Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-19@07:33:56 GMT

 مشق ناتمام طرح رتبه‌بندی معلمان

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۹۱۵۶۷

 مشق ناتمام طرح رتبه‌بندی معلمان

رتبه‌بندی معلمان  را می‌توان از مطالبات بر زمین مانده جامعه فرهنگیان دانست؛ طرحی که تا کنون فرایند طولانی را طی کرده اما آن گونه که باید اجرا نشده است. در واقع به صورت ناقص و دست و پا شکسته اجرا شده به طوری که نه تنها رضایت معلمان که حتی مسئولان و مدیران وزارت آموزش و پرورش را هم  جلب نکرده است.

محمود مصدق/

رتبه‌بندی معلمان  را می‌توان از مطالبات بر زمین مانده جامعه فرهنگیان دانست؛ طرحی که تا کنون فرایند طولانی را طی کرده اما آن گونه که باید اجرا نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع به صورت ناقص و دست و پا شکسته اجرا شده به طوری که نه تنها رضایت معلمان که حتی مسئولان و مدیران وزارت آموزش و پرورش را هم  جلب نکرده است.

در زمان وزارت علی‌اصغر فانی، وزیر اسبق آموزش و پرورش گام نخست رتبه‌بندی معلمان اجرا شد اما به دلیل کمبود اعتبار تا حد زیادی از نظام رتبه‌بندی مطرح شده در ابتدا متفاوت بود و نتوانست جامعه فرهنگیان را راضی کند و حرف و حدیث‌هایی را در پی داشت.

به دنبال این موضوع نیز  وزارت آموزش و پرورش  سال گذشته و با تصویب آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان، ۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح یاد شده اختصاص داد تا تمامی فرهنگیان با بیش از دو سال سابقه کار بر اساس صلاحیت‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای خود در رتبه‌های یک تا پنج قرار گرفته و به تناسب رتبه‌های پنج‌گانه از مزایایی برخوردار شوند؛ البته رقم  تخصیص یافته پاسخگوی نیازها نبود و برای فرهنگیان چندان نتیجه‌ای نداشت. موضوعی که با انتقاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به‌ویژه اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری روبه‌رو شد.

به باور نمایندگان مردم، بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، دولت باید لایحه رتبه‌بندی معلمان را تدوین می‌کرد و برای تصویب  به مجلس می‌داد تا این گونه، نظام رتبه‌بندی به قانون تبدیل و اجرایی می‌شد.

از سوی دیگر دولت هرچند معتقد است ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه به نحوی است که تفاوت نگاه را نسبت به رتبه‌بندی ایجاد کرده و این مسئله را مطرح می‌کند که آیا رتبه‌بندی واقعاً به لایحه نیاز دارد یا می‌تواند توسط دولت طراحی و اجرا شود، اما در نهایت تصمیم به تهیه لایحه رتبه‌بندی گرفته است.

 شرط اجرای کامل طرح رتبه‌بندی در سال آینده 

محمد وحیدی، نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به قدس می‌گوید: قرار شده کمیته‌ای  با حضور نمایندگان وزارت آموزش و پرورش و کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص طرح رتبه‌بندی معلمان تشکیل شود تا اگر نیاز به لایحه بود، دولت آن را تهیه و تقدیم مجلس کند. در صورت  ارائه لایحه از سوی دولت و تصویب آن توسط مجلس، بخشی از مشکلات فرهنگیان رفع می‌شود.

