Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، سلمان خادم‌المله  مدیرعامل تأمین سرمایه امین امروز در جمع خبرنگاران اعلام کرد: ‌بزگترین تأمین مالی تاریخ کشور به اندازه ۱۰ هزار میلیارد تومان برای شرکت بزرگ فولاد مبارکه به زودی انجام می‌شود.

وی گفت: نکته قابل توجه این است که برای اولین بار در تاریخ کشور اوراق اجاره سهام بدون ضامن منتشر می‌شود که به واسط رتبه اعتباری فولاد مبارکه انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این مدیر بازار سرمایه روش سنتی تأمین مالی در کشور ما بانک پایه بود و این روش با سرعت زیاد از بانک پایه به بورس پایه یا بازار پایه تغییر می‌کند. 

خادم‌المله گفت: این اوراق برای اولین‌بار با پشتوانه رتبه اعتباری فولاد مبارکه و بدون ضامن انجام می‌شود زیرا ارزش روز بازار فولاد مبارکه ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است که انتشار اوراق ۱۰ هزار میلیارد  تومانی در مقابل این رقم بسیار ناچیز است. 

وی سود این اوراق را ۱۸ درصد، مدت زمان اوراق را پنج ساله عنوان کرد که هر سه ماه سود آن پرداخت می‌شود و این اوراق در بورس اوراق بهادار قابل معامله است. عامل این اوراق کارگزاری امین آوی است و شرکت تأمین سرمایه امین به عنوان بازارگردان از رتبه اعتباری فولاد مبارکه برای انتشار این اوراق A+ است. 

وی همچنین گفت: هفته جاری تامین مالی ۲۵۰۰ میلیارد تومانی شامل ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری تهران و ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری مشهد در بورس و از کانال تامین سرمایه امین انجام شد.

به گفته خادم المله خود شرکت تامین سرمایه امین نیز در بورس پذیرش شده و به زودی سهام آن در نماد امین در بورس عرضه اولیه می‌شود.

در این نشست همچنین رسول پورسعادت رئیس برنامه‌ریزی مالی فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه بزرگترین فولادساز ایران است که ۵۰درصد نیاز کشور را تأمین می‌کند و سالانه بیش از ۷.۷ میلیون تن فولاد تولید می‌کند و این اوراق به خاطر نیاز به نقدینگی و سرمایه در گردش از طریق بازار سرمایه منتشر می‌شود.

وی همچنین گفت: امسال غیر از این ۳هزار میلیارد تومان اوراق سلف منتشر کردیم و این نقدینگی از طریق بازار سرمایه انجام شد و ما هم‌اکنون از طریق اجاره سهام خود در شرکت گل‌گهر استفاده کرده و به جمع‌آوری ۱۰هزار میلیارد تومان نقدینگی از طریق انتشار اوراق در بازار سرمایه اقدام می‌کنیم.

همچنین محرابی مدیر مالی فولاد مبارکه نیز از طریق فضای مجازی در این نشست اعلام کرد: با توجه به حجم تأمین مالی که توسط فولاد مبارکه در سال‌های قبل انجام شده محدودیت استفاده از ابزارهای بازارپولی و بانک برای تأمین مالی بلندمدت داشتیم زیرا عمده تسهیلات بانکی کوتاه مدت بودند اما این پتانسیل در بازار سرمایه به وجود آمده که به تأمین مالی بلندمدت برای اجرای پروژه‌ها و نیز حرکت به سمت تأمین مالی بلندمدت اقدام کنیم و ما از طریق انتشار اوراق اجاره شروع کردیم و با توجه به اینکه ۵۰ درصد تأمین مالی از کانال سرمایه امین صورت می‌گیرد، ما هم از این طریق اقدام کردیم.

در این مراسم همچنین رضا عیوضلو مدیرعامل رتبه‌بندی پایا گفت: اوراق بدون ضمانت فولاد مبارکه در واقع یک نقطه عطف برای تأمین مالی از طریق بازار سرمایه در کشور به شمار می‌رود. در روش تأمین مالی سنتی که ناکارآمد بود باید حتماً‌ ضامن تهیه می‌شد که باعث طولانی‌تر شدن فرایند تسهیلات‌گیری بود و برای شرکت‌ها هزینه در بر داشت.

وی گفت: مکانیزم قبلی تأمین مالی یعنی از طریق ضمانت کارایی بازار را کاهش می‌داد به عنوان مثال اگر یک شرکت خوب و یک شرکت بد با ضامن به بانک مراجعه می‌کردند ریسک اعتباری و ریسک نکول هر دو یکسان می‌شد در حالیکه کارایی شرکت خوب بیشتر و ریسک کمتر است. اما در روش تأمین مالی مبتنی بر رتبه اعتباری ریسک اعتباری شرکت‌ها در نظر گرفته می‌شود.

