Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ سجاد سنجابی مدیر عامل تشکل‌های هدایتی و حمایتی بخش کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه اجاره دادن اراضی کشاورزی از سوی کشاورزان به کشاورزان مهاجر خیانت به کشاورزی استان است، گفت : متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد اجاره دادن زمین‌های کشاورزی از سوی زارعان استان به کشاورزان دیگر شهر‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه کشاورزان کرمانشاهی باید بدانند که کشاورزان مهاجر دلشان برای کشاورزی استان نمی‌سوزد و تا جایی که امکان دارد از اراضی کشاورزی استفاده می‌کند، گفت : کشاورزان مهاجر معمولا در اراضی کشاورزی استان سیب زمینی و پیاز که جزو محصولات آب‌بر هستند، می‌کارند و برای اینکه در هر هکتار مثلا ۲۰۰ تن محصول برداشت کنند، حسابی کود در آب چاه‌ها می‌ریزند، کودی که نه فقط آب چاه، بلکه اراضی کشاورزی استان را هم مسموم می‌کند. مسومیتی که تا سال‌ها در زمین ، آب و خاک باقی خواهد ماند.

او با تاکید بر اینکه باید کشاورزان استان را در مورد آسیب‌های حضور کشاورزان مهاجر در استان آشنا کرد، افزود: اگر کشاورزان استان بدانند که با اجاره دادن اراضی کشاورزی خود به کشاورزان مهاجر، سرمایه‌های کشاورزی خود را به سمت نابودی می‌کشانند، با تامل بیشتری اقدام به این کار خواهند کرد.

عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی کشور گفت: برای اینکه کشاورزان از اجاره دادن اراضی کشاورزی خود به کشاورزان مهاجر صرف نظر کنند باید فرهنگ سازی شود.

سنجابی اشاره‌ای هم به بی کیفیتی محصولات تولیدی توسط کشاورزان مهاجر داشت و گفت: استفاده زیاد از کود، کیفیت محصول تولیدی را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او ادامه داد: کشاورزان کرمانشاهی معمولا درآمدشان کم است و پیشنهاد‌های اغواکننده کشاورزان مهاجر آن‌ها را به طمع می‌اندازد، غافل از اینکه این کشاورزان سرمایه‌های آب و خاک استان را در معرض نابودی قرار می‌دهند.

کشاورزان مهاجر اقدام به کشت محصولات با نیاز آبی بالا می کنند

 عبدالحمید پاپ‌زن دانشیار ترویج و آموزش کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: کشاورزان مهاجر پس از اجاره اراضی کشاورزی از زارعان استان، با روش‌های غلط مبتنی بر استفاده زیاد از نهاده‌های شیمیایی اقدام به کشت محصولات با نیاز آبی بالا کرده و یک سود آنی در اختیار کشاورز قرار می‌دهند، غافل از اینکه با استفاده از روش‌های نادرست کشاورزی، سرمایه‌های کشاورز را به باد می‌دهند.

او ادامه داد: کشاورزان غافل کرمانشاهی بدون اینکه بدانند دارند چه بلایی سر زمین‌های کشاورزی خود می‌آورند، از تصمیم خود برای اجاره زمین به کشاروزان مهاجر رضایت دارند، در حالیکه در آینده نزدیک خواهند دید که چه بلایی بر سر اراضی خود آورده اند، چون با ادامه این روند در چند سال آینده هیچ محصولی در اراضی آن‌ها قابل کشت نخواهد بود.

این استاد دانشگاه افزود: استفاده زیاد از نهاده‌های شیمیایی از سوی کشاورزان مهاجر از یک سو اراضی کشاورزی را معتاد به استفاده از کود و سموم شیمیایی کرده و از دیگر سو به دلیل کشت محصولات آب‌بر مثل سیب زمینی سرمایه‌های آب استان را به یغما می‌برد.

او ادامه داد: زمانی سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و دیگر صیفی جات که جزو محصولات آب‌بر هم هستند در اراضی کشاورزی استان به اندازه محدود و به حد نیاز خود کشاورازن کشت می‌شد، اما در سال‌های اخیر به دلیل ورود کشاورزان مهاجر شاهد کشت زیاد این نوع محصولات هستیم، آنقدر که گا‌هی محصول روی دست کشاورزان می‌ماند و یا دولت مجبور به اتخاذ تصمیماتی مثل خرید حمایتی محصول از کشاورزان می‌شود .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی محصول کشاورزی اراضی کشاورزی کشاورزان مهاجر کشاورزی استان کشاورزی خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۸۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان

به گزارش خبرنگار مهر، علیقلی ایمانی، مدیر عامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور و دبیر خانه کشاورز استان گلستان در یادداشتی اختصاصی برای مهر نوشت؛

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای هر سال خط مشی مسؤولان را در جهت رشد و توسعه کشور با شعارهای مهم تولیدی که راه نجات اقتصاد کشور هست مشخص می‌کنند؛ شعارهایی همچون مشارکت عمومی، تولید ملی، تولید اشتغال آفرین، تولید پشتیبانی و مانع زدایی، تولید دانش بنیان اشتغال آفرین، رونق و رشد تولید، جهش تولید با مشارکت مردم و شعارهای سازنده دیگر که به فرموده ایشان بخشی از این شعارها در سال‌های گذشته انجام شده البته نه به قدر مطلوب چون این شعارها چیزی نیستند که یک ساله انجام شود اما باید مستمر و ادامه‌دار باشد.

