Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس امور بین‌الملل گفت: با توجه به محدودیت‌های ناشی از تحریم آمریکا، بازار کشورهای عضو پیمان شانگهای عرصه بسیار بزرگی برای فعالیت‌های اقتصادی ایران است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روابط ایران و چین پیشاهنگ سیاست خارجی قرن بیست و یکم آسیا به‌شمار می‌رود و واقعیتی اجتناب‌ناپذیر این است که دنیای غرب به‌ویژه آمریکا از نظر اقتصادی و سیاسی رو به افول هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نباید از نظر دور داشت ایران کشور مستقلی است و هیئت‌هایی از آمریکا و اروپا به پایتخت‌های یکدیگر سفر کردند تا جلوی توافق راهبردی ایران و چین را بگیرند.

تهران و پکن در این توافق منافع خود را در نظر می‌گیرند و بر همین اساس عمل می‌کنند. پیشینه تاریخی نیز اثبات می‌کند که رابطه ایران و چین هیچ‌گاه چالشی نبوده و دو کشور ایده «جاده ابریشم» را دنبال می‌کردند که دستاوردهای شرق را به غرب انتقال می‌داده است.

بیشتر بخوانید:

همکاری جامع با چین به‌سود ایران است

در این میان بحث عضویت ایران در پیمان شانگهای مطرح است که باید دید با توجه به سند راهبردی 25 ساله ایران و چین، سرنوشت این عضویت به کجا می‌انجامد. 

فؤاد ایزدی، کارشناس امور بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا دراین‌باره گفت:  ایران در حال حاضر در پیمان شانگهای به‌عنوان عضو ناظر حضور دارد و چند سال است روند عضویت دائم را پیگیری می‌کند. عضویت دائم در این سازمان منطقه‌ای در شرق آسیا برای ایران اقدام و امتیاز مثبتی به‌شمار می‌رود، زیرا با توجه به محدودیت‌های ناشی از تحریم آمریکا و غرب، بازار کشورهای عضو پیمان شانگهای عرصه بسیار بزرگی برای فعالیت‌های تجاری ایران است.

وی افزود: بازار کشورهای عضو پیمان شانگهای در مجموع بسیار بزرگ‌تر از کشورهای غربی است. طبعاً اگر جمهوری اسلامی ایران بتواند عضو رسمی پیمان شود و به این بازار بپیوندد، مفید خواهد بود.

این کارشناس امور بین‌الملل عنوان کرد: اگر سیاست «نگاه به شرق» که مقام معظم رهبری بارها بر آن تأکید کردند در عمل محقق شود، می‌تواند به رونق و پویایی اقتصاد ایران کمک کند. حدود 6 سال نگاه ما به برجام بوده و توافق هسته‌ای درنهایت به سود کشور نبوده است. در هر صورت به اصلاحاتی در سیاست خارجی نیاز داریم که اگر رخ دهد، برای اقتصاد کشور مفیدتر خواهد بود.

تاثیر روابط ایران و چین بر نزدیکی هند و پاکستان

فؤاد ایزدی در ادامه درباره سرمایه‌گذاری چین در بندر چابهار، هم‌پوشانی آن با طرح توسعه بندر «گوادر» پاکستان و احتمال برخی مشکل‌تراشی‌ها از سوی طرف‌های شرقی گفت: به نظرم بندر چابهار  رقابتی با بندر گوادر ندارد و حتی با توجه به نزدیکی این دو بندر به یکدیگر می‌توانند هم‌افزایی داشته باشند. اگر ایران و پاکستان بتوانند همکاری بهتری با یکدیگر داشته باشند، چین و هند نیز فرصت پیدا می‌کنند در جهت کاهش بعضی از درگیری‌های موجود در منطقه گام بردارند.

وی افزود: آمریکایی‌ها دوست دارند میان چین و هند جنگ شود تا هزینه‌ای را که می‌خواهند در راستای متوقف کردن رشد چین صرف کنند، هند انجام دهد و حتی در ادامه، حرکت رو به رشد هند را نیز متوقف کنند، زیرا آمریکایی‌ها تمایلی به رشد ایران، چین و هند ندارند. 

انتهای پیام/4106/4033/

منبع: آنا

کلیدواژه: چین بندر چابهار همکاری های راهبردی فؤاد ایزدی بندر گوادر پیمان شانگهای ایران و چین بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۳۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمنان اصرار دارند بگویند قرآن اولویت جمهوری اسلامی نیست!

حجت‌الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی نیشابوری،  مدیر بخش بین‌الملل سی‌و‌یکمین نمایشگاه قرآن کریم به تشریح برنامه‌های این بخش نمایشگاه پرداخت و گفت: ما تقریباً ۱۰ موضوع را در بخش بین‌الملل دنبال می‌کنیم. یکی از این موضوعات مسئله مقاومت است. آیات زیادی به مقاومت پرداختند. آنچه در فلسطین، لبنان و یمن اتفاق می‌افتد، کار سیاسی نیست، بلکه قرآنی است. از طرفی، بسیاری از موسسات در اقصی نقاط عالم اسلام مسئولیت چاپ قرآن را به عهده دارد. در داخل ایران هم موسسات طبع و نشر توانمند فراوان داریم، که باید آنها را به موسسات چاپ خارج از ایران متصل کنیم. 

حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم یکی از بهترین بستر‌هایی است که از موسسات طبع و نشر بین‌المللی دعوت کنیم، تا این موسسات با هم ارتباط گیرند. اگر لازم باشد این هم‌افزایی منجر به انعقاد تفاهم‌نامه می‌شود. 

