Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مشتریان و شرکت‌های مدیریت رسانه، به صورت مداوم با فناوری در ارتباط هستند. رسانه‌ها و شبکه‌ها برای تولید محتوا و برنامه‌های خود به فناوری‌های روز دنیا از جمله ابزار تولید محتوا مانند دوربین، رایانه و آنتن‌های ارتباطی نیاز دارند و مصرف‌کنندگان هم نیازمند جدیدترین ابزار یعنی اینترنت، گوشی‌های هوشمند و دیگر ابزار ارتباطی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین ترتیب، می‌توان گفت فناوری باعث ایجاد تغییرات زیادی در رسانه شده است که از نحوه تولید تا پخش و دریافت برنامه‌ها را در بر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

بهترین گوشی‌های سال ۲۰۲۰ را بشناسید تأثیر فناوری‌های دیجیتال بر سازمان‌های رسانه‌ای

همانطور که گفته شد، پیشرفت در فناوری همیشه با رسانه همراه بوده و هست. این تغییرات در فناوری تأثیر عمده‌ای در بسیاری از بخش‌های تجاری از صنعت رسانه‌های جمعی دارد که بیشتر سازمان‌های رسانه‌های جمعی را وادار می‌کند تا برای تغییر چشم‌انداز و ارتباط بهتر با مصرف‌کنندگان، تمهیداتی بیندیشند. یکی از اساتید دانشگاه فنی دانشگاه راجامانگالای تایلند در این باره گفته است که سازمان‌های رسانه‌ای تنها با تنظیم محتوای خود با مشکل روبه‌رو خواهند شد بنابراین، رسانه‌های دیجیتال جدید مانند شبکه‌های اینترنتی می‌توانند جایگزین آن‌ها شوند. آن‌ها همچنین باید مرکز محتوای خود را از «فرستنده» به «گیرنده» انتقال دهند.

علاوه بر این، با توجه به این که مصرف‌کنندگان به طور فزاینده‌ای به چند دستگاه و پلتفرم برای استفاده از رسانه روی آورده‌اند، رسانه‌ها باید به این توجه کنند که هدفشان از تولید محتوا چیست. محتوای یک رسانه از هر نظر نقش اصلی را در صنعت رسانه بازی می‌کند و این موضوع از زمان توسعه تا تشخیص این که مردم چگونه از آن محتوا استفاده می‌کنند، بسیار مهم است. پیشرفت در زمینه‌های زیادی از جمله گوشی‌های هوشمند، دوربین، نرم‌افزار، پردازنده‌های رایانه‌ای، حتی سیستم‌های پخش‌کننده، با ایجاد ساختمان و انتقال مطالب عالی، صنعت رسانه و سرگرمی را دگرگون کرده است. هوش مصنوعی، واقعیت افزوده و مجازی، بلاک‌چین و سایر فناوری‌ها به بهبود تحویل محتوا کمک کرده‌اند و منجر به رشد خدمات استریم شده است.

درگیری بیشتر مخاطبان در تولید محتوای رسانه‌ها

رسانه‌ها از اول در تلاش بوده و هستند تا بتوانند محتوایی را تولید کنند که مخاطبان بیشتری را به خود جذب کند. بنابراین، هر لحظه در تلاش هستند تا مخاطبان خود را بیش از پیش در تولید محتوای خود درگیر کنند. مخاطبان می‌خواهند محتوا را بنا به تقاضا، متناسب با منافع خود تنظیم کنند و در هر زمان و هر مکانی که می‌خواهند، محتوا در دسترس باشند. این تقاضا نحوه ارائه داده‌ها را تغییر می‌دهد. درست مانند گوشی‌های ما، به طور فزاینده فضای بیشتری را برای عکس و فیلم می‌طلبیم و ارائه‌دهندگان گوشی‌های هوشمند برای دسترسی به مطالبی که ارائه می‌شود، نیاز به فضای بیشتر و پردازشگر‌های سریع محاسباتی دارند.

