Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی‌که مشکلات پیش پای جوانان برای ازدواج روزبه‌روز بیشتر می‌شود، بانک‌ها برای پرداخت وام به زوج‌های جوان هفت‌خوان ایجاد کرده و دست بسیاری از زوجین را از گرفتن این تسهیلات کوتاه کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه زنان، خانواده و جوانان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درحالی‌که مشکل تأمین هزینه ازدواج جوانان به‌طور سرسام‌آوری بالا رفته و مشکلات پیش پای جوانان برای ازدواج روزبه‌روز بیشتر می‌شود، بانک‌ها برای پرداخت وام به زوج ‌های جوان هفت‌خوان ایجاد کرده و دست بسیاری از زوجین را از گرفتن این تسهیلات کوتاه کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دریافت وام ازدواج با اعمال شاقه

درحالی‌که دریافت تسهیلات چندهزارمیلیاردی توسط برخی افراد ذی‌نفوذ از بانک‌ها به راحتی صورت می‌گیرد و عجیب آنکه به دلیل ضعف ضمانت‌نامه، بانک‌ها از استرداد و دریافت اقساط ناتوان‌اند، اما برای دریافت 50 میلیون تومان تسهیلاتی که کمترین حق جوانان برای ازدواج است همین بانک‌ها از شیر مرغ تا جان آدمیزاد برای ضمانت طلب می‌کنند.

یکی از متقاضیان این تسهیلات می‌گوید: «رفتم برای وام ازدواج بانک میگه باید ضامن حتماً از همین بانک حقوق بگیره، شصت میلیون کسر از اقساط داشته باشه و سابقشم از بیست سال بیشتر نباشه! این باز چه شرایطیه دیگه»

دیگری در مورد بدهکاری خود و عدم دریافت تسهیلات وعده داده‌شده می‌گوید: «پیگیر وام ازدواج جوانان بشین، پسرم الان ۳ماه ازدواج کرده هنوز وامشو نگرفته واسه پول پیش خونش قرض گرفتیم از بقیه»

اوضاع از این هم پیچیده‌تر است. بانک‌ها به خودشان اجازه داده‌اند پول زوجین را هم برای مدت هفت سال بلوکه کنند. یکی از کسانی که بانک این کار را با این تسهیلات ناچیز او کرده می‌گوید: بنده یک هفته پیش وام ازدواج گرفتم از مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان کل وام زوجین، در ابتدا بانک از هر نفر ۲میلیون و پانصد هزار تومان بابت کارمزد و هزینه‌های ثبت‌نام وام کم کرده، علاوه بر این از هرکدام از زوجین مبلغ ۳ میلیون تومان را نزد بانک نگه‌داشتن و حق برداشت نداریم تا بعد از ۷ سال! »

دیگری می‌گوید: «متأسفانه بانک‌ها برای وام ازدواج دو ضامن معتبر می‌خوان که باید حقوق بالایی هم داشته باشه، تازه آن هم با کلی بند و تبصره، من بچه‌ام هم دنیا اومد هنوز واممو نگرفتم»

هربانکی قوانین خودش را دارد. یکی از متقاضیان تسهیلات ازدواج می‌گوید: «بانک مرکزی اعلام کرد برای وام ۵۰ میلیونی ازدواج سفته و یک ضامن لازمه، ولی یکی از بانک‌ها ۴ تا ضامن میخواد»

کسی گوشش بدهکار رئیس بانک مرکزی نیست

چندی پیش و در پی بالا گرفتن انتقادات در مورد نحوه برخورد و سخت‌گیری بانک‌ها در مورد ضمانت وام قرض‌الحسنه ازدواج، رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی توپ را در زمین مجلس انداخت.

عبدالناصر همتی بابیان اینکه در خصوص وام ازدواج بزرگ‌نمایی می‌شود، گفت: چند مورد سخت‌گیری در این خصوص پیش می‌آید که یکی از علل این امر به مصوبه مجلس شورای اسلامی در این خصوص برمی‌گردد؛ چراکه در قانون ضامن معتبر عنوان‌شده و ممکن است برخی ضامن‌ها از دید برخی بانک‌های عامل، معتبر نباشند.

همتی ادامه داد: اگر در قانون به این موضوع اشاره نمی‌شد، بانک‌ها راحت‌تر می‌توانستند این وام‌ها را پرداخت کنند چراکه باوجود عنوان معتبر بانک‌ها باید بیشتر تحقیق کنند.

رئیس‌کل بانک مرکزی بابیان اینکه از بین ۲۰ هزار شعبه بانکی چند مورد تخلف می‌کنند، گفت: مجدداً از تمامی همکارانم در سیستم بانکی تقاضا دارم که در خصوص وام ازدواج سخت‌گیری نکنند. تقریباً ماهیانه به ۱۰۰ هزار نفر وام داده‌ایم و انتظار می‌رود برخی تخلفات این‌چنینی سبب نشود که تمام زحمات سیستم بانکی را زیر سؤال ببریم.

