Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@08:47:11 GMT

تامین و توزیع قیر رایگان تولید رانت می‌کند

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۴۱۲۹۰

تامین و توزیع قیر رایگان تولید رانت می‌کند

«مهدی طغیانی» درباره  طرح دو فوریتی الحاق یک بند به تبصره یک بودجه ۹۹ برای اختصاص یک میلیون تن قیر رایگان مورد نیاز شهرهای با جمعیت زیر صد هزار نفر، گفت: مشکل اصلی نماینده‌هایی که از مناطق کم برخوردار به مجلس می‌آیند این است که احساس می‌کنند وظیفه اش این است که در حوزه عمرانی و محرومیت‌زدایی کار ویژه‌ای انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این که چه کاری می‌تواند انجام دهد و چه کاری بر عهده نماینده است مورد بحث بوده است و بخش بزرگی از این مساله از نظام انتخاباتی ما ناشی می‌شود.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: مطالبات مردم در حوزه‌های انتخابیه معمولاً مجموعه ای از انتظارات و توقعات را بر عهده نمایندگان مناطق محروم و کم برخوردار می‌گذارد و نماینده خود را موظف می‌داند در این حوزه اقدام کند. این که چه کاری می‌تواند انجام دهد یا با نگاه ملی این موضوع را بررسی کند یا خود وارد عمل شود، مورد بحث است.

طغیانی درباره مشکلات و ایرادات طرح دو فوریتی تامین قیر در مناطق محروم نیز گفت: کاری که در سال‌های گذشته به ویژه در ۱۰ سال اخیر انجام شده، این است که با مصوبه مجلس قیر رایگان بین شهرهای کمتر برخوردار توزیع می‌شد، اما این شکل توزیع با آنچه در مصوبه آمده بود، تفاوت داشت به این صورت که حواله قیر مورد نیاز را به پیمانکاران می‌دادند و پیمانکاران این حواله را به قیرسازان تحویل می‌دادند؛ در واقع امر، این قیر برای پرداخت بدهی و تسویه حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در قالب حواله به پیمانکاران هزینه می‌شد و درصد ناچیزی از آن در راه سازی به کار می‌رفت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شکل تامین و توزیع قیر مسائل و مشکلاتی چون ایجاد رانت، مغایرت بین حساب‌ها، عدم تسویه مالی، رانت‌های میلیاردی قیرسازان، تبانی مدیران با قیرسازان را ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد:  دستگاه‌های نظارتی در چند سال اخیر متفق القول می‌گفتند که این موضوع باعث فساد است و رانت ایجاد می‌کند و به همین دلیل در بودجه ۹۹ تعریف نشد.

طغیانی ادامه داد: ۸۰ درصد قیر تولید شده با مصوبه قبلی مجلس رایگان توزیع می‌شد و فقط ۲۰ درصد آن برای عرضه در بورس باقی می‌ماند.  این رقم نیز بسیار ناچیز بود در حالی که قیر یک فرآورده نفتی و متفاوت از نفت خام است که می‌تواند در بازار عرضه شود و ارزآوری داشته باشد.

وی با اشاره به طرح دو فوریتی الحاق یک بند در تبصره یک بودجه سال ۹۹ گفت: این راه درستی برای محرومیت‌زدایی نیست و هزینه های فراوانی را تحمیل می‌کند و منفعت آن اندک خواهد بود.  محرومیت‌زدایی راهکار دارد، مجلس می‌تواند دولت را به احداث راه‌های روستایی و نظارت دقیق موظف کند و به توزیع غیر یارانه‌ای و حواله‌ای رانت زا در اقتصاد نیازی نیست.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مهدی طغیانی پروندهٔ خبری شکل گیری مجلس یازدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۱۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویزیت رایگان در‌ مناطق روستایی کنت

ایوب کرد تمینی  بیان کرد: در ادامه برنامه‌های هفته سلامت ویزیت و توزیع داروی رایگان باهمت همکاران مجموعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیب و سوران در مناطق روستایی کهنانی از نقاط تحت پوشش مرکز خدمات جامع سلامت کنت انجام شد.
 
وی افزود: در راستای اجرای این برنامه باهدف ارائه خدمت به مردم که دسترسی کمتری به مراکز بهداشت و درمانی دارند اجرا می‌شود که تعداد ۴۰ نفر ویزیت و بین بیماران دارو رایگان توزیع شد.
 
مدیر شبکه بهداشت و درمان سیب و سوران ادامه داد: همچنین در ادامه برنامه ویزیت رایگان باتوجه‌به اهمیت و شیوع بیماری‌های غیرواگیر همکاران حوزه بهداشت به غربالگری دیابت و بررسی فشارخون پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • توزیع رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی با دلار چند نرخی!
  • طرح ملی ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در اردبیل
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • امسال وضعیت خیابان ها و بزرگراه های تهران مطلوب تر می شود | توزیع عادلانه آسفالت در مناطق ۲۲گانه
  • تلاش دانه‌درشتها برای جلوگیری از لغو رانت مالیاتی صندوق‌ها
  • ویزیت رایگان در‌ مناطق روستایی کنت
  • پرداخت ۱۸ میلیارد تومان برای بیماری‌های صعب العلاج
  • فیلم| ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی از امروز
  • ارز مورد نیاز برای تامین دارو تخصیص داده شود