Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار منطقه ۲۲ آخرین تحولات قطب گردشگری پایتخت بخصوص بر اساس طرح تفصیلی ویژه این منطقه را تشریح کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ علی نوذرپور در جمع خبرنگاران به مهمترین رخدادهای منطقه پرداخت و با اشاره به طرح تفصیلی منطقه وبا  یادآوری این نکته که شورای عالی شهرسازی از سال ۹۳ متوجه شد طرح تفصیلی منطقه ۲۲، که از سال ۹۱ در حال اجرا بوده با طرح تهران منطبق نیست، گفت: به واسطه اینکه برخی از مصوبات طرح تفصیلی جدید مربوط به قبل از طرح تفصیلی بوده است و منجر به بارگذاری جمعیتی بیش از توان محیط زیستی منطقه شده بود، برخی از مصوبات لغو و شهرداری ملزم می شود، ظرف ۳ ماه در طرح یاد شده تجدید نظر کند اما تا سال ۹۹ با فراز نشیب های بسیار این طرح تهیه شد و هفته گذشته به تصویب شورای شهر رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوذرپور با اشاره به اینکه طرح تفصیلی منطقه 22 مهمترین سند توسعه کالبدی منطقه محسوب می‌شود، گفت: از این پس مبنای ساخت‌وسازها بر اساس طرح تفصیلی خواهد بود. همچنین به زودی به پروانه‌هایی که در سالهای گذشته برای ساخت و ساز در منطقه 22 صادر شده است رسیدگی خواهد شد.

وی در ادامه به مسئله حمل و نقل اشاره کرد و گفت: دومین مسئله‌ای که در منطقه 22 از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، حمل و نقل ریلی است که این مسئله براساس طرح جامع به تصویب رسیده است که براساس آن از میان ۴ خط جدید مترو تهران، ۲ خطی که مسیر قابل توجهی را منطقه ۲۲ طی می کند و یک ایستگاه از خط های دیگر در این منطقه به بهره برداری خواهد رسید.

وی ادامه داد: بر اساس دستور شهردار تهران و همکاری شهرداران مناطق ۲ و ۵ خط ۱۰ به منطقه می رسد و این اتفاق در شکل حمل و نقل منطقه تاثیر زیادی خواهد داشت.

شهردار منطقه 22 تهران ادامه داد: خوشبختانه مسئله حمل و نقل ریلی در طرح تفصیلی منطقه 22 دیده شده است و حسب دستور شهردار تهران خط 10 با مشارکت و هماهنگی مترو و همراهی مناطق 2 و 5 احداث خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود طی ماه‌های آینده خط 10 کلید بخورد تا بتواند بخشی از مشکلات حمل نقل منطقه را مرتفع کند.

نوذرپور همچنین به موضوع تأمین آب فضای سبز منطقه 22 اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از موضوعات قابل اهمیت در منطقه مسئله تأمین آب فضای سبز در این منطقه است به طوری که براساس آمار 3 هزار هکتار فضای سبز در منطقه وجود دارد که نسبت قابل توجهی است و قابل قیاس با سرانه فضای سبز در شهر تهران نیست به همین دلیل باید راهکار مناسبی برای تأمین آب فضای سبز و حفظ و ماندگاری آن پیش‌بینی می‌شد.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط و کمبود منابع آب باید راهکار مناسبی برای تأمین آب فضای منطقه 22 اندیشیده می‌شد که البته از سال 90 تلاش‌های بسیاری از سوی شورا و شهرداری برای تأمین آب فضای سبز منطقه 22 انجام گرفت که در نهایت در هفته‌های گذشته شهرداری منطقه 22 تفاهمنامه‌ای را با شرکت آب و فاضلاب تهران به امضا رساند که این تفاهمنامه از جهات مختلف حائز اهمیت است

شهرداری منطقه 22 در راتباط با جزئیات تفاهمنامه منعقد شده فیمابین شهرداری و شرکت آب و فاضلاب تهران خاطرنشان کرد: پس از 4 ماه این تفاهمنامه اجرا خواهد شد که براساس آن از زمان اشاره شده آب فضای سبز از طریق آب تصفیه شده فاضلات منطقه تامین خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی شهرداری منطقه 22 برای استفاده از آبهای نامتعارف و فاضلاب برای آبیاری فضای سبز در منطقه گفت: پس از تصفیه این آب؛ فضای سبز در منطقه آبیاری شد که با این اقدام علاوه بر اینکه آب فاضلاب از منطقه خارج نخواهد شد این اقدام از نشست زمین جلوگیری خواهد کرد.

