Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحریم‌ و کرونا سفره ایرانی‌ها را کوچک‌تر کرده است و از 6‌ ماه قبل با از دست رفتن برخی مشاغل و کاهش درآمدها ، رواج پدیده‌های عجیب خصوصا در حوزه میراث فرهنگی در ایران بیشتر شده است.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ هفته گذشته مقامات پلیس اعلام کردند از میان سارقان دستگیر شده تعداد زیادی از آنها سرقت اولی بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا اما کرونا یک نشانه عجیب در حوزه میراث‌فرهنگی برجای گذاشته است؛ افزایش حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های تاریخی و فرهنگی کشور که به از دست رفتن نشانه‌های هویتی ایران می‌انجامد. چندی پیش و به اعلام صدای میراث، کاروانی شامل 140خودرو به‌همراه 500جوینده دفینه در یکی از روستاهای اصفهان آن هم با یک فراخوان مجازی به راه افتاد تا آموزش میدانی گنج‌یابی برای علاقه‌مندان برگزار کند.

 این نخستین‌بار در تاریخ میراث‌فرهنگی ایران است که یک کاروان عتیقه‌یابی به محوطه‌های تاریخی کشور سرازیر می‌شود تا در روز روشن سودای گنج‌یابی را تحقق بخشد؛ حالا نماینده شورای جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی (ایکوموس) در ایران از روسای قوای سه‌گانه، شخص رئیس قوه قضاییه، وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی کشور خواست به‌طور جدی به موضوع حفاری‌های غیرمجاز در کشور ورود کرده و اجازه به تاراج رفتن هویت تاریخی ایران را ندهند.

مهدی حجت، نماینده شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی (ایکوموس)‌ در ایران می‌گوید: «نتیجه راه‌اندازی کاروان گنج‌یابی در ایران نه‌تنها یک آبروریزی فرهنگی است که احترام ایران به‌عنوان کشوری با سابقه فرهنگی زیاد و آثار تاریخی متنوع را در مجامع جهانی از بین می‌برد.» او از تحریم و کرونا به‌عنوان 2 عامل افزایش حفاری غیرمجاز در سایت‌ها و محوطه‌های تاریخی نام برد و گفت: کرونا بر سبد خانوار و معاش مردم تأثیر منفی گذاشت و به‌دلیل آزاد شدن نیروی انسانی و تنگنای اقتصادی، گرایش به «تجربه شانس» هم افزایش یافت.

مهدی حجت که بنیانگذار سازمان میراث فرهنگی بود و در دهه60 نیز ریاست بر این سازمان را برعهده داشت، می‌گوید: ده‌ها هزار تپه تاریخی در ایران وجود دارد که عده‌ای با سوءاستفاده از ناآگاهی برخی مردم به تخریب و غارت‌ آنها اقدام می‌کنند و این اتفاق به‌دلیل از بین بردن اسناد هویتی ایران، فاجعه است.

رئیس ایکوموس ایران ریشه حفاری‌های غیرمجاز در کشور را در آن سوی مرزها و در موزه‌های پنهان جهان می‌داند که ارزش دارایی‌هایشان چندین برابر بزرگ‌ترین موزه‌های رسمی جهان است. به گفته مهدی حجت، شرایط میراث‌فرهنگی کشور به جایی رسیده است که ده‌ها سایت مجازی در حال تبلیغ فلزیاب و گنج‌یاب هستند و راهنمایی‌های لازم را برای از بین بردن تاریخ این سرزمین در اختیار حفاران غیرمجاز قرار می‌دهند.

نماینده شورای جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی در ایران با تشریح دیدگاه رهبر انقلاب به آثار تاریخی کشور، گفت: مقام معظم رهبری بارها بر لزوم حفظ آثار تاریخی و صیانت از محوطه‌های باستانی کشور تأکید داشته‌اند و بنابراین وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی در موضوع حفاظت از میراث‌فرهنگی کشور تکلیف دارند. به گفته حجت، راه افتادن کاروان گنج‌یابی در کشور بسیار عجیب و بی‌سابقه است.