با این وجود می‌توان گفت فناوری به طور مداوم در حال پیشرفت است تا تجربه مصرف‌کننده را در بخش رسانه و سرگرمی بهبود بخشد و این تغییر از افزایش توانایی‌های جست‌وجو تا ارائه مطالب را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید

معرفی بهترین حافظه‌های SSD در سال ۲۰۲۰ تحولات ناشی از پیشرفت‌های فناوری

قدرت اینترنت همراه با فناوری بلاک‌چین، نحوه برخورد توزیع داده‌ها و مالکیت پایگاه‌های داده را تغییر داده است. فناوری‌های واقعیت افزوده و مجازی به ایجاد تجربیات متنوع از محتوای داستان‌محور تا داستان‌های تماشایی و سرگرمی تجربه‌محور کمک کرده‌اند. واقعیت‌های افزوده و مجازی نتایج جالبی به همراه داشته‌اند و عناصر دنیای واقعی و مجازی را با هم ترکیب کرده‌اند.

نوآوری‌ها در فناوری صدا امکان تغییر در نحوه جست‌وجو و گوش دادن به موسیقی را داده است. یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی به طور فزاینده‌ای در صنعت رسانه نفوذ کرده‌اند، چون بخش تحلیلی راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای عملی کردن ورودی داده‌ها ایجاد می‌کند. رسانه‌ها از تجزیه و تحلیل‌های پیشرفته استفاده می‌کنند تا محتوای تولیدی خود را قانع‌کننده، شخصی‌سازی شده و شفاف کنند.

یکی دیگر از روش‌هایی که باعث شده است رسانه‌ها در تولید محتوای خود دقت کنند، الگوریتم‌ها هستند. با توجه به روی آوردن مخاطبان رسانه به شبکه‌های اجتماعی و اینترنتی، رسانه‌ها برنامه‌های خود را در این بخش‌ها پخش می‌کنند. شبکه‌های اجتماعی و اینترنتی، با توجه به الگوریتم‌های خاصی که دارند، محتوا را به مخاطب نمایش می‌دهند. برای تبلیغ‌کنندگان، این فرصت به وجود آمده است تا مخاطبان را دقیقا بر اساس رسانه‌ای که مصرف می‌کنند، هدف قرار دهند و شانس دیده شدن خود را افزایش دهند.

هر ماه، فناوری‌های زیادی در حال ظهور هستند که می‌توانند به شرکت‌های رسانه‌ای کمک کنند تا سفر‌های داده‌محور خود را سریع‌تر از گذشته بپیمایند. دسترسی به فناوری‌های هوشمند در طیف گسترده‌ای از محصولات مانند بلندگو‌های هوشمند، تلفن‌های هوشمند، خانه‌ها و خودرو‌های متصل به این دستگاه‌های هوشمند افزایش یافته است. این امر به افراد اجازه می‌دهد تا در هر زمان و از هر نقطه آنلاین بمانند و موسیقی و فیلم نامحدود پخش کنند و تا زمانی که به اینترنت وصل هستند، از رسانه استفاده کنند. این امر همچنین باعث افزایش تقاضا برای داده‌ها و ایجاد تغییرات و بهبود تحویل این داده‌ها می‌شود.

تجهیزات امروزی مورد استفاده در رسانه‌ها

علاوه بر درگیر شدن مخاطبان در تولید محتوای رسانه‌ها و پیشرفت فناوری، تجهیزاتی هم که این روز‌ها برای تولید محتوای رسانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند، روی آن بی‌تأثیر نیست. پیشرفت در حوزه‌های گوناگون باعث شده است که تجهیزات هم دستخوش تغییرات قرار گیرند. رسانه‌ها از این فناوری‌های نوین بهترین استفاده را دارند تا بتوانند به محتوای خود رنگ و بوی خاصی دهند و مخاطبان را جذب کنند. با هم به مرور برخی از این تجهیزات و فناوری‌های نوین می‌پردازیم.

استدیکم

می‌توان از اولین تجهیزاتی که برای تصویربرداری استفاده شده، استدیکم‌ها را نام برد. استدیکم نام تجاری تثبیت‌کننده دوربین برای دوربین‌های متحرک است که توسط گرت براون در سال ۱۹۷۵ اختراع شده و شرکت محصولات سینما آن را معرفی کرده است. این وسیله به صورت مکانیکی دوربین را از حرکت تصویربردار جدا می‌کند. حتی اگر اپراتور روی یک سطح نامنظم حرکت کند، امکان تصویربرداری صاف را نیز به وی می‌دهد و تصاویر بدون حرکت ضبط می‌شوند.

