Web Analytics Made Easy - Statcounter

به رغم ممنوعیت بارگذاری جدید بر حوضه آبریز زاینده رود و بلاتکلیفی طرح های انتقال آب سد و تونل کوهرنگ سه و بهشت آباد، سهم انتقال آب از زاینده رود به کاشان افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علی اکبر مرتضایی فرماندار ویژه کاشان ۲۸ تیر امسال در نشست مشترک حفاظت از منابع شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل از افزایش سهم انتقال آب زاینده رود از ۵۰۰ لیتر به ۷۰۰ لیتر بر ثانیه خبر داد و اعلام کرد که مجوز انتقال آب صادر و مصوب شده است و پیگیری‌ها برای اجرایی شدن آن باید به جد انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه در این جلسه به طور دقیق هدف از افزایش انتقال آب از حوضه پر تنش زاینده رود به این منطقه مشخص نشده است اما فرمانداران هر دو شهرستان با اشاره به کمبود شدید منابع آبی، توسعه کشاورزی، کارآفرینی، رونق کسب و کار و فراهم شدن زمینه سرمایه گذاری را در این مناطق نیازمند تأمین آب دانستند. پیش از این در فروردین امسال نیز منصور غلامی معاون امور عمرانی استانداری اصفهان گفته بود با توجه به اینکه امکان برداشت آب در ۲۴ ساعت از چاه‌ها میسر نیست، مقرر شد تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز کاشان از زاینده‌رود به ۷۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یابد.

بر پایه آمارهای موجود شهرستان کاشان با جمعیت بیش از ۳۶۸ هزار نفر و شهرستان آران و بیدگل با جمعیت بیش از ۱۰۳ هزار نفر در منطقه کویری شمال استان اصفهان قرار دارند و اهالی ۱۱ شهر و ۶۶ روستا از توابع این دو شهرستان از خدمات شرکت آب و فاضلاب کاشان بهره مند هستند.

آب آشامیدنی مردم منطقه کاشان با افزون بر ۳۵۰ لیتر در ثانیه آب انتقالی از رودخانه زاینده رود و ۸۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق با میزان آبدهی ۲ تا ۲۰ لیتر در ثانیه تأمین می‌شود.

یک هفته پس از اعلام صدور مجوز برای افزایش انتقال آب از زاینده رود به کاشان، یک خبرنگار محلی د ر توییتی که آن را حذف کرد، نوشت: " خبری خوش دیگر برای صنعت فولاد، با اعلام رسمی روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان به بنده هشتم مرداد زمان کلنگ زنی طرح‌های توسعه فولاد امیرکبیر کاشان به ارزش میلیون‌ها یورو می‌باشد." مجوز جدید برای افزایش انتقال آب از زاینده رود به منطقه کاشان در حالی صادر شده است که سال ۱۳۹۲ بر اساس بند (۲) مصوبات ۹ ماده‌ای دهمین جلسه شورای عالی آب، بارگذاری جدید بر منابع آب زاینده رود تا پیش از تعیین تکلیف تخصیص‌های استان‌ها (چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد) و شفاف سازی مصارف آب در این حوضه ممنوع شد.

سهم آب انتقالی به کاشان از زاینده رود در شرایطی افزایش می‌یابد که طرح‌های انتقال آب سد و تونل سوم کوهرنگ و بهشت آباد به اصفهان بلاتکلیف است و از سوی دیگر با توجه به پیش بینی‌ها حوضه آبریز زاینده رود از نظر بارش پاییز و زمستان گرم و خشکی پیش رو دارد و از هم اکنون با تصویب برنامه سازگاری با کم آبی این استان، تمهیداتی نیز در همه بخش‌ها برای کاهش مصرف آب در اصفهان در نظر گرفته شده است.

در این پیوند عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه مجموع این تخصیص‌ها بر وضعیت حوضه و رودخانه زاینده رود تأثیر می‌گذارد، گفت: مشکل اساسی این است که حساب و کتاب دقیقی درباره منابع و مصارف این حوضه و رودخانه وجود ندارد که بتوانند نیازهای واقعی بخش شهری و کشاورزی را که حقابه دار بودند، تأمین کنند و اضافه آن را به جای (حوزه) دیگری تخصیص دهند.

