Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@08:26:15 GMT

درمان افسردگی با گیاه شوید

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۲۰۱۸۲

درمان افسردگی با گیاه شوید

گیاه شوید دارای خواص بی‌شماری مانند جلوگیری از بروز سرطان، کاهش کلسترول، تقویت استخوان‌ها و بهبود علائم افسردگی است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شوید گیاهی یک ساله تا دو ساله است که ارتفاع آن به یک متر می‌رسد. برگ‌های این گیاه به رنگ سبز است و طعم شیرینی دارد. طبیعت گیاه شوید گرم و خشک بوده و سرشار از آنتی اکسیدان، فلاونوئید، ویتامین‌های A ،C، و B، کلسیم، منگنز و آهن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه مصارف غذایی و دارویی فراوانی دارد. عصاره، تخم و عرق شوید نیز در طب سنتی کاربرد فراوانی دارد. در ادامه به بررسی خواص دارویی گیاه شوید می‌پردازیم:

جلوگیری از بروز سرطان

بوی گیاه شوید به خاطر وجود مونوترپن‌هایی موسوم به لیمونن (limonene)، کاروون (carvone) و آنتوفران (anethofuran) است این مواد خاصیت ضدسرطانی داشته و با تحت تأثیر قرار دادن آنزیم‌هایی به نام گلوتاتیون اس- ترانسفراز (glutathione-S-transferase)، مانع بروز سرطان در بدن می‌شود. علاوه بر این آنتی اکسیدان‌های موجود در گیاه شوید می‌تواند اثرات رادیکال‌های آزاد تولید شده در بدن را خنثی کند و مانع بروز سرطان شود.

کاهش کلسترول

نتایج مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام گرفته است، نشان می‌دهد که مصرف عصاره و قرص شوید در موش‌هایی با کلسترول بالا باعث به وجود آمدن تأثیرات مثبت روی پروفایل لیپیدی آن‌ها شده است. پژوهشی مشابه روی انسان نیز نشان دهنده اثرات مثبت شوید بر کاهش کلسترول خون بود. در این آزمایش سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید افرادی که این گیاه را مصرف کردند، کاهش یافت؛ البته میزان کلسترول خوب (HDL) این افراد تغییر قابل ملاحظه‌ای نکرد.

تقویت استخوان‌ها

پوکی استخوان نوعی بیماری است که هزاران نفر در سراسر دنیا را درگیر خود کرده است. کلسیم یکی از مؤلفه‌های اصلی رشد استخوان‌ها و همچنین ترمیم استخوان‌های آسیب دیده به شمار می‌رود. از آنجایی که گیاه شوید دارای کلسیم فراوانی است، می‌تواند به عنوان یک ماده معدنی مناسب مانع تحلیل رفتن استخوان و از دست رفتن تراکم استخوانی شود.

بهبود علائم افسردگی

از دیگر خواص این گیاه می‌توان به بهبود علائم افسردگی و افزایش کیفیت خواب افراد اشاره کرد. دو ماده موجود در گیاه شوید به نام وایسنین (vicenin) و کائمفرول (kaempferol) به تسریع تولید هورمون‌ها در بدن کمک کرده و باعث به وجود آمدن احساس آرامش در بدن می‌شود. علاوه بر این وجود ویتامین B6 در این گیاه به درمان اختلالات مربوط به خواب کمک می‌کند. نتایج مطالعات محققان نشان می‌دهد کمبود ویتامین B6 در بدن باعث افزایش استرس روانی و مشکلات خواب می‌شود؛ البته افزایش بیش از حد این ماده در بدن نیز مانند کمبود آن می‌تواند باعث بروز اختلالات خواب شود.

کد خبر 429693

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گياهان دارويي خواص درمانی سرطان افسردگی اختلالات خواب کاهش کلسترول خون گیاه شوید خواص گیاه شوید شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق استخوان ها بروز سرطان گیاه شوید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۰۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است

ایسنا/خراسان جنوبی ‌مالاریا یک بیماری خطرناک است و اگر دیر تشخیص داده شود خطرآفرین خواهد بود.

محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مالاریا یک بیماری عفونی خطرناکی است که با علائم لرز، تب، تعریق، بدن درد، بی حالی، سردرد و... در افراد بیمار بروز می‌کند که از خصوصیات  این بیماری دوره‌ای بودن این علائم است و در صورتی که دیر تشخیص داده شود می‌تواند برای فرد خطر آفرین باشد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر تمامی مراحل تشخیص و درمان بیماری رایگان در مراکز فوق انجام می‌شود، بیان کرد: این بیماری ازطریق گزش پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و افرادی که دارای علائم فوق است و خصوصا اگر سابقه مسافرت به کانون‌های مالاریای کشور شامل مناطق جنوبی و جنوب شرق کشور را داشتند و یا سابقه مسافرت به کشورهای خارجی را داشتند، می‌بایست برای بررسی از نظر بیماری مالاریا به مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کند.

عبدالرزاق نژاد گفت: خوشبختانه با اجرای موفق برنامه‌های مراقبت بیماری مالاریا، این بیماری در کشور در مرحله پیش حذف قرار گرفته است، هرچند که در یکی دو سال اخیر به دلایل متعدد افزایش موارد وارده بیماری از کشورهای همسایه شرقی، موارد بروز بیماری در سطح کشور افزایشی بوده است ولی با تشدید برنامه‌های مراقبت توسط مراکز بهداشتی و همکاری سایر ادارات مرتبط، حذف این بیماری در کشور هدف گذاری شده است.

رییس مرکزبهداشت خراسان جنوبی اظهار کرد: درسال گذشته 4 بیمار مثبت مالاریا در افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان داشتند شناسایی شده که خوشبختانه همه موارد با پیگیری اکتیو مراقبین سلامت بطورکامل درمان و بهبودی کسب کردند.

وی افزود: در حال حاضر مراقبت این بیماری شامل آموزش، بیماریابی، درمان و....به منظور پیشگیری از شیوع و بروز آن در شهرستان، در سطح مراکز خدمات جامع سلامت تشدید یافته است.

عبدالرزاق نژاد بیان کرد: برای مبارزه با این بیماری باید با افزایش آگاهی مردم، بیماریابی فعال خصوصا در بیماران دارای علائم ذکر شده، درمان به موقع و کامل بیماران، خشکاندن آب‌های راکد بلا استفاده، دفن بهداشتی فاضلاب و جلوگیری از رها سازی فاضلاب در معابر و... انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • پشمینه رستنی شفابخش دشت‌های اصفهان
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی
  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده