Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، داریوش باقرجوان درباره اعطای تسهیلات کرونایی به بخش حمل و نقل جاده‌ای مسافر اظهار داشت: بر اساس روالی که تعریف شد، مشمولان دریافت این تسهیلات به چند گروه تقسیم شدند؛ یکی رانندگان خودمالک بودند؛ گروه دیگر، رانندگانی بودند که برای مالکان اتوبوس و سایر وسایل نقلیه عمومی جاده‌ای کار می‌کنند و دیگری هم شرکت‌های حمل و نقل و تعاونی‌های مسافری بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شرکت‌های حمل و نقل مسافری به ازای تعداد کارکنان این شرکت‌ها که برای آنها حق بیمه واریز می‌شود، می‌توانند به ازای هر نیرو، ۱۲ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.

مدیرکل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در خصوص رانندگان اتوبوس و دیگر وسایل نقلیه مسافری عمومی بین شهری تصریح کرد: این افراد، ۱۳ هزار و ۱۵۱ نفر بودند که به هر راننده، ۶ میلیون تومان تسهیلات اعطا می‌شود که تضامینی که برای این ۶ میلیون تومان در نظر گرفته شده، چک و سفته بوده است.

وی ادامه داد: همه این رانندگان در سامانه کارا وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کرده‌اند و قرار بود بیش از تضامین مذکور (چک و سفته) بانک‌ها ضمانت دیگری از رانندگان تقاضا نکنند.

باقرجوان یادآور شد: منابع اعتباری را هم دولت تأمین کرده و در اختیار بانک‌های عامل گذاشته است؛ اما مشکلی وجود دارد؛ بانک‌ها به رانندگان گفته‌اند که باید سند اتوبوس به نام آنها باشد؛ این در حالی است که راننده‌ها ممکن است یک فرد حقوق بگیر باشند و برای مالک اتوبوس کار کنند؛ ولی بانک می‌گوید اگر سند خودرو به نام او نیست، وام ۶ میلیونی به راننده تعلق نمی‌گیرد و تسهیلات به آنها داده نمی‌شود اگرچه این مشکل از سوی همه بانک‌های عامل اعطای تسهیلات کرونایی بروز نکرده، اما در عمل بانک‌هایی هم که این تسهیلات را اعطا کرده‌اند، بسیار کم هستند.

فقط ۳ درصد مشمولان موفق به دریافت وام شدند

به گفته مدیرکل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری، تا کنون ۲ تا ۳ هزار نفر از ۱۱۳ هزار و ۱۵۱ راننده مشمول این تسهیلات، توانسته‌اند وام ۶ میلیونی بگیرند.

وی درباره پیگیری‌های سازمان راهداری برای رفع این معضل بیان داشت: مجری طرح اعطای تسهیلات کرونایی به کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع این ویروس، وزارت رفاه است خط اعتباری هم در اختیار این وزارت خانه قرار گرفته است. وزارت کار برای اجرای این طرح، سامانه کارا را راه اندازی کرده و ما نیز در سازمان راهداری به این سامانه دسترسی داریم ولی راهبر این سامانه وزارت کار است و پیگیری پرداخت‌های بانکی نیز با همین وزارت خانه است.

رانندگان «الان» به این وام نیاز دارند نه ۳ ماه دیگر!

باقرجوان افزود: عبدالهاشم حسن نیا رئیس سازمان راهداری و معاون وزیر راه، مکاتباتی برای پیگیری تسهیلات کرونایی ۶ میلیون تومانی رانندگان اتوبوس با عیسی منصوری معاون توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشت؛ مکاتباتی هم شخص وزیر راه و شهرسازی با معاون اول رئیس جمهور در دست اقدام دارد تا این گره باز شود رانندگان اتوبوس با توجه به اینکه با کاهش ۵۱ درصدی مسافر مواجه شده‌اند، به شدت به این تسهیلات نیاز دارند و دچار مشکل هستند؛ صحیح نیست بانک‌ها این‌طور رانندگان اتوبوس را اذیت کنند. پرداخت این تسهیلات تا ۳ ماه آینده که دیگر دردی از آنها درمان نمی‌کند؛ رانندگان اتوبوس در حال حاضر به این ۶ میلیون تومان نیاز دارند.

