Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت توسعه قوای محرکه تیوان به عنوان بزرگترین کارخانه تولید موتور در کشور با توجه به چالش کاهش مصرف سوخت و آلایندگی خودروها توانسته ساخت موتورهای خودرو را مطابق با آخرین استانداردهای جهانی آلایندگی و کیفیت، به دست متخصصان بومی آغاز کند.

این دستاورد در راستای منویات مقام معظم رهبری در خصوص کاهش چشمگیر مصرف سوخت و آلایندگی احتراق با راندمان حداکثری به عنوان اولین تولید کننده داخلی به وقوع پیوسته و نخستین قرارداد طرح تولید قوای محرکه کم مصرف در خودروهای داخلی و جایگزینی با خودروهای فرسوده در قالب طرح های ماده 12 قانون رقابت پذیر میان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و شرکت تیوان منعقد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساسان کاظمی نژاد مدیر بهینه سازی انرژی در بخش حمل و نقل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اعلام این خبر اظهار داشت: انعقاد این قرارداد با شرکت تیوان تا سقف بازپرداخت 65/6 میلیون دلار خواهد بود و شامل تولید 100 هزار دستگاه قوای محرکه کم مصرف می باشد که این شرکت متعهد شده تا قراردادی جانبی با یکی از شرکت های خودروساز جهت نصب موتورهای کم مصرف بر روی خودروهای داخلی و جایگزینی با 100 هزار دستگاه خودروی فرسوده داشته باشد.

وی افزود: در این طرح به ازای تولید هر دستگاه قوای محرکه کم مصرف و نصب آن روی خودروی داخلی یک دستگاه خودروی سواری با عمر بالا (اولویت خودروهای عمومی) اسقاط و از رده خارج  خواهد شد و هدف از اجرای این طرح جایگزینی 500 هزار خودروی فرسوده با خودروی کم مصرف است که تا سال 1401 اجرا خواهد شد و بازپرداخت صرفه جویی حاصل از اجرای آن تا سال 1405 ادامه خواهد داشت. سقف بازپرداخت برای اجرای این طرح معادل 328 میلیون دلار برآورد شده است که به ازای هر خودرو 656 دلار طی 5 سال به تیوان پرداخت خواهد شد.

ساسان کاظمی نژاد تأکید کرد: متوسط میزان مصرف سوخت در خودروهای تولیدی فعلی، 7 تا 5/7  لیتر در 100 کیلومتر است که با اجرای این طرح به 4 تا 5/4 لیتر کاهش می یابد و بازپرداخت به سرمایه گذاران از محل صرفه جویی انجام شده 3 تا 5/3 لیتری انجام طرح خواهد بود.

مدیر بهینه سازی انرژی در بخش حمل و نقل شرکت بهینه سازی در ادامه افزود: با اجرای کامل این طرح 2 میلیارد لیتر در مصرف بنزین صرفه جویی خواهد شد و به موجب آن 2/4 میلیون تن از انتشار دی اکسید کربن کاسته می شود و منابع حاصل از صرفه جویی پس از تأیید شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به سرمایه گذاران عامل صرفه جویی مجری طرح یا شرکت های داخلی تولیدکننده موتور کم مصرف در بازه های زمانی سه ماهه و در مدت 5 سال تخصیص خواهد یافت.

گفتنی است شرکت توسعه قوای محرکه تیوان با استفاده از توانمندی‌های داخل، به دنبال اجرای طرح تولید موتورهای کم مصرف تک سیلندر با میانگین قدرتی بین 85 تا ۱43 اسب بخار برای رسیدن به اهداف کلان همچون مصرف سوخت کم‌تر از پنج لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش و سطح آلایندگی یورو ۶ است که همکاری و مشارکت قطعه‌سازان بزرگ کشور و با تلاش یک شرکت فناور داخلی در قالب طرح کلان ملی فناوری و نوآوری به ثمر رسیده است و در نیمه دوم سال جاری به تولید انبوه می رسد. این اقدامات در شرایط تحریم‌های ظالمانه بین المللی بیانگر رویکرد هوشمندانه گروه بهمن در مقابله با تحریم‌ها به شمار می‌رود.

تیوان ظرفیت تولید 500 هزار موتور در سال را داراست که با توجه به میانگین تولید سالانه یک میلیون و دویست هزار دستگاه خودرو، می تواند پاسخگوی نیمی از نیاز خودروسازان باشد. این موتور مطابق با آخرین فناوری روز دنیا طراحی شده است و تولید آن سبب ایجاد جهش سه دهه‌ای فناوری تولید موتور خودرو در داخل کشور می شود.