وی درباره عمده‌ترین دلایل اجرا نشدن کامل طرح رتبه‌بندی معلمان تا کنون، می‌گوید: اگرچه در قانون برنامه  ششم توسعه کشور این موضوع پیش‌بینی شده اما هنوز آیین نامه اجرایی آن را نداریم. دولت برای این منظور یا باید آیین‌نامه اجرایی بدهد یا لایحه ارائه کند که هیچ یک از این دو را انجام نداده است. چون ضمانت اجرای هر  قانونی، آیین‌نامه‌ای است که دولت باید در پیوست آن بیاورد. البته دولت سال گذشته از محل بودجه، مبلغی را برای اجرای طرح رتبه‌بندی در نظر گرفت اما این مبلغ بر اساس ظرفیت مالی دولت تعیین شده؛ یعنی گفتند فلان مبلغ پول دارند و آن را بین چهار گروه از فرهنگیان  تقسیم کردند و به هر گروهی درصدی از مبلغ را تخصیص دادند.

وی محدودیت بودجه را مهم‌ترین چالش پیش روی دولت در اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان می‌خواند و می‌گوید: اگر در بودجه سال ۱۴۰۰ اعتبار این طرح از سوی دولت و مجلس پیش‌بینی شود قانون رتبه‌بندی معلمان به صورت کامل اجرا خواهد شد، اما الان این قانون بر اساس ظرفیت ایجاد شده در بودجه اجرا  می‌شود.  

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شاهد اجرای کامل طرح رتبه‌بندی در سال ۱۴۰۰ خواهیم بود، می‌گوید: هنوز معلوم نیست. الان نمی‌توانیم این موضوع را پیش‌بینی کنیم؛ باید ببینیم وضعیت بودجه کشور چگونه است. البته همین حالا هم  این قانون دارد اجرا می‌شود اما دولت می‌گوید به اندازه بودجه‌ای که دارد آن را اجرا می‌کند، چون در قانون آمده دولت می‌تواند چنین کند. وقتی چنین قیدی می‌آید یعنی سقف اعتباری آن مشخص نیست و به اندازه یا ظرفیت بودجه‌ای عمل می‌شود.

مشغول نوشتن لایحه رتبه‌بندی هستیم

 یار محمد حسین بُر، مدیر کل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش اما از تصمیم این وزارتخانه برای تدوین لایحه در خصوص رتبه‌بندی معلمان خبر می‌دهد و به قدس می‌گوید: در جلساتی که وزارت آموزش و پرورش با سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی داشته،   درخواست شده موضوع رتبه‌بندی را در چارچوب تعریف عملیاتی مشخص، تجربیات گذشته، الگوهای موفق دنیا با تمرکز بر نحوه سنجش صلاحیت‌ها، تأثیر صلاحیت‌ها در هر رتبه، فرایند ارتقا و تنزل و ارتقای کیفیت نظام آموزشی طراحی  کنیم  و سپس  آن را به مجلس بدهیم تا به قانون تبدیل شود. در این صورت می‌توانیم بگوییم قانون رتبه‌بندی را با این مفاد در اختیار داریم.

وی با اشاره به اینکه طبق دستور وزیر آموزش و پرورش در حال تدوین لایحه رتبه‌بندی معلمان هستیم، می‌افزاید: پس از آنکه پیش‌نویس لایحه رتبه‌بندی را آماده کردیم نظر سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی را هم می‌گیریم و سعی می‌کنیم ان‌شاءالله لایحه را به بودجه سال  ۱۴۰۰ برسانیم تا برای تصویب در هیئت دولت و مجلس مشکلی نباشد.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان گفت طرح رتبه‌بندی معلمان اجرا نشده است، تصریح می‌کند: طبق ماده۶۳ قانون برنامه، دولت مکلف است طرح رتبه‌بندی معلمان و ارتقای نظام پرداخت‌ها را انجام دهد، البته پس از تصویب بودجه سنواتی از سوی مجلس. بنابراین وقتی  بودجه‌اش در لایحه آمد و ۲ هزار میلیارد تومان  برای رتبه‌بندی توسط مجلس تصویب شد، از اول مهر ۹۷ آن را اجرایی کردیم، اما اینکه رضایت کامل معلمان را در پی نداشته بحثی است که می‌توان در موردش صحبت کرد.