بیشتر بخوانید

معرفی بهترین پلتفرم‌ها برای طراحی اپلیکیشن موبایل کوآدکوپتر‌ها

کوآدکوپتر‌ها همان پهپاد‌های مخصوص فیلمبرداری هستند که به طور عمومی دو روتور (چرخانه) در حال چرخش در جهت عقربه‌های ساعت و دو روتور در حال چرخش در خلاف جهت عقربه‌های ساعت دارند. کنترل پرواز کوآدکوپتر‌ها با تغییر مستقل از سرعت و بالابر و گشتاور هر روتور فراهم می‌شود. پس از اختراع پهپادها، شرکت‌های فیلمسازی و رسانه‌های مختلف به فکر این افتادند که برای فیلمبرداری برای کار‌های خود روی به این فناوری بیاورند و تصاویر تأثیرگذاری ثبت کنند. کوآدکوپتر‌ها به می‌توانند به راحتی به جا‌هایی بروند که انسان توانایی آن را ندارد. این پهپاد‌ها می‌توانند به جای اجاره هلیکوپتر‌ها برای فیلمبرداری مورد استفاده قرار گیرند که هزینه‌ها را به شدت کمتر می‌کند.

تجهیزات مورد استفاده برای تولید محتوا در رسانه‌ها مدت زیادی است که تغییرات چندانی نکرده است. همه استودیو‌ها و شبکه‌ها برای تولید برنامه‌های خود، همیشه به میکروفون، دوربین، رایانه و دیگر وسایل مورد نیاز آن احتیاج دارند، ولی یکی از فناوری‌های نوین تولید محتوا در رسانه، هوش مصنوعی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

تغییر نحوه تولید محتوا با استفاده از هوش مصنوعی

دیجیتال‌سازی به سرعت نحوه تولید و تحویل محتوا را برای رسانه‌ها و مشاغل سرگرمی تغییر داده است. هوش مصنوعی فرآیند تولید محتوای جدید را برای کسب و کار، نشریات و سازندگان آنلاین به طور قابل توجهی کارآمد می‌کند. فوربز از یک ربات به نام برتی استفاده می‌کند که مبحث مقاله را برای مخاطبان، محتوایی بر اساس خروجی قبلی پیشنهاد می‌کند.

به طور مشابه، می‌توان از هوش مصنوعی برای ایجاد سریع تبلیغات جدید و تریلر فیلم، زیرنویس خودکار و ساده کردن فرآیند‌های قبل و بعد از تولید استفاده کرد و تمام مراحل را کم‌هزینه‌تر و سریع‌تر کرد. با استفاده از هوش مصنوعی، داده‌های رفتاری و تبلیغات چهره چنان شخصی شده‌اند که هر تبلیغی در آنجا به یک شخص خاص خریدار هدایت می‌شود. پیشرفت در فرآیند‌های محلی‌سازی با کمک هوش مصنوعی راه را برای تعداد بیشتری از نسخه‌های محتوای بین‌المللی زبان که از گذشته تولید می‌شود، هموار می‌کند. هوش مصنوعی همچنین می‌تواند به مرور آرشیو یک رسانه کمک کند و مطالب مورد نیاز مخاطبان را به راحتی در اختیار آنان قرار دهد.

بیشتر بخوانید

معرفی بهترین ترایپاد‌ها برای مسافرت جمع‌بندی

برای پیروزی در جبهه تولید محتوا، شرکت‌های رسانه‌ای باید با استفاده از تمام توانایی‌های خود، فناوری‌ها و مفاهیمی مانند هوش مصنوعی و بلاک‌چین، با هدف پیش‌بینی و ایجاد محتوایی که مصرف‌کنندگان می‌خواهند، آن را طبق دلخواه مخاطب شخصی‌سازی کنند. رسانه‌ها باید توانایی این را داشته باشند که محتوای خود را بهینه‌سازی کنند و یک کاربری یکپارچه را در اختیار مخاطبان قرار دهند.

گزارش از رامین کیانی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رسانه ها تولید محتوا فناوری های نوین هوش مصنوعی تولید محتوای بیشتر بخوانید مورد استفاده مصرف کنندگان کوآدکوپتر ها رسانه ای هوش مصنوعی محتوای خود صنعت رسانه برای تولید فناوری ها برنامه ها رسانه ها داده ها شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۵۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارت سوختی که ۲ روزه تولید و ۲ ماهه دست مردم می رسد!

در حالی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از تولید کارت سوخت المثنی در 2 روز می‌گوید که زمان ثبت‌نام تا دریافت این کارت در سازمان‌های غیرمرتبط با نفت بیش از 2 ماه زمان می‌برد و مردم از این موضوع گلایه‌مندند.

