Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-18@23:17:14 GMT

پیشرفت ۸۰ درصدی مرمت اثر تاریخی چهارتاقی تیموری

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۹۴۳۳۶

پیشرفت ۸۰ درصدی مرمت اثر تاریخی چهارتاقی تیموری

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: مرمت اثر تاریخی چهارتاقی تیموری واقع در شهر زیارت شیروان، ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

«علی مستوفیان» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: با توجه به پیشرفت ۸۰ درصدی اثر تاریخی چهارتاقی تیموری، ۲۰ درصد باقی مانده کار تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


معاون اداره میراث فرهنگی کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی بیان کرد: با توجه به حساسیت مرمت آثار تاریخی و بارندگی های شهرستان در فصول مختلف، دو مرحله مرمت این اثر که از چند سال پیش آغاز شده بود، پارسال به اتمام  رسید.

 


مستوفیان با بیان اینکه برای ۲۰ درصد مابقی کار تکمیلی این اثر تاریخی ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار لازم است، خاطرنشان کرد: تاکنون محوطه سازی، کف فرش، اصلاح و مرمت اثر انجام شده که نیاز به حفاظت و نگهداری دارد.

 


وی در خصوص اعتبارات هزینه شده اثر و اعتبارات مصوب سال جاری عنوان کرد: اعتبارات به صورت سرفصل است و اولویت اعتبارات با آثار تاریخی مهمی است که مرمت آن باید حتما در دستور کار قرار گیرد.

 


معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی تصریح کرد: بر اثر بارندگی های بهار امسال، سقف این بنا دچار آسیب و رطوبت زدگی شده بود که در دستور کار مرمت قرار گرفت و مرمت محوطه آن برای جلوگیری از تجمع آب های سطحی در اطراف این بنا انجام می شود.

 


مستوفیان گفت: مرحله سوم مرمت بنای تاریخی چهارتاقی تیموری در شهر زیارت شیروان، در چند روز اخیر آغاز شده است.

 


به گفته وی بنای تاریخی و کهن چهارتاقی تیموری که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در نوشته برخی مورخان به عنوان بنای چهارتاقی یا مقبره تیموری، مربوط به اوایل دوره تیموریان دانسته شده که در سنگ نبشته قبر داخل مقبره نیز تاریخ بنای این اثر تاریخی ۷۸۵ هجری قمری عنوان شده است.

 


وی افزود: براساس نوشته های تاریخی، این مقبره متعلق به یکی از سرداران معروف تیمور گورگانی به نام «عید خواجه» است که بارزترین خصوصیت ویژگی این بنا استفاده از خشت و تزیینات آن بوده و کتیبه هایی که در قسمت فوقانی داخل بنا نقش شده از جمله دیگر ویژگی های این بنای مهم تاریخی است.

 


مستوفیان بیان کرد: بنای چهارتاقی تیموری در بخش شمال شرقی مقبره امام زاده حمزه رضا(ع) و حدود پنج کیلومتری جاده اصلی بجنورد به شیروان قرار دارد.

 


فاصله بنای چهار طاقی تیموری یا بنای امام زاده حمزه رضا در حدود ۵۰ متر بوده که مقبره در جهت شمال شرقی آن واقع شده است.

 


این بنا با شماره ۴۸۰۸ در ۱۹ بهمن ماه سال ۸۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 

 

 

پایان پیام/641

منبع: شبستان

کلیدواژه: اثر تاریخی مرمت تاریخی چهارتاقی تیموری میراث فرهنگی اثر تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۴۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از استادکاران و مرمتگران/آسیب شناسی نشانه ضعف نیست

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی و تجلیل از کنشگران و فعالان بناها و محوطه‌های تاریخی امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.

عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی در این نشست گفت: سال گذشته گفتم که مرمت امر مقدسی است. امروز می‌گویم مرمت که امر مقدسی است موخر از آسیب شناسی در یک موضوع ارزشمند است. میراث ملموس و ناملموس به شدت به هم تنیده اند. میراث ملموس عینی‌ترین وجه میراث هست. هر چه بیشتر تعمق کنیم ارزش‌های ناملموس بیشتر مشخص می‌شود فرهنگ و تمدن و هویت بوده که به این میراث ملموس تبدیل شده است اینها پدیده‌های جدا از هم نیستند.

