Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@15:40:27 GMT

ارتباط مولکول خاص خون با کاهش شناختی در پیری

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۳۰۲۶

ارتباط مولکول خاص خون با کاهش شناختی در پیری

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، مطالعه جدید نشان می دهد که یک مولکول موجود در خون می تواند نشانه ای زود هنگام از افت شناختی باشد.

دمانس یک وضعیت ناتوان کننده است که شامل کاهش تدریجی حافظه ارتباطات و تفکر است.

در سطح جهان، تعداد مبتلایان به این بیماری بیش از دو برابر شده است و از 20.2 میلیون در سال 1990 به 43.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 میلیون در سال 2016 افزایش یافته است.

شایع ترین شکل زوال عقل بیماری آلزایمر است که 60-70 درصد از کل موارد را تشکیل می دهد. با افزایش جمعیت، پیش بینی می شود شیوع آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل در حال افزایش است.

در حال حاضر، علائم به محض بروز قابل برگشت نیستند. با توجه به این موضوع، محققان در حال کشف راه هایی برای تشخیص این بیماری در سالها یا حتی دهه ها قبل از بروز آن هستند و برای جلوگیری از پیشرفت آن داروهایی را پیدا می کنند.

یکی از نشانگرهای تجاری امیدوارکننده آلزایمر مولکولی است که در خون گردش می کندو به نام دی متیل آرژینین نامتقارن (ADMA) معروف است.

ADMA با مهار آنزیمی به نام اکسید نیتریک، مقدار اکسید نیتریک سنتز شده توسط سلولهای اندوتلیال که رگهای خونی را ترسیم می کند را کاهش می دهد.

نقش اکسید نیتریک در گشاد شدن رگ های خونی، افزایش جریان خون است. هنگامی که سطح به طور غیر طبیعی کم باشد، جریان خون به بافت ها را محدود و التهاب ایجاد می کند.

سطح پایین اکسید نیتریک به پیشرفت آترواسکلروز، بیماری قلبی عروقی و آلزایمر مرتبط است. چند مطالعه کوچک همچنین ارتباطی بین غلظت بالای ADMA و کاهش شناختی در افراد مسن پیدا کرده است.

با این حال، هیچ یک از این مطالعات تأثیر هوش پایین در دوران کودکی را که تا حدود 50درصد کاهش شناختی در سالمندی را شامل می شودتایید نکرده است.

اکنون محققان دانشگاه آبردین و دانشگاه آکسفورد در انگلستان و دانشگاه فلیندرز در ملبورن استرالیا موفقیتی در این زمینه پیدا کرده اند.

آنها داده های افراد 63 ساله را که همه در 11 سالگی در مدارس اسکاتلند شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

دو دهه پیش، گروه کوهنوردی آبردین در سال 1936 توسط محققان پزشکی برای پیگیری این تأسیس شد.

بین سالهای 2000 تا 2004 ، 93 نفر از آنها در یک پروژه تحقیقاتی برای بررسی پیری شناختی و سلامت شرکت کردند. نمونه خون در سال 2000 گرفته شد و شرکت کنندگان تحت 4 سال آزمایش های شناختی در فواصل منظم قرار گرفتند.

نویسندگان این مطالعه پس از تنظیم نمرات آزمون هوش کودکان، ارتباطی بین غلظت ADMA در خون و کاهش عملکرد شناختی چهار سال بعد پیدا کردند.

محققان اکنون این یافته ها را در مطالعه ای که در ژورنال بین المللی روانپزشکی سالمندان منتشر شده است.

علائم هشدار اولیه

عملکرد ضعیف شناختی در اواخر دوران میانسالی یک عامل خطرناک ایجاد شده برای بروز زوال عقل است.

آردونیومارگونی محقق اعلام کرد که نتایج این مطالعه نشان می دهد که ADMA، یک نشانه اولیه کاهش شناختی در سن و احتمالاً زوال عقل باشد.