موتور کم مصرف و پرقدرت تیوان دارای وجه تمایز برجسته ای با انواع موتورهای موجود در بازار خودرو است و مشابه آن تا کنون در هیچ یک از خودروهای تولید داخل کشور تولید و استفاده نشده و به روز بودن فناوری موتور یاد شده، سبب تسهیل و ایجاد زمینه‌ تولید خودروهای هیبریدی در داخل کشور و لحاظ شدن نیازمندی های فنی در طراحی است که با توجه به سطح آلایندگی موتور یورو 6، به کارگیری این موتور نقشی اساسی در کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و بهبود کیفیت هوا در کلانشهرها خواهد داشت.

تأمین تمامی قطعات اصلی موتور مانند بلوک، سیلندر، شاتون و ... توسط سازندگان داخلی انجام می شود و تولید موتور در سال اول که مقرر بود با 65 درصد ساخت داخل آغاز شود، با سرمایه گذاری مضاعف در توانمندسازی و ارتقاء فناوری قطعه سازان داخلی، شروع تولید این محصول با ۸۵٪ خوکفایی همراه است.

منبع: فارس

کلیدواژه: خودرو مصرف تولید کیفیت شرکت بهینه سازی تولید موتور قوای محرکه صرفه جویی مصرف سوخت خواهد شد کم مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۸۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد با شرکت‌های دانش بنیان/ بومی سازی ۸۵ درصدکالا‌های مورد نیاز صنعت نفت

مدیرکل نظام تامین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت گفت: مبنای فعالیت بخش مهندسی شرکت نفت در دولت سیزدهم حمایت از تولید است، چنانچه شرکت‌های دانش بنیان طرف قرارداد این وزارتخانه از ۱۵۰ به ۶۶۶ شرکت و مبلغ قراردادی آن‌ها نیز به ۳۸۶ میلیون دلار (هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان) رسید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، غلامرضا خوانساری، مدیرکل نظام تامین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت با اشاره به افزایش حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در دولت سیزدهم افزود: بنا داریم خرید‌های خارجی را کمرنگ کنیم و در این راستا واردات ۲۵۰ کالا ممنوع اعلام شد.

وی گفت: از شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در توسعه میادین و احیای چاه‌های نفت استفاده شده است، چنانچه ۳۰ حلقه چاه کم‌بازده را به شرکت‌های دانش بنیان دادیم.

خوانساری خاطرنشان‌کرد: ۸۵ درصد از کالا‌های مورد نیاز صنعت نفت بومی‌سازی شده است و ۱۵ درصد باقی مانده نیز توجیه تجاری سازی ندارد.

این مقام مسوول وزارت نفت ادامه‌داد: در دولت، کارگروه صادرات خدمات فنی مهندسی شکل گرفته و سبب شده که از وارد کننده به صادرکننده تبدیل شویم و با کشور‌های مانند ونزوئلا، روسیه، چین، عراق و سوریه مبادلات تجاری داشته باشیم.

وی با اشاره به پالایشگاه‌های فرا سرزمینی گفت: در تلاشیم با پتروشیمی ونزوئلا قرارداد همکاری امضا و همچنین نسبت به بازسازی فاز ۲ پالایشگاه «ال پالیتو» ونزوئلا اقدام کنیم. در سوریه نیز پس از نتیجه رسیدن پالایشگاه «حمص»، دو پالایشگاه دیگر را نیز مد نظر داریم.

مدیرکل نظام تامین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت اظهار داشت: همچنین در آفریقای جنوبی و عراق هم منتظر خبر‌های خوب در حوزه صادرات محصولات دانش بنیان هستیم.

دیگر خبرها

  • چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه
  • اجرای بهینه‌سازی مصرف انرژی در برنامه هفتم درآمد صد میلیارد دلاری برای کشور دارد
  • راه‌اندازی تعمیرگاه مخصوص خودرو‌های برقی در پایتخت
  • راه‌اندازی تعمیرگاه مخصوص خودرو‌های برقی درپایتخت
  • تاریخچه شرکت موتورسیکلت سازی یاماها؛ از تولید آلات موسیقی تا ویلچر و اسکوتر
  • انعقاد ۷۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان
  • انعقاد هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد با شرکت‌های دانش بنیان/ بومی سازی ۸۵ درصدکالا‌های مورد نیاز صنعت نفت
  • بازتعریف یارانه بنزین به فرد جهت بهینه کردن مصرف بنزین، کاهش هدررفت و مقابله با قاچاق
  • آغاز فروش اقساطی ۲ محصول کرمان موتور + جدول فروش
  • آغاز فروش اقساطی 2 محصول کرمان موتور (+جدول فروش)