وی می‌گوید: با حمایت سازمان برنامه و بودجه  و سازمان امور اداری و استخدامی و تلاش وزارت آموزش و پرورش سرانجام این طرح روشن و مثبت خواهد بود.

طرح دوفوریتی رتبه‌بندی معلمان 

 از سوی دیگر اما جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی از تهیه طرحی دو فوریتی برای اجرای رتبه‌بندی فرهنگیان و حل مشکلات آنان خبر داده و گفته است: دولت در اجرای طرح رتبه‌بندی فرهنگیان به خوبی عمل نکرد، بر این اساس با توجه به ضرورت حل مشکلات معلمان و اجرای صحیح طرح رتبه‌بندی فرهنگیان، بنده طرحی دوفوریتی در این زمینه آماده کرده‌ام و به زودی به هیئت رئیسه مجلس تقدیم می‌شود.

با تصویب این طرح دوفوریتی و تبدیل آن به قانون، دولت باید این بار قانون رتبه‌بندی فرهنگیان را به طور دقیق اجرایی کند تا از جامعه فرهنگیان حمایت شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: معلمان رتبه بندی طرح رتبه بندی معلمان وزارت آموزش و پرورش رتبه بندی فرهنگیان لایحه رتبه بندی جامعه فرهنگیان قانون برنامه اجرای طرح آیین نامه بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۱۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهایی شدن بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ امروز در کمیسیون تلفیق

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از نهایی شدن بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ در کمیسیون تلفیق خبر داد و گفت: نگاه تحولی که دولت در بودجه و توزیع اعتبارات پیش بینی کرده، می‌تواند تحولی ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، داوود منظور امروز _سه‌شنبه بیست و هشتم فروردین_ در نشست خبری مشترک با سخنگوی اقتصادی دولت، اظهار کرد: قانون برنامه هفتم در سال گذشته در مجلس تصویب شد و اختلاف‌نظرها بین مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان و هیأت عالی نظارت در مورد آن وجود داشت که بخش عمده آن تا پایان سال رفع شد و یک بخش کوچکی از آن در روزهای آتی به نتیجه خواهد رسید که برنامه هفتم را تا پایان سال اجرا کنیم و قانون برنامه هفتم توسعه به زودی به به دولت ابلاغ خواهد شد.

وی افزود: تغییرات محسوسی در برنامه هفتم توسعه شکل گرفته، اما سعی شد تا محتوای برنامه هفتم در بودجه ۱۴۰۳ لحاظ شود، البته بررسی و تصویب بودجه دو مرحله شده و دولت در زمان‌بندی لازم هر دو بخش به مجلس ارائه و اجرایی کرد.

معاون رئیس جمهور گفت: بخش اول بودجه ۱۴۰۳ را آبان ماه سال گذشته ارائه کردیم، اما با توجه به طولانی شدن در روزهای آخر سال شاهد این بودیم که قسمت اول قانون به دولت ابلاغ شد.

منظور ادامه داد: طبق آئین‌نامه داخلی مجلس دولت مکلف بود پس از ۱۰ روز بخش دوم لایحه بودجه را تقدیم مجلس کند و توانستیم بعد از تعطیلات نوروز آن را اصلاح کنیم و بخش دوم را تحویل دهیم.

وی بیان کرد: رسیدگی به بخش دوم با سرعت در مجلس آغاز شده و کمیسیون‌های مجلس این هفته جلسات را برگزار کردند و امروز هم کمیسیون تلفیق بودجه تشکیل خواهد شد و امروز و فردا در این کمیسیون، بخش دوم لایحه بودجه نهایی و در صحن مجلس بررسی خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: با توجه به آنچه در قانون بودجه به دولت تکلیف شده بود و بر اساس مفاد و محتوای قانون بودجه و ضرایب حقوقی و افزایش حقوق، اجرای قانون بودجه از ابتدای سال آغاز شده و بر اساس جداول سال گذشته پرداخت‌ها انجام خواهد شد و با ابلاغ جداول قانون بودجه در بخش دوم، این ارقام را به صورت قطعی ثبت خواهیم کرد.