نوذرپور افزود: به موجب قرارداد منعقد شده بین شهرداری و شرکت آب و فاضلاب، به مدت 25 سال هر سال 10 میلیون متر مکعب به آب تصفیه شده به صورت رایگان در اختیار شهرداری منطقه 22 به منظور آبیاری فضای سبز قرار خواهد گرفت.

شهردار منطقه 22 تهران در ارتباط با زمان ابلاغ و اجرای طرح تفصیلی منطقه 22 خاطرنشان کرد: به موجب بند 34 ماده 80 قانون شوراها؛ این طرح پس از تصویب در شورا و تایید از سوی فرمانداری در کمیسیون ماده 5 مطرح می شود و پس از تصویب ابلاغ می شود. وی خاطر نشان کرد حداکثر زمان ابلاغ کمتر از یک ماه خواهد بود..

نوذرپور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در مورد زمان ابلاغ طرح تفصیلی و کمبود سرانه آموزشی و درمانی در منطقه 22 گفت: تامین برخی از سرانه‌ها در حوزه ماموریت شهرداری است که از آن جمله می‌توان به سرانه فضای سبز، تاسیسات و تجهیزات اشاره کرد که از این حیث با تامین اعتبار مشکلی در اجرا نداریم اما مشکل اساسی در این ارتباط تامین سرانه‌هایی است که باید توسط وزارتخانه‌ها و سازمانهای عمومی دولتی انجام بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: به عنوان مثال در ارتباط با سرانه آموزش و پرورش، فرهنگ و هنر، سرانه‌های مذهبی و همچنین سرانه‌های حوزه بهداشت و درمان باید وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های متولی در این حوزه وارد شوند و در واقع در طرح تفصیلی پهنه و کاربری این سرانه‌ها دیده شده است.

شهرداری منطقه 22 افزود: در طرح تفصیلی منطقه 22 علاوه بر تامین سرانه‌های آموزشی و درمانی توجه ویژه‌ای نیز به جمعیت منطقه شده است و در واقع اولویت در منطقه 22 احداث سرانه‌های مورد نیاز در منطقه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در طرح تفصیلی مصوب سال 91 ظرفیت جمعیتی 750 هزار نفر برای منطقه 22 پیش‌بینی شده بود، گفت: در طرح تفصیلی جدید این ظرفیت به 520 هزار نفر کاهش پیدا کرده است و با توجه به جمعیت فعلی 480 هزار نفری در منطقه 22 تنها اجازه ساخت و ساز برای 40 هزار نفر در منطقه 22 داده خواهد شد.

نوذرپور ادامه داد: افق جمعیتی منطقه 22 در طرح تفصیلی 520 هزار نفر پیش‌بینی شده که همانطور که اعلام شد هم اینک 480 هزار نفر در این منطقه ساکن هستند و با این سیاست می‌توانیم شاهد افزایش سرانه‌ها آموزشی و... در منطقه 22 باشیم.

وی افزود: طرح تفصیلی فعلی ظرفیت جمعیت پذیری ۷۵۰ هزار نفر را دارد اما طرح ویژه به ۵۲۰ هزار نفر محدود شده است، یعنی دیگر خیلی قابلیت ساخت و ساز تا افق طرح نخواهیم داشت

وی اظهار داشت: این مساله در راستای تامین سرانه های خدمات عمومی است که باید دولت "سازمان زمین شهری" را مکلف کند که با توجه به تاخیر تامین سرانه زمین در اختیار وزارتخانه های قرار دهد و بودجه آنهم تامین شود.

به گفته وی تراکم منطقه ۲۲ یک پنجم دیگر مناطق تهران است و بیش از ۱۴ منطقه تهران از ظرفیت جمعیت پذیری طرح جامع عبور کرده اند و ممکن است کمبود سرانه مسکن مدیران ارشد را وسوسه کند که در این منطقه در سالهای آینده ساخت و ساز انجام شود.

