Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک بررسی پژوهشی که توسط محققان کشورمان انجام شده است، نشان می‌دهد که استفاده از داروی معروف «دیازپام» که به‌عنوان دارویی آرام‌بخش شناخته می‌شود، می‌تواند موجبات عقیمی مردان را فراهم آورد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ اختلال در تولید اسپرم و آسیب در این روند که اصطلاحاً «اسـپرماتوژنز» نامیده می‌شود، از شایع‌ترین علل ناباروری مردان به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترومـا یـا نقص‌های بدنی در سیسـتم تناسلی و یا اسـتفاده از برخی داروهـا برای درمان بیماری‌ها باعث اختلال در تولید اسپرم و درنهایت منجـر بـه عقیمی در مردان می‌شوند.

ناباروری به معنای عدم توانایی زوجین در بچه‌دار شـدن پـس از حـداقل یـک سـال مقاربـت بـدون اسـتفاده از وسایل پیشـگیری از بارداری اطلاق می‌شود. بنابر گزارش سازمان بهداشـت جهـانی، ناباروری حدود 80 میلیون زوج در سراسـر دنیـا را تحـت تأثیر قـرار داده است که 50 درصد آن‌ها وابسـته بـه علـل مردانـه اسـت.

بر اساس نظر متخصصان، مطالعات نشان داده‌اند که عوامل محیطی ازجمله مواد سمی، آفت‌کش‌ها، برخی نانوذرات و تشعشـعات بـر روی نابـاروری مـردان اثـرات مضـری دارند. همچنین مصرف الکل و دخانیات و همچنین کـار بدنی سـنگین و مشاغل نشسته نیز می‌توانند با ناباروری مـردان در ارتبـاط باشـند. به‌علاوه، بیماری واریکوسل نیز از عوامل مهم محیطی مـؤثر بـر نابـاروری مردان است. اما داروهای مختلف می‌توانند نقش ویژه‌ای در این خصوص بازی کنند که بایستی این موضوع به‌خوبی مورد مطالعه قرار گیرد.

در این راستا، محققانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مطالعه‌ای را انجام داده‌اند که در آن تأثیر داروی آرام‌بخش و خوب آور دیازپام بر روند اسپرماتوژتز و وضعیت بافت بیضه مور ارزیابی علمی واقع شده است.

در این مطالعه، از موش‌های صحرایی نژاد ویستار به‌عنوان جانوران مدل استفاده شده است که بر روی آن‌ها، دوزهای 2، 3، 4 و 5 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن از داروی دیازپام به مدت 14 روز آزمایش گردیده است.

نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهند که داروی دیازپام که به‌عنوان دارویی آرام‌بخش و خواب‌آور، اغلب بدون توجه خاص و به‌صورت خوددرمانی توسط افراد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند بر روند اسپرماتوژنز تأثیر کاهشی داشته باشد و مردان را به سمت ناباروری سوق دهد.

در این خصوص، مریم طهرانی پور، دانشیار و پژوهشگر گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و همکارانش اظهار داشته‌اند: «در بررسی‌های ما مشخص شد که پارامترهایی نظیر وزن، قطر بزرگ و کوچک بیضه، درصد اسپرم‌های زنده و تعداد اسپرم با تحرک روبه‌جلو در موش‌هایی که به آن‌ها دیازپام تزریق شده بود، کاهش نشان می‌دهند».

این یافته‌ها که در «مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان» منتشر شده‌اند، نشان از آن دارند که بایستی در مصرف این دارو بالأخص به شکل خودسرانه و در مقدار زیاد پرهیز نمود.

طهرانی پور و همکارانش معتقدند: «البته درک و تفهـیم کامـل مکانیسـم عمـل داروی دیازپـام بـاوجـود چرخه‌های طویل اسپرماتوژنز و عواملی کـه ممکـن اسـت در محـور تولید مثلی مداخله کنند، نیاز به انجام مطالعات بیشتری دارد».