عیوضلو گفت: امسال با مصوبه هیأت مدیر سازمان بورس تأمین مالی از طریق رتبه‌بندی شرکت‌ها و کسب درجه سرمایه‌گذاری توسط شرکت‌ها انجام می‌شود که با توجه به اینکه فولاد مبارکه درجه سرمایه‌گذاری و رتبه اعتباری A+ کسب کرده می‌تواند اوراق بدون ضمانت منتشر کند.

وی با بیان اینکه شرکت‌های رتبه‌بندی از ۱۰۰ سال قبل در دنیا فعالیت دارند، گفت: سابقه این شرکت‌ها در ایران از سال ۹۵ و تدوین دستورالعمل تأسیس و فعالیت آغاز شده و در حال حاضر سه شرکت رتبه بندی در کشور فعالیت دارند.

کد خبر 535018 برچسب‌ها بورس - فرا بورس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس فرا بورس میلیارد تومان هزار میلیارد تومان بازار سرمایه رتبه اعتباری فولاد مبارکه انجام می شود سرمایه امین تأمین مالی رتبه بندی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۳۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران

جلسه متقاضیان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مخازن ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار با حضور نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور و به میزبانی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برگزار شد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط‌عمومی، رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به دستاورد‌های شرکت ملی گاز ایران در دوره تحریم، گفت: سال ۱۳۸۹ بانک مرکزی، شرکتی ملی گاز و شرکت ملی نفت تحریم شدند؛ ظرفیت تولید، پالایش، انتقال و توزیع گاز، ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود و امروز پس از یک دوره تحریم ۱۵ساله، میزان ظرفیت تولید، به ۸۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است و پالایش، انتقال و توزیع این زنجیره از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب بالاتر است. پیچیده‌ترین تکنولوژی با انتقال تکنولوژی از ساخت توربین و کمپرسور از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان بازوی اجرای شرکت ملی گاز ایران، صورت‌گرفته است.

نوشادی در ادامه با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی و بخش‌های مختلف صنعت، افزود: جورچین صنعت گاز برای ادامه این مسیر پر افتخار، برای گسترش سطح مشارکت‌های مردمی و پاسخگویی به رشد فزاینده مصرف چه در مسیر توسعه و چه تولید انرژی و محصول و چه مصرف خانگی و تجاری، نیاز دارد که یک هم‌افزایی گسترده‌ای را انجام دهد. در استراتژی جدید شرکت ملی گاز ایران، برای مدیریت اوج مصرف که متأسفانه آسیبش نخست به تولید وارد می‌شود، تصمیم گرفتیم که وارد حوزه جذب سرمایه‌گذاری بشویم و پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ایستگاه‌های تقویت فشار را خدمت شما معرفی کنیم.

در ادامه این نشست علیرضا بیات مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی گاز ایران نیز با تأکید بر اهمیت صنعت گاز در امر تولید، گفت: سرمایه‌گذاری در تمام حوزه‌ها یکی از اصول اصلی توسعه در هر صنعتی است و صنعت گاز در کشور ما جریان خونی است که در رگ‌ها و شریان اقتصادی جریان دارد و توسعه این صنعت بی شک به توسعه در دیگر بخش‌های تولید همچون صنایع فولادی و پتروشیمی و دیگر بخش‌های صنعتی می‌انجامد.

در ادامه این نشست پروژه‌های ذخیره‌سازی مخزن نمکی نصرآباد کاشان، میدان هیدروکربنی شوریجه مشهد، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و پروژه بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار گاز جهت سرمایه‌گذاری به نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور معرفی شدند.

گفتنی است، نمایندگان شرکت‌های فولادی همچون شرکت ایمیدرو، گل‌گهر، توسعه آن و فولاد، جهان فولاد، فولاد مبارکه، گهر زمین، آهن و فولاد ارفع، ذوب‌آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد ایران و فولاد سیرجان در این نشست به ارائه پرسش‌هایی در خصوص این پروژه‌های به بحث و تبادل نظر پرداختند.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • «کاوشی در اقتصاد تعاون» منتشر شد
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • رضاییان: شکایتی از رحمتی دریافت نکردم/ عضو هیات رئیسه هستم، اما قرارداد مالی با فدراسیون ندارم
  • چقدر می توان به صورت های مالی شرکت ها اعتماد کرد؟
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • هزینه ثبت شرکت در سال ۱۴۰۳