Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-20@05:11:31 GMT

رشد بورس چه تاثیری بر بازار مسکن داشته است؟

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۸۸۴۴۱

رشد بورس چه تاثیری بر بازار مسکن داشته است؟

رویداد۲۴ قیمت مسکن شهر تهران در ادامه روند رو به رشد هفت ماه اخیر خود به میانگین ۲۱ میلیون تومان در هر متر مربع رسید که انتظار می‌رفت بازار با کاهش معاملات مواجه شود، اما خرید و فروش نسبت به ماه قبل ۳۰ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۹۱ درصد افزایش یافت. با اینکه مهم‌ترین عامل رشد بازار مسکن، تاثیرپذیری از نوسانات بازار‌های ارز و طلا عنوان می‌شود به نظر می‌رسد این بخش توسط بورس در حال شارژ مالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از آذرماه ۱۳۹۶ که به نوعی آغاز نوسانات بازار‌های مالی در ایران بود تا تیرماه ۱۳۹۹ قیمت مسکن در تهران ۳۳۷ درصد افزایش یافته است که متقاضیان مصرفی را از این بازار دور کرد.

با این حال در همین بازه زمانی یعنی آذر ۱۳۹۶ تا تیر ماه ۱۳۹۹ قیمت دلار از حدود ۴۰۰۰ تومان به حدود ۲۰ هزار تومان رسیده که افزایش ۴۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین بازار سکه از ابتدای آبان ۱۳۹۶ که قیمت سکه امامی یک میلیون و سیصد هزار تومان بوده تا روز هفتم تیرماه ۱۳۹۹ که به ۱۱ میلیون و ۹۳۹ هزار تومان رسیده رشد ۷۴۹ درصد را به ثبت رسانده است.

اما بازار بورس در همین بازه زمانی افزایش عجیب و غریبی را نشان داده و از شاخص حدود ۱۰۰ هزار واحد به حدود ۲ میلیون واحد رسیده که از رشد ۱۹۰۰ درصد حکایت دارد. بازار بورس از آبان ۱۳۹۶ تا تیر ماه ۱۳۹۹ رشد ۲.۵ برابری نسبت به بازار سکه، رشد ۴.۶ برابری نسبت به بازار ارز و رشد ۵.۶ برابری نسبت به بازار مسکن داشته است.
بیشتر بخوانید: وام ودیعه مسکن؛ شش نگرانی بزرگ پیش‌روی اجاره‌نشین‌هابا وجود آن که روی کاغذ، بازار مسکن از رشد کمتری نسبت به بازار‌های رقیب برخوردار بوده، عدم توانایی متقاضیان مصرفی این بخش را به اشباع قیمتی رسانده است. با این حال کارشناسان معتقدند بخشی از سرمایه سهامداران بورس به سمت بازار مسکن آمده است؛ سهامدارانی که حالا به طور متوسط ارزش دارایی شان طی ۳۲ ماه گذشته ۱۹ برابر شده و بخشی از درآمد خود را به خرید ملک اختصاص داده‌اند.

شاید دلیل ورود تدریجی نقدینگی از بازار بورس به بازار مسکن باعث شده که از آذر سال گذشته روند صعودی معاملات و قیمت خانه کلید بخورد. با اینکه متوسط رشد ماهیانه قیمت مسکن شهر تهران در ۱۲ ماه گذشته ۳.۸ درصد بوده، نرخ افزایش ماهیانه در آذر ۱۳۹۸ معادل ۶.۸ درصد، دی ۳درصد، بهمن ۳.۸ درصد، اسفند ۸.۷ درصد، اردیبهشت امسال ۹.۴ درصد، خرداد ۱۲.۱ درصد و تیر سال جاری ۱۰ درصد بوده است. این روند رشد در همین ماه‌های اندک گذشته باعث شد تا شاخص نقطه به نقطه تورم سالیانه مسکن نیز که اواخر سال گذشته به حدود ۳۵ درصد رسیده بود به ۵۴ درصد در تیر ماه امسال برسد.

محمد گلاب کش، کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه "سودآوری بازار بورس منجر به انتظارات تورمی در بازار مسکن می‌شود"، افزود: مالکان و سرمایه گذاران در بازار مسکن انتظار دارند تا متناسب با بازار بورس، سودآوری داشته باشند و طبیعتا همین انتظار منجر به افزایش قیمت و به تبع تورم در بازار مسکن می‌شود.

وی، تاکید کرد: بر اساس قاعده مشخصی تحولات سایر بازار‌ها ازجمله بازار طلا، ارز و بورس، انتظار تورمی در بازار مسکن را شکل می‌دهد. برهمین اساس تحولات ماه‌های اخیر در بازار بورس، باعث بالا رفتن تورم در بازار مسکن در مدت مشابه شده است.

