Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، بخش کشاورزی از جمله حوزه شیلات و آبزیان به سبب ظرفیت‌های اشتغالزایی و کسب درآمد، بستری مناسب برای تحقق اقتصاد مقاومتی بوده و می‌تواند در توسعه اقتصادی کشور نقش آفرینی کند.
این بخش یکی از بخش‌های مهم در اقتصاد کشورمان است که دارای قابلیت‌های بسیار خوبی در زمینه‌های مختلف است و می‌توان با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در این حوزه، ضمن کاهش میزان بیکاری در جامعه، به تولید و اقتصاد جامعه نیز کمک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

     
در این بخش می‌توان با سرمایه گذاری کمی در مقایسه با سایر بخش‌ها به ویژه ایجاد مزارع پرورش آبزیان در مناطق مختلف از جمله مناطق روستایی به عنوان الگوی مناسب برای تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی باشد. 

با توجه به ارزآوری و اشتغال‌زایی زیاد صنعت پرورش ماهی، این صنعت می‌تواند گامی در مسیر رهایی از اقتصاد و صادرات تک محصولی باشد.
پرورش ماهی در کنار کار کشاورزی یکی از روش‌های استفاده بهینه از منابع آبی است که ضمن اشتغال زایی و کمک به اقتصاد خانوارکشاورز موجب غنی سازی آب کشاورزی وافزایش محصولات زراعی وباغی خواهد شد.
در این میان از سرمایه گذاران در این بخش به عنوان الگو‌های موفق می‌توان یاد کرد.
برای دیدن اولین حلقه از زنجیره کامل تولید آبزیان به مزرعه پرورش بچه ماهی آقای نانی یکی از الگو‌های موفق سرمایه گذاری در زمینه پرورش ماهی سری می‌زنیم.       اینجا از آب کره می گیرند اینجا همه چیز بر پایه اصول طراحی شده مزرعه کشاورزی که در کنار آن استخر‌های پرورش ماهی مصداق از آب کره گرفتن است البته ناگفته نماند بی زحمت هم نیست.
آقای نانی می‌گوید: تصمیم گرفتم به منظور استفاده بهینه از آب چاه و همچنین در آمد زایی بیشتر در کنار کار کشاورزی به پرورش بچه ماهی روی بیاورم.
به گفته این پرورش دهنده ماهی در استخر‌های دو منظوره، آبی که جهت آبیاری از چاه ویا چشمه خارج می‌شود قبل از ورود به زمین زراعی به استخر وارد شده و پس از آن خارج وبه مصرف آبیاری می‌رسد .
نانی می‌افزاید: این مکان ۱۲ حوضچه دارد که در حال حاضر ۶۰۰ هزار بچه ماهی در این حوضچه‌ها پرورش می‌یابند.
او ادامه می‌دهد:ما در این مکان ظرفیت تولید یک میلیون و ۲۵۰ هزار قطعه بچه ماهی را دارا هستیم.
این تولید کننده بچه ماهی می‌گوید:حالا با توکل بر خدا در این واحد به طور مستقیم نان بر سرسفره‌ی ۱۳ نفر می‌رود.
نانی می‌افزاید: چون در اینجا در کنار کار پرورش ماهی کار کشاورزی نیز انجام می‌شود قبل از این که آب در مرحله زراعت استفاده شود در واحد‌های تولید بچه ماهی مورد مصرف قرار می‌گیرد.
او ادامه می‌دهد:  آبی که از چرخه پرورش ماهی رد می شود نوعی کود عالی درخود دارد که که برای رشد درختان مفید است.
زنجان که تقریبا در یک منطقه‌ی نیمه خشک کوهستانی قرار دارد حالا با همت همین تلاش گران عرصه‌ی تولید از سرامدان شیلات کشور است.   برای دیدن ادامه زنجیره تولید آبزیان از زنجان حدود ۱۰۰ کیلومتری به سمت غرب تا ماهنشان رفتیم آنجا که قزل اوزنش با خود طلا می‌آورد و باغات زرد آلویش در زیر آفتاب به هر رهگذری خود نمایی می‌کنند.