منظور تاکید کرد: نگاه تحولی که دولت در بخش بودجه در توزیع اعتبارات در بودجه پیش بینی کرده است و این نگاه تحولی می‌تواند برای مردم که به عنوان سرمایه اجتماعی هستند، اجرا شود.

افزایش دو برابری بودجه بخش ورزش

وی تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین مطالبات مردم توجه به بخش فرهنگ و ورزش و جوانان است که منابع این بخش را بیش از ۴۵ درصد افزایش یافته در حالی که رشد بودجه دولت، صرفاً ۲۳ درصد بوده است؛ فقط بودجه بخش ورزش از ۸ هزار میلیارد تومان به ۱۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بخش سلامت هم شاهد تحول قابل توجهی هستیم به طوری که اعتبارات این بخش با ۳۰ درصد رشد به ۴۰۹ همت افزایش یافته است؛ همچنین ۲۵ هزار نیروی جدید کادر درمان امسال استخدام خواهند شد و ۱۸۰۰ عضو هیأت علمی جدید در دانشگاه‌های علوم پزشکی جذب می‌شوند.

منظور گفت: ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل کادر درمان و دانشگاه‌ها اختصاص یافته و ۳,۵۰۰ تومان اعتبار نیز برای تغذیه بخش کادر درمان بودجه ۱۴۰۳ دیده شده است.

وی بیان کرد: دستیاران تخصصی در حوزه پزشکی با تنگنا مواجه بودند که برای سال جاری ۳ همت منابع اختصاص یافته است که این اولین باری است که ما عملاً منابعی را پیش بینی کردیم تا دانشگاه‌های علوم پزشکی بتوانند به دستیاران کمک هزینه و منابع پژوهانه اختصاص دهند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه توضیح داد: همچنین ۱,۵۰۰ میلیارد تومان برای مناطق محروم حق ماندگاری و مقیمی در نظر شده است تا برای پزشکان انگیزه لازم برای ماندگاری در این مناطق ایجاد شود.

منظور با بیان اینکه منابع بخش پژوهش را از بخش درمان جدا کردیم، بیان کرد: ۴ همت نیز برای خرید راهبردی بهداشت و درمان از بخش خصوصی اختصاص یافته است و امسال در بخش بهداشت و درمان شاهد رویکرد جدیدی در خدمت رسانی بیشتر و جلب رضایت بیشتر در مردم باشیم.

وی در ادامه گفت: اعتبارات دانشگاه‌ها و آموزش عالی در بودجه ۱۴۰۳ رشد خوب داشته و دانشگاه‌های برتر ۴۰ درصد و دانشگاه متوسط ۳۰ درصد رشد در حوزه اعتبارات دارند. در حوزه فناوری به خصوص میکرو الکترونیک و هوش مصنوعی ۷,۰۰۰ میلیارد تومان منابع در نظر گرفته شده است

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بخش آموزش و پرورش، گفت: امسال ۷۰ هزار معلم جذب خواهند شد.

منبع: ایرنا کد خبر 745090

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت اجرای قانون بودجه کشور
  • احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته اصلاح شد + فیلم
  • ۵۰ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان هزینه شد
  • طرح رتبه‌بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی کشور تدوین می‌شود
  • طرح رتبه‌بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی کشور تهیه می شود
  • میزان افزایش حقوق فرهنگیان و استخدام معلم جدید در ۱۴۰۳
  • نهایی شدن بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ امروز در کمیسیون تلفیق
  • منظور:‌ قانون برنامه هفتم توسعه به زودی به دولت ابلاغ می‌شود
  • امسال ۷۰ هزار معلم جذب آموزش و پرورش می شوند
  • قانون برنامه هفتم به زودی به دولت ابلاغ می‌شود