Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@21:34:14 GMT

وقتی سایه کرونا در کنکور حضور داشت

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۰۲۴۲۸

وقتی سایه کرونا در کنکور حضور داشت

ایسنا/اصفهان امروز دانشگاه اصفهان همانند ۱۴۳ حوزه امتحانی دیگر در کشور، میزبان جمعی از داوطلبانی بود که برای تصاحب صندلی‌های دکتری با هم به رقابت پرداختند، اما برای نخستین بار این امتحان با سبک و سیاقی متفاوت و در شرایط کرونایی برگزار شد.

‌این دوره از آزمون با سبک و سیاقی متفاوت از ادوار گذشته، همراه با استفاده از ماسک، دستکش و ضدعفونی کننده‌ها بود، اما جدای از پروتکل‌های بهداشتی و تاکید بر رعایت آن، استرس حضور این ویروس مزاحم در جلسه امتحان سایه افکنده بود و داوطلبان و رابطان امتحان، آزمون دکتری را همراه با ترس کووید ۱۹ پشت سر گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنکور دکتری تخصصی (Ph.D) سال ۹۹ سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان و چند بار به تعویق افتادن آن، امروز (پنجشنبه- نهم مرداد) با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی به دلیل ترس از ابتلا به ویروس کرونا در هشت گروه آموزشی و ۳۴۵ کد رشته امتحانی با رقابت ۱۷۹ هزار و ۷۰۴ داوطلب در ۶۰ شهرستان کشور برگزار شد. برگزاری کنکور در ایران امسال با شیوع کرونا دستخوش دگرگونی شد؛ کنکور دکتری ۹۹ قرار بود اسفند ماه ۹۸ برگزار شود، اما در پی شیوع کرونا این آزمون به تعویق افتاد و یکبار به ۹ خرداد و در مرحله بعد به ۲۶ تیرماه تغییر پیدا کرد. داستان به همین جا ختم نشد و با تشدید شیوع کرونا در تیرماه، این آزمون برای چندمین بار به تعویق افتاد و در نهایت تاریخ نهایی آن ۹ مرداد ماه اعلام شد.

داوطلبان کنکور که امروز به حوزه‌های امتحانی وارد شدند، تا پیش از این تجربه حضور در جلسه امتحان با این همه تمهیدات بهداشتی را نداشتند، اما امسال به واسطه شیوع ویروس کرونا و نگرانی از ابتلا به آن، همه با ماسک و دستکش بر سر جلسه امتحان حضور یافتند؛ پیش از این سازمان سنجش کشور اعلام کرده بود که داوطلبان بدون ماسک اجازه حضور در جلسه امتحان را ندارد و انگار ترس از کرونا همه را به ماسک زدن واداشته بود، عده‌ای حتی پا را از این هم فراتر گذاشته بودند و شیلد بر صورت داشتند. امسال جدای از مداد و پاک کن که ابزار کلیدی کنکور و هر امتحانی است، یک شیشه مواد ضدعفونی کننده نیز همراه داوطلبان بود. لحظه ورود داوطلبان به دانشگاه هم صحنه متفاوتی داشت، سال‌های قبل داوطلبان از لحاظ وسایلی که همراهشان بود بررسی می‌شدند، اما امسال دستگاه جدیدی در ورودی‌ها قرار داشت و داوطلبان تب سنجی می‌شدند که اگر دمای بدن داوطلبی بالا و علائم مشکوک به کرونا داشت، آن شخص بلافاصله از دیگر داوطلبان جدا و به مکانی مجزا هدایت می‌شد. 

پیش از این سازمان سنجش در ارزیابی خود داوطلبان مبتلا به این بیماری را شناسایی کرده بود بر اساس اعلام این سازمان تعداد ۵۴ نفر از داوطلبان دکتری به ویروس کرونا مبتلا هستند و این داوطلبان براساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت از سایر داوطلبان جدا شده و آزمون آنها در یکی از بیمارستانهای تعیین شده صرفاً در شهرهای محل برگزاری آزمون به همراه سایر داوطلبان مبتلا به کرونا برگزار می شود. همه این تمهیدات و تدابیر شدید بهداشتی انجام شد تا جلوی انتشار ویروس گرفته و گوشه ای از نگرانی داوطلبان از ترس ویروس کاهش یابد.

امسال شرایط کرونایی بود و از قضا زمان کنکور من در این شرایط

یکی از داوطلبان کنکور دکتری تخصصی ۹۹ در حوزه امتحانی دانشگاه اصفهان که با تهمیدات شدید بهداشتی به جلسه امتحان آمده بود، دراین باره به ایسنا، گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در خانه قرنطینه بودم و همه جوره پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کردم، اما کنکور را نمی‌توانستم کنسل کنم و تمام نگرانی‌ام مواجه شدن با دیگران بود و ترس از اینکه کرونا بگیرم. این روزها فقط نگران این بودم که چگونه می‌توانم از خودم در برابر کرونا مراقبت کنم و حالا با حضورم در میان این جمعیت زیاد، خیلی نگرانم.

او ادامه داد: تمام تلاشم این بود که در جلسه امتحان موارد بهداشتی را رعایت کنم، حتما پس از امتحان هم مواردی که برای جلوگیری از ویروس باید انجام دهم را از یاد نمی‌برم و البته یک قول به خودم داده ام. به دلیل ترس از اینکه امروز به ویروس مبتلا شوم، حتما تا ۲ هفته خودم را قرنطینه می کنم که این بیماری را به شخص دیگری منتقل نکنم.

یکی دیگر از داوطلبان کنکور دکتری در حوزه امتحانی دانشگاه اصفهان اما نظری متفاوت داشت و گفت: شرایط کشور ما و دنیا در حال حاضر به این شکل شده و جای گله و شکایت نیست. خوشبختانه پزشکان از نخستین روز شیوع این بیماری بارها گفته اند در صورت رعایت موارد بهداشتی به شیوه صحیح می توان از این ویروس در امان ماند. من امروز تمام مواردی که جلوی ابتلا به این ویروس را می گیرد، انجام دادم و مطمئنم زمانیکه کاری به شیوه صحیح انجام شود، نگرانی بیش از حد در مورد آن معنی ندارد.

او افزود: هرکس خود مسئول رعایت موارد بهداشتی است. برای مثال امروز ماسکم را لحظه ای از صورتم جدا نکردم. تحت هیچ شرایطی به دیگر افراد حاضر در جلسه خیلی نزدیک نشدم و از دید خودم راهی برای ابتلا به این ویروس نذاشته ام در نهایت امیدوار خواهم بود که موفق باشم و به بیماری مبتلا نشوم.

داوطلب دیگری که از او در مورد حس و حال روحی قبل از آزمون پرسیدم، گفت: تعویق چندباره زمان امتحان طبعا باب میل هیچکس نیست، هرشخصی برای زندگی خود برنامه ریزی دارد و بلاتکلیفی برای هیچکس خوشایند نیست، اما امسال شرایط اینگونه بود و از قضا زمان کنکور من هم در این شرایط. برای امتحان آماده بودم و اطمینان دارم که جزء پذیرفته شدگان این آزمون هستم.

او ادامه داد: اصلا نمی خواستم کنکور بیشتر از این به تعویق بیفتد.باید موارد بهداشتی را رعایت می کردیم که از من اینکار را انجام دادم، مسئولان حوزه برگزاری امتحان نیز تلاششان همین بود که امیدوارم موفق باشیم و کسی بعد از امتحان دچار این بیماری نشود.

این داوطلب افزود: به خاطر ویروس کرونا باید از تماس دست‌ها با چشم، دهان و بینی در حین آزمون خودداری می کردیم و تمرکز برای اینکه ناخودآگاه دستم را به سمت صورتم نبرم، خیلی سخت بود. همچنین نشستن بر سر جلسه امتحان با ماسک بر روی بینی و دهان قطعا با شرایط عادی فرق دارد و سخت است.

داوطلب دیگری از استرش گفت و اینکه به عقیده او کنکور و امتحان کلا استرس زا هستند و حالاکه ترس کرونا به آن اضافه شده این استرس بیشتر هم می شود. به عقیده این داوطلب امروز با استرس به توان دو بر سرجلسه کنکور دکتری ۹۹ حاضر شده بودند.

او اما ادامه داد: برای امتحان آماده بودم و درس ها را به خوبی مرور کرده بودم، اما اضطراب کنکور امسال با کنکوری که سالها قبل داده ام فرق داشت و تمرکزم در جلسه امتحان کمتر از قبل بود. در هر صورت امتحان امروز تجربه ای متفاوت بود که امیدوارم مسئولان این نگرانی و اضطراب مارا در نظر بگیرند.