این کارشناس بازار مسکن، با بیان اینکه "جهش قیمت‌ها در بازار بورس با واقعیات اقتصادی تناسب ندارد"، تصریح کرد: رونق بازار بورس اگرچه در کوتاه مدت، بخش قابل توجهی از تقاضای سرمایه‌ای را به خود جذب کرد، اما برآورد‌ها نشان از خروج بخشی از این تقاضای سرمایه‌ای از بازار بورس و ورود به بازار مسکن در تیرماه سال جاری، حکایت دارند.

به گفته وی، ریسک پایین سرمایه گذاری در بازار مسکن در مقایسه با بازار بورس، باعث شده است تا در تیرماه سال جاری، خروج بخشی از تقاضای سرمایه‌ای از بازار بورس به عنوان یک بازار با ریسک بالا و ورود به بازار مسکن را شاهد باشیم. منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مسکن بورس بازار مسکن نسبت به بازار بازار مسکن بازار بورس ماه ۱۳۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۸۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلیه التهاب بازار ارز و طلا و تداوم کاهش قیمت‌ها

امتداد - قیمت طلا در بازار‌های جهانی در ۴ ماه اخیر بیش از ۳۵۰ دلار افزایش داشته که سبب افزایش قیمت طلا در بازار داخل شده است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، عباس آرگون، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به نوسانات بازار‌های مختلف اشاره کرد و افزود: طلا از دو متغیر اونس جهانی و نرخ ارز قیمت‌گذاری می‌شود، اما شاهد هستیم که از ابتدای سال میلادی تاکنون که حدود چهار ماه از آن می‌گذرد، قیمت اونس جهانی طلا بیش از ۳۵۰ دلار افزایش یافته و همین موضوع باعث افزایش قیمت طلا در بازار داخل شده است.

وی ادامه داد: نرخ ارز نیز به دلیل تنش‌های سیاسی در منطقه افزایش یافت، اما بازار در حال تخلیه هیجانات است و قیمت‌ها به‌زودی به تعادل می‌رسند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه اتفاق اقتصادی خاصی نیفتاده که نرخ ارز بخواهد رشد کند، تصریح کرد: در سال گذشته حدود ۴۰ درصد تورم داشتیم، اما افزایش نرخ ارز ۲۰ درصد بود و انتظار می‌رفت که افزایش نرخ ارز حداقل به میزان تورم باشد. نوسانات نرخ ارز در ابتدای هفته جاری به دلیل تنش‌های سیاسی بود و حباب قیمتی ایجاد کرد که اکنون شاهد تخلیه آن و کاهش قیمت‌ها هستیم.

آرگون با تاکید بر اینکه نرخ‌هایی که اکنون در بازار غیر رسمی مورد معامله قرار می‌گیرد، نیز مورد تایید کسی نیست، توضیح داد: اکنون برخی افراد در حال تبدیل ریال به دلار به منظور حفظ ارزش دارایی‌شان هستند، اما باید توجه داشته باشند که این اقدام خطراتی نیز به دنبال دارد و ممکن است زیان کنند.

ماجرای سرکوب نرخ ارز در دولت یازدهم چه بود؟

به گفته وی، نرخ ارز نباید سرکوب شود و انجام این کار باعث هدررفت منابع ارزی خواهد شد. در طول سال‌های ۹۳ و ۹۴ در دولت یازدهم علی‌رغم وجود تورم، نرخ ارز را به صورت دستوری ثابت نگه داشت و همین موضوع باعث شد از اواخر سال ۹۶ نرخ ارز وارد مسیر جهشی شود و رشد‌های چند صد درصد را تجربه کند. این در حالی است که این اقدام دولت وقت به معنای یارانه تولید به واردات و تولیدکنندگان خارجی بود.

عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: به نظر می‌رسد در سال جهش تولید با مشارکت مردم دولت باید چنین مواردی را در نظر بگیرد، البته عمده وارداتی که اکنون انجام می‌شود کالا‌های واسطه‌ای است که تولید را ارزان‌تر می‌کند و با نرخ مبادله‌ای است و نه بازار آزاد.

منبع: ایرنا

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • هزینه اضافی به بنگاه ممنوع؛ حق انتخاب با مشتری است سامانه خودنویس یا مشاور املاک؟
  • بورس سرخپوش شد، سکه آمپر چسپاند؛ آیا سفر مردم بی تاثیر از دلار آزاد است؟
  • رشد قیمت مسکن در تهران ‌منفی شد؟
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • رشد قیمت مسکن در تهران ‌منفی شد
  • نوسان قیمت در محصولات کشاورزی؛ از زمین تا بازار
  • تخلیه التهاب بازار ارز و طلا و تداوم کاهش قیمت‌ها
  • معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • تحول درمعاملات برقی بورس/حسابهای وکالتی خریدبرق فعال می‌شوند
  • رکوردشکنی قیمت اجاره مسکن در دولت رئیسی