وی درباره علت سخت‌گیری بانک‌های عامل اعطای تسهیلات کرونایی، آن هم در حالی که تأمین اعتبار آن از محل صندوق توسعه ملی بوده و بانک هیچ نقشی در تأمین این اعتبار نداشته، گفت: بانک‌ها نباید خارج از بخشنامه‌های وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و ستاد ملی مبارزه با کرونا اقدام کنند؛ خط اعتباری ایجاد شده است و بانک حق ندارد بگوید آن را پرداخت نمی‌کنم؛ به خصوص که ستاد ملی مبارزه با کرونا برای اعطای تسهیلات ۶ میلیون تومانی، تضامین ساده‌ای در نظر گرفته تا به سرعت به رانندگان اتوبوس اعطا شود؛ این بانک‌ها هستند که از بخشنامه‌های صادره از نهادهای بالادستی، برداشت نامتعارف خود را ارائه می‌کنند.

این مقام مسئول در سازمان راهداری افزود: رانندگانی که بر روی اتوبوس‌های دیگران فعالیت می‌کنند، بیش از همه از کرونا متضرر شده‌اند؛ آن وقت بانک‌ها بیشترین سخت‌گیری را نسبت به این افراد اعمال می‌کنند. وزارت کار و بانک مرکزی هم باید پیگیری کنند تا این وام‌ها به سرعت پرداخت شود.

پربیننده ترین تزریق ۳۰۰میلیون دلار به بازار ارز/ دلار نیمایی ۱۸هزار و ۳۰۰تومان شد افزایش نرخ سود بانکی ابلاغ شد اعطای تسهیلات بانکی مشروط به تکمیل اطلاعات در سمات شد نرخ اصلی ارز بسیار کمتر از قیمت فعلی آن است/ تلاش بانک مرکزی برای بازگشت ارز به قیمت واقعی دهه۹۰؛ هر سال دریغ از پارسال/ اقتصاد ایران در برزخ

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: رانندگان حق بیمه بانک مرکزی وام رانندگان حق بیمه رانندگان اتوبوس تسهیلات کرونایی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت اعطای تسهیلات کرونایی رانندگان اتوبوس سازمان راهداری ۶ میلیون تومان حمل و نقل بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۳۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۹ هزار نفر چشم انتظار دریافت وام ازدواج/ نمایش پیام پایان اعتبار وام ازدواج در برخی استان‌ها

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، وام ازدواج که به صورت رسمی از سال ۱۳۸۸ وارد شبکه بانکی کشور شد به عنوان تسهیلات تشویقی، قرار بود در راستای حمایت از جوانان برای تامین بخشی از نیاز‌های آنها در آستانه تشکیل زندگی پرداخت شود، اما حالا تبدیل به غصه پر قصه زوج‌های جوانی شده که تازه ازدواج کردند.

«۹ ماه است که برای وام ازدواج ثبت نام، اما هیچ خبری از بانک نشد وقتی هم به بانک مراجعه می‌کنم می‌گویند شلوغه و کاری از دست ما بر نمیاد.» «به امید وام ازدواج مسئولان قول دادن سریع پرداخت میشه ازدواج کردم و ۵ ماه معطل شدم و منتظرم بگیرم که بتونم پول پیش خونه بدم.» « اینقدر برای مدرک و چند ضامن سخت میگیرن تا آدم پشیمون بشه» «مگه یه جوون چه قدر پول داره که بخواد ازدواج کنه امیدش به همین وام ازدواجه که اونم با این شیوه پرداخت امید جوون‌ها رو ناامید کرده.» این پیام‌ها بخشی از گلایه‌های متقاضیان وام ازدواج است که برای باشگاه خبرنگاران جوان ارسال کردند و درخواست پیگیری را داشتند.

گلایه‌های متقاضیان به همین جا ختم نمی‌شود و اخیرا مخاطبین در برخی استان‌های کشور اعلام کردند زمانی برای ثبت نام وام ازدواج مراجعه می‌کنند با پیام «در حال حاضر هیچ بانکی در استان انتخابی شما دارای اعتبار نمی‌باشد، دوباره تلاش کنید» مواجه می‌شود که انتظار این زوج‌های جوان را تبدیل به ناامیدی کرده و مشخص نیست چه زمانی امکان ثبت نام برای وام ازدواج در استانشان امکان پذیر خواهد شد.