مقصدمان باغچه‌ی پرورش ماهی آقا نشاط بود او که در کنار باغ زردآلویش مزرعه پرورش ماهی دارد.       با دیدن تلاش‌های وصف ناپذیر او و برادرانش ماهم نشاطمان صد چندان شد.
با او که هم کلام می‌شویم می‌گوید:این کار برای ما بسیار لذت بخش است به خصوص صبح ها که با صدای دلنشین آب و هوای مطبوع مشغول رسیدگی به استخر‌ها و غذا دادن به ماهی‌ها می‌شویم.     آقا نشاط می‌گوید: ۱۶ سال می‌شود که در کنار برادرانم  مشغول به کار پرورش ماهی هستم.
این تولید کننده ماهی می‌افزاید:روش کار ما به این صورت است که بچه ماهی‌ها را از پرورش دهندگان بچه ماهی می‌خریم و پس از انتقال به اینجا ۱۴ الی ۱۵ ماه زمان می‌برد تا این بچه ماهی‌ها به ماهی‌های بالغ تبدیل شوند.
آقا نشاط می‌گوید: ۶ برادر دست به دست هم دادیم و با همدلی اینجا مشغول به کار هستیم، استخر پرورش ماهی داریم که از آب خروجی استخر برای آبیاری زمین‌های کشاورزی مان استفاده می‌کنیم.
اینجا فارغ از صنعت آبزی پروری، باغداری و کشاورزی نیز رونق داشت این را می‌شد از باغات سر زنده و زردآلو‌های آبدار و رسیده و ذوق و شوق کارگرانی که مشغول به کاربودند فهمید. 
آقا نشاط می‌گوید: اینجا تقریبا ۸۰۰ تا درخت داریم که آب مورد نیاز برای آبیاری شان را از آب خروجی استخر‌ها تامین می‌کنیم.         زنجان رتبه نخست تولید ماهیان سرد آبی در منطقه شمال غرب را دارد سهرابی کارشناس مسئول جهاد کشاورزی زنجان به اشتغال ایجاد شده در صنعت آبزی‌پروری در استان زنجان اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۵۰ مزرعه فعال پرورش ماهی داریم که  با بهره‌گیری از آب‌های طبیعی و نیمه‌طبیعی، رودخانه‌ها و سد‌های خاکی به پرورش انواع آبزیان مشغول به کار هستند.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان همچنین در استان ۷ واحد تولید بچه ماهی فعال است که بیش از ۱۴ میلیون تن در این واحد‌ها بچه ماهی تولید می‌شود.   او گفت: کپور معمولی، سر گنده، نقره‌ای و علفخوار و ماهیان خاویاری، میگوی آب‌شور و آب شیرین، شاه‌میگو، ماهیان سرد آبی شامل قزل‌آلا و آزاد دریای خزر انواع ماهیان تولیدی استان زنجان است و این استان در تولید آبزی بسیار فعال است.
او با بیان اینکه شیلات استان زنجان به بحث اجرای مکانیزه تولید آبزی بسیار تأکید دارد، ابراز کرد: بیش از ۹۵ درصد از مزارع آبزی پروری استان به تجهیزات مکانیزه مجهز شده است.
سهرابی کارشناس جهاد کشاورزی زنجان گفت در شهرستان ماهنشان قریب به ۶۰۰ مزرعه فعال پرورش ماهی وجود دارد.   او ادامه داد:در سال گذشته بیش از ۱۱ هزار تن انواع آبزی در استان زنجان تولید و به استان‌های تهران، تبریز، البرز و چند استان دیگر صادرشد.
کارشناس جهاد کشاورزی زنجان با بیان اینکه زنجان رتبه نخست تولید ماهیان سرد آبی در منطقه شمال غرب را دارد یاد آور شد: همچنین استان زنجان رتبه  پنجم  صنعت آبزی پروری در کشور را  نیز داراست.  

