Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-16@06:33:31 GMT

شانس مجید مجیدی برای رسیدن به شیر طلایی ونیز

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۸۷۰۱۳

شانس مجید مجیدی برای رسیدن به شیر طلایی ونیز

ساعت 24-مجید مجیدی در هفتاد و هفتمین دوره جشنواره ونیز برای رسیدن به شیر طلایی با آندری کونچالوفسکی، جانفرانکو رزی، کلوئی ژائو و دیگر فیلمسازان مطرح رقابت می‌کند.

 در سالی که بسیاری از جشنواره‌های ریز و درشت سینمایی در اثر شیوع کرونا یکی پس از دیگری کرکره را پایین کشیدند، قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی جهان طبق برنامه در شهریور برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 دیروز فیلم‌هایی که قرار است چراغ این جشنواره را روشن کنند، معرفی شدند.

در بخش رقابت اصلی جشنواره فیلم ونیز ۱۸ فیلم از کشورهای گوناگون به نمایش در خواهد آمد تا هیات داورانی به ریاست کیت بلانشت بازیگر سرشناس سینما برندگان خرس‌های نقره‌ای و البته خرس طلایی جشنواره را از میان آن‌ها انتخاب کند. کریستی پویو کارگردان اهل رومانی و لودوین سنیه بازیگر فرانسوی از چهره‌های سرشناس حاضر در هیات داوری جشنواره فیلم ونیز هستند.

سینمای ایران که سابقه درخشانی در جشنواره فیلم ونیز دارد. تا کنون نام‌های بزرگی از سینمای ایران در این جشنواره حضور پیدا کرده‌اند و بسیاری از آن‌ها برنده جایزه هم شده‌اند. از داریوش مهرجویی بگیر که در سی‌ودومین دوره این جشنواره با فیلم «گاو» جایزه فیپرشی را از آن خود کرد تا عباس کیارستمی که تقریبا ۳ دهه پس از آن با فیلم «باد ما را خواهد برد» از ونیز چند جایزه گرفت که مهم‌ترینش جایزه ویژه هیات داوران بود. درست یکسال پس از حضور موفق عباس کیارستمی نوبت به جعفر پناهی رسید که با فیلم «دایره» شیر طلایی جشنواره ونیز را از آن خود کند. 

سینمای ایران امسال هم با فیلم «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی شانس این را دارد که افتخار دیگری به افتخارات قبل خود در این جشنواره اضافه کند. «خورشید» در سی‌وهشتمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و سه جایزه گرفت؛ بهترین فیلم‌، بهترین فیلمنامه و بهترین طراحی‌ صحنه. فیلمنامه «خورشید» را مجیدی در همکاری با نیما جاویدی نوشته است. در این فیلم که کودکان کار را در مرکز توجه قرار داده است، علی نصیریان، جواد عزتی و طناز طباطبایی ایفای نقش کرده‌اند. 

مجیدی از شناخته‌شده‌ترین چهره‌های سینمای ایران در سطح بین‌اللملی است. او نخستین فیلمساز ایرانی بود که با فیلم «بچه‌های آسمان» به جمع نامزدهای نهایی جایزه اسکار راه پیدا کرد، هر چند که در نهایت رقابت را به فیلم درخشان «زندگی زیباست» ساخته روبرتو بنینی واگذار کرد. فیلم‌های او در جشنواره‌های معتبری چون «برلین» و «مونترال» جایزه گرفته‌اند. رضا ناجی برای بازی در «آواز گنجشک‌ها» از جشنواره فیلم برلین جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کرد. 

رقبای مجیدی در هفتادوهفتمین دوره جشنواره ونیز

وقتی صحبت از قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی جهان به میان می‌آید، باید انتظار نام‌های بزرگ را هم کشید. در همین سه سال گذشته فیلم‌های مشهوری مثل «جوکر» ساخته تاد فیلیپس، «رُما» ساخته آلفونسو کوارون و «شکل آب» ساخته گیرمو دل‌تورو شیر طلایی جشنواره را از آن خود کرده‌اند. 

البته امسال به دلیل شیوع کرونا سالی معمولی برای سینما محسوب نمی‌شود، اما فیلمسازان سرشناسی در ونیز حضور دارند. از آندری کونچالوفسکی گرفته تا جیانفرانکو روسی و میشل فرانکو با فیلم‌های خود در این دوره از جشنواره در بخش رقابت اصلی حضور دارند. 

