Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مسعود حلاج پور اظهارکرد: با وجود آنکه گیلان در سال گذشته میزبان ۵۰ میلیون مسافر بوده و جزو ۴ استان برخوردار از آثار تاریخی و ثبتی کشور است، اما از لحاظ ارزآوری و جذب سرمایه بسیار محروم مانده و توسعه این مهم، نیازمند افزایش پایگاه‌ها و ثبت جهانی آثار است.

وی گفت: ثبت شهر تاریخی ماسوله می‌تواند علاوه بر حفظ این اثر شاخص، گیلان را بیش از پیش در مسیر گردشگری به ویژه گردشگری بین المللی قرار دهد و بدون همت همگانی و یکپارچه سازمان‌های مختلف استان، ثبت جهانی شهرتاریخی ماسوله محقق نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حلاج پور ادامه داد: در یکی دو سال گذشته ۲ اثر از گیلان به ثبت جهانی رسیده که یکی از دلایل؛ حفاظت از آنها و حفظ این میراث برای آیندگان است در واقع وظیفه اصلی ما حفظ و نگهداری این میراث کهن است و برای نیل به این هدف تحلیل و تفسیر اهمیت جنگل‌ها، تبیین فرهنگ هیرکانی و برنامه‌ریزی توسعه محور با رویکرد پایداری، حفظ محیط زیست و آموزش همگانی وظیفه‌ای خطیری است که بر دوش دستگاه‌های اجرایی، تشکل‌های مردمی و فعالان این حوزه است.

وی یادآور شد: میراثی که جهانی می‌شود، منحصر به فرد و بدون جایگزینی بوده و برای همه بشریت ارزشمند هستند، از این رو محافظت و اهتمام به این آثار ارزشمند زمینه‌ای برای توسعه گردشگری داخلی و خارجی است.

روستای قاسم آباد چابکسر از توابع رودسر در بهمن ماه سال گذشته به عنوان روستای جهانی چادرشب‌بافی از سوی شورای جهانی صنایع دستی ( World Crafts Council) به ثبت جهانی رسید. این روستا نخستین اثر از گیلان است که به‌صورت مستقل در فهرست ثبت جهانی قرار گرفته است.

 همچنین ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی که بخش عمده‌ای از آن در گیلان قرار دارد، تیرماه سال ۹۸ در چهلمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان اعلام شد.

شهرک تاریخی ماسوله دارای ۳۵۰ خانه تاریخی با قدمتی ۸۰۰ تا هزار ساله است که در سال ۱۳۵۴ با شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

کد خبر 533973 برچسب‌ها استان گیلان سفر - گردشگری فرهنگ - میراث فرهنگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان سفر گردشگری فرهنگ میراث فرهنگی ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۵۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای تاریخی پالنگان در مسیر ثبت جهانی

  استاندار کردستان ظهر امروز در جلسه بررسی ثبت جهانی روستای پالنگان اظهار کرد: برنامه‌ها و اقدامات خوبی طی یکی دو سال اخیر در پالنگان انجام شده است، اما ثبت جهانی این منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است و باید تمام توان را روی این قضیه بگذاریم.

اسماعیل زارعی‌کوشا با بیان اینکه برخی ظرفیت‌هایی که در پالنگان وجود دارد می‌تواند محور گردشگری کردستان باشد، گفت: پالنگان اکنون به یک قطب اقتصادی تبدیل شده است، اما آنگونه که باید در زمینه بهداشت و نحوه طراحی غرفه‌ها سلیقه و تلاش لازم صورت نمی‌گیرد.

وی افزود: تفکر مردم این روستا در توسعه گردشگری به دو دسته موافق و مخالف تقسیم می‌شود باید کسانی که احساس می‌کنند حضور گردشگران تنها موجب ایجاد زحمت برای آنها می‌شود، توجیه شوند.

استاندار کردستان ادامه داد: روحیه کار مشارکتی از ویژگی‌های بسیار خوب مردم روستای پالنگان است پس اگر بتوانیم بستر را برای آنها فراهم کنیم قطعا مشارکت اثرگذار خواهند داشت.

استاندار کردستان ایجاد زیرساخت‌ها در حوزه راه و امکانات بهداشتی در پالنگان را مورد تاکید قرار داد و افزود: در برگزاری جشن هزار دف نباید فرصت عید فطر را از دست بدهیم چرا که این زمان بهترین زمان برای برگزاری جشن هزار دف در پالنگان است.

پالنگان در فهرست ۸ روستای نامزد ثبت جهانی در ایران

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان نیز در این جلسه گفت: روستای تاریخی پالنگان به‌عنوان یکی از ۸ روستای جهانی گردشگری ایران به سازمان جهانی گردشگری معرفی شده است.

منصور مهرزاد اظهار کرد: بنا به درخواست سازمان جهانی گردشگری ۳ روستای هدف گردشگری کردستان توسط اداره‌کل میراث فرهنگی استان معرفی شد.

وی اضافه کرد: در نهایت بعد از انجام تحقیقات و اقدامات کارشناسی شده، ۸ روستا از ۱۵۰ روستای معرفی شده حائز اهمیت برای جهانی شدن شناخته شد که روستای پالنگان یکی از این روستا‌ها است.

مهرزاد با بیان اینکه روستای پالنگان در ارزیابی‌های وزارت میراث فرهنگی با کسب ۷۶ امتیاز عنوان دومین روستا را کسب کرد، گفت:، اما بعد از احصای سازمان گردشگری جهانی روستای پالنگان روستای اول شد.

وی تصریح کرد: با توجه به معرفی پالنگان در سطح ملی و بین المللی هر ساله شاهد حضور گردشگران زیادی در این روستا هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با بیان اینکه حضور گردشگران پایداری جمعیت و اشتغالزایی را در این روستا فراهم کرده است، گفت: امیدواریم با ثبت جهانی این روستا شاهد تحولات جدی به لحاظ زیرساختی و اقتصادی در این روستا باشیم.

مهرزاد اضافه کرد: برگزاری مراسم هزار دف یکی از آیتم‌های مورد توجه در انتخاب این روستاست که حوزه هنری نسبت به برگزاری دوباره این جشن اقدام کند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰ درصدی بازدیدکنندگان از اماکن تاریخی گیلان
  • ثبت اقامت حدود ۸ میلیون ۸۸۸ هزار نفر _ شب در گیلان
  • موزه‌ها و اماکن تاریخی-فرهنگی گیلان در ۱۳ فروردین تعطیل است
  • بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی فارس از مرز یک‌ میلیون گذشت
  • ورود حدود ۵ میلیون گردشگر به گیلان
  • چند گردشگر خارجی به گیلان آمدند؟
  • تلاش همگان برای ثبت جهانی روستای بیشه
  • رشت، انزلی و فومن رتبه اول تا سوم در ماندگاری اقامت در گیلان
  • روستای تاریخی پالنگان در مسیر ثبت جهانی
  • ورود حدود یک میلیون خودرو به گیلان