نوذرپور گفت: در حال حاضر براساس توافقات گذشته بیش از ۴۸۰ هزار نفر بارگذاری جمعیت در منطقه صورت گرفته و تا پایان مهلت قانونی برای ۴۰ هزار نفر دیگر امکان سکونت فراهم می شود و تمامی اراضی دیگر در منطقه ۲۲ با کاربری فراغت و حفاظت زیست محیطی حفظ شده و مجوز ساختمانی داده نمی شود.

نودرپور با اشاره به اینکه طرح تفصیلی مصوب اخیر به پیشنهاد حسن رسولی در شورای شهر یک بند اضافه شد که از دولت خواسته شده برای تامین سرانه هایی که دچار کمبود هستیم به ویژه آموزش و پرورش سازمان زمین شهری مکلف شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر 150 پروانه برای تعیین تکلیف در نوبت قرار دارند، گفت: این تعداد پرونده توافقاتی است که در دوره گذشته انجام شده است و فاقد پروانه ساختمانی است که براساس طرح تفصیلی با آنها رفتار خواهیم کرد که بخشی از این پروانه‌ها مربوط است به تعاونی‌ها که بزودی این تعداد پروانه رسیدگی خواهد شد و آنهایی که براساس طرح تفصیلی اجازه ساخت و ساز داشته باشند مجوز دریافت و مابقی پرونده‌ها نیز براساس قانون با آنها برخورد خواهد شد و در واقع وجه پرداختی آنها داده خواهد شد.

شهردار منطقه ۲۲ بیان کرد: فضاهای عمومی گسسته و حضور ناپذیری که در منطقه شکل گرفته بود به واسطه ساخت و ساز بیش از ظرفیت اکولوژیکی بارگذاری شدند و در آسیب شناسی منطقه توسعه خودرو محور با لحاظ این دو خط اصلی و یک ایستگاه توسعه به سمت حمل و نقل عمومی محور می رود و بحث tod در این طرح دیده شده است.

نوذرپور با اشاره به نادیده گرفتن ملاحظات زیست محیطی و تاثیری که بر جریان باد ورودی به شهر تهران داشته است. شدت گرفتن مال سازی را از دیگر مسایل این منطقه عنوان کرد و گفت: ۸۴۸ هزار متر مربع بارگذاری تجاری در این منطقه وجود دارد.

وی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست در اولویت برنامه های منطقه است گفت: از همین رو توسعه محدوده بزرگراه های همت، حکیم و غرب منطقه مهار شده است و دسترسی معابری که در جریان های خنک منطقه بوده است حذف شده است.

نوذرپور تاب آوری منطقه ۲۲ در برابر بحران را یکی از رویکردهای این طرح تفصیلی برشمرد و گفت: تشکیل بانک زمین و اولویت توسعه کیفی به جای توسعه کمی از دیگر اولویت های منطقه خواهد بود.

وی در خصوص تامین منابع آبی دریاچه چیتگر نیز گفت: دریاچه مشکلی از جهت تامین آب ندارد و تصفیه آب آن سالانه ۵ میلیارد برای شهرداری هزینه دارد.

نوذر پور دریاچه چیتگر را جزیره خنک منطقه عنوان کرد و اظهار داشت: فضاهای عمومی خوبی را برای منطقه شکل داده و اگر پلی که در حال نهایی شدن مطالعات است، موسوم به پل بام آسمان با قطر ۷۰۰ متری و چرخ و فلک پیرامونی آن احداث شود این پل به سومین المان شهری تهران تبدیل می شود.

علی نوذرپور همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجتمع تفرجگاهی میرحسینی که در حال حاصر در اختیار یک نهاد نظامی است،آیا به شهر و شهروندان تهرانی باز میگردد یا نه،گفت:استقرار این نهاد در مجتمع تفرجگاهی میرحسینی به طور موقت است.سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران در حال مکاتبه با این نهاد است تا این مجتمع که متعلق به شهرداری است و پهنه آن فضای  سبز محسوب می‌شود،برای بهره‌برداری به شهرداری بازگردانده شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نوذرپور طرح تفصیلی منطقه 22 تأمین آب فضای سبز تامین سرانه شهرداری منطقه 22 طرح تفصیلی شهردار منطقه فضای سبز منطقه 22 ساخت و ساز حمل و نقل پیش بینی خواهد شد منطقه ۲۲ هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۴۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟

همشهری آنلاین- سید محمد فخار: رئیس شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه صحن شورای شهر روز یکشنبه دوم اردیبهشت‌ماه از روند طی شدن مراحل آزمایشی قطار ملی مترو برای ورود به ناوگان خبر داد. به‌گفته مهدی چمران یک رام قطار ملی مترو در حال گذراندن مراحل آزمایشی است و در همین راستا هفته آینده بازدیدی از این قطار صورت خواهد گرفت تا این واگن‌ها بتوانند وارد چرخه خدمت‌رسانی شوند.

