Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-16@20:41:51 GMT

امین زاده: آمریکا منشور حقوق بین الملل را نقض کرد

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۳۰۶۸۱

امین زاده: آمریکا منشور حقوق بین الملل را نقض کرد

خبرگزاری مهر: الهام امین زاده کارشناس حقوق بین‌الملل با اشاره به حادثه شب گذشته و نزدیکی دو فروند جنگنده آمریکایی به هواپیمای ماهان در آسمان سوریه اظهار داشت: اقدام جنگنده‌های آمریکایی در تعرض به یک فروند هواپیمای مسافربری ایرانی در حریم هوایی سوریه مصداق بارز نقض بند ۴ ماده ۲ منشور حقوق بین‌الملل است که هر نوع توسل به زور را منع می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تهدید هواپیمای غیر نظامی توسط جنگنده‌های آمریکا، اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق حقوق مدنی و اقتصادی را نقض کرده و با این اتفاق امنیت و حیات جان انسان‌ها در شرایطی که در آسمان بودند و وضعیت بسیار مخاطره آمیزی داشتند را به خطر انداختند.

امین زاده با تأکید بر اینکه اقدام شب گذشته امریکایی‌ها نقض آشکار منشور حقوق بین‌الملل و اسناد حقوقی است، تصریح کرد: دستگاه دیپلماسی باید مراتب اعتراض ایران را به این اقدام غیرانسانی آمریکا به شورای امنیت اعلام کند و از مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد بخواهد که این اقدام آمریکا را محکوم کنند و آمریکا را ملزم به پاسخگویی در این خصوص کند و از سوی دیگر آمریکا مجبور به جبران خسارات مادی و معنوی به مسافرانی شود که دچار وحشت شدند.

این کارشناس حقوق بین‌الملل ادامه داد: دستگاه دیپلماسی باید اعتراض ایران به این اقدام را در شورای امنیت ثبت کند تا آمریکا مورد محکومیت قرار گرفته، زیرا با ابزار نظامی، هواپیمای غیر نظامی را که مسافرانی غیر نظامی داشته تهدید کرده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: امین زاده حقوق بین الملل آمریکا حقوق بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۰۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق بین‌­الملل، پشتوانه «وعده صادق»

قریب به ۸ دهه­ عملکرد خفت‌بار رژیم غاصب صهیونیستی، خصوصاً اقدامات ۷ ماه گذشته این رژیم، عیان کرده است که نمی­‌توان با منطق حقوقی، ولو با همین ضمانت اجرا‌های کم­ و­بیشِ حقوقِ نوپای بین­‌الملل، بر شرارت­‌های این رژیم لگام زد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیأت دولت طی یادداشتی نوشت: اقدامات نظامی در حقوق بین­‌الملل چهارچوب­‌هایی دارد؛ عملیات «وعده صادق» هم در همین چهارچوب صورت پذیرفت. اکنون دیگر بر همه ثابت شده است که رژیم صهیونیستی کوچک‌ترین پایبندی به بدیهیات حقوقی، حقوق بین­‌المللی و حقوق بشری ندارد؛ اوج این عملکرد ضدحقوقی و عبور از همه خط قرمز‌های حقوقی را هم می­‌توان در ۱۹۲ روز گذشته در غزه و حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه دید.

با این همه، اما فارغ از سلسله رخ­داد‌هایی که منجر به اقدامات بامداد یکشنبه ایران علیه رژیم صهیونیستی شد و البته پیرامون این عقبه هم می­‌توان تحلیل­‌های حقوقی متعددی نوشت، حقوق بین­‌الملل بر آغاز و انجام عملیات «وعده صادق» از سوی ایران صحه می­‌گذارد.

«پاسخ» ایران به حمله ابتدایی رژیم صهیونیستی، منطبق بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد است. این ماده «حق طبیعی دفاع مشروع» را برای کشوری که مورد حمله واقع شده، به رسمیت شناخته است.

اگرچه ایرادات بسیاری بر ساختار کنونی سازمان ملل وارد است و حقوقدانانی از سراسر جهان سال­‌هاست به این اشکالات اذعان دارند، اما به هرحال و به اذعان بانیان سازمان ملل، حفظ صلح و امنیت بر عهده شورای امنیت سازمان ملل گذاشته شده است؛ این وظیفه البته مطلق نیست؛ هم ماده ۵۱ منشور ملل متحد این اجازه را به کشوری که مورد حمله واقع شده (ایران) داده تا زمانی که «شورای امنیت اقدام لازم برای حفظ صلح و امنیت» به عمل نیاورده است، در چهارچوب دفاع مشروع از خود دفاع کند، هم قطعنامه «اتحاد برای صلح» مصوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد به وظیفه شورای امنیت برای تأمین صلح و امنیت، قید و شرط زده است.

