Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک شهاب سنگ مریخی بعد از ۷۰۰ هزار سال حضور در زمین اکنون قرار است به سیاره مریخ باز می‌گردد. تاریخ انتشار: 15:20 - 06 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۱۲۷۲

خبرگزاری میزان - ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین نوشت: تصور می‌شود این شهاب سنگ مریخی زمانی ایجاد شد که یک سیارک یا دنباله دار در حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ هزار سال پیش به این سیاره برخورد و تکه سنگ‌هایی از آن را در فضا پخش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این تکه سنگ‌ها وارد منظومه شمسی شد و در نهایت بر روی زمین سقوط کرد. آن شهاب سنگ - که اکنون به عنوان SAU ۰۰۸ شناخته می‌شود - در سال ۱۹۹۹ در عمان کشف شد و از آن زمان تاکنون تحت مراقبت در «موزه تاریخ طبیعی» بوده است.

اکنون این تکه سنگ مریخی هفته جاری در یکی از عجیب‌ترین سفر‌های بین سیاره‌ای که تاکنون انجام شده است به فضا می‌رود. این سفر بخشی از ماموریتی است که بلندپروازانه‌ترین برنامه فضایی ناسا از زمان عملیات آپولو تا کنون قلمداد می‌شود.

این شهاب سنگ که به اندازه یک سکه ۱۰ پنسی است روز پنج شنبه ۳۰ ژوئیه (۹ مرداد) با یک کاوشگر روبات آمریکایی پرتاب می‌شود و در یک سفر هفت ماهه به خانه خود یعنی مریخ باز می‌گردد.

نخستین مرحله از پروژه بازگشت نمونه مریخ در روز پنج شنبه انجام می‌شود. عملیات بازگرداندن شهاب سنگ مذکور به مریخ، بخشی از برنامه بلند مدت اکتشاف رباتیک ناسا در مریخ است. هدف اصلی این طرح جست و جو برای نشانه‌های حیات باستانی در مریخ و جمع آوری و ارسال نمونه سنگ‌ها به زمین است.

محققان برای انجام موفقیت آمیز این ماموریت، دو شهاب سنگ را همراه کاوشگر «استقامت» (Perseverance) به فضا می‌فرستند که یکی از آن‌ها SAU ۰۰۸ است. پیش بینی می‌شود این کاوشگر در فوریه ۲۰۲۱ میلادی در مریخ فرود آید.

این کاوشگر پس از فرود بر روی این سیاره سرخ با استفاده از لیزری قدرتمند، دوربین و طیف سنج ساختار سنگ‌های سیاره و ترکیبات آن‌ها را شناسایی می‌کند.

در این میان از شهاب سنگ SAU ۰۰۸ برای کالیبره کردن طیف سنج موجود در کاوشگر استفاده می‌شود تا به این ترتیب دقت و صحت دستگاه قبل از بررسی نمونه‌ها تضمین شود.

محققان اطمینان دارند این سنگ کوچک که به مریخ می‌رود، متعلق به همین سیاره است. پروفسور کارولین اسمیت از موزه تاریخ طبیعی لندن می‌گوید: ترکیبات حباب‌های کوچک گازی که درون شهاب سنگ وجود دارند، با اتمسفر مریخ یکسان است بنابراین ما مطمئن هستیم این سنگ به مریخ تعلق دارد.

به گفته اسمیت این سنگ کوچک به دقت انتخاب شده، زیرا ترکیبات شیمیایی مواد آن مشابه سنگ‌های مریخ است و علاوه بر آن سخت است. برخی از سنگ‌های مریخ بسیار شکننده هستند. اما این سنگ ترکیبات محکمی دارد.

بیشتر بخوانید: بارش شهابی امشب را از دست ندهید

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مریخ شهاب سنگ سنگ مریخی شهاب سنگ سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۷۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیاره‌ای کشف نشده در منظومه شمسی ما وجود دارد؟

 فرضیه وجود نهمین سیاره در منظومه شمسی به توضیح مدار اجسامی که در دورترین فاصله از منظومه شمسی ما قرار دارند، یعنی بیش از ۲۵۰ برابر دورتر از خورشید کمک می‌کند.

اکنون کنستانتین پوجتین، ستاره شناس و تیم او می‌گویند شواهد بیشتری پیدا کرده اند که نشان دهنده وجود سیاره پنهان در منظومه شمسی است.

او خاطرنشان کرد که مطالعه جدید "قوی‌ترین شواهد آماری تا به امروز را نشان می‌دهد که نهمین سیاره واقعا وجود دارد. "

دانشمندان به گروهی از اجرام فرا نپتونی یا TNO، که اصطلاح فنی برای آن اجرام واقع در لبه منظومه شمسی که فراتر از نپتون است، نگاه کردند.

این کار بر روی اجرامی متمرکز شد که حرکت آن ها به دلیل تعامل با مدار نپتون ناپایدار شد. این بی ثباتی درک آن را دشوار کرده است، بنابراین اخترشناسانی که به دنبال شواهدی از احتمال وجود سیاره نهم هستند معمولاً از استفاده از آن در تجزیه و تحلیل خود اجتناب می‌کنند.

در مطالعه جدید، دانشمندان این اجسام ناپایدار را تجزیه و تحلیل کردند که این بی ثباتی باعث دشواری در فهم آن شد.

دکتر پوجتین تصریح کرد بهترین توضیح این است که آن ها توسط یک سیاره کشف نشده دیگر ایجاد شده اند.

او گفت این بهترین توضیح، از مدلی است که سیاره نهم را شامل می‌شود.

این تیم خاطرنشان کرد که توضیحات دیگری برای رفتار این اجرام وجود دارد، از جمله این پیشنهاد که سیارات دیگر زمانی بر مدار آن ها تأثیر گذاشته اند، اما از آن زمان حذف شده اند، اما آن ها ادعا می‌کنند که نظریه سیاره نهم بهترین توضیح است.

دانشمندان خاطرنشان می‌کنند که درک بهتری از وجود یا نبودن سیاره نهم زمانی حاصل خواهد شد که رصدخانه Vera C. Rubin که در حال حاضر در شیلی در حال ساخت است، به بهره برداری برسد. هنگامی که فعال شود، می‌تواند آسمان را اسکن کرده تا رفتار آن اجرام دور را درک کند.

این تیم تحقیق در مقاله خود نوشت: این موضوع مرحله بعدی اکتشافات را وعده می‌دهد که بینش‌های انتقادی را در مورد اسرار محدودیت‌های بیرونی منظومه شمسی ما ارائه دهد.

منبع: اندیپندنت

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • کاوشگر بین ستاره ای پس از ۵ ماه با زمین تماس گرفت
  • ببینید | نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ
  • (ویدئو) نقشه ۷۲ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ
  • آیا سیاره‌ای کشف نشده در منظومه شمسی ما وجود دارد؟
  • تقویم نجوم اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ + دانلود جدول
  • تقویم نجوم اردیبهشت‌ 1403 + دانلود جدول
  • رقابت استارت‌آپ‌ها پس از رایگان‌سازی ماموریت ۱۱ میلیارد دلاری مریخ توسط ناسا
  • این غذاها مهمترین عامل ابتلا به سرطان هستند
  • بازگشت نمونه مریخی حیات انسان را به خطر می‌اندازد
  • چه کسانی باید مولتی ویتامین بخورند؟