Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسفندیار امینی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینک تأثیر خشکسالی با ترسالی بر حوضه‌های آبریز مانند زاینده رود در نهایت بستگی به درصد بارش‌ها دارد، اظهار داشت: در یک سال حتی اگر بارش‌ها ۱۰ درصد نسبت به میزان معمول بیشتر باشد تأثیر مستقیمی بر حوضه آبریز دارد.

وی افزود: این تأثیر در صورتی است که تمام مسیرهای آبی نظیر رودخانه اصلی، سرشاخه‌ها، آبراهه‌ها، ارتفاعات و آب‌های زیرزمینی در دسترس بوده و دستخوش اتفاقات غیرطبیعی نشده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقدان گردش طبیعی آب در محیط زیست موجب عدم تأثیر ترسالی می‌شود

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان گردش طبیعی آب در مسیرهای یاد شده را ضروری برشمرد و تاکید کرد: در صورت نبود این گردش طبیعی وارد شدن به دوره ترسالی هیچ اثر مستقیم و قابل تأثیری بر محیط زیست نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه از جمله موارد برهم زننده چرخه طبیعی گردش آب در طبیعت، پمپاژها هستند، گفت: زمانی که آب به شکل غیرطبیعی پمپاژ می‌شود، یعنی در مسیری هدایت می‌شود که امکان بازگشت آن به چرخه طبیعی و یا وجود زه آب در آن حوضه وجود ندارد و این امر تغذیه منابع آب زیرزمینی و سلامت محیط زیست را به خطر می‌اندازد.

تاثیرهای منفی برداشت‌های غیرمجاز بر حوضه آبریز زاینده رود

امینی با اشاره به اینکه حدود دو هزار نقطه برداشت پمپاژی در سرشاخه‌ها و طول رودخانه زاینده داریم، داریم، ادامه داد: این برداشت‌ها که بسیاری از آنها نیز غیرمجاز است در بالادست حوضه زاینده رود تأثیر منفی بر روی این حوضه آبریز می‌گذارد.

وی گفت: بر این اساس هم اکنون بند و سدهایی مانند زاینده‌رود، نکوآباد، چم آسمان، آبشار، وجود دریاچه‌های قایقرانی، سنگ بندها، بندهای فولاد مبارک، ذوب آهن و صنایع نظامی، تأثیر منفی روی گردش آب در این حوضه را تشدید کرده و اجازه نمی‌دهند ترسالی واقعی تأثیر خود را روی حوضه آبریز بگذارد.

حفر چاه در حریم زاینده رود و حذف زایش‌های طبیعی زاینده رود

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان با تاکید بر اینکه زاینده رود به زایش آب معروف بوده است اما هم اکنون این امکان طبیعی در بخشی‌هایی ا ز مسیر حوضه زاینده رود از میان رفته است، اضافه کرد: هم اکنون به تعداد زیاد چاه‌های که در حوزه زاینده‌رود تأسیس شده است سطح آب‌های زیرزمینی در این منطقه پایین رفته چراکه بخش قابل توجهی از آب رودخانه زاینده‌رود که زمانی زایش داشت اکنون در طول مسیر منحرف می‌شود به ویژه اینکه به‌ویژه اینکه بسیاری از چاه‌ها در حریم و بستر رودخانه حفر شده، است.

کد خبر 4978731

منبع: مهر

کلیدواژه: کشاورزی زاینده رود ایستگاه پمپاژ آب برداشت غیر مجاز آب ویروس کرونا شیراز بوشهر شیوع کرونا شهرکرد قزوین گرگان حجاب و عفاف ستاد مقابله با کرونا خطبه های نماز جمعه بیرجند استانداری قزوین بهزیستی مجلس شورای اسلامی حوضه آبریز زاینده رود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۷۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۳۰ نقطه پرخطر در مسیر گذرگاه‌های اربعین

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور گفت: در مسیر گذرگاه‌های اربعین کشور ۱۳۰ نقطه پرخطر شناسایی شده که تاکنون ۷۰ نقطه برطرف شده و تا اربعین بیشتر آنها ایمن می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، داریوش امانی، امروز در بازدید از پایانه مرزی شلمچه در جمع خبرنگاران گفت: در 2 پایانه اربعینی شلمچه و چذابه در خوزستان اقداماتی از سال گذشته در حوزه بهسازی و ایمن سازی راه‌ها شروع شده که همچنان ادامه دارد.