داوطلبان کنکور دکتری ۹۹ به طور منظم تب سنجی شدند

محمدرضا ایروانی- رئیس ستاد برگزاری آزمون‌های دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص برگزاری آزمون امروز دکتری تخصصی ۹۹ در حوزه امتحانی دانشگاه اصفهان، به لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در برگزاری آزمون امروز تاکید و اظهار کرد: به منظور پیشگیری از تجمع در مقابل درب‌های ورودی، از داوطلبان خواسته شده بود که زودتر از ساعت مقرر به حوزه‌های امتحانی مراجعه کنند.با توجه به الزام رعایت دستورالعمل های بهداشتی، حوزه های آزمون از تحویل گرفتن هرگونه وسایل اضافی از جمله تلفن همراه، ماشین حساب، کیف دستی، ساک دستی، کتاب، جزوه و ... معذور بودیم.

ایروانی در خصوص تمهیدات لازم برای پیشگیری از کرونا در برگزاری آزمون، یادآور شد: با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹، همراه داشتن ماسک ۳ لایه معمولی، از ابتدای ورود به حوزه برگزاری آزمون تا پایان برگزاری آزمون و خروج از حوزه امتحانی برای داوطلبان الزامی بود که خوشبختانه این موضوع از سوی افراد انجام شد. ضدعفونی حوزه های امتحانی قبل و بعد از جلسات آزمون، تب سنجی داوطلبان قبل از ورود به جلسه امتحان و چیدمان دوبرابر فاصله بین صندلی های داوطلبان از جمله مواردی بود که برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا در تمام حوزه های امتحانی سراسر کشور انجام شد.

وی افزود: خوشبختانه ازدحام چندانی در محل ورود داوطلبان به دانشگاه اصفهان ایجاد نشد و همه به طور منظم تب سنجی شده و به محل های آزمون هدایت شدند. همچنین بازرسی بدنی بدون تماس دست و با دستگاه انجام شد.

رئیس ستاد برگزاری آزمون‌های دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ۶ نفر از داوطلبان کنکور دکتر ۹۹ اصفهان مبتلا به کرونا هستند، تصریح کرد: خوشبختانه هیچکدام از مبتلایان به این بیماری در اصفهان در بیمارستان بستری نیستند و تنها دو نفر از مجموع مبتلایان به کرونا در کشور بستری هستند که هیچیک مربوط به اصفهان نیست. بر اساس هماهنگی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مکانی در بیمارستان الزهرا برای امتحان این ۶ نفر اختصاص داده شد.

به گزارش ایسنا، در جلسه کنکوری که امروز در سایه کرونا برگزار شد، استرس سوالات امتحان و سختی آن دیگر تنها چالش داوطلبان نبود، بلکه چهار ساعت نشستن بر سر جلسه امتحان با داشتن ماسکی که بینی و دهان آنها را به طور کامل پوشانده، خود چالشی بزرگ و متفاوت برای داوطلبان محسوب می‌شد. داوطلبان امروز کنکور باید هم با سوالات امتحانی و هم با ماسکی که بر صورت داشتند، دست و پنجه نرم می‌کردند و در ذهن نیز فکر به کرونای مرموز دست از سرشان بر نمی‌داشت. ماراتن کنکور دکتری ۹۹ امسال تجربه‌ای متفاوت برای کسانی شد که بر حسب تقدیر، آینده زندگی تحصیلی‌شان در این شرایط با کنکور گره خورده بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کنکور دکتری کروناویروس طرح فاصله گذاری اجتماعی من ماسک میزنم حوزه های امتحانی دانشگاه اصفهان داوطلبان کنکور کنکور دکتری ۹۹ جلسه امتحان موارد بهداشتی برگزاری آزمون حوزه امتحانی ویروس کرونا انجام شد تب سنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۲۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساسنامه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور پس از نوبت اول کنکور سراسری ابلاغ می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش ملی تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی آزمون سراسری ۱۴۰۳ امروز (پنج شنبه، ۳۰ اردیبهشت) با حضور مسئولان و کارشناسان سازمان سنجش آموزش کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.

عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در این همایش اظهار کرد: هر کدام از آزمون‌های کشوری سختی و پیچیدگی‌های خاص خود را داراست، اما همه فکر می‌کنند فقط کنکور سراسری اینگونه است.

وی افزود: آزمون استخدامی اسفند ۱۴۰۲ با حضور بیش از ۶۰۰ هزار داوطلب برگزار شد و تاکنون آزمون سراسری گروه علوم تجربی با شرکت ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار نفر بیشترین داوطلبان را در طول تاریخ دارا بود‌ه است، اما گسترده‌ترین آزمون کشوری مربوط به آزمون استخدام آموزش و پرورش است که با بیش از یک میلیون داوطلب برگزار خواهد شد.

