Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@08:23:06 GMT

چرا اتاق بازرگانی، دیگر کارت بازرگانی صادر نمی کند؟

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۹۵۶۸۵

ساعت24-چند روز قبل با اعلام رییس سازمان توسعه تجارت، صدور کارت بازرگانی جدید در سامانه اتاق بازرگانی ایران متوقف شد و طبق برنامه ریزی صورت گرفته، تمدید کارت‌های بازرگانی نیز از ۱۵ مرداد ماه دیگر در سایت اتاق بازرگانی امکان پذیر نیست.

بر اساس ابلاغیه ای که حمید زادبوم به روسای سازمان‌های صمت ارسال کرده، از این پس صدور کارت‌های بازرگانی جدید صرفا از طریق سامانه یکپارچه اعتبارسنجی انجام خواهد شد و تمدید زمان کارت‌های بازرگانی قبلی نیز از طریق همین سایت ممکن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اجرایی شدن این بخش نامه جدید، تعدادی از فعالان بخش خصوصی ابراز نگرانی کردند که این برنامه دولت، گامی جدید در مسیر محدود کردن فعالیت بخش غیردولتی و افزایش تصدی گری است؛  موضوعی که کیوان کاشفی، عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی ایران آن را رد کرده است.

او توضیح داده: این‌طور از برخی خبرها برداشت می‌شود که اتاق بازرگانی دیگر مسئولیت صدور کارت بازرگانی را بر عهده ندارد و این فرآیند به‌طور کامل به وزارت صنعت واگذارشده است که به‌هیچ‌عنوان صحت ندارد. بلکه اتاق بازرگانی همچنان یکی از امضاکننده‌های اصلی صدور کارت بازرگانی است و بحث‌های مربوط به کارت عضویت و تشکیل پرونده مانند قبل در اتاق ایران پیگیری می‌شود. وزارت صنعت از طریق ایجاد «سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی» در نظر دارد صدور و تمدید کارت بازرگانی را پیگیری کند تا نظارت بیشتری هم در همین خصوص به عمل آید.

تا پیش از این نیز صدور نهایی کارت‌های بازرگانی، اصطلاحا فرایندی دو امضایی را طی می‌کرد. یعنی ابتدا اتاق بازرگانی بخشی از فرایند ثبت نام و اعتبارسنجی را انجام می‌داد و سپس وزارت صنعت پس از تایید اتاق، صدور کارت بازرگانی جدید را نهایی می‌کرد. در چارچوب جدید نیز به نظر همین روال ادامه دارد.

کاشفی در این زمینه عنوان کرد که بر اساس دستورالعمل جدید، متقاضیان ابتدا درخواست خود را به‌صورت آنلاین ثبت می‌کنند و پس‌ازاینکه وزارت صنعت استعلام‌های لازم را انجام داد و مدارک متقاضی را تائید کرد، اطلاعات متقاضیان برای تشکیل پرونده فیزیکی به اتاق ایران ارسال می‌شود. پس از ارسال اطلاعات متقاضیان صدور کارت بازرگانی از وزارت صنعت به اتاق ایران، اتاق برای تائید نهایی و تکمیل پرونده فیزیکی متقاضیان، اقدامات قبلی خود را که شامل بررسی محل، بررسی اسناد، دوره‌های آموزشی، مصاحبه حضوری و احراز هویت است انجام خواهد داد و درصورتی‌که مغایرتی در تکمیل پرونده وجود نداشته باشد، پرونده متقاضی پس از امضا برای تائید نهایی به وزارت صنعت ارسال خواهد شد.

به این ترتیب، به نظر می‌رسد اتاق بازرگانی چندان نیز از بخشنامه جدید ناراضی نیست،  زیرا از سال ۹۷ که بحث بازگشت ارز و مسائلی مانند کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف یا اجاره‌ای مطرح شد، بسیاری از این اتهام را متوجه اتاق بازرگانی کردند که بدون توجه به میزان اعتبار افراد به آنها کارت بازرگانی داده و بخش زیادی از ارز حاصل از صادرات از طریق همین افراد به کشور بازنگشته است.

از این رو، با محوریت یافتن سامانه یکپارچه اعتبار سنجی، از این پس از سویی اتاق بازرگانی همچنان بحث‌های اجرایی اعتبارسنجی را پیگیری می‌کند و از سوی دیگر با مطرح شدن وزارت صمت، مسئولیت صدور این کارت‌ها، رسما میان دولت و بخش خصوصی تقسیم خواهد شد.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: صدور کارت بازرگانی کارت های بازرگانی اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۵۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان

تین نیوز

اتاق بازرگانی و صنایع قرقیزستان از ابراز علاقمندی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در این کشور خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، اتاق بازرگانی قرقیزستان و چین، طرف چینی نسبت به سرمایه گذاری در ساخت بندر خشک جدید و بزرگ در قرقیزستان و اتصال این بندر به شبکه ریلی چین اعلام آمادگی کرده است. قرقیزستان از مهمترین همسایگان چین به حساب آمده و شاخه ای از کریدور میانی BRI با عبور از شبکه ریلی  این کشور به سمت غرب رهسپار می شود.

به نوشته اتاق بازرگانی قرقیزستان و چین، به منظور انجام توافق اولیه میان دو کشور، یک هیات اعزامی از قرقیزستان به استان شی یان چین سفر کرده و با مقام های ارشد این استان به رایزنی پرداخته اند.

رئیس اتاق بازرگانی قرقیزستان و چین در این خصوص اعلام کرده است: چینی ها سال گذشته کار ساخت بندر خشک مشابهی را در قزاقستان آغاز کرده اند. با توجه به برنامه ساخت راه آهن چین – قرقیزستان – ازبکستان در آینده نزدیک، مدیر بندر خشک شی یان چین، نسبت به ساخت بندری مشابه پروژه قزاقستان در کشور ما اعلام آمادگی کرده است.

به گفته مقام های اتاق بازرگانی قرقیزستان و چین، سران دو کشور نیز در خصوص ساخت بندر خشک در خاک قرقیزستان و با سرمایه گذاری چین، با یکدیگر رایزنی کرده اند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج
  • نشست خبری اتاق بازرگانی اصفهان
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان
  • کارآفرینان با همکاری اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه‌سازی کنند
  • صدور مجوزهای کاغذی ممنوع شد
  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • صدور شناسه یکتا از ۴۰۰ هزار فقره عبور کرد