وی در ادامه با اقدامات انجام شده در مرزهای اربعین اشاره کرد و افزود: زائران اربعین از ورودی پایانه‌های مرزی گذرگاه‌های اربعین حسینی باید از تونل سرد و زیر سایه‌بان و مه‌پاش مسیر را ادامه دهند که سال گذشته بیشترین میزان نصب سایه‌بان به انجام رسید و امسال نیز تداوم دارد.

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور گفت: همچنین محوطه سازی و بهسازی پایانه‌ها، افزایش  سرویس‌های بهداشتی و نصب سایه‌بان جدید از اقدامات در دستور کار برای اربعین سال‌جاری است.

وی با اشاره به اینکه برای تامین ناوگان اتوبوسی و ریلی اقداماتی در دست انجام است، گفت: وزیر راه و شهرسازی نیز برای تامین اتوبوس مسافری از تولید داخل یا واردات ناوگان از کشورهای اطراف پیگیری های لازم را انجام داده، علاوه بر اینکه با کشور عراق مذاکراتی برای ورود اتوبوس‌های این کشور برای جابه‌جایی زائران به عتبات عالیات در اربعین انجام شده است.

امانی با اشاره به نقاط حادثه خیز گفت: بر اساس استانداردهای موجود و اظهار نظر پلیس 887 نقطه پرحادثه در کشور وجود داشت که 400 نقطه در سال گذشته برطرف و بر اساس برنامه ریزی در سال جاری 487 نقطه پرخطر دیگر نیز ایمن می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور گفت: 487 نقطه پرخطر جاده‌ای با اولویت مسیرهای اربعین تا پایان سال ایمن می‌شوند.

وی افزود: در مسیر گذرگاه‌های اربعین کشور نیز 130 نقطه پرخطر شناسایی شده که تاکنون 70 نقطه برطرف و تا اربعین بیشتر آنها ایمن می‌شوند.

امانی گفت: نیازمندی‌های استان‌های مسیر گذر زائران اربعین حسینی شناسایی شده و بر اساس برآوردها حدود 10 هزار میلیارد ریال از مطالبات پیمانکاران در سال جاری پرداخت و حدود 20 هزار میلیارد ریال نیز برای اجرای طرح‌ها و فعالیت‌های اربعین امسال در نظر گرفته خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سال گذشته برای رفع نقاط پرحادثه، بهسازی، روشنایی، نصب نیوجرسی، خط کشی و روکش آسفالت 25 هزار میلیاردریال طرح تعریف شد که امسال نیز همین اقدام در دست انجام است.

انتهای پیام/735

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۳۰ نقطه پرخطر در مسیر گذرگاه‌های اربعین
  • رفع ۷۰ نقطه حادثه خیز در مسیر‌های منتهی به مرز‌ها
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • حوضه آبریز «مرزی شرق» از کم بارشی سالیانه خارج شد
  • پربارش‌ترین استان‌ها در هفته جاری
  • حوضه آبریز «مرزی شرق» از کم بارشی سالانه خارج شد
  • گلستان، مازندران و یزد پر بارش ترین استان ها در هفته جاری
  • محیط زیست روی مدار "رهاورد"
  • چالش ماهواره‌ها در موقعیت‌یابی/ تصادفات خطرناک مداری در راه است
  • در این نقطه از ایران هنوز ۵ متر برف وجود دارد