آغاز تولید انبوه قطار ملی مترو

۲۰فروردین امسال بود که روند مسافرگیری قطار ملی مترو کلید خورد. طبق اطلاعاتی که از معاونت حمل‌ونقل شهرداری به همشهری رسیده، در این زمینه تست‌های استاندارد قطار ملی مترو و صدور گواهی ایمنی حرکت با مسافران قطار، فرایند سیر با مسافر قطار در خطوط اصلی متروی تهران با اعزام قطار به متروی پرند آغاز شد. این قطار طبق جدول زمانی تعیین شده در حد فاصل ایستگاه شاهد در تهران تا ایستگاه شهر پرند و بالعکس تردد خود را آغاز کرد. طراحی و ساخت سیستم رانش این قطار برای نخستین‌بار در کشور توسط فناوران جهاددانشگاهی علم و صنعت انجام شده است. با توجه به انجام موفقیت‌آمیز مسافرگیری قطار ملی مترو، پروژه طراحی و ساخت ۱۱۳واگن مترو که نیاز مبرم کلانشهر تهران است، اجرایی می‌شود تا ضمن رفع نیاز کشور در زمینه واگن‌های مترو به ایجاد اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و جلوگیری از خروج آنها از کشور کمک شود.

صدور مجوز بین‌المللی

قطار ملی مترو به‌تازگی توانسته با صدور تأییدیه مجامع رسمی و بین‌المللی فعال در این حوزه، مجوز تولید انبوه را دریافت کند. عمق داخلی‌سازی‌ قطعات و تجهیزات قطار ایرانی ۸۵درصد است. از سال۱۴۰۲، پیگیری‌های لازم به‌منظور دریافت تأییدیه‌های فنی از سوی ناظر بین‌المللی پروژه طراحی و ساخت قطار ملی مترو سرعت گرفت و با اعمال شاخص‌های استاندارد و جهانی صنعت تولید واگن، نهایتاً این افتخار ملی، تأییدیه اولیه سیر ایمن با مسافر را اخذ کرد. بدین‌ترتیب با اقدامات صورت گرفته، این قطار می‌تواند وارد شبکه متروی تهران شود و فعالیت خود را با حضور مسافران به میزان ۵۰هزار کیلومتر انجام دهد. کاظم طاهرزاده، مدیر پروژه قطار ملی در این‌باره می‌گوید: تمام کارهای مربوط به امور اداری تولید انبوه قطار ملی انجام شده و تا یک‌ماه دیگر شاهد شروع تولید انبوه آن در شرکت واگن‌سازی تهران خواهیم بود. این اقدام برای آن است که در فرایند تولید انبوه قطار ملی مترو، تمام پارامترهایی را که باید بهینه‌سازی شود شناسایی و رفع کنیم.

با تامین اعتبارات لازم از سوی دولت، می‌توان فرایند تولید انبوه قطار ملی مترو با سطح داخلی‌سازی‌ ۸۵درصد را با جدیت دنبال کرد تا در کنار روش تامین واگن از محل فاینانس خارجی، ظرفیت‌های داخلی صنعت واگن‌سازی‌ فعال و نیاز انباشته شبکه حمل‌ونقل ریلی پایتخت و حتی کلانشهرهای کشور به ناوگان استاندارد به مرور زمان محقق شود.

در این پروژه بزرگ، هم‌افزایی توان علمی و اجرایی شرکت‌های دانش‌بنیان و ارگان‌های مرتبط با صنایع داخلی، این واقعیت را متبلور ساخت که می‌توان با تکیه بر توانمندی نیروهای ایرانی، کارهای بزرگ، سخت و پیچیده را به سرانجام رساند؛ این پروژه نیز محصول همراهی نهادهای مختلفی ازجمله نهاد علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، جهاد دانشگاهی، مپنا لکوموتیو، شرکت واگن‌سازی‌ تهران و ۲۵شرکت دانش‌بنیان بود که خوشبختانه زحمات آنها با موفقیت به‌بار نشست.