معاون اعتبارات بانک مرکزی علت نمایش پیام بالا را هنگام ثبت نام وام ازدواج وجود حجم زیاد متقاضیان وام ازدواج عنوان می‌کند و می‌گوید: در سه ماه پایانی سال گذشته تعداد زیادی از متقاضیان در سامانه برای دریافت تسهیلات ثبت نام نکردند و منتظر اعلام سقف‌های جدید بودند بنابر این حجمی زیادی از متقاضیان برای سال گذشته و حجم دیگریاز متقاضیان برای امسال وجود دارد که به این صورت تعداد متقاضیان اخذ این تسهیلات در فروردین ماه بسیار فراتر از روند همیشگی جهت ثبت نام به سامانه مراجعه کرده‌اند و هر میزان اعتبار که در سامانه باز شود در پنج دقیقه ابتدایی طرفیت تکمیل خواهد شد.

رئیس جمهور در مورد وام ازدواج چه گفت؟

 در خصوص رفع مشکلات و موانع دریافت وام ازدواج توسط زوجین جوان، رئیس جمهور سال گذشته در چند نوبت به این موضوع ورود کرد یکبار در تیرماه رئیس جمهور گلایه‌های جوانان شنید و در جشن هفته ازدواج به آن واکنش نشان دهند و بر تسریع در پرداخت تسهیلات بانکی برای ازدواج تاکید کرد  و آخرین مورد آن مربوط به سوم اسفند سال گذشته در چهارمین جلسه شورای‌عالی جوانان و نخستین جلسه شورای‌عالی نوجوانان و جوانان بود که گفتند: بدون تردید برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری برای تسهیل امر ازدواج جوانان علاوه بر ایجاد امید در نسل جوان آثار بسیار مثبت اجتماعی در زمینه افزایش جمعیت و کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد داشت که در این راستا بانک مرکزی را موظف است در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف هزاران زوج در انتظار وام ازدواج از جمله رفع مشکل اخذ تضامین بانکی اقدام کند.

اما تاکیدات رئیس جمهور همچنان بر روی کاغذ باقی مانده است و به گفته وزیر ورزش و جوانان تا نیمه فروردین امسال همچنان ۱۴۹ هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج هستند.

مخالفت بانک‌ها با قانون

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفته بود در بسیاری از بانک‌ها به صورت غیرقانونی برای وام ازدواج سخت‎گیری می‌شود و طبق قانون باید یک ضامن خواسته شود ولی متاسفانه در برخی از بانک‌ها درخواست دو ضامن و سه ضامن می‌شود که این موضوع کار را برای دریافت وام سخت می‌کند. امروزه بخش عمده روند افزایشی پرداخت تسهیلات مربوط به پیگیری بانک مرکزی است در حالی که در اخذ ضمانت اگر سخت‌گیری شود، روند پرداخت کاهشی می‌شود.

اکنون با گذشت ۱۵ سال از ورود وام ازدواج به خانواده تسهیلات بانک‌ها، کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ برای امسال تصویب کرده تا بانک‌ها به هر یک زوجین که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۰۱‏/۰۱‏/۱۳۹۹ باشد، مبلغ سه میلیارد (۳،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ده ساله پرداخت کنند؛ همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال خواهد بود.

در سال جاری جوانان تازه ازدواج کرده منتظر هستند تا اقدامات اخیر انجام شده توسط بانک مرکزی به ثمر بنشیند و در صورتی می‌تواند امیدوارکننده برای جوانان در صف انتظار وام ازدواج باشد که نظارت جدی بانک مرکزی همراه آن شود تا دیگر شاهد تخلفات برخی بانک‌ها در گرفتن تضامین یا تاخیر در رسیدگی پرونده‌ها نباشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان تا رسیدن شرایط پرداخت وام ازدواج به وضعیت مطلوب و پرداخت در کمترین زمان این موضوع را از مسئولین مربوطه پیگیری می‌کند.

گزارش از حسین قربانی

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • بانک توسعه تعاون بیش از سهمیه تعیین شده تسهیلات ازدواج پرداخت کرد
  • بانک‌ها موظف به پرداخت تسهیلات اشتغال فراگیر هستند
  • تصمیمات جدید بانک مرکزی به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات
  • دستور جدید بانک مرکزی به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات خرد
  • بانک‌های عامل در مقابل پرداخت تسهیلات مسکن ملی پاسخگو باشند
  • میزان پرداخت تسهیلات ساخت و خرید مسکن اعلام شد
  • ۱۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات ساخت، خرید و تعمیرات پرداخت شد
  • پرداخت ۱۱۵ همت تسهیلات ساخت و خرید مسکن
  • ۱۴۹ هزار نفر چشم انتظار دریافت وام ازدواج/ نمایش پیام پایان اعتبار وام ازدواج در برخی استان‌ها
  • پرداخت تسهیلات سیل به کشاورزان یزدی به کجا رسید؟