Web Analytics Made Easy - Statcounter

فراز رابعی دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشت وسیع شلتوک در حوضه مارون باعث شده است، شهرستان شادگان که در پایین دست این حوضه قرار دارد کمتر از نیمی از سهمیه آب کشت تابستانه خود را دریافت کند.

وی تصریح کرد: ۲۳ تیر ماه، ۷۰ مترمکعب برثانیه آب از سد مارون رهاسازی شده اما شادگان نتوانسته سهمیه خود را از این آب بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رابعی با ابراز نگرانی از توسعه کشت تابستانه خارج از برنامه، افزود: بر اساس مصوبات شورای کشاورزی قرار بوده ۱۲۸ هزار هکتار کشت شلتوک در استان در حوضه‌های کرخه، دز و کارون انجام شود اما تا کنون در این سه حوضه ۱۵۲ هزار هکتار زیر کشت شلتوک رفته است.

وی اضافه کرد: در سه حوضه آبی کشت بیش از ۲۴ هزار هکتار شلتوک خارج از برنامه انجام شده که با ادامه این روند، امکان تامین آب مورد نیاز این محصولات وجود نخواهد داشت.

رابعی گفت: علاوه بر کشت وسیع شلتوک، سایر محصولات نیز خارج از برنامه کشت شده به طوری که مثلا در حوضه مارون که قرار بوده ۵۰ درصد محدودیت کشت ایجاد شود، تقریبا کشت تابستانه به صورت کامل انجام شده است.

به گفته وی این گزارش‌ها طبق آخرین پایش‌های انجام شده در دهه دوم تیر ماه با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و تصویربرداری به وسیله پهباد به دست آمده و به مقامات مسئول منتقل شده است تا برخورد لازم را انجام دهند.

وی تاکید کرد: برنامه ریزی برای آب کشت تابستانه به صورتی است که امکان بارگذاری جدید در آن وجود ندارد و با افزایش کشت بی‌رویه و کمبود آب، کشاورزان متحمل خسارت خواهند شد بنابراین ضروری است همه دستگاه‌های مرتبط در سازمان آب و برق، جهاد کشاورزی، استانداری و فرمانداری‌ها و کشاورزان برای تحقق برنامه کشت تابستانه تلاش کنند.

رابعی اظهار داشت: تاکنون در سه حوضه کارون، دز و کرخه، خروجی آب از سدها مطابق برنامه عمل شده و در حوضه مارون نیز، بعد از تغییر برنامه اولیه، مطابق برنامه اصلاح شده خروجی ها تنظیم شده است، اما با افزایش بیش از اندازه سطح زیر کشت از بابت تامین آب نگرانی وجود دارد.

وی همچنین درباره اولویت‌های برنامه ریزی منابع آب توضیح داد: تامین آب مصارف غیر کشاورزی شامل شرب و بهداشت، محیط زیست و صنعت در اولویت نخست برنامه ریزی است، در مصارف کشاورزی نیز ابتدا کشت‌های دائم و بعد از آن زراعت در برنامه ریزی منابع آب لحاظ می‌شود.

بر اساس این گزارش، حاجی‌زاده مدیرکل سابق مدیریت بحران خوزستان از دی ماه پارسال، حوضه‌های مارون- جراحی و زهره را با توجه به میزان ورودی‌های آب، در شرایط هشدار اعلام کرده بود. این حوضه امسال با ۳۰ درصد خشکسالی مواجه است. بر همین اساس سازمان آب و برق خوزستان نیز ۱۴ اردیبهشت در اطلاعیه‌ای کشت شلتوک را در اراضی کشاورزی تحت پوشش حوضه‌های مارون - جراحی و زهره‌ - هندیجان ممنوع اعلام کرد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که کشت وسیع شلتوک در رامشیر و امیدیه در بالادست شادگان باعث شده که سهمیه آب این شهرستان تامین نشود. شادگان در جنوب خوزستان و انتهای حوضه مارون- جراحی قرار دارد که علاوه بر ۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی، ۱۲ هزار هکتار نخیلات آن به دلیل بی‌آبی در معرض نابودی است. این در حالیست که صبری‌پور سرپرست فرمانداری شادگان گفته است: این شهرستان با مشکل تامین آب کشاورزی مواجه و نیازمند رسیدگی فوری است. 