به همین دلیل آن‌ها پیشنهاد داده‌اند که این آزمایش، توسط گروه‌های دیگری از محققان با افزایش طول دوره درمان و همچنین آزمودن سایر دوزهـا تکرار گردیده و نتایج آن اطلاع‌رسانی شود

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دارو مردان عقیم مصرف دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۴۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟

ایتنا - اولین دارویی که روند آلزایمر را کند می‌کند، بیش از یک سال است که در ایالات متحده به بازار آمده، اما فروش آن کم بوده است. همچنین ماه‌ها طول کشید تا سیستم‌‌های بیمارستانی بزرگ استفاده از این دارو را آغاز کنند و برخی شرکت‌های بیمه هم آن را تحت پوشش قرار ندادند.
پزشکان می‌گویند برخی بیماران احتمالا به دلیل تاثیر محدود و عوارض جانبی احتمالی داروی لکمبی (Leqembi) در مصرف این دارو تردید دارند زیرا سال‌ها طول می‌کشد تا بهترین شکل مصرف این دارو و عوارض آن مشخص شود و برای بهبود روش‌های تشخیص آلزایمر نیز باید پیشرفت‌هایی صورت بگیرد و نیازمند تحقیقات بیشتر است.

بیش از شش میلیون نفر در آمریکا و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که شایع‌ترین نوع زوال عقل است. برای این بیماری هیچ درمانی وجود ندارد اما لکمبی می‌تواند پروتئین چسبنده مغز به نام آمیلوئید را که عامل اصلی بیماری آلزایمر است، از بین می‌برد.

تحقیقات نشان می‌دهد افراد دارای علائم خفیف این بیماری با مصرف این دارو می‌توانند پیشرفت بیماری‌ را تا چند ماه به تاخیر بیندازند. هرچند برخی کارشناسان می‌گویند این تاخیر ممکن است آنقدر نامحسوس باشد که بیماران متوجه نشوند.

 
سازمان غذا و داروی ایالات متحده تابستان ۲۰۲۳ مصرف داروی لکمبی را برای بیماران در مراحل اولیه به طور کامل تایید کرد. شرکت ژاپنی ایزای (Eisai)، سازنده این دارو، هم ابتدا انتظار داشت که تا پایان ماه مارس، ۱۰ هزار بیمار از این دارو به شکل تزریق با سرم استفاده کنند اما مدیران این شرکت کمی بعد این پیش‌بینی را کاهش دادند؛ البته می‌گویند فروش رو به رشد است.

دکتر علی‌رضا عطری، متخصص مغز و اعصاب که مشاور حقوقی شرکت ایزای است، می‌گوید: «این رویکرد بسیار مرحله‌ای و گام به گام است. هرچه بیشتر درباره آن یاد بگیریم‌، آن را بیشتر گسترش و بسط خواهیم داد.»

به گفته پزشکان، برای شناسایی سریع بیماران و شروع درمان قبل از پیشرفت بیماری، باید اقدام‌های بیشتری انجام شود که روندی مبهم است. از طرفی ممکن است برخی بیماران واجد شرایط استفاده از داروی لکمبی نباشند، زیرا با داروهایی که برای جلوگیری از سکته مصرف می‌شود، تداخل دارویی دارد. وقت گرفتن از متخصص مغز و اعصابی هم که این دارو را تجویز می‌کند، احتمال دارد چند ماه‌ طول بکشد.

دیگر خبرها

  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می‌رود
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مردان متولد این ماه‌ها به سختی عاشق می‌شوند!
  • نشان‌دار شدن ۱۳۹۱ زوج نابارور در سامانه بیمه سلامت کهگیلویه و بویراحمد
  • پرمصرف‌ترین داروها در ایران
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • نشان‌دار شدن بیش از ۲ هزار زوج نابارور در استان کرمانشاه