Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@22:35:43 GMT

اعتراض انجمن زنان پژوهشگر تاریخ به برکناری علی ططری

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۲۹۲۷۳

اعتراض انجمن زنان پژوهشگر تاریخ به برکناری علی ططری

به گزارش خبرنگار مهر، در پی کنار گذاشتن علی ططری از ریاست مرکز اسناد مجلس، توسط حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا قاسمیان، رییس جدید کتاب، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، انجمن زنان پژوهشگر تاریخ طی نامه‌ای به محمد باقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، اعتراض خود را به این اتفاق اعلام کرد. متن نامه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر قالیباف ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام

کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی از مهم‌ترین و با سابقه‌ترین نهادهای فرهنگی کشور است؛ نخستین محفل فرهنگی مردم‌نهاد با پیشینه یکصد و چهارده سال خدمت و اثرگذاری علمی و فرهنگی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامدارانی از زن و مرد در این نهاد کوشیده و بالیده و خدمت‌رسانی داشته‌اند که با نگاهی گذرا به کارکرد کتابخانه می‌توان به‌درستی این کلام صحه گذارد. در واقع کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس، با وجود فرهیختگان و عالمانی چون دکتر رجبی، دکتر جلالی، حج الاسلام دکتر ابهری، دکتر رسول جعفریان که نام و آوازه علم و دانش و منش ایشان، فراتر از مرزها موجب خوشنامی و بالندگی جایگاه این مرکز مهم فرهنگی شده است، بیش از حد تصور نقش مهم و مؤثری بر تدوین و تکمیل تاریخ و پژوهش‌های تاریخی دارد. بدیهی است به همان اندازه تغییر و تحولات مدیریتی این مرکز هم مورد توجه جامعه تاریخی، علمی و فرهنگی خواهد بود. چرا که همان گونه که مجلس خانه ملت است، مرکز کتابخانه، موزه و اسناد مجلس نیز خانه اهل تاریخ، علم و فرهنگ این سرزمین است و به آسانی راضی به افول و خاموشی چراغ این خانه نخواهند بود.

مرکز اسناد این مجموعه وزین، از اصلی‌ترین مراکز رجوع اهل تاریخ، محققان، دانشجویان و استادان تاریخ کشور است که حداقل طی ۲۰ سال گذشته، سهم به سزایی در اعتلای پژوهش‌های تاریخ معاصر و مطالعات تاریخ پارلمان در ایران داشته است. بدیهی است این تلاش‌ها و ثمرات علمی و آثار منتشر شده در حوزه‌های مذکور، نتیجه همکاری و خدمات ارزنده مسئولان مسئولیت‌پذیر و کارآشنایی بوده است که فقدان امروزی آنها، خسران جبران ناپذیری در تداوم این فعالیت‌ها خواهد بود. در حالی که خدمات خالصانه همراه با تخصص و تعهد افرادی چون دکتر علی ططری با سابقه‌ای بیش از ۱۲ سال در مدیریت مرکز اسناد، توانست منشاء خیرات علمی و فرهنگی بی‌شماری شود که نتایج آن در نوشته‌ها و تاٌلیفات پژوهشگران مشهود است. بر اهل تاریخ و پژوهشگران تاریخ معاصر، پذیرفتنی نیست در تغییرات مدیریتی این مرکز، بدون در نظر گرفتن اهمیت، حساسیت، تخصص، کارآمدی و تجربه مدیریتی که علاوه بر انجام وظیفه معمول، موجب شناسایی و بازنمایی تلاش‌ها و کارکرد منتخبان ملت در طول یکصد و چهارده سال حضور در پارلمان ایران گردید، اینک بدون در نظر گرفتن این ویژگی‌ها و به دنبال تصمیم ناآگاهانه از سوی ریاست جدید کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، نه تنها مدیریت مرکز اسناد را که از معدود مدیران توانمند در حیطه مسئولیت خویش بودند، به خامی معزول نمودند بلکه جایگزین ایشان نیز از کمترین مزیت‌ها و تخصص لازم در مقایسه با مدیر معزول برخوردار نیستند.

اگر معیار این تغییر، کارآمدی، تخصص، ارتقای سطح دانش مدیریتی، جوانگرایی و نامداری این مدیریت است که متاسفانه هیچیک از این موارد در این جابجایی حتی به شکل صوری حاصل نشده و صرفاً نابخردی و ناآشنایی ریاست جدید با اهمیت این مرکز و زیر مجموعه دانشی مخاطبان آنکه جامعه دانشگاهی، علمی و فرهنگی ایران است به نمایش درآمده است. جامعه فرهیخته و دغدغه‌مندی که مسلماً به آسانی از هر اقدام غیر معقول که جز خسران و اتلاف سرمایه‌های معنوی، علمی، فرهنگی و مادی این سرزمین، چشم پوشی نخواهد کرد.