هشدار ایکوموس ایران نسبت به افزایش حفاری‌های غیرمجاز در شرایط تحریم و کرونا

رئیس ایکوموس ایران گفت: پلیس فتا باید سایت‌های تبلیغ حفاری غیرمجاز و فروش گنج‌یاب را متوقف کند و وزارت اطلاعات با توجه به اینکه سرمنشاء فعالیت‌های مرتبط با قاچاق اشیای تاریخی ایران بیرون از مرزهای کشور و بیشتر در سرزمین‌های اشغالی است، باید به موضوع حفاری‌های غیرمجاز ورود جدی داشته باشد.

مهدی حجت هشدار می‌دهد که در شرایط کرونایی و تنگناهای اقتصادی، حفاری غیرمجاز در محوطه‌های تاریخی می‌تواند همچون کرونا تبدیل به اپیدمی شود که لطمات زیادی به تاریخ و فرهنگ ایران وارد می‌کند.

به گفته او، مدیریت منسجمی پشت حفاری‌های غیرمجاز در ایران وجود دارد که برای این موضوع سرمایه‌گذاری و افراد را دعوت به حفاری می‌کند تا آنها که در آن سوی مرزهای کشور نشسته‌اند، نیت خود را در تخریب محوطه‌های تاریخی و به‌دست آوردن اشیای ارزشمند اجرایی کنند. در این وضعیت وزارت اطلاعات باید به این موضوع ورود کند.

رئیس ایکوموس ایران، راه‌اندازی کاروان گنج‌یابی در کشور را آبروریزی فرهنگی برای ایران در مجامع فرهنگی جهان توصیف کرد و گفت: تعجب می‌کنم که چطور مسئولین کشور در مورد این اقدام کاملا غیرقانونی و غیرمجاز واکنش نشان نداده‌اند.

نماینده شورای جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی در ایران تأکید کرد: قوه قضاییه باید به جای برخورد با ریزدانه‌هایی که عمدتا کارگر هستند و در حفاری‌های غیرمجاز دستگیر می‌شوند، سراغ دانه‌درشت‌های قاچاق اشیای تاریخی کشور برود.

حجت با هشدار نسبت به افزایش حفاری‌های غیرمجاز در ایران، گفت: به‌عنوان مسئول ایکوموس ایران اعلام می‌کنم مراقبت از تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی ایران در شرایط فعلی باید بیش از گذشته باشد؛ چون وقاحت بیش از این نمی‌شود که کاروان حفاری غیرمجاز برای قاچاق آثار در کشور راه بیندازند و رئیس قوه قضاییه باید با این آبروریزی فرهنگی مقابله سخت کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا کرونا و میراث فرهنگی بناها و محوطه های تاریخی محوطه های تاریخی حفاری های غیرمجاز نماینده شورای ایکوموس ایران حفاری غیرمجاز وزارت اطلاعات افزایش حفاری میراث فرهنگی مهدی حجت گنج یابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۷۸۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفر و تکمیل هشت حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور 

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مسعود افشار گفت: با تلاش شبانه روزی حفارمردان شرکت ملی حفاری ایران، عملیات حفر و تکمیل هشت حلقه چاه نفت در فروردین امسال در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور با موفقیت انجام شد.  

وی افزود: از این تعداد چاه هفت حلقه در گستره فعالیت شرکت‌های بهره برداری نفت و گاز تابع شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و یک حلقه در اجرای پروژه‌های حفاری تکمیل نهایی و تحویل کارفرما گردید.

افشار با بیان اینکه همچنین در این مدت متراژ حفاری چاه‌ها به رقم ۸ هزار و ۵۹۸متر رسید، ادامه داد: در حال حاضر ۲۱ دکل ناوگان حفاری شرکت در حال جابجایی در مناطق عملیاتی است.

معاون مدیرعامل در عملیات حفاری شرکت ملی حفاری ایران اضافه کرد: براساس برنامه‌های شرکت ملی نفت ایران در اجرای طرح‌های توسعه‌ای با هدف نگهداشت و افزایش تولید نفت و گاز، بازسازی و نوسازی دستگاه‌ها و تجهیزات حفاری در دست اجرا و از حداکثر ظرفیت‌های سازمان در ارتباط با پیشبرد و تحقق برنامه‌ها در سال ۱۴۰۳ استفاده به عمل می‌آید.  

دیگر خبرها

  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • همایش سراسری روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • تخریب ۹ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی قزوین
  • حفر و تکمیل هشت حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور 
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!
  • به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با مردم کشور پاکستان احساس همدلی می‌کنیم
  • تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز در ٢٠ هکتار از اراضی کرمان