آندری کونچالوفسکی فیلمساز سرشناس روس از فیلمسازان مورد علاقه ونیز است. او که در این دوره از جشنواره فیلم ونیز با فیلم «رفقای عزیز» وارد رقابت شده است، بارها با فیلم‌هایش در این جشنواره حضور پیدا کرده است. این فیلمساز روس سال ۲۰۰۲ در پنجاه‌ونهمین دوره جشنواره ونیز با فیلم «خانه احمق‌ها» حاضر شد، و جایزه ویژه هیات داوران را دریافت کرد. او بار دیگر سال ۲۰۱۴ با فیلم «شب‌های روشن پستچی» در هفتادویکمین دوره جشنواره فیلم ونیز خوش درخشید و شیر نقره‌ای بهترین کارگردانی را دریافت کرد. سومین جایزه کونچالوفسکی در هفتادوسومین دوره جشنواره ونیز با فیلم «بهشت» بود که بار دیگر شیر نقره‌ای بهترین کارگردانی را از آن خود کرد. 

از دیگر فیلمسازان مطرح ونیز امسال باید به جانفرانکو رزی اشاره کرد. کارگردانی که با فیلم مستند «سکروجی ئه‌ره آ» برنده شیر طلایی ونیز شده است. او مستندساز قهاری است که با فیلم «آتش در دریا» خرس طلایی جشنواره برلین را هم به خانه برد. رزی در هفتادوهفتمین دوره جشنواره ونیز با «شب» به میدان رقابت پا گذاشته است.

در چند سال اخیر فیلمسازان مکزیکی چون گیرمو دل‌تورو و آلفونسو کوارون در ونیز عملکرد موفقی داشته‌اند. در این دوره نیز میشل فرانکو نماینده سینمای مکزیک در جشنواره ونیز است. هر چند فرانکو به شهرت دو کارگردانی که نام برده شدند، نیست اما افتخارات سینمایی زیادی دارد. او که با فیلم «نظم تازه» به میدان ونیز آمده، بیشتر جشنواره فیلم کن را برای ارائه فیلم‌هایش انتخاب کرده است. فرانکو سال ۲۰۱۲ با فیلم «پس از لوسیا» جایزه نوعی‌نگاه کن را گرفت و سال ۲۰۱۵ با فیلم «مزمن» جایزه بهترین فیلمنامه را دریافت کرد. 

داریوش مهرجویی در سی‌ودومین دوره  جشنواره فیلم ونیز با فیلم «گاو» جایزه فیپرشی گرفت، عباس کیارستمی تقریبا ۳ دهه پس از آن با فیلم «باد ما را خواهد برد» از ونیز چند جایزه گرفت که مهم‌ترینش جایزه ویژه هیات داوران بود. درست یکسال پس از حضور موفق عباس کیارستمی نوبت به جعفر پناهی رسید که با فیلم «دایره» شیر طلایی جشنواره ونیز را از آن خود کند. 

کلوئی ژائو فیلمساز چینی است که در صنعت سینمای آمریکا مشغول به کار است. او امسال فیلم «سرزمین‌ بی‌خانمان‌ها» را به جشنواره ونیز آورده است که نقش‌ اصلی آن‌ را فرانسیس مک‌دورمند ستاره برنده ۲ جایزه اسکار بازی می‌کند. مک‌دورمند از معدود بازیگران سینما است که هر ۳ جایزه اسکار برای سینما، امی برای تلویزیون و تونی برای تئاتر را دریافت کرده است. کلوئی ژائو سال ۲۰۱۵ با نخستین فیلمش؛«نغمه‌هایی که برادرم به من آموخت»، به جشنواره کن رفت و جایزه دوربین طلایی را از آن خود کرد. فیلم بعدی او با عنوان «سوارکار» هم در دو هفته کارگردانان کن به نمایش درآمد و با نقدهای مثبتی روبه‌رو شد.

کیوشی کوروساوا فیلمساز ژاپنی که برای آثارش در ژانر وحشت شناخته می‌شود با فیلم «همسر یک جاسوس» به ونیز آمده است. کوروساوا چندین بار در جشنواره فیلم کن شرکت کرده و یک بار با فیلم «سفر به ساحل» جایزه بهترین کارگردانی بخش نوعی نگاه را از آن خود کرده است. «پیش از اینکه ناپدید شویم» دیگر فیلم اوست که جایزه بهترین کارگردانی آکادمی فیلم ژاپن را دریافت کرد. 

