Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@00:16:39 GMT

مدفوع بیش از حد بدبو؛ از دلایل تا پیشگیری

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۴۸۵۰۵

آفتاب‌‌نیوز :

مدفوع به طور معمول از بوی خوشایندی برخوردار نیست اما مدفوع بیش از حد بدبو (Foul-Smelling Stool) دارای بویی بسیار قوی و غیرعادی است. در بسیاری از موارد، مدفوع بیش از حد بدبو به واسطه غذاهای مصرفی افراد و باکتری های موجود در روده بزرگ آنها شکل می گیرد.

به گزارش "هلث لاین"، مدفوع بیش از حد بدبو می تواند نشانه ای از مشکلات سلامت جدی نیز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار مدفوع بیش از حد بدبو ممکن است علائم دیگری مانند اسهال، نفخ، یا باد شکم را تجربه کنید. این نوع مدفوع اغلب نرم یا آبکی است.

دلایل مدفوع بیش از حد بدبو
تغییرات در رژیم غذایی یک دلیل شایع مدفوع بیش از حد بدبو هستند. از دیگر دلایل این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سوء جذب
سوء جذب یکی دیگر از دلایل شایع مدفوع بیش از حد بدبو است. این شرایط زمانی رخ می دهد که بدن قادر به جذب مقدار مناسب از مواد مغذی از غذای مصرفی نیست.

به طور کلی، سوء جذب زمانی رخ می دهد که یک عفونت یا بیماری وجود دارد و روده ها را از جذب مواد مغذی غذای مصرفی باز می دارد.

از دلایل شایع سوء جذب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بیماری سلیاک که به واسطه واکنش به گلوتن رخ می دهد و در آن دیواره داخلی روده کوچک آسیب دیده و از جذب مناسب مواد مغذی جلوگیری می شود.

- بیماری التهابی روده که یک اصطلاح کلی برای بیماری های روده مانند بیماری کرون یا کولیت زخمی است

- عدم تحمل کربوهیدرات که یک ناتوانی در پردازش کامل قندها و نشاسته ها محسوب می شود

- عدم تحمل پروتئین لبنیات

- آلرژی های غذایی

بیماری التهابی روده یک شرایط خودایمنی است که می تواند موجب بروز التهاب در روده شود. در صورت ابتلا به این بیماری، مصرف برخی مواد غذایی می تواند محرکی برای ملتهب شدن روده باشد.

افراد مبتلا به بیماری التهابی روده اغلب از اسهال یا یبوست بسیار بدبو شکایت دارند. همچنین، افراد مبتلا به این بیماری نفخ و باد شکم پس از مصرف برخی مواد غذایی را تجربه می کنند. باد شکم ناشی از این شرایط نیز ممکن است بوی بسیار بدی داشته باشد.

عفونت
عفونت هایی که بر روده ها تاثیرگذار هستند ممکن است دلیل مدفوع بیش از حد بدبوی شما باشند. گاستروانتریت، التهاب معده و روده ها، می تواند پس از مصرف غذایی آلوده به موارد زیر رخ دهد:

- باکتری هایی مانند ئی.کولای یا سالمونلا

- ویروس ها

- انگل ها

پس از ابتلا به عفونت، شما ممکن است کرامپ های شکم را تجربه کرده و پس از آن با مدفوع آبکی و بسیار بدبو مواجه شوید.

داروها و مکمل ها
برخی داروها ممکن است موجب ناراحتی گوارشی و اسهال شوند.

مصرف برخی مولتی ویتامین های بدون نسخه نیز ممکن است موجب مدفوع بیش از حد بدبو شود، اگر به مواد موجود در این مکمل ها آلرژی داشته باشید.

پس از یک دوره مصرف آنتی بیوتیک ها، تا زمانی که جمعیت باکتریایی شما به وضعیت عادی باز گردد، ممکن است مدفوع بیش از حد بدبو را تجربه کنید.

اسهال بیش از حد بدبو می تواند یک عارضه جانبی ناشی از مصرف بیش از مقدار توصیه شده یک مولتی ویتامین یا یک ویتامین یا ماده معدنی به تنهایی باشد.