بصیری در گفت و گو با خبرنگار ایمنا به افزایش سهم انتقال آب به کاشان و استان یزد اشاره و اظهار کرد: انتقال آب به یزد که قرار بود ۲ مترمکعب بر ثانیه باشد هم اکنون سه متر مکعب، ۳ هزار لیتر بر ثانیه، منتقل می‌شود؛ سال‌ها است که می‌گویند به اصفهان آب منتقل می‌کنیم اما چگونه و چه زمانی منتقل شود، مشخص نیست در حالی که پیشاپیش برای صنعت فولاد، یزد و شهرهای اطراف اصفهان آب برداشت می‌کنند و مصارف افزایش یافته اما هنوز تکلیف طرح‌های انتقال آب به این استان مشخص نیست.

وی افزود: مردم اصفهان را سال‌هاست که منتظر انتقال آب گذاشتند در حالی که باید بر اساس مصوبات آب منتقل شود و پس از آنکه به زاینده رود منتقل و حق برداشت شده حقابه داران تأمین شد به دیگر مناطق آب توزیع کنند.

بصیری خاطرنشان کرد: سهم آب بسیاری از حقابه داران بخش کشاورزی برای صنعت، شرب و پمپاژهای اصفهان و چهارمحال و بختیاری در بالادست، استان یزد و شهرهای اطراف صرف شده در حالی که هنوز منبعی جایگزین نشده است از این رو باید هر گونه واگذاری جدید پس از بهره برداری از طرح‌های انتقال آب به زاینده رود باشد.

کد خبر 435540

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طرح انتقال آب طرح انتقال آب بهشت آباد مصوبات شورای عالی آب زاینده رود کاشان آران و بیدگل صنایع وزارت نیرو شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انتقال آب از زاینده رود افزایش انتقال آب طرح های انتقال آب انتقال آب بر ثانیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۵۳۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۶ کیلومتر از جاده های استان اصفهان روکش آسفالت شد

تین نیوز

محمدمهدی پورکاظمی با اشاره به ارتقای کیفی سطح رویه راه های برون شهری استان اصفهان، گفت: قراردادهای بهسازی، لکه گیری و روکش آسفالت گرم راه ها از جمله ۱۳۶ کیلومتر روکش آسفالت گرم، ۹۷ کیلومتر روکش ماسه آسفالت و ۱۳ کیلومتر روکش آسفالت حفاظتی با هدف ارتقای کیفی سطح رویه راه های برون شهری استان اجرا شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، پورکاظمی ادامه داد: در مجموع ۱۷.۹ کیلومتر روکش آسفالت گرم و ۱۴.۹ کیلومتر روکش ماسه آسفالت در شهرستان کاشان و محورهای کاشان – برزک، محور قدیم کاشان – قم – مسجدالحسین، کاشان – مشهد اردهال و راه های کاشان و آران و بیدگل، اجرا شد.

رییس اداره نگهداری راه های استان اصفهان اظهار داشت: ۲۴.۵ کیلومتر روکش آسفالت گرم و ۲۱.۵ کیلومتر روکش ماسه آسفالت نیز در محورهای آقاعلی عباس، ورودی و خروجی نطنز و سایر محورهای شهرستان نطنز انجام شد.

وی افزود: ۴۱.۵ کیلومتر روکش آسفالت گرم و ۳۳ کیلومتر روکش ماسه آسفالت در محور شریانی پلیس راه شاهین شهر - دهق گلپایگان تا انتهای حوزه استحفاظی و برگشت و همچنین محور شاهین شهر- میمه- بُرخوار در حوزه شهرستان شاهین شهر هم به اجرا درآمده است.