وی گفت: وقتی امر باارزشی دچار آسیب می‌شود باید مرمت شود آسیب شناسی از موضع قدرت است و چون در حوزه میراث ناملموس صحبت می‌کنیم عین آن را می‌توان در روابط اجتماعی هم مطرح کرد. برخی از آسیب شناسی فرار می‌کنند من برخی را می‌شناسیم که فکر می‌کنند آسیب شناسی از موضع ضعف است که قدرت. در حالی که جوامعی که آسیب شناسی نمی‌کنند نابود می‌شوند.

ضرغامی گفت: منار هزار ساله سمنان را دیدیم بچه‌های مرمت کار گفتند آنقدر خوب مهندسی شده که ما اصلاً بهش دست نمی‌زنیم. فقط مراقب آن هستیم. این فرهنگ و معماری نماد است. بزرگانی که در حوزه مرمت کار می‌کنند افتخار هستند و آسیب شناسی می‌کنند و بهترین روش‌های مرمت را برای سر پا نگه داشتن بناها به کار می‌برند. درست است که بحران زیاد است اما خیلی وقت‌ها می بی نم ممکن است برای بنایی اتفاقی افتاده باشد که آسیب آن درست آنالیز نشده است.

وزیر میراث فرهنگی گفت: مشکل نشست زمین را در برخی از استان‌ها داریم خروجی برخی از آنها را دیده‌ام باید کار بیشتری انجام شود باید زودتر درباره همه این اتفاقات برنامه داشته باشیم. امکانات ما محدود نیست‌. اما باید برای مشکلات راه حل پیدا کرد. بیش از ۱۹ هزار تپه تاریخی داریم چند دهه کیلومتر فنس لازم داریم تا فقط محوطه‌ها را حفاظت کنیم که هر کسی وارد آنها نشود برای این کار اعتبار لازم داریم. امروز در شورای معاونان گفتم که تنها فنس کشی چند همت اعتبار می‌خواهد.

در این مراسم از حسین دشتی استادکار با ۷۵ سال سابقه کار و مقنی در قنات‌های زارچ و حسن آباد استان یزد، استاد محمد حسین معماریان استاد کار و معمار ساباط‌های شوشتر و بناهای تاریخی استان خوزستان، غلامرضا استوار استادکار و مرمت گر رباط شرف، مسجد شاه، کلات نادری و بناهای دیگر در استان خراسان رضوی، محمد رضا مشاکیان از استادکاران شوشتر، عبدالله ملکی زیارتی از استادان حوزه مرمت بناهای گرگان و استاد قربان مافی استادکار مرمت بناهای تاریخی قزوین و فرهاد معضی دهیاری که در تسهیلگری ثبت جهانی روستای اورامانات نقش زیادی داشته است، الیار عاصمی زاده از سمن‌های میراث فرهنگی، میرحسین حسینیان مرمت گر مازندران، محمد جعفر عضمایی از یکی از شرکت‌های مس که در زمینه کمک به مرمت بناهای تاریخی تبریز فعالیت کرده، محسن نوروز وند مشاور طرح بناهای تاریخی اردبیل و مازندران، محمدحسین فرسادی بهره بردار کاروانسرای یام، مهراب نیا بهره بردار حمام گپ لرستان، غلامرضا صیادی بهره بردار کاروانسرای افضل تقدیر شد.

کد خبر 6079810

دیگر خبرها

  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • ۴۲ دستور کار برای حفاظت و مرمت از میراث فرهنگی خراسان رضوی
  • ۴۲ دستورکار برای حفاظت و مرمت از میراث خراسان رضوی
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • ۱۸میلیارد تومان صرف مرمت بناهای تاریخی کردستان شد
  • ضرغامی: میراث ملموس و ناملموس از هم جدا نیستند
  • حسینیه تکیه تاریخی مسجد یری پایین شهر زنجان مرمت می‌شود
  • تقدیر از استادکاران و مرمتگران/آسیب شناسی نشانه ضعف نیست
  • ثبت ۱۸ اثر تاریخی همدان در فهرست میراث‌ملی کشور