اسهال مرتبط با مصرف یک مولتی ویتامین یا دارویی بیش از دوز توصیه شده نشانه ای از یک وضعیت اضطراری پزشکی است. مصرف بیش از حد ویتامین های زیر می تواند موجب برخی عوارض جانبی شود که زندگی فرد را در معرض خطر قرار می دهند:

- ویتامین A

- ویتامین D

- ویتامین E

- ویتامین K

شرایط دیگر
از دیگر شرایطی که می توانند موجب مدفوع بیش از حد بدبو شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- پانکراتیت (التهاب پانکراس) مزمن

- فیبروز سیستیک

- سندرم روده کوتاه

علائم
از علائمی که ممکن است با مدفوع بیش از حد بدبو رخ دهند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- مدفوع آبکی یا اسهال

- مدفوع نرم

- اجابت مزاج مکرر

- شکم درد

- حالت تهوع

- استفراغ

- باد شکم

- نفخ شکم

مدفوع بیش از حد بدبو ممکن است نشانه ای از یک شرایط پزشکی جدی باشد. اگر با هر یک از علائم زیر مواجه شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید:

- خون در مدفوع

- مدفوع سیاه رنگ

- مدفوع رنگ پریده

- تب

- لرز

- شکم درد

- کاهش وزن ناخواسته

مدفوع بیش از حد بدبو چگونه تشخیص داده می شود؟
طی ملاقات با پزشک، وی پرسش هایی درباره شرایط مدفوع شما از جمله میزان قوام آن و این که چه زمانی برای نخستین بار متوجه بوی غیرعادی آن شده اید، مطرح می کند.

اگر قوام مدفوع شما به تازگی تغییر کرده است، پزشک درباره زمان ایجاد چنین تغییری پرسش می کند. پزشک خود را از تغییراتی که به تازگی در رژیم غذایی خود ایجاد کرده اید، مطلع کنید.

پزشک ممکن است برای بررسی عفونت های باکتریایی، ویروسی یا انگلی آزمایش مدفوع را تجویز کند. همچنین، ممکن است آزمایش خون تجویز شود.

چشم انداز بلند مدت
چشم انداز بلند مدت شما به دلیل بوی بیش از حد بد مدفوع بستگی دارد. بیشتر مواردی که موجب این شرایط می شوند قابل درمان هستند.

با این وجود، شرایطی مانند بیماری کرون ممکن است نیازمند تغییرات مادام العمر در رژیم غذایی یا داروهایی برای مدیریت حرکات روده و درد باشند.

پیشگیری
در ادامه چند روش که می توانند به پیشگیری از مدفوع بیش از حد بدبو کمک کنند، ارائه شده اند:

تغییرات غذایی
ایجاد تغییرات غذایی ممکن است به پیشگیری از مدفوع بیش از حد بدبو کمک کند. به عنوان مثال، پرهیز از مصرف شیر خام یا غیرپاستوریزه توصیه می شود.

اگر به یک بیماری که بر جذب غذای مصرفی و روشی که بدن به مصرف مواد غذایی خاص واکنش نشان می دهد، تاثیر می گذارد، مبتلا هستید، پزشک می تواند یک برنامه غذایی مناسب با نیازهای شما را ارائه کند.

دنبال کردن این رژیم غذایی می تواند به کاهش علائمی مانند موارد زیر کمک کند:

- شکم درد

- نفخ شکم

- مدفوع بیش از حد بدبو

به عنوان مثال، برای بیماری التهابی روده، شما می توانید یک رژیم غذایی حاوی FODMAP کم را دنبال کنید.

رسیدگی درست به مواد غذایی
با رسیدگی درست به مواد غذایی می توانید از عفونت های باکتریایی پرهیز کنید. مواد غذایی خام را پیش از مصرف به درستی بپزید. از جمله مواد غذایی که باید به خوبی پخته شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- گوشت گاو

- گوشت ماکیان

- تخم مرغ

گوشت و سبزیجات را روی یک تخته خردکن یکسان آماده نکنید زیرا این کار می تواند به پخش شدن باکتری هایی مانند سالمونلا منجر شود.

دست های خود را پیش و پس از کار با گوشت های خام یا پس از استفاده از توالت به خوبی با آب و صابون بشویید.