به گزارش فارس؛ «سوخت‌گیری از 10 روز دیگر فقط با کارت شخصی ممکن است»، این خبری بود که در 15 فروردین امسال به نقل از وزیر نفت جواد اوجی منتشر شد و صف‌های طولانی را برای دریافت کارت سوخت المثنی در مراکز پلیس 10+ ایجاد کرد.

یکی از مراجعان به این مراکز، با ابراز نگرانی از این خبر می‌گوید: این چه طرز اطلاع‌رسانی است؟ آیا نباید چند ماه قبل‌تر مردم را از حذف کارت سوخت جایگاه‌ها مطلع کرد؟ حالا بعد از گذشت 10 روز امثال ما که کارت سوخت نداریم چگونه بنزین بزنیم؟

هر چند منظور وزیر نفت از بازگشت (کاهش) تعداد کارت سوخت جایگاه‌ها به ایام قبل از تعطیلات نوروزی به اشتباه در فضای رسانه‌ای منعکس شد اما این موضوع از گلایه مردم بابت مدت زمان طولانی دریافت کارت سوخت المثنی کم نمی‌کند.

بررسی های میدانی نشان می‌دهد که فرآیند ثبت‌نام برای کارت المثنی در مراکز پلیس + 10‌ به کندی پیش می‌رود و کارمندان این مراکز از صدور این کارت سوخت‌ها تا بیش از 2 ماه آینده خبر می‌دهند.

این اتفاق درحالیست که مدیرعامل شرکت ملی پخش جعفر سالاری‌نسب امروز اعلام کرد که در صورت پیاده‌سازی و حذف فرآیندهای سنتی و یکپارچه کردن فرآیندها، کارت سوخت قطعا کمتر از 10 روز به دست متقاضیان خواهد رسید. به گفته وی «زمان تولید کارت سوخت توسط شرکت ملی پخش بیشتر از 48 ساعت زمان نمی‌برد».

طبق آمار وزارت نفت سال گذشته بیش از 3 میلیون و 600 هزار درخواست برای دریافت کارت سوخت در سامانه هوشمند سوخت به ثبت رسید که تعداد کارت‌های تولید شده بیش از ثبت نام بود و حدود 4 میلیون کارت سوخت در سال گذشته تولید شد.

براساس بند ح تبصره 14 قانون بودجه 1402، به منظور بهبود نظام توزیع بنزین در کشور و کاهش قاچاق سوخت، وزارت نفت مکلف بود تدبیری اتخاذ کند که تا پایان 6 ماه ابتدایی سال حداقل 90 درصد خودروهای بنزین‌سوز صرفاً از کارت‌های سوخت مختص خودرو استفاده کنند.

اما حال به نظر می‌رسد بزرگترین مانع در مسیر اجرای این طرح قانونی، نه مدت زمان تولید کارت سوخت توسط وزارت نفت بلکه مدت زمان فرآیند ثبت‌نام در مراکز پلیس + 10‌ و تحویل کارت سوخت المثنی توسط پست است که موجب شده است زمان تولید آن فقط 2 روز طول بکشد ولی بعد از 2 ماه نیز به دست مردم نمی‌رسد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کارت سوخت حذف می‌شود/ بنزین تک نرخی می‌ماند وزیر نفت: کارت سوخت بنزین حذف نمی‌شود / فعلا برای افزایش قیمت برنامه‌ای نداریم

دیگر خبرها

  • هفت کشوری که تمام برق خود را از منابع تجدیدپذیر تولید می‌کنند
  • جزییات زمان پخش فصل جدید «زخم کاری»
  • تولید ارزان هیدروژن از آب با ضایعات فلزی
  • (عکس) رضوانی، پورشه ۹۱۱ را متحول می‌کند
  • بایدن: ایران می خواهد تنها دولت یهودی موجود در جهان را محو کند | اکنون زمان مناسبی برای پشت کردن به اسرائیل نیست
  • زمان پخش فصل جدید زخم کاری مشخص شد
  • عنایتی: هوادار با شجاعی متحول شده است
  • واکنش وزیر ارتباطات به تولید گوشی نوکیا در ایران
  • چرا استفاده از کارت سوخت شخصی برای دولت به یکباره مهم شد؟
  • کارت سوختی که ۲ روزه تولید و ۲ ماهه دست مردم می رسد!