورین ورامین مشغول به کار شدند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • مهارت‌آموزی ۱۴۹۳ بانوی بیرجندی در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای
  • مهارت‌آموزی ۳۵۲۱ مددجوی کمیته امداد خراسان‌ جنوبی
  • مهارت‌آموزی سه هزار و ۵۲۱ مددجوی کمیته امداد خراسان‌جنوبی
  • پرداخت زکات فطریه در استان بوشهر ۱۲ درصد افزایش یافت
  • ۴۱۴ هزار و ۳۲۸ نفر ساعت مهارت در خمین ارائه شد
  • دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای به دانشگاه مهارت تبدیل می‌شود