جزئیاتی از قطار ملی مترو

۱.طراحی کاملا ایرانی

تمامی بخش‌های داخلی قطار ملی در بخش طراحی و ساخت، حاصل تلاش متخصصان ایرانی است. محیط واگن‌ها با خلاقیت، زیبایی و طراحی بهینه، فضای مطلوبی را فراهم آورده است.

بدنه قطار ملی مترو با طراحی مهندسان و کارگران در سالن‌های تولید و مونتاژ شرکت واگن‌سازی تهران آغاز شد تا ساخت بدنه فلزی نیز ۱۰۰درصد ایرانی باشد.

۲.بوژی ایرانی

بوژی ترکیبی از چرخ و محور را تشکیل می‌دهد و از طریق شاسی به زیر واگن متصل می‌شود. این محصول تا پیش از این ۱۰۰درصد وارداتی بود، اما در پروژه قطار ملی مترو بومی‌سازی‌ و طراحی فریم آن به‌صورت کامل انجام گرفت. اجزای اصلی تشکیل‌دهنده بوژی شامل فریم، چرخ، محور و سیستم‌های اولیه و ثانویه است که سیلندرهای ترمز، موتور و گیربکس نیز روی فریم بوژی نصب می‌شود. این بخش قطار مترو شامل ۲ نوع موتوردار و کشنده است.

۳. رفع انحصار خارجی

یکی از بخش‌های قطار مترو که از سوی کشورهای سازنده همواره مورد تغییر قرار گرفته، سیستم راهروی بین واگنی است. در این زمینه برای نخستین‌بار در کشور، طراحی و ساخت سیستم راهروی بین واگنی برای قطار ملی مترو انجام شد.

۴.فناوری پیشرفته سیستم ترمز

بی‌شک ازجمله حیاتی‌ترین قطعات مترو، سیستم ترمز آن است که از پیچیدگی، ظرافت و حساسیت بالایی به واسطه توقف‌های متعدد برخوردار است. طراحی و ساخت سیستم ترمز در پروژه قطار ملی مترو توسط شرکت تیوان ترمز با همکاری طرف خارجی انجام شد.

۵.اطلاع‌رسانی هوشمند

متخصصان و مهندسان کشور با اشراف تکنیکال سیستم اطلاع‌رسانی را وارد فرایند طراحی قطار ملی کردند. این سامانه به لحاظ خلاقیت، گامی نو محسوب می‌شود و در مرحله تست است.

۶. ابتکار ایرانی در سیستم تهویه

سیستم تهویه قطار ملی مترو برای نخستین‌بار در کشور صورت گرفته است. در این پروژه با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی از خروج مبالغ قابل‌توجهی ارز از کشور ممانعت به عمل آمد.

۷.مانیتورینگ درها

طراحی و ساخت مکانیسم مربوط به در واگن مترو سیستم DCU است که توانسته تمامی تست‌های استاندارد اروپا و تأییدیه‌های بین‌المللی را اخذ کند و امکان مانیتورینگ کامل را دارد.

۸.نوآوری در سیستم رانش

در ساخت سیستم رانش قطار مترو زنجیره کامل سیستم رانش شامل ترکشن موتور، گیربکس و کوپلینگ، باکس برق فشار قوی، مبدل برق کمکی، مبدل کنترل ترکشن موتور، مقاومت ترمزی و سلف خط بومی‌سازی‌ شده است.

کد خبر 846623 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ریل و راه آهن - قطار شهردارى تهران مترو تهران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • خبرهای جدید از افزایش تعطیلات آخر هفته از زبان یک نماینده مجلس
  • شهرداری تهران به دنبال ارائه کیفی خدمات در نمایشگاه کتاب است
  • در حاشیه خبرهای فارس ؛ دریافت تعرفه های سنگین برخی پزشکان
  • مروری بر آخرین خبرهای ورزشی استان
  • تزریق ۲۰۷ میلیون مترمکعب آب به سفره زیر زمینی
  • سرنوشت رژیم اشغالگر صهیونیستی بعد از تنبیه در عملیات وعده صادق چه خواهد بود؟
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • تشخیص خبرهای جعلی از خبرهای واقعی با سواد رسانه‌ای + فیلم
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • محدودیت «تیک‌تاک» در آمریکا احتمالاً هفته آینده به تصویب سنا می‌رسد.