Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رییس کل دادگستری استان بوشهر با اشاره به اهمیت لزوم اجرای کاداستر گفت: سنددار شدن اراضی دولتی از تصرف آن‌ها توسط زمین خواران جلوگیری می‌کند. تاریخ انتشار: 16:24 - 06 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۱۲۵۳

خبرگزاری میزان - مهرداد دلجو، سرپرست اداره کل ثبت اسناد و املاک بوشهر همراه معاونان با علی جمادی، رییس کل دادگستری بوشهر و معاونان وی دیدار و به ارائه گزارش عملکرد در حوزه فعالیت خود پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس کل دادگستری استان بوشهر پس از گرامیداشت یاد مدیرکل فقید ثبت اسناد و املاک بیان کرد: مرحوم سعید محوری یکی از مدیران فعال قوه قضاییه که سال‌ها در سمت‌های مختلف، منشأ برکات ارزنده‌ای در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اداره کل ثبت اسناد و بوشهر بود که در اینجا از زحمات وی تجلیل به عمل می‌آید.

رییس کل دادگستری استان بوشهر به ارتباط نزدیک ثبت اسناد و املاک با پرونده‌های قضایی اشاره کرد و ثبت اسناد و املاک را جزء لاینفک بسیار از پرونده‌های قضایی دانست و بیان کرد: باید تلاش نماییم تا در جامعه انجام تمام معاملات املاک از طریق دفاتر اسناد رسمی صورت پذیرد و املاک به صورت قولنامه‌ای در بنگاه‌های معاملاتی نقل و انتقال نیابد که در صورت تحقق این امر حجم بسیار زیادی از پرونده‌های تشکیلی در دادگستری کاهش می‌یابد.

وی به جایگاه املاک به عنوان یکی از سرمایه‌های اصلی مردم و اهمیت نقل و انتقال املاک در کشور اشاره و بیان کرد: یقینا این مسئله حساسیت خاصی دارد و هر چه از مقررات ثبت اسناد و املاک دور شویم و مردم کمتر به مقررات ثبت اسناد و املاک و دریافت سند رسمی توجه کنند، این کم توجهی هم برای مردم و هم برای دستگاه قضایی مشکلاتی را ایجاد می‌کند.   بیشتر بخوانید: تاکید رییس کل دادگستری آذربایجان غربی بر اجرای کامل طرح کاداستر در اراضی ملی و منابع طبیعی وی افزود: متاسفانه جامعه چنین رویکردی را ندارد و هنوز مردم با مراجعه به بنگاه‌ها و نوشتن قولنامه عادی به انجام معامله می‌پردازند که این معاملات ممکن است با سوء استفاده و فروش یک ملک به چند نفر منجر به ایجاد پرونده کیفری شود.

جمادی مهم‌ترین راه پیشگیری از تعرض به اراضی ملی، منابع طبیعی و بیت المال و مبارزه با فساد را اجرای کاداستر دانست و بیان کرد: سنددار شدن اراضی دولتی از تصرف آن‌ها توسط زمین خواران جلوگیری می‌کند و از این رو در کاهش پدیده زمین خواری و کاهش ورودی به مراجع قضایی مؤثر است.

وی تصریح کرد: ادارات و سازمان‌های دولتی باید نسبت به تثبیت املاک خود هر چه سریعتر اقدام کنند و در صورت امتناع مدیران از اجرای طرح کاداستر در استان بوشهر مورد تعقیب کیفری قرار خواهند گرفت.

رییس کل دادگستری استان بوشهر اذعان کرد: براساس بررسی‌های به عمل آمده ریشه بسیاری از اختلافات ملکی مردم با دستگاه‌های دولتی تثبیت نشدن مالکیت املاک دولتی و ملی و عدم اجرای طرح کاداستر است و چنانچه طرح کاداستر سریعتر اجرا شود از میزان تشکیل پرونده‌های بین مردم و دستگاه‌های دولتی کاسته می‌شود و از اتلاف بیت المال جلوگیری خواهد شد.

در این دیدار، دلجو ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این اداره کل در اجرای طرح کاداستر اظهار کرد: ماده ۹ قانون جامع حد نگاری (کاداستر) کشور مصوب ۱۳۹۳ کلیه دستگاه‌ها را مکلف کرده است تمام مستثنیات و اطلاعات توصیفی املاک متعلق به خود یا تحت اداره خود از جمله مشخصات ثبتی، کاربری، نام بهره برداری و نقشه‌های مختصات جغرافیایی املاک مذکور را با رعایت جنبه‌های امنیتی در اختیار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جهت تهیه نقشه‌های کاداستر قرار دهند.

سرپرست اداره کل ثبت اسناد و املاک بوشهر با گلایه از کم کاری برخی دستگاه‌ها در اجرای طرح کاداستر، گفت: مدت پنج سال مهلت قانونی اجرای این طرح به اتمام رسیده، اما متاسفانه هنوز در این راستا عقب هستیم که این موضوع موجب ایجاد تعارضات و تصرف منابع طبیعی و اراضی دولتی می‌شود.