پورکاظمی با اشاره به ارتقای کیفی سطح رویه راه های اردستان نیز بیان کرد: هشت کیلومتر روکش آسفالت گرم و پنج کیلومتر روکش ماسه آسفالت و هفت کیلومتر روکش آسفالت حفاظتی در محور زواره – شهراب و دیگر راه های فرعی و روستایی این شهرستان هم صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد:۱۲.۷ کیلومتر روکش آسفالت گرم و ۸.۵ کیلومتر روکش ماسه نیز در شهرستان بُرخوار در محور حبیب آباد- ورتون و راه های فرعی شهرستان بُرخوار - شاهین شهر - میمه(حد فاصل حبیب آباد - شاپورآباد - دولت آباد) اجرا شده است.

رییس اداره نگهداری راه های استان در باره بهسازی، لکه گیری و روکش آسفالت در شهرستان های اصفهان، لنجان، سمیرم و چادگان نیز اظهار داشت:۱۲ کیلومتر آسفالت گرم و پنج کیلومتر ماسه آسفالت در محورهای اصفهان، کوهپایه، هرند، جرقویه، ورزنه، هفت کیلومتر آسفالت گرم و ۲.۵ کیلومتر ماسه آسفالت در راه های فلاورجان، هشت کیلومتر آسفالت گرم و چهار کیلومتر ماسه آسفالت در شهرستان سمیرم و ۴.۲ کیلومتر آسفالت گرم و سه کیلومتر ماسه آسفالت در شهرستان چادگان انجام شده است.

وی با اشاره به لکه گیری و اجرای روکش آسفالت حفاظتی در ۶ کیلومتر از سطح راه های فرعی استان اصفهان، خاطرنشان کرد: سال گذشته اجرای هر کیلومتر آسفالت گرم با هزینه بالغ بر ۲۵ میلیارد ریال، ماسه آسفالت با هزینه ۲۰ میلیارد ریال اعتبار و روکش آسفالت حفاظتی نیز بصورت متوسط با صرف ۱۵ میلیارد ریال هزینه صورت گرفته است.
پورکاظمی بیان کرد: اداره نگهداری راه های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای اصفهان در عملیات نگهداری جاری راه های فرعی سطح استان هم ۲۰۲ کیلومتر لکه گیری طولی و ۲۳ هزار و ۲۹۳ مترمربع لکه گیری مقطعی،۳۹ کیلومتر درزگیری، یکهزار و ۵۹۰ تن پُرکردن چاله، یکهزار و ۹۰ کیلومتر لایروبی و اصلاح کانال هدایت آب، ۶۸۵ کیلومتر اصلاح شیب شیروانی، ۱۰ کیلومتر تیغ زنی و تسطیح جاده های شنی، ۵۶۵ کیلومتر شانه سازی، ۱۰ کیلومتر ریزش برداری و ۹ کیلومتر بهسازی مسیر انجام داده است.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان دارای بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه است که بدلیل موقعیت خاص آن در مرکز و بعنوان چهار راه ترانزیت بار و مسافر کشور، رُتبه نخست حمل بار و رُتبه سوم حمل مسافر را داراست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افزایش ظرفیت تامین آب شهر و روستا‌های حاشیه بزمان
  • تقسیم استان اصفهان به ۲۱۲ بلوک انتظامی / ارتقای امنیت حاشیه زاینده‌رود
  • ۴۶ کیلومتر از جاده های استان اصفهان روکش آسفالت شد
  • نماینده اصفهان: فرونشست به مرحله خطرناکی رسیده/ اگر چاره‌ای نشود، باید شهر را ترک کنیم
  • نماینده اصفهان: اگر برای فرونشست چاره‌ای نشود، باید شهر را ترک کنیم
  • روند افزایشیِ ورورد گردشگر به اصفهان ادامه دارد
  • دلیل بیشتر مشکلات اصفهان نبود جریان دائمی آب در زاینده‌رود است
  • ۱۴۷ هزار و ۴۴۲ واحد خون در سال گذشته در اصفهان اهدا شد
  • اصفهان تخلیه می‌شود؛ تنها ۸ سال فرصت داریم
  • طغیانی: برای فرونشست چاره ای نشود، باید اصفهان را ترک کنیم!