در کنار همه این­ها، جمهوری اسلامی ایران از سر حسن نیت، پیش­ از آغاز «وعده صادق»، وظیفه شورای امنیت را به سازمان ملل گوشزد کرد، ۱۰ روز هم گذشت، اما این شورا عاجز از برقراری صلح و امنیت ادعایی و ناتوان از لگام زدن به اقدامات ضدحقوقی رژیم صهیونیستی، حتی از تصویب یک قطعنامه درخور علیه رژیم صهیونیستی هم امتناع کرد.

دفاع مشروع در حقوق بین­‌الملل حدود و ثغوری دارد: رعایت اصول «ضرورت» و «تناسب» در دفاع مشروع ضروری است. «وعده صادق» با هدف جلوگیری از استمرار اقدامات جنگ­‌طلبانه رژیم صهیونیستی علیه ایران، تعیین اهداف نظامی و اجتناب از حمله به منازل مسکونی، مراکز درمانی و... دو اصل «ضرورت» و «تناسب» را رعایت کرده و به ملاحظات بشردوستانه در مداخلات نظامی هم توجه کامل داشته است.

برخی توجیهات به‌ظاهر حقوقی دیگر هم در رابطه با «وعده صادق» مطرح شده است که البته خالی بودن دست طرح‌کنندگان آن را از استدلال و منطق حقوقی آشکار می‌کند! از ظالمانه بودن قطعنامه­‌های سازمان ملل که به تحریم مشروعیت می­‌بخشند بگذریم، این عده برای طرح توجیهات خود به قطعنامه ۲۲۳۱ متشبث شده‌اند! گفته شده اقدامات بازدارنده ایران علیه آغازگری جنگ از سوی رژیم صهیونیستی، برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است که برجام را در زمره یکی از اسناد سازمان ملل درآورده است.

توضیح بیشتر آن­که در قطعنامه ۲۲۳۱ محدودیت­‌هایی علیه برنامه موشکی ایران وضع گردیده است و بنا بر ادعا‌های مطرح شده استفاده ایران از موشک علیه رژیم صهیونیستی ناقض این قطعنامه بوده است. صرف‌نظر از اینکه قطعنامه ۲۲۳۱ هیچ ارتباطی به «وعده صادق» ندارد، در طنز ماجرا همین بس که محدودیت‌های این قطعنامه در ۲۶ مهر ۱۴۰۲ (۱۸ اکتبر ۲۰۲۳) پایان پذیرفته است!

قریب به ۸ دهه­ عملکرد خفت‌بار رژیم غاصب صهیونیستی، خصوصاً اقدامات ۷ ماه گذشته این رژیم، عیان کرده است که نمی­‌توان با منطق حقوقی، ولو با همین ضمانت اجرا‌های کم­ و­بیشِ حقوقِ نوپای بین­‌الملل، بر شرارت­‌های این رژیم لگام زد.

از طرف دیگر، جمهوری اسلامی ایران هم تعرض به تمامیت ارضی و منافع ملی را در هیچ شرایطی برنمی­‌تابد؛ هم ۸ سال جنگ تحمیلی علیه ایران این موضوع را ثابت کرده و هم سایر واکنش­‌هایی که دلاورمردان ایرانی در میدان طی ۴۴ سال گذشته داشته­‌اند. با تمام این اوصاف، بازدارندگی دفاعی ایران به درجه­‌ای از اقتدار رسیده است که می­‌تواند ضمن مراعات الزامات حقوقی، رژیم کودک­‌کش صهیونیستی و گنبد آهنینش و نیز حامیان غربی‌اش را که در آمادگی کامل بودند، این‌گونه ضربه‌پذیر کند؛ آن­گونه که «وعده صادق» کرد.

رعایت حقوق بین‌الملل در عملیات موفق «وعده صادق»، در عین نشان دادن توان و دقت بالای نظامی، پیام‌های آشکاری را هم برای رژیم صهیونیستی و حامیان غربی‌اش داشت.

دیگر خبرها

  • هشدار بورل به اسرائیل: رویارویی منطقه‌ای به نفع هیچکس نیست
  • حقوق بین‌­الملل، پشتوانه «وعده صادق»
  • اعتراف فرانسه: به مشارکت در حمایت از اسرائیل
  • سفیر ایران به وزارت خارجه فرانسه دعوت شد
  • ایران مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد از حق دفاع خود استفاده کرده است
  • نمایندگی ایران: اقدام نظامی بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل بود
  • هشدار آخر ایران به اسرائیل/ اقدام نظامی کنید پاسخ قاطع‌تر دریافت می‌کنید
  • نامه ایران به شورای امنیت در خصوص اقدام نظامی علیه اسرائیل
  • نامه ایران به شورای امنیت درباره اقدام دفاعی ایران
  • اقدام نظامی بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل بود