فهرست کامل فیلم‌های بخش رقابت اصلی جشنواره فیلم ونیز نام فیلم نام کارگردان سرزمین بی‌خانمان‌ها (Nomadland) کلوئی ژائو کجا می‌روی، آیدا؟ (Quo Vadis, Aida) یاسمیلا ژبانیچ مرید (The Disciple) چایتانیا تامهان دیگر هرگز برف نخواهد بارید؟ (Never Gonna Snow Again) ماوگوژاتا شوموفسکا شب (Notturno) جانفراکو رزی پدر ما (Padre Nostro) کلادیو نوچه خانم مارکس (Miss Marx) سوزانا نیکارلی تکه‌های یک زن (Pieces of a Woman) کورنل موندروتسو بچه‌های خورشید مجید مجیدی همسر یک جاسوس (Wife of a Spy ) کیوشی کوروساوا رفقای عزیز (Dear Comrades) آندری کونچالوفسکی لیلا در حیفا (Laila in Haifa) آموس گیتای عشاق (Amants) نیکول گارسیا و فردا تمام جهان (And Tomorrow the Entire World)  جولیا فون هاینز نظم تازه (Nuevo Orden) میشل فرانکو جهانی که از راه می‌رسد (The World to Come) مونا فست‌ولد خواهران ماکالوسو (Le Sorelle Macaluso) اما دانته در این میان مردن (In Between Dying) هلال بیدارف

هفتاد و هفتمین فستیوال بین‌المللی ونیز از دوم تا ۱۲ شهریور (۲ تا ۱۲ سپتامبر) برگزار خواهد شد. این دوره از جشنواره با نمایش فیلم «پیوندها» ساخته دانیل لوچتی آغاز به کار می‌کند. 

افق‌های ونیز

در چند سال گذشته همواره فیلم‌های ایرانی در بخش افق‌های ونیز حضور پیدا کرده‌اند. فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» ساخته وحید جلیلوند از این بخش دو جایزه بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر مرد را نیز دریافت کرد. امسال سینمای ایران در این بخش دو نماینده دارد. 

شهرام مکری با فیلم «جنایت بی‌دقت» برای حضور در این بخش انتخاب شده است. این فیلم به‌ تهیه‌کنندگی نگار اسکندرفر درباره تماشاگرانی است که قبل از شروع اکران فیلمی درباره آن حرف می‌زنند و با شروع نمایش بر پرده سینما، ماجرا شکل جدیدی به خود می‌گیرد.

دیگر نماینده سینمای ایران در این بخش فیلم «دشت خاموش»‌ ساخته احمد بهرامی است.  «دشت خاموش» که به شکل سیاه و سفید تولید شده، به شرایط دشوار کاری و روابط چند خانواده می‌پردازد که در یک محیط کارگری زندگی می‌کنند.

هیات داوران بخش افق‌های ونیز را کلر دنی فیلمساز شناخته‌شده سینمای فرانسه رهبری می‌کند. 

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: آندری کونچالوفسکی دوره جشنواره ونیز جشنواره فیلم ونیز بهترین کارگردانی سینمای ایران آن خود طلایی جشنواره عباس کیارستمی جایزه بهترین ونیز با فیلم هیات داوران مجید مجیدی جایزه گرفت شیر طلایی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۷۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامزدهای بخش مستمر جشنواره پژواک اعلام شد

به گزارش جام جم آنلاین از ستاد خبری سومین دوره جشنواره ملی مستند های رادیویی، پژواک اسامی 63 نامزد دریافت جایزه در سه بخش مستند های مستمر، برنامه های مستمر و مشاغل توسط کمیته داوران معرفی شد.

غلامرضا بحیرایی رییس کمیته داوران جشنواره پژواک با اعلام این خبر گفت: هیات داوران پس از برگزاری جلسات متعدد و با بررسی کامل برنامه ها نامزدهای این سه بخش را معرفی کردند و انشالله در روز چهارم اردی بهشت همزمان با برگزاری مراسم افتتاحیه جشنواره برندگان در این سه بخش معرفی می شوند.

گفتنی است از جمع این نامزدها چهار نفر در بخش برنامه های مستمر، شش نفر در بخش مستند های مستمر و شش نفر در بخش مشاغل جایزه جشنواره را دریافت می کنند.

اسامی برنامه های نامزد دریافت جایزه در بخش های مختلف به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است: 

 

دیگر خبرها

  • «قوی‌دل» به «هنر و تجربه» رسید
  • «انگشت طلا» ۶ جایزه از جوایز فیلم هنگ‌کنگ را برد
  • حضور ایران در بینال ونیز با آدم‌های جشنواره فجر چگونه است؟
  • انجمن نویسندگان آمریکا برندگان خود را شناخت
  • «قوی‌دل» به هنر و تجربه رسید
  • سینمای ایران مسافر کره جنوبی شد
  • حضور «گیج‌گاه» در کره جنوبی
  • معرفی نامزد‌های بخش مستندنگاری
  • نامزدهای بخش مستندنگاری اعلام شد
  • نامزدهای بخش مستمر جشنواره پژواک اعلام شد