تحقیقات آینده می تواند شامل اطلاعات ژنتیکی در مورد شرکت کنندگان و شامل اندازه گیری های مکرر ADMA در فواصل منظم باشد. در حالت ایده آل ، پیگیری بیش از 4 سال با شرکت کنندگان نیز انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

178 / 336 حافظه افت شناختی زوال عقل آلزایمر دی متیل آرژینین خون

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: حافظه افت شناختی زوال عقل آلزایمر خون کاهش شناختی اکسید نیتریک زوال عقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۳۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با انعقاد تفاهم نامه شرکت ایرانول و دانشگاه شریف

تفاهم نامه همکاری فناورانه و دانش بنیان در صنعت روانکار به‌منظور تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه بین شرکت نفت ایرانول و دانشگاه صنعتی شریف منعقد شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، تفاهم‌نامه همکاری فناورانه و دانش بنیان در صنعت روانکار با حضور دکتر موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف و مهندس اسحاقی مدیر عامل شرکت نفت ایرانول منعقد شد.

در این جلسه که با حضور معاون پژوهش و فناوری و برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شریف همچنین جمعی از معاونین و مدیران شرکت نفت ایرانول برگزار شد، دکتر موسوی طی سخنانی گفت: شرکت نفت ایرانول یکی از بزرگترین شرکت‌های فعال در صنعت روانکار است. وی افزود: با توجه به ظرفیت بالقوه و بالفعلی که دانشگاه صنعتی شریف دارد امیدواریم بتوانیم با همکاری موثر در حوزه‌های مختلف فناورانه و دانش بنیان به موفقیت‌های چشمگیری دست یابیم و با بومی‌سازی ملزومات وارداتی، ارتقا کیفیت و ایجاد ارزش افزوده بالاتر از محصولات پالایشی، با تحولات آینده در روند جهانی هم مسیر شده و توسعه یابیم تا گامی اساسی در فراگیری خودرو‌های الکتریکی و پیشرفت این صنعت برداریم.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف اضافه کرد: با توجه به اینکه صنعت روانکار صرفا اختصاص به خودرو ندارد و نقش اساسی در تمامی صنایع کشور ایفا می‌کند، امیدواریم با برنامه‌هایی که در زمینه داخلی‌سازی مواد اولیه و استفاده از فناوری‌های نوین در تولید محصولات شرکت نفت ایرانول داریم، بتوانیم با حداکثر توان موجود در این دانشگاه، در راستای ارتقای این شرکت در بازار‌های داخل و خارج از کشور همکاری کنیم.

در ادامه این جلسه مهندس اسحاقی مدیر عامل شرکت نفت ایرانول نیز ضمن معرفی توانمندی‌های شرکت نفت ایرانول گفت: شرکت نفت ایرانول با سابقه‌ترین شرکت در صنعت روانکار کشور است که با دارا بودن دو پالایشگاه تهران و آبادان، ظرفیت بالایی در حوزه پیشرفت‌های دانش بنیان دارد. ما به دنبال تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت و اجرایی شدن پروژه‌هایی در زمینه توسعه و ارتقا کیفیت محصولات، ایجاد ارزش افزوده در محصولات جانبی، بهبود و تحول در فرایندها، بومی‌سازی مواد اولیه، به کارگیری فناوری‌های دیجیتال و هوش مصنوعی و توسعه سرمایه انسانی متخصص هستیم.

وی افزود: با توجه به آینده صنعت روانکار و ورود خودرو‌های برقی در سال‌های آینده باید تحقیقات و پژوهش در راستای محصولات این حوزه از جمله؛ انواع روغن‌های دارای عمر روانکاری بالا و گریس‌های خاص را آغاز کنیم.

در ادامه تفاهم نامه همکاری مشترک بین طرفین توسط دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف و مهندس عیسی اسحاقی مدیر عامل شرکت نفت ایرانول امضا شد.

در این پایان جلسه مقرر شد با تشکیل جلسات مشترک ماهانه روند توسعه و پیشرفت مفاد تفاهم نامه، بررسی شده و اقدامات لازم در دستور کار قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • نتایج جالب از پژوهشی درباره حس پیری/ زنان درباره سن پیری مردان چطور فکر می‌کنند؟
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند
  • «پیری» دقیقا از چه سنی آغاز می‌شود؟
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با انعقاد تفاهم نامه شرکت ایرانول و دانشگاه شریف
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • چگونه خطر ضعف حافظه را کاهش دهیم؟