مجلس باید اقدام فوری انجام دهد

مشکلاتی که از زبان مردم شنیده می‌شود نشان داده است گوش کسی در بانک‌ها بدهکار رئیس‌کل بانک مرکزی نیست و همچنان سخت‌گیری‌ها در مورد اخذ ضمانت برای دریافت مبلغ ناچیز وام ازدواج وجود دارد. حالا باید مجلس وارد عمل شود تا با تسهیل شرایط دریافت این وام، کمترین کار ممکن برای تسهیل ازدواج جوانان به انجام برسد.

بدون حمایت دولت و مجلس از جوانان، هیچ تغییری در روند به شدت در حال کاهش ازدواج نمی توان پیش بینی کرد. مجلس یازدهم باید مسئله افزایش ازدواج را که مقدمه فرزند آوری است جدی بگیرد و جوانان را برای برداشتن مسائل ریز و درشت از پیش پایشان کمک کند در غیر این صورت باید منتظر شدت گرفتن روند کاهش جمعیت در سال‌های آینده هم باشیم.

بدون حمایت دولت و مجلس از جوانان، هیچ تغییری در روند به شدت در حال کاهش ازدواج نمی توان پیش بینی کرد. مجلس یازدهم باید مسئله افزایش ازدواج را که مقدمه فرزند آوری است جدی بگیرد و جوانان را برای برداشتن مسائل ریز و درشت از پیش پایشان کمک کند در غیر این صورت باید منتظر شدت گرفتن روند کاهش جمعیت در سال‌های آینده هم باشیم.

انتهای پیام/4145

منبع: آنا

کلیدواژه: تسهیلات ازدواج عبدالناصر همتی مجلس یازدهم وام ازدواج بانک مرکزی سخت گیری بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۲۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ میلیون تخلف ساکن اعمال قانون شد

 سرهنگ احسان مومنی اظهار کرد: همزمان با آغاز نیمه دوم سال ترافیک بیشتری را در سطح معابر شهر تهران شاهد هستیم و در سال ۱۴۰۲ بحث برخورد با تخلفات ساکن در اولویت کاری تیم‌های پلیس راهور تهران بزرگ قرار گرفت. 

او گفت: تمام همکاران بنده مکلف شده اند که در هر کجا که تخلف ساکنی را مشاهده کردند با آن به صورت جد برخورد نمایند چرا که در نیمه دوم سال ترافیک سنگین تری را در سطح معابر شهر تهران شاهد هستیم. همچنین به خاطر نظم بخشی هر چه بیشتر به معابر وروان سازی ترافیک و نیز کاهش تصادفات برخورد با تخلفات ساکن در اولویت کاری همکاران بنده قرار گرفته است. 

سرهنگ مومنی افزود: در سال گذشته حدود ۱۲ میلیون تخلف ساکن در شهر تهران مورد اعمال قانون قرار گرفت یعنی به طور میانگین روزی ۳۳ هزار وسیله نقلیه که مرتکب تخلف ساکن شده بودند اعمال قانون گردیدند. 

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ بیان کرد : اعمال قانون تخلف توقف در پیاده رو در سال ۱۴۰۲ حدود ۵۰۳ هزار مورد بوده است که روزی ۱۴۰۰ وسیله نقلیه‌ای که در پیاده رو‌های سطح شهر تهران پارک کرده بودند توسط تیم‌های پلیس راهور تهران بزرگ اعمال قانون شدند. 
سرهنگ مومنی افزود: این اعمال قانون‌ها و برخورد‌ها درخواست شهروندان است که از پلیس مطالبه گری داشتند که چرا این وسابل نقلیه در پیاده رو‌ها پارک کرده اند. 

او گفت: اعمال قانون‌ها به این صورت است که تیم‌های گشتی پلیس راهور تهران بزرگ در صورت مشاهده تخلف پارک در پیاده رو با این تخلف برخورد می‌نمایند و همچنین تیم‌های پیاده در همان تقاطع و یا محلی که مستقر می‌باشند باید این اعمال قانون‌ها را انجام و تقاطع و محل را پاکسازی نمایند. همچنین همکاران بنده در مرکز کنترل ترافیک هوشمند پلیس راهور تهران بزرگ و یا همان مرکز مانیتورینگ از طریق دوربین‌های سطح شهر هر کجا که تخلف ساکن و یا پارک در پیاده رو را مشاهده نمایند خودرو را اعمال قانون و برای آن جریمه صادر می‌نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • یافتن همسر مناسب مهمترین دغدغه جوانان در تشکیل خانواده
  • ‌سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: اگر افرادی حجاب را قبول ندارند ناگزیر هستند از قانون تبعیت کنند
  • شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣ چیست؟
  • چرا قانون حمایت از فرزندآوری منجر به کاهش جمعیت شد؟
  • وام ازدواج؛ شیرینی یک قانون برای حمایت از نهاد خانواده
  • موانع پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت رفع شود / روند ازدواج جوانان تسهیل شود
  • تجلیل از دست‌اندرکاران رویداد کشوری جامعه پرداز در همدان
  • ۱۲ میلیون تخلف ساکن اعمال قانون شد
  • رییس مرکز پژوهش های مجلس: واگذاری پرسپولیس و استقلال به بانک ها، خلاف قانون و منویات رهبری است
  • دلیل پرداخت نشدن وام ازدواج / بانک ها پولی برای دادن وام ازدواج ندادند