  حالا برای تکمیل زنجیره‌ی آبزی پروری استان از کارگاه آقای نانی تا مزرعه‌ی آقا نشاط و اندکی آن سو‌تر تا واحد‌های عرضه محصول فقط یک حلقه‌ی واسط جامانده است آن هم واحد‌های فراوری این محصول می‌باشد.
در صورت تکمیل چرخه‌ی تولید تا مصرف در صنعت آبزی پروری  در استان می‌توان فرصت‌های شغلی زیادی را ایجاد کرد.   گزارشی از زهرا نصیری انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آبزی پروری شیلات زنجان پرورش ماهی اشتغالزایی صنعت آبزی پروری مشغول به کار استان زنجان پرورش ماهی تولید آبزی آقا نشاط استخر ها بچه ماهی واحد ها ماهی ها ی تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۴۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰ برابری تولید و اشتغال با توسعه کشت گلخانه‌ای

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان نویدرضا فراهانی روز چهارشنبه گفت‌: تولید در گلخانه ۱۰ برابر تولید در فضای باز است از سویی دیگر این نوع کشت ارزش افزوده خوبی به همراه دارد.

وی ادامه داد: به دلیل رویکرد صادرات‌محور محصولات گلخانه‌ای با رونق این نوع کشت، امکان صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای منطقه فراهم شده و سود خوبی عاید گلخانه‌داران می‌شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان به توسعه گلخانه‌ها در گلستان اشاره کرد و توضیح داد: سیاست توسعه گلخانه‌های کشور مبتنی بر مطالعاتی بود که توسط وزارت جهاد کشاورزی در اواسط دهه ۹۰ انجام شد و براساس آن پس از تصویب هیات دولت، توسعه کشت گلخانه‌ای در کل کشور کلید خورد.

فراهانی با اشاره به اینکه در سایه کمک‌های دولت، محصولات کشاورزی از فضای باز به فضای زیرپوشش گلخانه منتقل شدند، بیان کرد: گلستان به دلیل برخورداری از اقلیم‌های متفاوت از جمله مناطقی است که برای توسعه کشت گلخانه‌ای شناسایی شده و در راستای آن دولت برای توسعه گلخانه‌ها در مناطق مستعد، اعطای تسهیلات و صدور مجوز به متقاضیان کمک کرد.

وی به حمایت های جهاد کشاورزی از متقاضیان احداث گلخانه اشاره کرد و توضیح داد: انجام هر فعالیتی نیاز به دانش و تجربه دارد لذا علاقه‌مندان به این حوزه باید از حداقل اطلاعات و دانش در حوزه کشت گلخانه‌ای برخوردار باشند.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان حداقل مساحت مورد نیاز برای احداث گلخانه در روستاها را چهار هزار متر مربع زمین اعلام کرد و گفت: حداقل سه هزار متر مربع از زمین باید زیر پوشش گلخانه ای برود.

فراهانی از علاقه‌مندان به احداث گلخانه‌ خواست؛ سطوح بالاتری را برای احداث گلخانه انتخاب کنند تا ضمن افزایش درآمد، در آینده امکان صادرات محصولات خود را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: متقاضیان پس از دریافت پروانه تاسیس گلخانه می‌توانند مجوز تغییر کاربری زمین و تامین انشعابات گاز، برق را دریافت کنند در کنار آن دولت برای حمایت از این افراد، ۸۰ درصد هزینه ساخت گلخانه را در قالب تسهیلات پرداخت می‌کند.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه تسهیلات احداث گلخانه با بازپرداخت پنج ساله با یک سال تنفس به متقاضیان اعطا می‌شود، افزود: تسهیلات پرداختی برای احداث گلخانه، از محل تبصره ۱۸ و با کارمزد ۱۸ درصد به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

وی از برپایی کارگاه‌های آموزشی مستمر در طول سال برای ارتقای دانش گلخانه‌داران خبر داد و گفت: از سال ۱۳۹۶ تاکنون برای ۴۰۰ طرح گلخانه‌ای به مساحت ۱۰۴ هکتار تسهیلات اعطا شده و ۷۷ طرح گلخانه‌ای نیز به مساحت ۵۶ هکتار در دست ساخت است.

به گفته فراهانی؛ در یک سال گذشته با توجه به محدودیت منابع مالی، روند اعطای تسهیلات کُندتر شده اما باز هم حمایت های لازم از متقاضیان وجود دارد تا اعطای تسهیلات در اولین فرصت عملیاتی شود.

استان گلستان حدود ۹۲ هکتار گلخانه فعال دارد که ۱۴ هزار تن سبزی و صیفی‌جات از این بستر تولید می‌شود، همچنین بخشی از فضای گلخانه‌ای استان به پرورش درختچه‌ها و گل‌های زینتی اختصاص یافته است.

در حال حاضر محصولات گلخانه‌ای گلستان به ۱۰ کشور صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • کشاورزی زنجان و تلاش برای سازگاری با کم آبی
  • آغاز برداشت ماهی از قفس در گلستان
  • بازگشت ۲۰ واحد راکد و نیمه فعال پرورش ماهی همدان به تولید
  • کنفرانس بین‌المللی آبزی پروری نوآورانه با حضور پژوهشگران جهانی در گرگان
  • تولید بیش از ۷۰۰ تن ماهی سردآبی در استان یزد
  • ۲۰ واحد راکد پرورش ماهی در همدان وارد چرخه تولید شد
  • بازگشت ۲۰ واحد راکد پرورش ماهی به چرخه تولید
  • نوسان در تولید مانع صادرات پایدار مرغ شده است
  • افزایش ۱۰ برابری تولید و اشتغال با توسعه کشت گلخانه‌ای
  • اقتصاد دریامحور با مشارکت مردم در دستور کار قرار گرفته است