مدیر بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم درباره موسساتی که روخوانی، روان‌خوانی و تلاوت قرآن را در دستور کار قرار می‌دهند، توضیح داد: مثلاً کشور‌های پاکستان، مصر، ایران و ... در این بخش‌ها قوی است. الان هنرمندان قرآنی در کنار آثارشان در غرفه بین‌الملل حضور دارند. چراکه می‌خواهیم انتقال مهارت و دانش هم صورت گیرد. ما کارگاه‌ها و نشست‌هایی را طراحی کردیم و در آن نشست‌ها خطاطان قرآنی ایران با خطاطان خارجی کار مشترک ارائه می‌دهند. امسال در بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم ابتکاری رخ داده، که منجر به شکل‌گیری دیپلماسی قرآنی شده است. ما بجای اینکه خودمان را قانع کنیم که سه چهار کشور در بخش بین‌الملل حضور یابند، از همه کشور‌ها دعوت کردیم تا ظرفیت‌های قرآنی خود را به نمایشگاه بیاورند.

وی افزود: ما می‌گوییم علاوه‌بر نمایش آثار، محتوا و روش و مهارت به مشارکت گذاشته شود. مهمانان بخش بین‌الملل که شخصیت‌های قرآنی هستند، می‌توانند در کشورشان روایتگر حقایق قرآنی ایران باشند. این روایتگری توطئه‌ها، دروغ‌ها و شایعات دشمنان را خنثی می‌کند. شایعاتی که می‌گوید ایران نسبت به قرآن توجه ندارد و موضوعات مذهبی دیگری را دنبال می‌کند. 

به گفته حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری، با هنرمندان کشور کرواسی که صحبت می‌کردیم می‌گفتند وقتی ما به کشورمان برگشتیم، نه تنها در کرواسی بلکه اروپا هم می‌گوییم مردم ایران نسبت به قرآن انگیزه دارند. دشمنان اصرار دارند بگویند قرآن اولویت جمهوری اسلامی و مردم ایران نیست. اما وقتی نمایندگان کشور‌ها به ایران آمدند و آن دیپلماسی قرآنی در بستر نمایشگاه قرآن شکل گرفته است. بنابراین، وقتی آنها به کشورشان باز می‌گردند، نسبت به ما دیدشان عوض می‌شود و هر وقت سخنی در فضای مسموم رسانه‌ای مطرح شود، آنها به عنوان مدافعین مردمی ایران ظاهر می‌شوند و صحبت‌شان شنیده می‌شود؛ چراکه این نمایندگان شخصیت قرآنی مطرح هستند.

مدیر بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم در پاسخ به این سوال که امسال علاوه‌بر اینکه غرفه بین‌الملل در طبقه اول صحن شبستان است، امکان نمایش آثار هنری آنها هم هست، گفت: سال گذشته جانمایی خوبی بابت غرفه بین‌الملل نشده بود و ترجیح داده شده بود اگر آثاری هم هست، مستقیم از کشور‌های آنها نیاید. اما الان هنرمند به عنوان یک شهروند اندونزی، تایلندی، هندی و ... در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم حضور دارد.

وی در پاسخ به این سوال که نحوه دعوت شما از نمایندگان کشور‌های مختلف چگونه بوده؟ توضیح داد: ما تقریباً یک سال است که درگیر دعوت مهمانان هستیم. ما در ابتدا برای شناسایی ظرفیت‌های قرآنی باید به سفرا و رایزنان فرهنگی بگوییم تا آنها اطلاعات را جمع‌آوری کنند. بعد تیم کارشناسی فعالان قرآنی را انتخاب کند. به طور کلی، کار بین‌الملل کار زمانبر و هزینه‌بر است. 

حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری در پاسخ به این سوال که یکسری از کشور‌ها اسلامی نیستند و دولتمردان‌شان دغدغه قرآنی ندارند، چگونه نمایندگان قرآنی‌شان را انتخاب می‌کنید؟ گفت: ما بخشی از مهمانان را از طریق رایزنان و سفرای فرهنگی شناسایی کردیم. حتی با مراکز اسلامی مردم‌نهاد ارتباط گرفتیم، آنها چندتا گزینه برای دعوت به ایران به ما معرفی کردند. باید پیگیر بود؛ چراکه هر کدام از افراد معذوراتی برای حضور در ایران دارند. بعضی از مهمانان می‌گویند باورمان نمی‌شود که ایران کشور آزادی باشد. یا کشور شما چقدر زیباست.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • بندر چابهار پذیرای هزاران گردشگر و طبیعت گرد از اقصی نقاط کشور
  • تغییرات گسترده در شبکه‌های فارسی؛ ایران اینترنشنال هم تعطیل می‌شود
  • دشمنان اصرار دارند بگویند قرآن اولویت جمهوری اسلامی نیست!
  • توزیع گسترده گوشت منجمد و گرم وارداتی گوسفندی در بازار یزد
  • توسعه کشت چغندر قند را راهکار مناسبی برای کم آبی
  • واکنش پیمان یوسفی به بازنشستگی جواد خیابانی (فیلم)
  • تاکید سوریه بر لزوم پایان اشغالگری و حمایت آمریکا از تروریسم
  • استقبال گسترده و کم نظیر علاقمندان از موزه بانک ملی ایران در ایام نوروز
  • لزوم استفاده از فرصت‌های فرهنگی در کشور
  • تاکید بر مقابله با رودخانه خواری / لزوم به‌روزرسانی نقشه خطرپذیری شهر تهران