اوایل خرداد ماه وزیر نیرو اعلام کرد که مجوز کشت شلتوک در خوزستان صادر شده است. متعاقب آن شورای کشاورزی خوزستان در سال زراعی ۱۳۹۹ - ۱۳۸۸ سطحی معادل ۱۲۸هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان برای کشت شلتوک را تصویب کرد. به گفته سید احمدی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تا ۲۱ تیر ماه، ۱۲۱هزار هکتار معادل ۹۰درصد برنامه کشت شلتوک در خوزستان انجام شده‌است و ۱۰ درصد باقی مانده نیز تا پایان ماه جاری زیر کشت این محصول قرار می‌گیرد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی شادگان برنج سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی شادگان برنج سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو وزارت جهاد کشاورزی شادگان برنج سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو سازمان آب و برق کشت تابستانه برنامه ریزی هزار هکتار حوضه مارون انجام شده کشت شلتوک تامین آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۵۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال موفقیت‌آمیز نمک‌گیر برقی ۶۰ تنی در نفت و گاز مارون

مدیر خدمات شرکت نفت و گاز مارون از انتقال موفقیت‌آمیز یک دستگاه نمک‌گیر برقی ۶۰ تنی از مجتمع صنعتی شماره یک به مجتمع صنعتی شماره ۵ این شرکت خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون، سیاوش سهرابی‌مقدم با اشاره به انتقال یک دستگاه نمک‌گیر برقی ۶۰ تنی در این شرکت گفت: نمک‌گیر از لحاظ فرایندی اهمیت زیادی در تولید نفت دارد. این نمک‌گیر با ظرفیت ۵۵ هزار بشکه، با هدف کنترل کیفیت و افزایش ظرفیت تولید نفت خام در نمک‌زدایی مارون ۱، از سوی کارکنان شرکت بازسازی و تعمیر شده و در برنامه جابه‌جایی، به نمک‌زدایی مارون ۵ منتقل شد.

وی افزود: جابه‌جایی محموله‌های ترافیکی نیازمند برنامه‌ریزی و بهره‌جویی از بهترین ماشین‌های بارگیری، انتقال و استقرار است که به همت ترابری شرکت موفق شدیم این جابه‌جایی را انجام دهیم. برای این کار از یک کشنده سنگین ۱۶ محور و دو دستگاه جرثقیل ۹۰ و ۱۰۰ تنی استفاده کردیم و در ۴۸ ساعت، با هزینه‌ای ۱۰ میلیارد ریالی، این نمک‌گیر برقی را به محل موردنظر رساندیم.

افزون‌ بر بازسازی و تعمیر این نمک‌گیر از سوی کارشناسان شرکت نفت و گاز مارون، اجرای فونداسیون آن از سوی امور مهندسی و ساختمان، و نصب ادوات کنترلی و تجهیزات برقی آن از طرف اداره نگهداری و تعمیرات این شرکت انجام شد که در نوع خود دستاوردی مهم در همه ابعاد به‌ شمار می‌آید.

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • ۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد
  • هشدار برنامه جهانی غذا درباره بحران گرسنگی در غزه
  • برداشت حدود ۶۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • انتقال موفقیت‌آمیز نمک‌گیر برقی ۶۰ تنی در نفت و گاز مارون
  • گندم‌کاران استان اردبیل در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • گندم‌کاران در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • حوضه آبریز «مرزی شرق» از کم بارشی سالیانه خارج شد
  • قالیباف: پیش از تصویب جداول تخصیص‌های بودجه‌ای علی‌الحساب است
  • پیش از تصویب جداول، تخصیص‌های بودجه‌ای علی‌الحساب است