لذا مسؤولان امر باید چالش‌های عدم اجرای این شعارها را مورد بررسی قرار داده و راهکارهای مناسبی در جهت انجام آنها پیدا نمایند که قابل اجرا و عمل باشد.

مسائل عمده کشور بحث اقتصاد است که باید در این زمینه فعال عمل کرد و کلید حل مسائل اقتصادی کشور تولید است که می‌تواند بسیاری از این موارد مثل تورم، رشد اقتصادی، اشتغال، ارزش پول ملی و سایر مسائل مبتلا به اقتصاد را ساماندهی کرد.

انتظار می‌رود که یک جهش در تولید اتفاق بیفتد و آن هم با مشارکت مردم و مردمی کردن اقتصاد با رفع موانع، حضور مردم در اقتصاد یکی از بخش‌های تولیدی کشور که مکرراً مقام معظم رهبری تاکید بر حمایت از این بخش در جلسات متعدد و در سنوات گذشته و حال داشته و دارند «بخش کشاورزی» است.

کشاورزی نقش بسزایی در امنیت غذایی کشور، قطع وابستگی و حفظ استقلال کشور را دارد؛ لذا نگاه علمی و کارشناسی به این بخش توسط مسؤولان امر و متولیان و نهادهای مرتبط و رفع موانع و مساعدت و کمک به تولیدکنندگان باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از مشکلات این بخش که در ۲ سال گذشته باعث نگرانی جامعه کشاورزی، افت محصول و نهایتاً کاهش درآمد و منافع کشاورزان شده، قطع برق چاه‌های کشاورزی در زمان پیک تولید است.

علی رغم وجود قوانین بسیار شفاف در این خصوص ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار مصوب ۱۳۹۰/۱۱/۲۹ مجلس شورای اسلامی است که صراحتاً اعلام می‌دارد هر گاه دولت به دلیل کمبودهای مقطعی به شرکت‌های عرضه کننده برق یا گاز یا مخابرات دستور دهد موقتاً جریان برق یا گاز یا خدمات مخابراتی واحدهای تولیدی متعلق به شرکت‌های خصوصی و تعاونی را قطع کند موظف است نحوه جبران خسارت‌های وارد شده به این شرکت‌ها ناشی از تصمیم فوق را نیز تعیین و اعلام کند و در تبصره یک همین قانون آمده در زمان‌های اضطراری که قطع برق یا گاز واحدهای مسکونی جان شهروندان را به خطر اندازد و شورای تأمین استان محل ایجاد اضطرار می‌تواند برای حداکثر ۲ روز که قابل تمدید است حکم این ماده را نقض کند و دستور دهد بدون تعیین نحوه جبران خسارت‌های وارد شده برق یا گاز واحدهای تولیدی قطع شود و در تبصره ۲ همین قانون آمده شرکت‌های عرضه کننده برق یا گاز موظفند ضمن هماهنگی با شرکت بیمه امکان خرید بیمه نامه پوشش دهنده خسارت ناشی از قطع برق یا گاز را برای واحدهای تولیدی مشترک خود فراهم آورند و همچنین ماده ۲ قانون تسهیل برقی کردن چاه‌های کشاورزی آمده است که وزارت نیرو مکلف است انرژی مورد نیاز متقاضیان و مشترکان بخش کشاورزی اعم از مشترکان قدیمی و جدید را به صورت ۲۴ ساعته و در تمام فصول سال با رعایت سقف ساعات مندرج در پروانه بهره برداری آب تعیین نماید و مواد دیگری در قانون افزایش بهره‌وری به این موضوع تاکید دارد.

متأسفانه با وجود قوانین زیاد در این خصوص اقدامی از طرف دست‌اندرکاران علی رغم پیگیریی‌های زیاد اتفاق نیفتاده است؛ به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و در رأس آن کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی که وظیفه نظارت بر اجرای قوانین به عهده آنها است این بی‌توجهی موجب نارضایتی کشاورزان از مناطق مختلف را به دنبال داشته و دارد که در اثر قطع برق خسارات جبران ناپذیری هم به تولید و هم به اقتصاد خانوار کشاورزان وارد آمده است.

خواسته جامعه کشاورزی بر این است که تدبیری اندیشیده شود و تجدید نظری اعمال گردد که از خسارات وارد شده به کشاورزان و صدمه به تولید ملی جلوگیری شود.

کد خبر 6086927 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد
  • جلوگیری از تغییر کاربری و ویلاسازی غیرمجاز در ۵۰ هکتار از اراضی ملی
  • استرداد ۵۰هکتار اراضی ملی البرز به ارزش ۲هزار میلیارد تومان
  • بازگشت ۵۰ هکتار از اراضی ملی ساوجبلاغ به ارزش ۲هزار میلیارد تومان به بیت المال
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟
  • خرید ۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند