Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، با یادآوری این موضوع که 40 درصد آب مصرفی بخش کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه کاهش یافته است، گفت: بیش از 56 درصد تولید محصولات کشاورزی استان در حوضه دریاچه ارومیه اتفاق می افتد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی در گفت‌وگو با نماینده دفتر طرح حفاظت از تالاب های ایران در آذربایجان شرقی اظهار داشت: استان آذربایجان شرقی دارای یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان 400 هزار هکتار آبی و مابقی بصورت اراضی دیم کشت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، ادامه داد: اراضی آبی 50 درصد وابسته به منابع آبی زیرزمینی و 50 درصد مابقی از آبهای سطحی تغذیه می گردند، اراضی دیم براساس شرایط جوی و نزولات آسمانی کشت شده و یک قسمت دیگر از مسائل مدیریتی منجمله اصلاح ژنتیکی و بهزراعی توسط کارشناسان و متخصصین کشاورزی در سطح شهرستانها عملیاتی و اقدام می شود.

مهندس فتحی در ارتباط با معرفی ارقام مقاوم در برابر کم آبی در مزارع دیم، اظهار کرد: ارقام مقاوم در مقابل کم آبی در مزارعی که بصورت دیم کشت می شوند در راستای عملکرد مطلوب در واحد سطح از نقش بسزایی برخوردار بوده و مسائل زراعتی در حوزه بهزراعی و حفظ رطوبت خاک حائز اهمیت می باشد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص تولیدات آبی که متکی بر منابع آبی تولید می شوند، گفت: در سالهای اخیر بهینه سازی مصرف آب در اراضی آبی جزو سیاست های اولویت دار سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد که هم به لحاظ سخت افزاری و هم به لحاظ نرم افزاری متخصصین و کارشناسان کشاورزی وارد عمل شده و اقدامات خوبی در این راستا انجام داده اند.

وی، افزود: ایجاد زیرساخت های کشاورزی از جمله شبکه های آبیاری، اصلاح سیستم های آبیاری از سنتی به مدرن که تحت عنوان آبیاری تحت فشار در حال اجرا می باشد از شاخص ترین تمهیدات اعمال شده در راستای بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی است.

فتحی با اشاره به اینکه نهادینه ساختن فرهنگ مصرف آب و بهینه سازی مصرف آب کشاورزی با توجه به محدودیت های منابع آبی ضروری و اجتناب ناپذیر است، گفت: کارهای انجام یافته در حوزه ترویج مخصوصاً تغییر ارقام قدیمی و بومی به ارقام جدید و اصلاح شده از عوامل مهم و تاثیرگذار در این حوزه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با خاطرنشان ساختن شرایط بحرانی حوضه آبریز دریاچه ارومیه به عنوان یکی از 3 حوضه اصلی آبریز استان، تاکید کرد: اصلاح ارقام و معرفی روش های جدید کشت توسط مراکز تحقیقاتی و توسعه گلخانه ها و استفاده بهینه از میزان واحد آب مشخص و تولید بیشتر از کارهای انجام شده در راستای بهینه سازی مصرف آب کشاورزی است.

فتحی با یادآوری این موضوع که 40 درصد آب مصرفی بخش کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه کاهش یافته است، ادامه داد: بیش از 56 درصد تولید محصولات کشاورزی استان در حوضه دریاچه ارومیه اتفاق می افتد ولی با تمهیدات به عمل آمده عملاً اتفاق خاصی برای تولید مشاهده نشده و تولید محصولات کشاورزی در این حوضه تحت تاثیر کاهش منابع آبی قرار نگرفته است.

وی در ارتباط با پروژه احیاء دریاچه ارومیه که با مشارکت اداره کل محیط زیست استان، شرکت آب منطقه ای و سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در حال اجرا می باشد، افزود: بیشترین میزان آب در بخش کشاورزی مصرف می شود بنابراین بایستی با متولی این امر بعنوان مصرف کننده آب و شرکت آب منطقه ای بعنوان تولید کننده  و تامین کننده آب مصرفی در بخش کشاورزی هماهنگی و تعامل مثبت ایجاد و برقرار شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان درخصوص همکاری و تعامل اداره کل محیط زیست استان با سازمان جهادکشاورزی نیز گفت: در حوزه محیط زیست ما خواهان توسعه پایدار هستیم، در توسعه پایدار حقوق محیط زیست محفوظ بوده و برای پیشگیری از تبعات منفی ناشی از تکروی سازمانها و جلوگیری از مسائل و مشکلات احتمالی؛ همکاری متقابل بین سازمان جهادکشاورزی و اداره کل محیط زیست استان ضروری و اجتناب ناپذیر است.

مهندس فتحی افزود: مشارکت جوامع محلی و بهره برداری مناسب از تجربیات و پیشنهادات جامعه کشاورزی در راستای استفاده بهینه از منابع آبی در حوزه کشاورزی یکی از ایده های عالی و تاثیرگذار در این راستا است.