دلجو با اشاره به صدور ۱۹۰ سند مالکیت دولتی طی سه ماهه اول سال ۱۳۹۸ گفت: در سه ماهه اول سال ۹۹ در راستای حفظ اموال غیرمنقول دولتی و تثبیت مالکیت املاک و مستغلات دولت، تعداد ۴۴۵ سند مالکیت به نام دولت جمهوری اسلامی و برای بهره برداری دستگاه‌های اجرایی صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۳۴ درصدی را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دادگستری بوشهر ثبت اسناد و املاک کاداستر رییس کل دادگستری استان بوشهر اجرای طرح کاداستر ثبت اسناد و املاک اراضی دولتی دستگاه ها اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۸۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از تغییر کاربری ۱۳ هزار هکتار از اراضی دولتی در البرز

رئیس کل دادگستری استان البرز از رشد ۵۸ درصدی مقابله با تغییر کاربری‌های غیرمجاز در استان البرز در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز و به نقل از پایگاه خبری دادگستری استان البرز، حسین فاضلی هریکندی با تشریح اقدامات انجام شده در حوزه مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز در استان البرز، اظهار کرد: استان البرز هرچند از نظر وسعت به عنوان کوچک‌ترین استان کشور شناخته می‌شود، اما به دلیل شرایط و ویژگی‌های خاص طبیعی و جغرافیایی و مجاورت با مرکز کشور در معرض بیشترین تغییر کاربری‌ها قرار داد و هرگونه تغییر کاربری منافع اقتصادی زیادی را پیش روی متخلفان قرار می‌دهد.

وی با تشریح اقدامات انجام شده در دادگستری کل استان البرز در زمینه مقابله با تغییر کاربری‌ها افزود: استان البرز از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها در وضعیت حاد قرار داشت که برای مدیریت این شرایط و پاسخگو کردن دستگاه‌های متولی در این مورد، یکی از برنامه‌های مهم، با ایجاد «قرارگاه صیانت از بیت‌المال و مقابله با تغییر کاربری ها» برای اولین بار در کشور عملیاتی شد که با توجه به ایجاد تحول در مقابله با این پدیده در استان البرز، مورد تقدیر رئیس قوه قضائیه قرار گرفت.

مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار در سال ۱۴۰۲

هریکندی فاضلی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲، مجموعاً از تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان جلوگیری شده است یادآور شد: در عملیات‌های اجرا شده که به درخواست و گزارش جهاد کشاورزی و غالباً در مراحل اولیه تفکیک و قطعه بندی و در مواردی هم با تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز بوده است به ترتیب حوزه‌های قضائی کرج با ۴۶۳۳ هکتار و چهارباغ با ۲۹۳۹ هکتار در جایگاه اول و دوم قرار دارند و شهرستان‌های ساوجبلاغ و نظرآباد با ۲۸۴۵ و ۱۷۳۳ هکتار در مراتب بعدی جای گرفته‌اند.

وی با اعلام رشد ۵۸ درصدی مقابله با تغییر کاربری‌های غیرمجاز در استان البرز در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: ارزش اراضی زراعی و باغ‌های استان البرز که از تغییر کاربری آن جلوگیری شده، بیش از ۵۱۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

نقش سامانه کشت یار به عنوان بازوی کمکی

رئیس شورای حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی و منابع طبیعی استان البرز با اشاره به نقش سامانه «کشت یار» به عنوان بازوی دستگاه‌های متولی استان در زمینه مقابله به هنگام با تغییر کاربری‌ها، گفت: در رصد سامانه‌های پایش ماهواره‌ای در سال گذشته، تعداد ۱۱۱۹ نقطه توسط این سامانه هوشمند هشدار دهی شده و اقدامات برای بررسی و مقابله بلافاصله آغاز شده است.

فاضلی هریکندی با اعلام آمادگی دستگاه قضائی استان برای حمایت از هرگونه اقدام پیشگیرانه و مقابله‌ای در این زمینه ابراز امیدواری کرد در سال جدید با تقویت نظارت توسط دستگاه‌های متولی، عرصه بر سوداگران این حوزه تنگ‌تر شود.

کد خبر 745162

دیگر خبرها

  • رفع تصرف اراضی دولتی شهرستان طرقبه و شاندیز به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان
  • میانگین اجرای طرح کاداستر در اراضی کشاورزی کشور ۵۱ درصد است
  • رفع تصرف ۳ هکتار از اراضی ملی در اشنویه 
  • سمنان پیشرو کشور در تثبیت مالکیت اراضی ملی و منابع طبیعی است
  • طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی ۹۹ درصد پیشرفت داشته است
  • اجرای طرح کاداستر در اراضی کشاورزی کرمانشاه باید سرعت بگیرد
  • حدنگاری اراضی کشاورزی کرمان در اولویت ثبت اسناد و املاک استان
  • رسانه ها نقش مهمی در ترغیب مالکین اراضی و املاک برای اخذ سند دارند
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۱۳ هزار هکتار از اراضی دولتی در البرز
  • رسانه ها مالکین اراضی و املاک را برای اخذ سند ترغیب کنند