Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@21:26:06 GMT

شهاب سنگ مریخی پس از ۶۰۰ هزار سال به خانه بازمی گردد

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۶۵۸۶۱

شهاب سنگ مریخی پس از ۶۰۰ هزار سال به خانه بازمی گردد

به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین،  تصور می شود این شهاب سنگ مریخی زمانی ایجاد شد که یک سیارک یا دنباله دار در حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ هزار سال پیش به این سیاره برخورد و تکه سنگ هایی از آن را در فضا پخش کرد.

یکی از این تکه سنگ ها وارد منظومه شمسی شد و در نهایت بر روی زمین سقوط کرد. آن شهاب سنگ - که اکنون به عنوان SAU ۰۰۸ شناخته می شود - در سال ۱۹۹۹ در عمان کشف شد و از آن زمان تاکنون تحت مراقبت در «موزه تاریخ طبیعی» بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون این تکه سنگ مریخی هفته جاری در یکی از عجیب ترین سفرهای بین سیاره ای که تاکنون انجام شده است به فضا می رود. این سفر بخشی از ماموریتی است که بلندپروازانه ترین برنامه فضایی ناسا از زمان عملیات آپولو تا کنون قلمداد می شود.

این شهاب سنگ که به اندازه یک سکه ۱۰ پنسی است  روز پنج شنبه ۳۰ ژوئیه (۹ مرداد) با یک کاوشگر روبات آمریکایی پرتاب می شود و در یک سفر هفت ماهه به خانه خود یعنی مریخ باز می گردد.

نخستین مرحله از پروژه بازگشت نمونه مریخ در روز پنج شنبه انجام می شود. عملیات بازگرداندن شهاب سنگ مذکور به مریخ، بخشی از برنامه بلند مدت اکتشاف رباتیک ناسا در مریخ است. هدف اصلی این طرح جست و جو برای نشانه های حیات باستانی در مریخ و جمع آوری و ارسال نمونه سنگ ها به زمین است.

محققان برای انجام موفقیت آمیز این ماموریت، دو شهاب سنگ را همراه کاوشگر «استقامت» (Perseverance) به فضا می فرستند که یکی از آنها SAU۰۰۸ است. پیش بینی می شود این کاوشگر در فوریه ۲۰۲۱ میلادی در مریخ فرود آید.

این کاوشگر پس از فرود بر روی این سیاره سرخ با استفاده از لیزری قدرتمند، دوربین و طیف سنج ساختار سنگ های سیاره و ترکیبات آنها را شناسایی می کند.

در این میان از شهاب سنگ SAU۰۰۸ برای کالیبره کردن طیف سنج موجود در کاوشگر استفاده می شود تا به این ترتیب دقت و صحت دستگاه قبل از بررسی نمونه ها تضمین شود.

محققان اطمینان دارند این سنگ کوچک که به مریخ می رود، متعلق به همین سیاره است. پروفسور کارولین اسمیت از موزه تاریخ طبیعی لندن می گوید: ترکیبات حباب های کوچک گازی که درون شهاب سنگ وجود دارند، با اتمسفر مریخ یکسان است بنابراین ما مطمئن هستیم این سنگ به مریخ تعلق دارد.

به گفته اسمیت این سنگ کوچک به دقت انتخاب شده زیرا ترکیبات شیمیایی مواد آن مشابه سنگ های مریخ است و علاوه بر آن سخت است.   برخی از سنگ های مریخ بسیار شکننده هستند. اما این سنگ ترکیبات محکمی دارد.

برچسب‌ها فضاپیما مریخ ناسا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فضاپیما مریخ ناسا فضاپیما مریخ ناسا شهاب سنگ سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۵۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هفت» از فردا به آنتن بازمی گردد

برنامه سینمایی «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا پخش خود را در شبکه نمایش از سر می‌گیرد.

به گزارش ایسنا به نقل روابط عمومی برنامه، سری جدید برنامه سینمایی «هفت» به تهیه‌کنندگی محمد تنکابنی و با اجرای بهروز افخمی که در ایام چهل و دومین جشنواره فجر روی آنتن رفته بود، با وقفه‌ای کوتاه از فردا شب جمعه، ۷ اردیبهشت ماه ساعت ۲۳ روی آنتن شبکه نمایش ‌می‌رود.

در این دوره برنامه، میز «پرونده ویژه» با حضور بهروز افخمی و مهمان، میز «نقدسینمای ایران» با حضور امیر قادری و رضا صدیق و میز «نقدسینمای جهان» با حضور سید حمید قادری و آرش خوشخو و همچنین با پخش میان‌برنامه‌های متنوع روی آنتن می‌رود.

همچنین سری جدید برنامه «هفت» با دکوری متفاوت در فضایی نوستالژیک از سینمای قدیم ایران روی آنتن خواهد رفت.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • «هفت» از فردا به آنتن بازمی‌گردد
  • «هفت» از فردا به آنتن بازمی گردد
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • آسمان آتن حال و هوای مریخی گرفت + فیلم
  • (ویدئو) آسمان آتن حال و هوای مریخی گرفت
  • ستون gc چیست و انواع ستون gc کدام‌اند ؟
  • کاوشگر بین ستاره ای پس از ۵ ماه با زمین تماس گرفت