Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان بورس از ورود ۹۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید به بازار سرمایه خبر داد و گفت: ورود این حجم نقدینگی اتفاقی بزرگی در اقتصاد است و باید به عنوان فرصت تامین مالی بنگاه ها به آن توجه شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سنا، «حسن قالیباف اصل» ضمن بیان مطلب فوق و با اشاره به سال جهش تولید گفت: در حال حاضر پروژه های ملی ناتمام و جدیدی در کشور وجود دارند که در عین حال از ارزش افزوده بالایی برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در این پروژه ها، با بحث تامین مالی روبرو هستیم و اگر بتوانیم از نقدینگی فعلی بازار سرمایه در جهت تامین مالی این پروژه ها استفاده کنیم، گام بزرگی در راستای تحقق شعار سال و توسعه اقتصادی برداشته ایم و این هدف با ورود شرکت های پروژه سهامی عام به بورس محقق می شود.

راه اندازی شرکت های پروژه

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه طی روزهای گذشته جلسات متعددی در راستای راه اندازی شرکت های پروژه سهامی عام  برگزار شد، افزود: قصد داریم شرکت های سهامی عام بورس را با هدف تکمیل پروژه های جدید و نا تمام راه اندازی کنیم. برخی از پروژه های گذشته و جدید برای تکمیل به منابع ریالی نیاز دارند، اما ساختار آنها به گونه‌ای است که از طریق ابزارهایی مانند اوراق بدهی نمی‌توان نسبت به تامین مالی آنها اقدام کرد. در حالی که ریال مورد نظر در بازار سرمایه وجود دارد. بنابراین نیاز است که شرکت های سهامی عام بورسی تاسیس شده و پروژه ها به آن شرکت ها واگذار شود.

وی با تاکید بر اینکه تاسیس این شرکت ها  اتفاق خوبی به شمار می رود، افزود: دولت، هلدینگ های بزرگ، یا پروژه های دولتی که هنوز تکمیل نشده اند، می توانند از طریق این شرکت های پروژه سهامی عام اقدام به تامین مالی کنند. پس از پذیره نویسی نیز نماد شرکت در بازارسرمایه بازگشایی شده و نماد آن مورد معامله ثانویه قرار می گیرد.

قالیباف در خصوص سازوکار فعالیت این شرکت ها توضیح داد و افزود: کارفرما یا مالک اصلی، بخشی از پروژه ها را در اختیار می گیرد و بخش دیگر را در بازار سرمایه پذیره نویسی می کند. با این روش، منابع مالی موجود در بازار سرمایه به سمت تولید، پروژه ها و توسعه سوق حرکت می کند. پس از پذیره‌نویسی، شرکت می‌تواند اقدام به تصاحب تمام یا بخشی از پروژه‌ کرده یا مشارکت کند تا پروژه اجرایی شده و به بهره‌برداری برسد.

تسهیل پذیرش شرکت ها

دبیر شورایعالی بورس ضمن بیان اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار طی دو ماه گذشته اقدامات گسترده ای را با هدف عمق بخشی بازار انجام داده گفت: تسهیل پذیرش شرکت ها در بورس و فرابورس از مهمترین اقدامات انجام شده طی دو ماه گذشته بود، به طوری که اگر مدارک شرکتی تکمیل باشد، پذیرش آن حداکثر طی یک ماه انجام می ششود. وی ادامه داد: همچنین در بحث افزایش سرمایه ها، همکاران سازمان ۵ روزه آن را به نتیجه می رسانند و مجوز افزایش سرمایه صادر می شود.

افزایش سرمایه از محل صرف سهام

قالیباف اصل به پیشنهاد افزایش سرمایه از محل صرف سهام نیز اشاره و تصریح کرد: برای این شرکت ها مزیت مالیاتی نیز دیده شده و در تاریخ اول مرداد ماه به مجلس ارسال شده است. با تصویب و ابلاغ این موضوع، گام مثبتی برای تامین مالی تولید و افزایش سرمایه از محل صرف سهام برداشته می شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه شرکت های پروژه سهامی عام نیز با هدف عمق بخشی بازار طراحی می شوند افزود: صدور مجوز برای راه اندازی این نوع شرکت گام بزرگی در توسعه بازار به شمار می رود و سازمان بورس و اوراق بهادار از آن استقبال می کند و اکنون زمان مناسبی برای تاسیس این شرکت ها است.

قالیباف توضیح داد: زمانی که سهام شرکتی یا پروژه ای، با قیمت خوب خرید و فروش می شود، بدین معنا است که این فعالیت توجیه اقتصادی دارد و کارآفرینانی که در این حوزه فعالیت دارند می توانند پروژه جدیدی را پس از پوشش ریسک های احتمالی، تعریف کنند تا مردم با پول های ریز شریک آن پروژه شوند. وی راه اندازی شرکت های پروژه سهامی عام را فرصت طلایی تامین سرمایه در بازار سرمایه دانست و افزود: این کار رشد اقتصادی، توسعه و اشتغال را به همراه دارد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: فرابورس معاملات بورس بورس سازمان بورس و اوراق بهادار شرکت های پروژه سهامی عام بازار سرمایه افزایش سرمایه شرکت ها راه اندازی تامین مالی پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۱۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد

آفتاب‌‌نیوز :

امروز اغلب نماد‌های تالار شیشه‌ای با کاهش مواجه شدند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت ۱۳ هزار و ۴۲۰ واحدی به رقم دو میلیون و ۳۰۳ هزار و ۳۸۲ واحد رسید. شاخص هم‌وزن، اما ۱۳۲۱ واحد رشد پیدا کرد و در رقم ۷۵۹ هزار و ۲۲ واحد ایستاد. در حالی بازار در چهار روز قبل رشد کرده بود.

روز سه‌شنبه بیش از ۳۹۳ هزار معامله به ارزش ۵۷۷۶ میلیارد تومان در بورس انجام شد.

فولاد، فملی و شپنا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس ایجاد کردند. هم‌چنین ذوب، کاما و فولاد از نماد‌های پرتراکنش بودند که بجز کاما دو نماد دیگر منفی به کار خود پایان دادند.

فرابورس ایران هم امروز ۴۷ واحد کاهش یافت و شاخص آن به ۲۵ هزار و ۴۸۸ واحد رسید.

تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۰۵ هزار فقره بود که ارزش آن به ۷۷۲۱ میلیارد تومان رسید.

خاور و ارفع بالاترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند، اما هرمز تاثیر منفی ایجاد کرد. نماد‌های پرتراکنش نیز خاور، فزر و کرمان بودند؛ که بجز فزر دو نماد دیگر مثبت شدند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بورس تغییر جهت داد
  • ۱۶۱ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • کمبود نقدینگی از مهم‌ترین مسائل توزیع برق مرکزی
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • چقدر می توان به صورت های مالی شرکت ها اعتماد کرد؟
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • ورود ۴۲ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام در روز سبز شاخص کل بورس