منبع: عصرایران

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مدفوع سلامت توان به موارد زیر اشاره بیماری التهابی روده رژیم غذایی مواد غذایی باد شکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۸۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ دلیل برای استفاده از سرکه سیب

آبلیمو به عنوان ماده‌ای موءثر در زدودن چربی بدن سناخته شده است، اما شاید کمتر درباره اهمیت سرکه در کاهش وزن سخن به میان رفته باشد. اگر در تلاش برای کاهش سریع‌ وزن هستید، حتما با پیشنهاداتی برای افزودن سرکه سیب به رژیم غذایی روزانه مواجه شده‌اید، اما سرکه سیب دقیقا چیست؟ و آیا در کاهش وزن موءثر است؟

 همشهری آنلاین، سرکه سیب نوعی سرکه است که از آب سیب تخمیر شده تهیه می‌شود. این فرآیند شامل خرد کردن سیب برای استخراج آب آن، سپس اضافه کردن مخمر برای تخمیر قندهای آن است.

سرکه سیب به دلیل مزایای بالقوه سلامتی خود، از جمله کمک به هضم، مدیریت سطح قند خون، و کاهش وزن شناخته شده است، اگرچه هنوز تحقیقات بیشتری برای اثبات تاثیر آن بر مدیریت وزن مورد نیاز است. در این مطلب به چند راه ساده برای افزودن سرکه سیب به رژیم غذایی روزانه اشاره شده است.

مواد مغذی موجود در سرکه سیب؟

سرکه سیب حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C و برخی ویتامین‌های گروه B، مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم و همچنین آنتی اکسیدان‌هایی مانند پلی فنول‌ها است. همچنین حاوی اسید استیک است که مزایای سلامتی بالقوه سرکه سیب از آن نشات می‌گیرد. در این مطلب به ۷ راهی اشاره شده که می توانید سرکه سیب را در برنامه کاهش وزن خود قرار دهید:

به عنوان سس سالاد: با ترکیب سرکه سیب با روغن زیتون، کمی عسل یا خردل و گیاهان و ادویه‌های مورد علاقه خود، یک وینگرت ساده (یک سالاد روسی است که مواد اولیه‌ آن شامل چغندر، سیب زمینی و هویج آب‌پز، پیاز و همین‌طور خیارشور می‌شود.) درست کنید. آن را روی سالاد بریزید تا بدون کالری اضافی طعم آن را افزایش دهید.

نوشیدنی سم زدایی صبحگاهی: روز خود را با یک لیوان آب مخلوط با یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب شروع کنید. برخی از افراد برای طعم دادن، کمی آب لیمو و کمی عسل نیز اضافه می‌کنند. این می‌تواند به شروع متابولیسم (سوخت وساز) و هضم کمک کند.

استفاده پیش از غذا به عنوان سرکوب کننده اشتها: نوشیدن مقدار کمی سرکه سیب رقیق شده قبل از غذا ممکن است به کاهش اشتها و تقویت احساس سیری کمک کند و به طور بالقوه منجر به مصرف کالری کمتر شود.

استفاده در اسموتی‌ها: یک قطره سرکه سیب را به دستور اسموتی مورد علاقه خود بیافزائید. آن را با میوه‌هایی مانند انواع توت‌ها، موز و سبزیجات همراه کنید.

در آشپزی استفاده کنید: از سرکه سیب به عنوان ماریناد (مایع چاشنی برای طعم دادن به غذا) برای طعم دادن به گوشت یا توفو یا به عنوان تقویت کننده طعم در سس‌ها، سوپ‌ها و سرخ کردنی‌ها استفاده کنید.

برای کمک به دستگاه گوارش: یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب رقیق کنید و بعد از یک وعده غذایی سنگین میل کنید. متوجه خواهید شد که به کاهش نفخ و سوء هاضمه کمک می‌کند.

به عنوان یک نوشیدنی بعد از تمرین ورزشی: سرکه سیب را با آب و کمی نمک دریا مخلوط کنید تا یک نوشیدنی ورزشی طبیعی بسازید. این نوشیدنی می‌تواند به جبران الکترولیت‌های از دست رفته در طول ورزش کمک کرده و ممکن است از هیدراتاسیون (آبرسانی) حمایت کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • مراقب نیش ها باشید!
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • دلایل سرریز کمک‌های غرب به میدان بازی منافعی به نام اوکراین
  • چطور با قانون ۳۰-۳۰-۳۰ وزن کم کنیم؟
  • ۷ دلیل برای استفاده از سرکه سیب
  • تاثیر شگفت انگیز شکلات تلخ برای بیماری‌های روده‌ای
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید