Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام کفیل با بیان‌اینکه بهترین مدل و روش برای جذب فیض خدا و رفع گرفتاری‌ها، دعا است، گفت: بهترین دغدغه شب و روز عرفه و قربان ما دعا برای امام زمان(عج) و فرج آن حضرت(عج) باشد.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، در آستانه روز عرفه، روز نیایش و به منظور بررسی نقش دعا در کسب فیوضات الهی و دفع و رفع بحران ها با حجت الاسلام «محمدصادق کفیل»، معاون فرهنگ، آموزش و پژوهش بنیاد حضرت مهدی موعود(عج) گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

با توجه به ظرفیت و استعداد زمان هایی همچون روز عرفه برای کسب فیض و اجابت دعاها، چه راه هایی برای بهره مندی هر چه بیشتر از این ظرف زمانی وجود دارد؟

 

ما در کسب فیض از حضرت حق با دو نوع فیض مواجه هستیم، نخست فیض رحمانی و دیگری فیض رحیمی، خدای متعال فیض رحمانی اش را به همه عالم ارزانی می دارد یعنی این فیض دادنی است و یک فیض گرفتنی، فیض رحیمی خدای متعال گرفتنی است، انسان باید بخواهد، انسان هر چه جدی تر و بیشتر از خدا درخواست و طلب کند، بهره بیشتری می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید توجه داشت خدای متعال صاحب فیض عالم است و چقدر می توان از او بهره گرفت و بنگریم چقدر بهره برده ایم؟ خدای متعال در وصف انسان می فرماید: «وَ نَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي» یعنی ما منسوب به خدا هستیم و او با روح خویش در ما دمیده است لذا با این ویژگی باید بهره های بسیار برد.

بهترین مدل و روش برای جذب فیض خدا، دعا است، ما شب عرفه را داریم که عبادت در آن بر اساس روایات به اندازه 170 سال است و نیز روز عرفه و شب عید قربان را داریم که جزء چهار شبی است که شب‌زنده داری در آن توصیه شده و از بهترین شب ها برای عبادت و قرب است.

 

چطور می توان از این بستر مهیا برای اجابت دعاها استفاده کرد؟

 

باید این روزهای منتهی به عرفه و قربان را برای گرفتن فیوضات حضرت حق خالص کنیم که راه این خلوص، دعا است چنان که خدای متعال در سوره مبارکه فرقان می فرماید: «... مَا یَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّی لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ؛ اگر دعای شما نباشد خداوند اعتنايی به شما نخواهد داشت».

 

این آیه و آیات مشابه چه واقعیتی را به انسان گوشزد می کند؟

 

این آیه می رساند که جایگاه و ارزش انسان نزد خدا به مقدار دعا است، یعنی این دعا است که به ما عظمت می بخشد هر چه بیشتر بخواهیم و دعا کنیم جایگاه مان را بالا برده ایم. خدای متعال در آیه 43 سوره مبارکه انعام می فرماید: «فَلَوْلَا إِذْ جَآءَهُم بَأْسُنَا تَضَرَّعُواْ وَلَکِن قَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَزَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطَنُ مَا کَانُواْ یَعْمَلُونَ‏؛ پس چرا هنگامى که ناگوارى‏ هاى ما به آنان رسید، توبه و زارى نکردند؟ آرى (حقیقت آن است که) دل‏ هاى آنان سنگ و سخت شده و شیطان کارهایى را که مى‏ کردند، برایشان زیبا جلوه داده است.»

یعنی راه اصلی درمان گرفتاری ها، دعا است، این آیه شریفه تاکید دارد که اگر مردم به درگاه الهی تضرع کرده و با حضرت حق ارتباط برقرار کنند، بحران ها حل می شود. حال ببینیم در درمان کرونا چقدر از این فیوضات الهی استفاده کرده ایم؟

 

آیا دعا به معنای کنار نهادن دیگر راه ها در رفع مشکلات و تحقق خواسته ها است یا معنا و کارکردی دیگر دارد؟

 

دعا کناره گیری یا یک کار در کنار دیگر کارها نیست، دعا انرژی بخش همه کارها است و عامل حرکت و عامل تلاش و پویایی و رشد و کلید رسیدن به همه اندیشه ها و آرزوها است.

مهم آنکه در قرآن و روایات ترک دعا، استکبار و تکبر به درگاه الهی است چنان که خداوند در سوره مبارکه غافر، سوره 60 به این مهم اشاره دارد: «وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ ۚ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ؛ و خدای شما فرمود که مرا با (خلوص دل) بخوانید تا دعای شما مستجاب کنم. آنان که از (دعا و) عبادت من اعراض و سرکشی کنند زود با ذلت و خواری در دوزخ شوند» و در روایت است که محبوب ترین کارها نزد خدا دعا است لذا باید از این سلاح مومنانه استفاده کنیم آنهم در ظرف زمانی عرفه و قربان که بهترین زمان ها است.

 

بهترین راه اجابت دعاها و قرب در روز عرفه چیست و از چه شاهراهی می توان به دعاها ارزش و هویت بخشید؟

 

باید در این روز با همه وجود وقت بگذاریم حتی اگر نمی توانیم به زبان عربی دعا بخوانیم خلوت کرده و با خدا حرف بزنیم و با خدا مانوس شویم مبادا این روزها را مثل دیگر ایام و اوقات سال سپری کنیم. خوب است در دعاها به دیگران توجه کنیم و چقدر ثواب است برای کسی که در حق دیگران دعا کند. خوب است بهترین دغدغه شب و روز عرفه و قربان ما دعا برای امام زمان(عج) و فرج آن حضرت(عج) باشد.

اگر در این دور روزه جریان دعا و انس با امام زمان(عج) را جدی بگیریم و از خدا بخواهیم بحران کرونا و مشکلات حل شود، قطعا مرتفع می شود.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مهدی باوران دعای عرفه حجت الاسلام کفیل امام زمان عج عرفه و قربان خدای متعال روز عرفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۳۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهنمای خواندن نماز والدین | بهترین زمان برای خواندن نماز پدر و مادر

در این نوشته میخوانید چطور با خواندن نماز والدین و هدیه آن به روح پدر و مادر، گوشه‌ای از حق آنها را بجای بیاورید.

فلسفه نماز والدین

معروف این است که میگویند بعد از مرگ، دست انسان‌ها از دارِ دنیا کوتاه میشود، شاید این جمله از یک زوایه درست باشد، اما قطعا یک حکم عمومی و فراگیر نیست.

به این دلیل که انسان زرنگ با انجام بعضی از کار‌ها میتواند بعد از مرگ همچنان از دنیا استفاده و برای خودش ثواب کسب کند.

این قبیل کار‌ها که آثار و نتایجش بعد از مرگ آدمیزاد قطع نمیشود، در معارف اسلامی تعبیر به «باقیات الصالحات» میشود.

غیر از باقیات الصالحات که بدست خود فرد و پیش از مرگش کِشت میشود، بعضی کار‌های دیگر هم هست که بعد از مرگ و توسط باقی ماندگان فرد متوفی انجام شده و ثوابش در آن دنیا به روح مرده میرسد.

نماز والدین که توسط فرزندان خوانده میشود، یکی از همین کارهاست که مطابق روایات ما، اثرات عجیبی در زندگی برزخی پدر و مادر دارد و گرفتاری‌های عجیبی را از پیش پای آنها بر میدارد.

در ادامه این مقاله درباره نماز والدین توسط فرزندان و آموزش کامل آن بیشتر صحبت میکنیم.

محتوای نماز والدین

پایه و اساس نماز والدین بر طلب مغفرت و آمرزش برای خود شخص، و پدر و مادر وی بنا شده است.

نگاهی به مضمون و ترجمه آنچه در نماز والدین میخوانیم نشان میدهد در همه اذکار، بنوعی طلب مغفرت برای پدر و مادر از درگاه خدا است.

ادعیه‌ای که در این نماز میخوانیم از دعا‌های مشهور قرآنی است که در قنوت نماز‌ها و دیگر اوقات نیز میتوان خواند، اما خواندن آنها با همین شکل و دستوری که در منابع از جمله مفاتیح الجنان آمده، اثرات عحیبی برای روح پدر و مادرهایمان در عالم برزخ دارد.

آموزش نماز هدیه به پدر و مادر

نماز والدین در منابع مختلف روایی به اشکال گوناگون بیان شده که شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان به نقل از کتاب مکارم الأخلاق، ترتیب این نماز را اینگونه بیان کرده است:

ابتدا نیت میکنید: «دو رکعت نماز والدین بجا می‌آورم قربه إلی الله» و بعد سوره حمد را میخوانید. بعد از آن ۱۰ مرتبه این ذکر را بخوانید:

رَبِّ اغْفِرْلى وَ لِوالِدَىَّ وَ لِلْمُؤْمِنینَ یَوْمَ یَقُومُ الْحِسابُ

پروردگارا مرا و پدر و مادرم و همه اهل ایمان را روزى که حساب برپا میشود بیامرز

آنگاه به رکوع و سجده رفته و در رکعت دوم بعد از سوره حمد، این ذکر را ۱۰ مرتبه بخوانید:

رَبِّ اغْفِرْلى وَ لِوالِدَىَّ وَ لِمَنْ دَخَلَ بَیْتِىَ مُؤْمِناً وَ لِلْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِ

پروردگارا مرا و پدر و مادرم و هرکه وارد خانه ام شد و مردان مؤمن و زنان مؤمن را بیامرز

سپس به رکوع و سجده رفته و بعد از سلام نماز والدین، بدون آنکه حالت نماز بهم بخورد، یعنی حرفی بزنید یا کاری بکنید ۱۰ بار این ذکر را بخوانید:

رَبِّ ارْحَمْهُما کَما رَبَّیانى صَغیراً

پروردگارا به پدر و مادرم رحم کن، چنان که مرا در کودکى پروریدند

تبریک میگوییم! شما بهمین راحتی نماز والدین را خواندید و انشاءالله خداوند به سبب این نماز، پدر و مادر شما را مورد رحمت واسعه خودش قرار بدهد.

آیا نماز والدین قنوت دارد؟

از جمله سوالات پرتکراری که توسط شما عزیزان مدام پرسیده میشود و در بحث نماز والدین، به یکی از جستجو‌های پرتکرار در گوگل هم تبدیل شده این است که آیا نماز والدین قنوت هم دارد؟

قنوت نماز والدین

ریشه این سوال این است که در کتاب شریف مفاتیح الجنان (به عنوان رایج‌ترین منبع مورد رجوع مردم) چیزی در مورد قنوت نماز والدین نیامده است. اما آیا اینکه مرحوم شیخ عباس قمی نامی از قنوت نیاورده دلیل میشود براینکه نماز والدین قنوت ندارد؟

اگر به متن اصلی مفاتیح الجنان مراجعه کنید میبینید در بیان چگونگی خواندن این نماز، نامی از رکوع و سجده هم نیامده، بنابراین باید نتیجه بگیریم نماز هدیه به پدر و مادر رکوع و سجده هم ندارد؟

اینکه در این متن نامی از قنوت نیامده به این دلیل است که دستور خاص و یا ذکر خاصی برای آن وارد نشده و شما میتوانید از دعا‌های قنوت نماز هرکدام را خواستید بخوانید. همانطور که برای رکوع و سجود نماز والدین هم دستور خاصی نداریم بنابراین شیخ عباس قمی نامی از آنها هم نیاورده است.

یک نکته کلی در مورد قنوت که باید بدانید و خیلی جا‌ها (از جمله همین مورد) میتواند راهگشایتان باشد این است که قنوت، جزو مستحبات نماز است و حتی اگر شما در نماز‌های واجب هم آنرا نخوانید مشکلی در نماز ایجاد نمیکند (هرچند بدلیل ثواب فراوانی که دارد، بهتر است آنرا همیشه بخوانید).

حالا در نماز‌های مستحبی مانند نماز والدین هم قاعده همین است. شما میتوانید قنوت نخوانید هرچند خواندن آن مستحب است و ثواب نماز را یقینا بیشتر میکند.

خواص و آثار نماز والدین

تا اینجای کار، حتما در ذهن شما این سوال مطرح شده که نماز هدیه به پدر و مادر چه آثار و خواصی دارد؟

جستجو‌های رایج اینترنتی در این زمینه، جواب‌های متنوعی پیش روی شما قرار میدهد از جمله اینکه:

 باعث آمرزش مهمان‌هایی میشود که به آن خانه وارد میشوند.
 پدر و مادر آرزو میکنند ایکاش زنده شوند و بیایند زانوی فرزندشان که این نماز را خوانده ببوسند.
 این نماز خاصیت ضد افسردگی دارد
 و…

اینها نتایجی است که با جستجوی اینترنتی به آنها دست پیدا کردیم، اما مراجعه به منابع روایی، در این خصوص چیز واضح و مشخصی بیان نکرده است.

مرحوم شیخ عباس قمی در مفاتیح نیز در خصوص آثار نماز والدین چیزی نگفته و فقط روش خواندن آن را بیان کرده است.

هرچند آثار و خواصی که در منابع اینترنتی برای این نماز ذکر شده، مغایرتی با آموزه‌های اسلامی ندارد و به لطف و رحمت پروردگار، خواندن این نماز میتواند این آثار را هم شامل شود، اما چون وظیفه ما ارائه آموزش‌های دینی مطابق منابع معتبر است، موارد ذکر شده را مستقلا رد یا تایید نمیتوانیم.

بهترین زمان برای خواندن نماز پدر و مادر

نماز و ادعیه مستحبی را هروقت دلتان خواست میتوانید بخوانید و ثواب خودش را هم دارد، اما همانطور که خودتان میدانید، برخی ادعیه و نماز‌های مستحبی اگر در وقت خاصی خوانده شوند؛ اثرات آن بیشتر از سایر اوقات است.

در مورد وقت نماز والدین هم همینگونه است. شما هرجا و هروقت که فرصت داشتید این نماز را بخوانید، اما نظر مشهور این است که بهترین زمان برای خواندن نماز والدین، شب جمعه و بین نماز مغرب و عشاء میباشد.

همچنین خواندن این نماز در اماکن مقدس مانند حرم ائمه معصومین علیهم السلام، حرم امامزادگان، مساجد و… یقینا ثواب بیشتری دارد.

امیدواریم به پرسش‌های شما در زمینه نماز والدین پاسخ مفید داده باشیم؛ در آخر این مقاله از خدا بخواهیم پدر و مادر همه ما و شما را بیامرزد!

tags # دعا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • بهترین زمان برای مصرف قهوه
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • حرکت به سمت بیانیه گام دوم انقلاب وظیفه اصلی فرماندار کاشان
  • راهنمای سفر به تایلند؛ سرزمین لبخندها
  • (ویدئو) بهترین اتفاقی که این روزها می‌توانست در اصفهان بیفتد!
  • راهنمای خواندن نماز والدین | بهترین زمان برای خواندن نماز پدر و مادر
  • سفارش غذای شرکتی آنلاین در کترینگ دنا
  • آرتتا: لیاقت چلسی این جایگاه نیست؛ قهرمانی ما به لیورپول و منچسترسیتی وابسته‌ است
  • عملکرد دستگاه قضا درعدالت و مبارزه با فساد در وضعیت حجاب موثر است
  • دهه کرامت بهترین فرصت برای بازیابی جایگاه زنان در جامعه است