پورعباس با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ به هیچ عنوان تقلب سازمان یافته و شبکه‌ای در کنکور سراسری به ثمر ننشت؛ تاکید کرد: مصوبه شورای امنیت کشور و حضور با اقتدار نیرو‌های مسلح، وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، پلیس و ... باعث شد تا کنکور ۱۴۰۱ را امن برگزار کنیم و کنکور ۱۴۰۲ با اقدامات بهتری محقق شد.

وی گفت: اگر هر کدام از سوالات کنکور دارای روایی کامل نباشد، باعث ایجاد یاس و ناامیدی در داوطلبان خواهد شد و تلاش آنها را به شکلی زیر سوال می‌برد، پس باید از راس تا نقش پشتیبانان برگزار کننده آزمون‌ها تمام وظایف سنگین کارشناسان و مسئولان به خوبی انجام شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: یکی از آفت‌هایی که دچارش شدیم و ضربه خوردیم آنجا بود که اطمینان بخشی کردیم، غایبان را جدی بگیرند، شبکه‌ها عده‌ای را اجیر می‌کنند تا سر جلسه غیبت کنند که از آن بهره هم می‌برند.

پورعباس افزود: جمع آوری پاسخ نامه‌ها را جدی بگیرید، همه کار‌ها مهم است. بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار نفر که بخش عمده‌ای از آنها گزینش شده اند و نزد سازمان سنجش پرونده دارند و مطمئن هستیم کاملا امین هستند و از این فرآیند سرنوشت ساز پاسداری می‌کنند.

وی بیان کرد: سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور طراحی و اساسنامه آن تصویب شده و برای ابلاغ آماده است و با توصیه‌های انجام شده قرار است پس از آزمون سراسری نوبت اول ابلاغ شود، وظیفه این سازمان در ۲ حوزه ارزشیابی نظام‌های آموزشی و ارزشیابی داوطلبان ورودی انجام خواهد شد، یعنی هم برای دانشگاه داوطلبان را و هم برای داوطلبان دانشگاه را ارزیابی می‌کنیم و مسئولیت برگزاری تمام آزمون‌های سراسری که در کشور گرفته می‌شود از آزمون‌های نهایی آموزش و پرورش تا آزمون‌های دکتری، صلاحیت حرفه‌ای و ... را در بر خواهد گرفت.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اضافه کرد: با روش‌های نوین طراحی شده امیدوار هستیم تنوع برگزاری امتحانات را از حالت تشریحی به تستی هوشمند داشته باشیم.

پورعباس گفت: روند آزمون‌های تمام الکترونیک را دنبال می‌کنیم و این آزمون‌ها به شکلی است که هر سوال پس از پاسخ به سوال قبلی به داوطلب داده می‌شود، برای اجرای این شکل از آزمون‌ها به سخت افزار نیاز داریم، یعنی هر داوطلب باید یک وسیله الکترونیکی داشته باشد که شرکت‌های دانش بنیان هوشمند این وسیله‌ها را طراحی کرده اند.

وی بیان کرد: همچنین برای این آزمون‌ها به بودجه و محل برگزاری نیاز داریم، از دانشگاه‌ها می‌خواهیم سالن‌هایی را برای انجام این کار در نظر بگیرند تا تجهیز شود و همه ۱۷۰ آزمون سازمان سنجش در این سالن‌ها برگزار شود که منبع درآمد خوبی برای دستگاه هاست. البته، آزمون‌ها باید با تعداد کمی داوطلب شروع شود و تعداد داوطلبان به تدریج افزایش یابد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری با سوالات تقلبی کنکور
  • هدیه رئیس سازمان سنجش به متقاضیان نوبت دوم کنکور
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش پس از نوبت اول کنکور ابلاغ می‌شود
  • عیدی رئیس سازمان سنجش به متقاضیان نوبت دوم کنکور چه بود؟
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور پس از نوبت اول کنکور سراسری ابلاغ می‌شود
  • آغاز نام‌نویسی جاماندگان در نوبت دوم کنکور سراسری
  • فرصت دوباره برای نام نویسی کنکور
  • جاماندگان کنکور عقب نمانند ؛ آغاز ثبت نام از امروز
  • جاماندگان کنکور از امروز ثبت نام کنند
  • آغاز ثبت نام جاماندگان کنکور از امروز