انجمن زنان پژوهشگر تاریخ به عنوان یکی از انجمن‌های صنفی تاریخ از جنابعالی تقاضا دارد، با توجه به حساسیت شرایط موجود و لزوم تصدی افراد با تجربه (چنانچه در سراسر جهان اینگونه است) که به عنوان عصاره دانش و خدمات تخصصی، حکایت از انتخاب بخردانه در استمرار تجربه و دانش به شمار می آید، ریاست کنونی نیز، نه خود و نه جامعه علمی و محققان کشور را از مدیریت مرکز اسناد که تاکنون به دست فردی با تجربه و متخصص که ضروریات کار را شناخته و حداقل با درک صحیح از جایگاه مرکز اسناد مجلس، با ۴ رئیس کتابخانه، موزه و اسناد همکاری داشته و در واقع خود تاریخ زنده این مرکز به شمار آمده و می‌تواند همچنان مصدر خدمات شایانی در این حوزه باشد، محروم نسازد. لذا انتظار می‌رود با ادامه مدیریت دکتر ططری، به عنوان یکی از مدیران با تجربه و توانمند در عرصه تخصصی مذکور، بر این مرکز موافقت کرده و انتصابات اشتباه اخیر ملغی گردد.

با سپاس

انجمن زنان پژوهشگر تاریخ

۲مرداد ۱۳۹۹

کد خبر 4981644 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: غلامرضا قاسمیان کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس محمد باقر قالیباف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تازه های نشر ادبیات جهان ترجمه ویروس کرونا گردشگری بازار نشر کتاب و کتابخوانی ادبیات کودک و نوجوان رایزنی فرهنگی تجدید چاپ سازمان اسناد و کتابخانه ملی معرفی کتاب موزه انجمن زنان پژوهشگر تاریخ موزه و مرکز اسناد مجلس مجلس شورای اسلامی علمی و فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۲۹۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج،  مهدی رمضانی عصر امروز در دیدار با نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: شبکه کتابخانه‌های عمومی در کشور یک شبکه گسترده و اثرگذار است و قریب به 3800 کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد.

وی با ذکر اینکه بعد از مساجد و مدارس، گسترده‌ترین شبکه فرهنگی جمهوری اسلامی کتابخانه‌ها هستند، گفت: خدمات متنوع و اثرگذار فرهنگی و اجتماعی امروزه در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود در حالی‌که قبلاً نگاه اینگونه بود که کتابخانه یک سالن مطالعه است!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده و کتابخانه مرکزی سنندج نیز بر همین پایه و اساس  شکل گرفته است که تنوعی از خدمت در آن وجود دارد که همین تنوع خدمت اثرگذاری را هم به دنبال دارد.

وی با اشاره به تعداد قابل توجهی کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور عنوان کرد: ایران از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها جزو 20 کشور اول دنیاست و در منطقه جایگاه نخست و در آسیا هم جزو 5 کشور اول است. در حوزه توسعه خدمات اتفاقات خوبی را توانستیم رقم بزنیم و پیشروی مطلوبی داشته‌ایم.

تولید بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور

رمضانی از برگزاری محافل قرآنی در ماه رمضان امسال خبر داد و اظهار کرد: یکی از مواردی و مسائلی که راجع به کتاب هست مربوط به قرآن کریم است حتماً باید در این حیطه کار شود، ما در پی اهمیت آن محافل  قرآنی را در کتابخانه‌های عمومی کشور راه‌اندازی کردیم که با استقبال بی‌نظیری روبه‌رو شدیم.

وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان امسال بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور تولید و به دست مردم عزیز کشورمان رسید که بی‌شک اتفاق مهمی بود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح، ابراز داشت: تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

وی با بیان اینکه تمام تلاشمان فراهم کردن دسترسی آسان مردم به کتابخانه‌ها است، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم مسئله کتابخوانی را حل کنیم باید به حوزه مدارس و کودک نوجوان توجه کنیم.

نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به افزایش قیمت در حوزه کتاب و شعار دولت مبنی بر عدالت فرهنگی افزود: یکی از زمینه‌هایی که می‌تواند عدالت فرهنگی را برقرار کند، راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار است که در حال پبگیری و جذب خودرو و تجهیزات هستیم که یقیناً با اجرای دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اختصاص خودروها، کردستان نیز ویژه دیده خواهد شد.

به گفته رمضانی، کردستان، استانی است که مردمان فرهنگی و نویسندگان و هنرمندان توانمندی دارد که نگاهمان توجه به این ظرفیت‌هاست، البته محدودیت‌هایی هم از حیث تولید منابع داریم اما نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است و امیدواریم بتوانیم منابع و قرینه‌سازی مناسب هر گروه هدف را فراهم کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • ثبت و ضبط تاریخ شفاهی یزد قدیم در اولویت مرکز اسناد
  • دکتر ساکت به دور از مواضع سیاسی دنبال کار فرهنگی بود
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • ثبت تاریخ شفاهی یزد قدیم، از اولویت های مرکز اسناد و کتابخانه ملي استان يزد
  • بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • دکتر طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • آیین یادبود موسسین انجمن ایرانی مطالعات زنان برگزار می شود