وی با تاکید بر این موضوع که هدف اصلی سازمان جهادکشاورزی استان افزایش تولیدات کشاورزی است، تصریح کرد: برای افزایش محصولات زراعی و باغی منابعی از جمله آب و خاک بعنوان یکی از الزامات اصلی در این راستا مورد نیاز می باشد، محفوظ بودن حق و حقوق محیط زیست در درازمدت به نفع کشاورز و افزایش تولیدات کشاورزی است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به مزایا و فواید کارهای مشارکتی بخصوص در بخش کشاورزی، گفت: اگر کارهای کشاورزی بدرستی تبیین، تعریف، تدوین و اجرا شوند توسعه پایدار در بخش کشاورزی اتفاق می افتد، مشارکت اداره کل محیط زیست، شرکت آب منطقه ای، سازمان صمت، اتحادیه ها و تشکلهای کشاورزی و بازار فروش با سازمان جهادکشاورزی استان توسعه پایدار در بخش کشاورزی را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/60027

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی دریاچه ارومیه آذربایجان آب جهادکشاورزی محیط زیست تالاب محصولات کشاورزی خاک رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تولید محصولات کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه بهینه سازی مصرف آب اداره کل محیط زیست کشاورزی استان آذربایجان شرقی بخش کشاورزی اتفاق می افتد توسعه پایدار منابع آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۳۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰۰ میلیون مترکعب آب وارد سیستان و بلوچستان شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب در نشست خبری سوم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ ضمن بیان اینکه ۶۳ درصد از مجموع حجم مخازن سد‌های کشور معادل ۳۱ میلیارد مترمکعب پرشده است، گفت: با اینکه امسال مقدار ورودی به سد‌ها ۹ درصد کاهش داشته است، اما میزان خروجی سد‌ها تقریبا مانند سال گذشته است. 

سخنگوی صنعت آب درباره بارندگی‌های اخیر استان سیستان و بلوچستان گفت: این استان در سال به طور متوسط ۵۶ میلی‌متر بارش دریافت می‌کند، اما به دنبال سامانه بارشی مستقر در این منطقه، بیش از ۵۰ درصد کل بارش سال آبی خود را ظرف ۴۸ ساعت دریافت کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گفته سخنگوی صنعت آب میزان ورودی سد‌های استان سیستان و بلوچستان طی سیلاب اخیر ۷۰۰ میلیون مترمکعب بوده است.

قاسم‌زاده همچنین به شرایط دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل ۱۲ سانتری‌متر و نسبت به ابتدای سال آبی ۶۰ سانتی‌متر افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: وسعت دریاچه ارومیه ۱۷۰۰ کیلومتر مربع است و ۲.۲ میلیارد مترمکعب حجم آب موجود در این دریاچه تخمین زده می‌شود.

سخنگوی صنعت آب در ادامه نیز درخصوص شرایط کلی سد‌های سیزده‌گانه کشور اینگونه گزارش داد:                                                                                                                                                                                      

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

مدیریت مصرف آب چاه‌های کشاورزی با استفاده از کنترل برق مصرفی این چاه‌ها سیاستی است که وزارت نیرو از سال گذشته در پیش گرفته است تا بتواند از اضافه برداشت آب در بخش کشاورزی جلوگیری کند. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

طبق گفته سخنگوی صنعت آب با اجرایی شدن این طرح ۶ الی هفت میلیارد مترمکعب یعنی معادل ۲۵ درصد مصرف چاه‌های کشاورزی مدیریت می‌شود. 
قاسم زاده همچنین درباره روند اجرایی شدن این طرح گفت: برنامه مصرفی چاه‌های کشاورزی توسط پیامک به مالکان آنها اطلاع رسانی می‌شود، اگر به این پیامک‌ها توجه نکنند در چندمرحله به آنها هشدار داده می‌شود و در صورت پیروی نکردن از دستورالعمل مصرف، جریمه و برق چاه‌های کشاورزی به برق خانگی تبدیل می‌شود و اینگونه دیگر نمی‌توانند از چاه برداشت داشته باشند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی در ادامه افزود: تا کنون در سال جاری نیز دو مرحله اطلاع‌رسانی به مردم انجام شده است.

دیگر خبرها

  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است
  • مجلس گزارش تفحص از وزارت جهادکشاورزی را به قوه قضاییه ارجاع کرد
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد
  • اجرای برنامه مشترک پاکسازی حاشیه مسیر بندر گلمانخانه پارک ملی دریاچه ارومیه
  • ۷۰۰ میلیون مترکعب آب وارد سیستان و بلوچستان شد
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه
  • جذب اعتبارات برای جبران خسارات سیل اخیر
  • عملیات اجرایی ساخت مسکن کارکنان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی آغاز شد